-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/BMW_CLAR_platformΚαι με ανθρακωνηματα για πρωτη φορα σε αυτην την κατηγορια
Μόνο η 7άρα και η 8άρα έχουν τα ανθρακονημάτινα στοιχεία.
-
Σε καποια σημεια φαινεται ενα πιο σκουρο καλυμα στο κεντρικο τουνελ το οποιο ειναι στο ιδιο σημειο με την 7αρα στην παρακατω φωτο το οποιο και ειναι απο ανθρακωνηματα.
https://www.bmwblog.com/2015/09/01/bmw- ... ght-think/
Κατι δηλαδη που το αναφερει και εδω
https://driving.ca/bmw/3-series/auto-ne ... w-3-series
-
Though BMW won’t use the “Carbon Core” format of the 7 Series, the next generation of the BMW 5 Series announced Thursday will still lose up to 137 pounds through a combination of high-strength steel, magnesium and aluminum.
https://www.repairerdrivennews.com/2016 ... bon-fiber/
Και φυσικά ούτε λόγος για κάτι τέτοιο στην 3άρα.
-
Αρα, λογικα ουτε στην 3αρα.
Αρα, η πηγη που εβαλα ειναι λαθος.
Αυτο ειχα διαβασει και εμεινα με την εντυπωση πως θα εχει ανθρακωνηματα.Αλλα η πλατφορμα οντως ειναι κοινη.
-
Πάντως δεν είναι όλα ρόδινα, ειδικά με το after sales..
Ευτυχώς η Χ1 τουλάχιστον προκύπτει προς το παρον χωρίς προβλήματα αλλά η έλλειψη πυκνού δικτύου εξοσιοδοτημένων (ένα πηγμενο εξουσιοδοτημένο συνεργείο για όλη τη βορεια και ανατολική αττική) και η μη λειτουργία Σαββατο όπως στην Τογιότα π.χ είναι παράγοντες που απομακρύνουν κόσμο!
Τουλάχιστον μην μπλέκετε με επεκτάσεις εγγύησης κλπ για να μην μένετε παγιδευμένοι στο επίσημο δίκτυο.
Είναι μονίμως πήχτρα, με προβληματικές σε διάφορα σημεία (π.χ parking) εγκαταστάσεις.
Βάλτε και τις απίστυτες τιμές των επισήμων ανταλακτικών (ευτυχώς υπάρχουν πολλές επιλογές ΟΕΜ), την 'κυριλάδα' των συνεργείων.....Δεν θα πάμε συνεργείο για καναπέδες και εσπρεσσάκια αλλά για ουσία!
Εντελώς φλώρικη και ξενερωτική (για γκόμενες) προσέγγιση...
Premium είσαι στα υλικά και στην ποιότητα κατασκεύης, όχι στα σαλόνια και στα εσπρέσσο!!! -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Το 8άρι αυτόματο κιβώτιο που χρησιμοποιείται και από την alfa romeo είναι ένα από τα κορυφαία της αγοράς.Ποια Αλφα εχει το 8αρι της Aisin για εγκαρσιες διαταξεις?
Έχοντας πλέον βρεθεί και σε αρκετά άλλα αμάξια της κατηγορίας μπορώ να πω ότι η καμπίνα της Χ1** έχει ακόμη και τώρα τα πιο ποιοτικά υλικά!** ...Το υλικό όμως παντού είναι καλύτερο από κάθε άλλο αμάξι της κατηγορίας, με εξαίρεση ίσως την Gla στην οποία όμως έχω χρόνια να μπω και δεν έχω καθαρές αναμνήσεις. Ίσως το νέο Q3 που ΘΑ κυκλοφορήσει να είναι καλύτερο, αλλά μέχρι τότε η Χ1 υπερέχει έναντι του ανταγωνισμού ακόμη και με τα ποιοτικά κατώτερα πλαστικά που βρίσκονται στο κάτω μέρος της πόρτας.
Αυτο δεν ισχυει σε καμια περιπτωση απο οπου κι αν το κοιταξεις...δηλαδη ουτε καλυτερη ειναι, ειδικα απο τον νεοτερο ανταγωνισμο (λογικο!) και σε καμια περιπτωση δεν ειναι χειροτερη απο την GLA, η οποια εχει και σοβαρα εργονομικα θεματα.
Γενικότερα όλα τα υλικά μετά από τρία χρόνια δεν παρουσιάζουν φθορές ή δυσλειτουργίες.
..Αυτο ομως ειναι το πιο σημαντικο δειγμα ουσιαστικης ποιοτητας!
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Το 8άρι αυτόματο κιβώτιο που χρησιμοποιείται και από την alfa romeo είναι ένα από τα κορυφαία της αγοράς.
Ποια Αλφα εχει το 8αρι της Aisin για εγκαρσιες διαταξεις?
Έχοντας πλέον βρεθεί και σε αρκετά άλλα αμάξια της κατηγορίας μπορώ να πω ότι η καμπίνα της Χ1** έχει ακόμη και τώρα τα πιο ποιοτικά υλικά!** ...Το υλικό όμως παντού είναι καλύτερο από κάθε άλλο αμάξι της κατηγορίας, με εξαίρεση ίσως την Gla στην οποία όμως έχω χρόνια να μπω και δεν έχω καθαρές αναμνήσεις. Ίσως το νέο Q3 που ΘΑ κυκλοφορήσει να είναι καλύτερο, αλλά μέχρι τότε η Χ1 υπερέχει έναντι του ανταγωνισμού ακόμη και με τα ποιοτικά κατώτερα πλαστικά που βρίσκονται στο κάτω μέρος της πόρτας.
Αυτο δεν ισχυει σε καμια περιπτωση απο οπου κι αν το κοιταξεις...δηλαδη ουτε καλυτερη ειναι, ειδικα απο τον νεοτερο ανταγωνισμο (λογικο!) και σε καμια περιπτωση δεν ειναι χειροτερη απο την GLA, η οποια εχει και σοβαρα εργονομικα θεματα.
Γενικότερα όλα τα υλικά μετά από τρία χρόνια δεν παρουσιάζουν φθορές ή δυσλειτουργίες.
..Αυτο ομως ειναι το πιο σημαντικο δειγμα ουσιαστικης ποιοτητας!
- Η Giulia
- Καλύτερα τα υλικά στην καμπίνα έχει η Χ1 από τα ακόλουθα SUV: το προηγούμενο Q3, το Tiguan, 3008, Kuga, Qashqai, τα κορεάτικα, το RAV4, το Aircross, το SX4, το Vitara, τη Stelvio. Σε όλα αυτά έχω μπει και τα μισά τα έχω κάνει και test drive. Για τη GLA έγραψα ότι μου είχε αρέσει το εσωτερικό, αλλά πάνε 4-5 χρόνια από τότε που την είδα και δεν θυμάμαι καλά...
- Αυτό έλειπε να είχαν φθορές και δυσλειτουργίες από τώρα! Θα ήταν για μεγάλες μάπες τότε!!
-
-
Η Alfa Romeo χρησιμοποιεί ZF κιβώτια όχι Aisin.
-
Έχω σοβαρές αμφιβολίες για την ανωτερότητα των υλικών της Χ1 έναντι των 3008/Tiguan/Stelvio. Από τα υπόλοιπα είναι σίγουρα καλύτερα. Προφανώς έχει να κάνει με τις προσλαμβάνουσες τους καθενός. GLA = παστικατζούρα του κερατά με άθλιο infotainment.
-
-
Μπηκα συνοδηγος σε μια χ1. Οντως εχει τοπ καλς υλικα, καλυτερα απο το 3008.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
-
-
Έχω σοβαρές αμφιβολίες για την ανωτερότητα των υλικών της Χ1 έναντι των 3008/Tiguan/Stelvio. Από τα υπόλοιπα είναι σίγουρα καλύτερα. Προφανώς έχει να κάνει με τις προσλαμβάνουσες τους καθενός. GLA = παστικατζούρα του κερατά με άθλιο infotainment.
Όντως Ζf το οποίο έχει επαναπρογραμματίσει η αλφα
Ένας έλεγχος με τα χέρια θα σου λύσει την απορία. Εγώ τον έκανα... -
-
3008/Tiguan ειναι μεν ιδιας κατηγοριας αλλα δεν ειναι σε καμια περιπτωση ανταγωνιστικα των αυτοκινητων που συζηταμε. Εννοειται πως ειναι καλυτερη. Η Stelvio δεν συγκρινεται καν με την Χ1, ειναι ετσι κι αλλιως μια κατηγορια πανω...αν και η συγκριση με την Χ1 σε επιπεδο συναρμογης δεν την τιμα (τη Stelvio), ειναι ανωτερο αυτοκινητο σε ενα σωρο αλλα θεματα ομως (λογικο).
- Η Giulia
Η ZF παραδοσιακα βγαζει κιβωτια για διαμηκης κινητηρες, πισωκινητες πλατφορμες. Η Giulia/Stelvio ως τετοια ψωνισε απο το πανω ραφι! Βγαζει κι ενα 9αρι για εγκαρσιους κινητηρες το οποιο δεν ειμαι σιγουρος ποια μοντελα το εχουν.
Η Aisin βγαζει και για εγκαρσιους κινητηρες/μπροστιοκινητες πλατφορμες. Το τελευταιο 8αρι ειναι εξαιρετικο και on par με το ZF σε πολλα θεματα. Αυτο φοραει η τωρινη Χ1. -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
3008/Tiguan ειναι μεν ιδιας κατηγοριας αλλα δεν ειναι σε καμια περιπτωση ανταγωνιστικα των αυτοκινητων που συζηταμε. Εννοειται πως ειναι καλυτερη. Η Stelvio δεν συγκρινεται καν με την Χ1, ειναι ετσι κι αλλιως μια κατηγορια πανω...αν και η συγκριση με την Χ1 σε επιπεδο συναρμογης δεν την τιμα (τη Stelvio), ειναι ανωτερο αυτοκινητο σε ενα σωρο αλλα θεματα ομως (λογικο).- Η Giulia
Η ZF παραδοσιακα βγαζει κιβωτια για διαμηκης κινητηρες, πισωκινητες πλατφορμες. Η Giulia/Stelvio ως τετοια ψωνισε απο το πανω ραφι! Βγαζει κι ενα 9αρι για εγκαρσιους κινητηρες το οποιο δεν ειμαι σιγουρος ποια μοντελα το εχουν.
Η Aisin βγαζει και για εγκαρσιους κινητηρες/μπροστιοκινητες πλατφορμες. Το τελευταιο 8αρι ειναι εξαιρετικο και on par με το ZF σε πολλα θεματα. Αυτο φοραει η τωρινη Χ1.Συμφωνώ απόλυτα!
Και αν είχα επιλογή ανάμεσα στο δικό μου και την Ιταλίδα...δεν θα υπήρχε δίλημμα! Άλφα 100%! Πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί!! -
-
-
Ένας έλεγχος με τα χέρια θα σου λύσει την απορία. Εγώ τον έκανα...Τα χω κάνει όλα αυτά και μάλιστα back to back γιατί τυχαίνει να τα χω όλα τα μοντέλα, πλην Stelvio, μες τα πόδια μου. Δε βλέπω κάποια ιδιαίτερη ανωτερότητα της Χ1. Είναι μέσα στο τοπ-3 της κατηγορίας προφανώς αλλά δε μπορώ να την κατατάξω στην κορυφή με τόσο άθλια δέρματα πχ ή ακόμα και υφάσματα στα καθίσματα σε σχέση με το 3008 ενώ και τη φτωχή στάνταρ οθόνη (τη θεωρώ υλικό) που είναι υποδεέστερη του Tiguan. Επίσης τα shortcut buttons του 3008 είναι εύκολα καλύτερα από κάθε άλλο στην κατηγορία, όπως και ο λεβιές του αυτόματου ενώ αντίθετα υστερεί πολύ στους μοχλούς του τιμονιού που είναι ίδιοι με 208/2008/308.
-
-
-
-
Ένας έλεγχος με τα χέρια θα σου λύσει την απορία. Εγώ τον έκανα...Τα χω κάνει όλα αυτά και μάλιστα back to back γιατί τυχαίνει να τα χω όλα τα μοντέλα, πλην Stelvio, μες τα πόδια μου. Δε βλέπω κάποια ιδιαίτερη ανωτερότητα της Χ1. Είναι μέσα στο τοπ-3 της κατηγορίας προφανώς αλλά δε μπορώ να την κατατάξω στην κορυφή με τόσο άθλια δέρματα πχ ή ακόμα και υφάσματα στα καθίσματα σε σχέση με το 3008 ενώ και τη φτωχή στάνταρ οθόνη (τη θεωρώ υλικό) που είναι υποδεέστερη του Tiguan. Επίσης τα shortcut buttons του 3008 είναι εύκολα καλύτερα από κάθε άλλο στην κατηγορία, όπως και ο λεβιές του αυτόματου ενώ αντίθετα υστερεί πολύ στους μοχλούς του τιμονιού που είναι ίδιοι με 208/2008/308.
Ομολογώ ότι αισθάνομαι ότι γράφεις για άλλα αμάξια.
Σεβαστή η διαφωνία σου βεβαια... -
-
Και η αναλυση της οθονης του 3008 ειναι για τα πανυγηρια ομως...ειναι και laggy!
Στο υφασμα των καθισματων δεν εχω αποψη, γιατι προτιμω παντα τα δερματα/αλκανταρα επομενως δεν ασχολουμαι. Σε κουμπια/διακοπτες δεν πλησιαζει συνολικα, οπως και στις λεπτομερειες που δεν βλεπουμε οπως πχ
X1
3008
Συγκριτικα η Stelvio μιας και αναφερθηκε...
Κι η Χ3..
-
Μεγάλο φάουλ η γυμνή πλεξούδα στο γκάζι της Stelvio. Στα υπόλοιπα δε διακρίνω καμιά σημαντική διαφορά που λες ότι ναι ρε παιδί μου, αυτό είναι πολύ προσεγμένο ακόμα και στα σημεία που δε φαίνονται.
Αλογόνου είναι το footwell light στη Χ3? Γελάει ο κόσμος...
-
Εγω εντυπωσιαστικα απο την χ3. Νομιζω ο αεροσακος γονατων παιζει τον ρολο του στην εικονα ευταξιας αλλα και παλι εντυπωσιακο.
Θυμιζει οντως πραγματικη μπεμβε. Ετσι ηταν και η πενταρες σε παλιοτερες γενιες, προσεγμενες και εκει που το εβλεπες μια φορα στα 10 χρονια ψαχνοντας κατι κερματα αλλα ηταν ακομα και εκει προσεγμενες.
-
Μεγάλο φάουλ η γυμνή πλεξούδα στο γκάζι της Stelvio. Στα υπόλοιπα δε διακρίνω καμιά σημαντική διαφορά που λες ότι ναι ρε παιδί μου, αυτό είναι πολύ προσεγμένο ακόμα και στα σημεία που δε φαίνονται.Αλογόνου είναι το footwell light στη Χ3? Γελάει ο κόσμος...
Η πλεξουδα στη Stelvio ειναι για να παιρνει ρευμα το εκθεσιακο. Αυτο που θελω να επισημανω σχετικα με τα αλλα δυο ειναι οτι μια κατηγορια πανω υπαρχει πολυ μεγαλυτερη προσοχη σε σημεια που δεν βλεπεις καν.
Το φωτακι δεν πρεπει να ειναι πυρακτωσεως..Υποθετω, οπως και στο δικο μου που ειναι λεντ, οτι εχει επιλεχθει πιο ζεστο χρωμα και φαινεται ιδιαιτερα κιτρινο στις φωτο..
Μεταξυ 3008 και Χ1 υπαρχει τεραστια διαφορα, που ισως να μην αποτυπωνεται τοσο καλα στις φωτο..το πανω καλυμμα πχ ειναι τυπου χαρτονι πιασμενο με κατι αστεια κλιπ, χυμα καλωδια απο πισω, και η αρθρωση της κολωνας του τιμονιου φορα παρτιδα...
Anyway για εμενα, ενω το 3008 σκιζει ολο τον ανταγωνισμο απο αποψη εμφανισης, οπως εχω ξαναπει, χανει με γκολ απο τα αποδυτηρια με τον πισω ημιακαμπτο και την πληρη απουσια 4κινητων εκδοσεων..
-
Επισης εντυπωση μου ειχε προκαλεσει και το routeing του αξονα του τιμονιου (σχεδον καθετο και σπαστο)...δεν ξερω, αλλα φανταζομαι οτι ισως να παιζει και καποιο ρολο στο ανυπαρκτο feedback..
-
Εγώ πάλι επειδή έχω σκαλίσει το δικό μου και μέσα από αυτά τα πλαστικά, μετράω πολύ και τι γίνεται εντός και τουλάχιστον στο δικό μου δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Είναι και 10ετίας πια βέβαια αλλά πχ οι 'αεραγωγοί' στα footwell είναι ίδιοι ακριβώς είτε βλέπω το Volvo του 2018 είτε το Audi του 2009.
Καλό το φαίνεσθαι και τα μονωτικά κτλ αλλά θέλει βαθύτερο ψαχούλεμα για να χεις πιο ολοκληρωμένη εικόνα εφόσον πεις ότι είσαι τόσο ψείρας.
BMW X1 2016