-
Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, ήδη στον τουριστικό τομέα η δυσκολία εύρεσης προσωπικού σπρώχνει τους μισθούς προς τα πάνω.Η αγορά έχει αρχίσει να αυτορυθμίζεται πλέον.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Τα πράγματα είναι όχι μόνο τραγικά αλλά και γελοία.
Όταν ΑΕ του τεχνολογικού τομέα (Τεχνολογίες και Λογισμικό Πληροφορικής Τουριστικών Επιχειρήσεων και Εστίασης) ζητάει Διευθυντή Τομέα με προϋπηρεσία πάνω από 15 χρόνια ο οποίος να διευθύνει δύο διαφορετικά τμήματα που θα λογοδοτεί κατευθείαν στην Διοίκηση και δίνει καθαρό μισθό 1200euro ... αυτό είναι μόνο για γέλια.
Για να μην αναφερθώ και στα υπόλοιπα προσόντα που ζητάνε και στις υπόλοιπες λεπτομέρειες (ωράριο, εργασιακές απαιτήσεις, τυχόν παροχές κλπ...).
Στον ίδιο κλάδο, σε απλή θέση μηχανικού το 2014 έδιναν 1600euro καθαρά.
-
Ο τουρισμος εδω και πολλα χρονια εχει μαθει να δουλευει εποχιακα και με αρπαχτες
Οι εργοδοτες συχνα προτιμανε απελπισμενους αδαεις που θα δουλεψουν με ~400 ευρω (και την περισσοτερη ωρα θα παλευουν με τον υπολογιστη) παρα ατομα που μπορει να τους τρεξουν ενα 'μαγαζι'
Τωρα που η περιοδος εχει μεγαλωσει και ερχονται τουριστες μεσαιου και υψηλου εισοδηματος,τα πραγματα θα βελτιωνονται αλλα οχι απο την μια μερα στην αλλη -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο τουρισμος εδω και πολλα χρονια εχει μαθει να δουλευει εποχιακα και με αρπαχτες
Οι εργοδοτες συχνα προτιμανε απελπισμενους αδαεις που θα δουλεψουν με ~400 ευρω (και την περισσοτερη ωρα θα παλευουν με τον υπολογιστη) παρα ατομα που μπορει να τους τρεξουν ενα 'μαγαζι'
Τωρα που η περιοδος εχει μεγαλωσει και ερχονται τουριστες μεσαιου και υψηλου εισοδηματος,τα πραγματα θα βελτιωνονται αλλα οχι απο την μια μερα στην αλληΔεν υπάρχουν πλέον ούτε απελπισμένοι ούτε αδαείς στον τομέα τουρισμού. Οι εποχές άλλαξαν ειδικά εκεί που υπάρχουν μεγάλες μονάδες και χρειάζονται παρα πολύ κόσμο.
@ storm από ότι έχω καταλάβει στον τομέα τεχνολογίας - πληροφορικής υπάρχει πληθώρα ανέργων όποτε η ζήτηση είναι μεγαλύτερη με αποτέλεσμα χαμηλότερους μισθούς.
Εδώ φαίνεται η ανυπαρξία του κράτους διότι θα έπρεπε να είναι πολύ δύσκολη η εισαγωγή σε σχολές με χαμηλή ως μηδαμινή απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Η κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι τραγική εδώ και πολλά χρόνια. Τα περί αυτορύθμισης στον Καπιταλισμό ούτε ως αστείο δεν μπορούν να λεχθούν.
*Έκρηξη της μερικής απασχόλησης, βύθιση των μισθών σε μια οκταετία
Ταχύτερη αποκλιμάκωση της ανεργίας, αλλά αποδοχές έως 830 ευρώ για 1 στους 2 εργαζόμενουςΗ έκρηξη της μερικής απασχόλησης την περίοδο 2010-2018 από 5,4% σε 9,3%, η μείωση κατά 20% των ονομαστικών ωριαίων μισθών, η ένταση του φαινομένου της μετανάστευσης με μείωση του πληθυσμού στις ηλικίες μεταξύ 20-44 ετών κατά 682.000 άτομα στην ίδια περίοδο, αλλά και η εκτίμηση για μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 10% αντί των αρχών της δεκαετίας του 2030 (όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη) στα μέσα της δεκαετίας του 2020, είναι τα τέσσερα βασικά συμπεράσματα της ενδιάμεσης έκθεσης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την ελληνική αγορά εργασίας.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την έκθεση η έκρηξη της απασχόλησης από το 5,4% στο 9,3% αφορά το σύνολο της οικονομίας, ενώ στο σύνολο μόνο της μισθωτής απασχόλησης αυξάνεται από 8,2% στο 13,7%. Η έκθεση επισημαίνει ότι κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2018 το 61% των νέων προσλήψεών αφορά θέσεις μερικής και εκ περιτροπής εργασίας, με το 39% να αφορά θέσεις πλήρους απασχόλησης.*
https://www.naftemporiki.gr/finance/sto ... a-oktaetia
-
Θεωρώ ότι ειδικά για τη χώρα μας ο τομέας της εργασίας είναι εντελώς παρανοϊκός και δεν διέπεται από κάποιους κανόνες.
Στον δημόσιο τομέα και σε όποιον τομέα χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του κράτους πάνω/κάτω υπάρχουν κάποιοι κανόνες, κάποια στάνταρ στα εργασιακά.
Στον ιδιωτικό τομέα όμως το μόνο που τον χαρακτηρίζει είναι ο παραλογισμός.Η κρίση επέτρεψε στους επιχειρηματίες να αλωνίσουν τα εργασιακά και να συμπεριφέρονται εντελώς αλλοπρόσαλλα.
π.χ. Εμένα πάντως μου φαίνεται παρανοϊκό ένας Διευθυντής σε μία ΑΕ να παίρνει 1200euro και μία νέα υπάλληλος σε logistics να παίρνει 1250euro, το οποίο και ισχύει γιατί είναι γνωστή μου.Κάτι δεν πάει καλά γενικότερα...
-
Ο παραλογισμός υπάρχει πράγματι .
Αυξήσεις 88 % ζητάνε ο δημόσιοι ξύστες...
http://www.capital.gr/oikonomia/3324236 ... -upalliloi
Στον ιδιωτικό τομέα τα πάντα τα καθορίζει η προσφορά και η ζήτηση . Οπως πάντοτε άλλωστε .
Αλλά γιατί συνέβη αυτό ?
Οταν στα τέλη του 70 έδινα εγώ πανελλήνιες , η σχολική γενιά που είχε πάει 12 χρόνια πριν στην Α΄ Δημοτικού , ήταν περίπου 220000 .
Από αυτούς μόλις 80-90000 έφταναν στο τέλος του Γενικού Λυκείου για να δώσουν πανελλήνιες . Μαζί με τους προηγούμενων ετών έδιναν περί τους 120000. Από αυτούς 12000 πέρναγαν στα πανεπιστήμια , 5000 στις τότε Ανώτερες σχολές και 1000 στις Παιδαγωγικές και Γυμναστικές Ακαδημίες . Δηλαδή συνολικά γύρω στους 18000 . Αναλογία 1 στους 7 περίπου , αλλά στο σύνολο της γενιάς των 220000 , 1 στους 12 .Εντάξει ήταν λίγοι τότε , αλλά μετά με τα νέα τμήματα που δημιουργήσαμε , με το αίσχος της 9χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και μάλιστα υποχρεωτικά σε γενικό σχολείο , όπου μπορείς να μείνεις μόνο μετά από αίτηση με χαρτόσημο επάνω , οδηγήθηκε η κατάσταση στην απαξίωση και στον πληθωρισμό των πτυχίων και στην σημερινή κατάσταση .
Οπότε αφού τα πτυχία είναι πολλά , είναι και φτηνά έως τζάμπα .
Αντίθετα αφού οι Ελληνες θέλουν 'καθαρά χέρια' , τα μεροκάματα των χειρώνακτων και των τεχνιτών ανεβαίνουν κάθε μέρα .
-
Τι γράφει το άρθρο:
*Κατά 88% πρέπει να αυξηθούν οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα προκειμένου να φτάσουν τον μέσο όρο των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. *
Τι 'καταλαβαίνει' ο criuser:
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αυξήσεις 88 % ζητάνε ο δημόσιοι ξύστες...Στον ιδιωτικό τομέα τα πάντα τα καθορίζει η προσφορά και η ζήτηση . Οπως πάντοτε άλλωστε .
Για αυτό έχει τα χάλια που έχει ο ιδιωτικός τομέας!!!
το αίσχος της 9χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης
Μου θέλετε κι εκπαίδευση, αντί να στρώνεστε στη δουλειά από τα 9, όπως στον Μεσαίωνα!!!
υποχρεωτικά σε γενικό σχολείο
Όχι βέβαια! Υπάρχουν και τα τεχνικά. Μπορείς να μείνεις βέβαια και 3 χρόνια στο γυμνάσιο, το ίδιο κάνει...
φύγανε για αλβανία κι ήταν όλοι χειρώνακτες
από τα θετικά της κρίσηςΟι Έλληνες ρατσιστές; Όχι καλέ...
-
Έτσι, έτσι, εκδηλώσου!!! Θέλω να δω μετά ποιος θα πει ότι δεν υπάρχει ρατσισμός στην Ελλάδα...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
...
Αντίθετα αφού οι Ελληνες θέλουν 'καθαρά χέρια' , τα μεροκάματα των χειρώνακτων και των τεχνιτών ανεβαίνουν κάθε μέρα .Πως ορίζεται η χειρωνακτική εργασία και ποιοι θεωρούνται χειρωνάκτες και τεχνίτες;
-
Στη Μεσσηνία δύσκολα βρίσκεις έλληνα πρόθυμο να πάει να μαζέψει ελιές για 40 ευρώ μεροκάματο (οχτάωρο). Και οι καφετέριες είναι γεμάτες όλη μέρα από 'άνεργους' που κλαίγονται ότι δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Αντιθέτως θα έρθει ο αλβανός για 4 μήνες, θα δουλέψει 7 μέρες την εβδομάδα (και μπράβο του), θα τσεπώσει ένα τάληρο και μετά βουρ για αλβανία, άρχοντας θα είναι μέχρι την επόμενη ελαιοκομική σεζόν
Ο νεοέλληνας είχε μάθει αλλιώς, λίγη δουλειά και πολλά λεφτά. Πέρασαν αυτές οι εποχές και τώρα ξεζουμίζονται γονείς και παππούδες από τους σημερινούς 20αρηδες οι οποίοι ζούνε σε ένα άλλο κόσμο. Μόνο που η προσγείωση θα έρθει νομοτελειακά και θα είναι ανώμαλη. Δυστυχώς. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις αλλά ο κανόνας σήμερα είναι η αεργία (και ουχί ανεργία) που πατάει στην κρίση και στο γενικότερο κλίμα. Βέβαια αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη κάνουν 2 και 3 δουλειές για να τα φέρουν βόλτα (που τις βρίσκουν άραγε). -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πως ορίζεται η χειρωνακτική εργασία και ποιοι θεωρούνται χειρωνάκτες και τεχνίτες;Υπάρχουν οι αντίστοιχοι κωδικοί στον ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) που διαχωρίζουν τους υπαλλήλους από τους εργάτες. Σε γενικές γραμμές, ο υπάλληλος συνεισφέρει και με πνευματική εργασία, ενώ ο εργάτης μόνο με μυικό κάματο.
Στη Μεσσηνία δύσκολα βρίσκεις έλληνα πρόθυμο να πάει να μαζέψει ελιές για 40 ευρώ μεροκάματο (οχτάωρο). Και οι καφετέριες είναι γεμάτες όλη μέρα από 'άνεργους' που κλαίγονται ότι δεν μπορούν να βρουν δουλειά.
Αν δεν έχεις μάθει να δουλεύεις χειρωνακτικά, δεν είναι εύκολο. Δεν θα τα βγάλουν πέρα στα χωράφια παιδιά που η βαρύτερη εργασία που έχουν κάνει είναι να κουβαλάνε τα βιβλία της σχολής τους. Δεν τους ψέγω για αυτό, είναι αλλιώς μεγαλωμένοι και σπούδασαν για να γλιτώσουν τα χωράφια.
-
Αυτή την στιγμή υπάρχει χαμός από ανακαινίσεις . Μαγαζιά σπίτια κλπ . Μεροκάματα για σοβαρά μαστόρια , δεν παίζουν κάτω από 50 € . Τώρα τυχαίοι που είδαν φως και μπήκαν , μπορεί να υπάρχουν , αλλά ανάλογες είναι και οι απολαβές και το έργο .
Από τα μαστόρια που υπήρχαν πριν 10 χρόνια , πολλοί έχουν βγεί στην σύνταξη , πολλοί ξένοι αλλά και δικοί μας έχουν βρει δουλειά στο εξωτερικό . Εγώ γνωρίζω δεκάδες άτομα και από τις δύο κατηγορίες .
Αυτοί που έχουν μείνει ζητάνε αρκετά για μεροκάματο .Στον αγροτικό τομέα , όταν πας να μαζέψεις ελιές και είσαι Αθηναίος , τις δίνεις και παίρνεις ό,τι σου δώσουν .
Δία .
Το τι καταλαβαίνεις εσύ με τους ξύστες πές μας ...
Υπάρχουν τεχνικά ΓΥΜΝΑΣΙΑ ?
Ενα φρεσκάρισμα το θέλεις...
Στόρμ
Χειρώνακτες είναι οι εργαζόμενοι με την μυική δύναμη των χειρών τους ...Εργάτες , αγρότες .
Τεχνίτες είναι οι χειρώνακτες που πέραν της μυικής δύναμης , ασκούν τέχνη την οποία έχουν διδαχτεί και έχουν υψηλότερες γραμματικές γνώσεις . -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δία .Το τι καταλαβαίνεις εσύ με τους ξύστες πές μας ...
Η έρευνα λέει ότι για να φτάσουν οι απολαβές των Ελλήνων Δ.Υ. τον μέσο Κοινοτικό όρο, θα έπρεπε να αυξηθούν κατά 88%. Δυστυχώς στα χρόνια σου, από ότι φαίνεται, η δημόσια παιδεία ήταν πολύ κακή και ούτε απλή κατανόηση κειμένου δεν σας δίδαξε. Αλλά επειδή γνωρίζω και άλλους της ηλικίας σου, δεν είναι καθολικό αυτό το φαινόμενο. Μπορεί να είναι και θέμα προσωπικής αντίληψης βέβαια...
Υπάρχουν τεχνικά ΓΥΜΝΑΣΙΑ ?
Ενα φρεσκάρισμα το θέλεις...
Υπάρχουν τεχνικά λύκεια. Αν δεν μπορείς να τα καταφέρεις σε ένα απλό γυμνάσιο, τότε ίσως χρίζεις ειδικής αγωγής. Σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχει υποχρεωτική εκπαίδευση. Εσύ θέλεις να γυρίσουμε στον Μεσαίωνα, για να έχεις φτηνούς και αμόρφωτους εργάτες...
-
Νομίζω ότι αυτή η κατηγοριοποίηση των μορφών επαγγελμάτων είναι άστοχη εντελώς.
Χειρωνακτική εργασία εμπεριέχουν πάρα πολλά επαγγέλματα.
Και πλέον πολλές φορές ένας υπάλληλος υποχρεώνεται να δουλεύει και χειρωνακτικά επειδή το επιβάλει ο εργοδότης.Όλα αυτά τα υβριδικά επαγγέλματα που προσφέρουν στην Ελληνική οικονομία δεν μπορεί να τα κάνει ούτε ο Αλβανός, ούτε ο Πακιστανός, ούτε κάποιος που δεν έχει γνώσεις του εκάστοτε αντικειμένου.
Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά παραδείγματα, αλλά δεν αξίζει το κόπο, γιατί εμφανέστατα εδώ μέσα θεωρείται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που κάθονται σε ένα γραφείο και αυτοί που εργάζονται σε χωράφια ή είναι εργάτες.
-
Δεν ξέρω από που το συμπέρανες αυτό Storm, αλλά δεν είδα να λέει κανείς κάτι τέτοιο εδώ μέσα. Ένας μισθωτός που συνδιαλέγεται με τους πελάτες, τιμολογεί και μετέπειτα μεταφέρει τα προϊόντα μπορεί να ισχυριστεί σε δικαστήριο ότι είναι υπάλληλος και όχι εργάτης και να δικαιωθεί, σε περίπτωση εργατικών διαφορών. Αν όμως απλά ακολουθεί τις οδηγίες του προϊσταμένου του, τότε το δικαστήριο θα τον κρίνει ως εργάτη. Έχω προσωπικό παράδειγμα για αυτά που λέω και πρέπει να προσκομίσεις στο δικαστήριο αποδεικτικά για τους ισχυρισμούς. Και φυσικά δεν έχει να κάνει με την εθνικότητα του κάθε απασχολούμενου, αλλά με τα καθήκοντά του. Μπορεί να υπάρχει Πακιστανός που μπορεί να τα καταφέρει πολύ καλύτερα από έναν ντόπιο σε μια τέτοια θέση, στον άνθρωπο είναι.
-
Δία αγόρι μου κάνε ένα ρισέτ γιατί ακόμα γιορτάζεις τα 100 χρόνια του κκε και νομίζεις ότι ζεις στο 1918...
Για τους ξύστες δεν έχει νόημα να πούμε κάτι πέραν του τεράστιου θράσους που έχουν , αντί να είναι ευτυχείς που έχουν διπλάσιους μισθούς από αυτούς που αντέχει η χώρα και για την ποιότητα της δουλειάς τους , συγκρίνονται με φανταστικές καταστάσεις .
Η προσωπική επίθεση , απλά δείχνει την κλασσική ένδεια των επιχειρημάτων σου , οπότε θα μείνει ασχολίαστη . Να μην χαλάμε και τα πλήκτρα του πληκτρολογίου...
Το ξέρω ότι υπάρχουν τεχνικά λύκεια . Αλλά εσύ μίλησες για τεχνικά γυμνάσια που δεν υπάρχουν βέβαια και τώρα πετάς την μπαλίτσα έξω από το γηπεδάκι...
Για να μιλήσουμε σοβαρά τώρα , σε κανένα μέρος του κόσμου η υποχρεωτική εκπαίδευση δεν έχει την γενικούρα που έχει εδώ ,για να διορίζουμε ξύστες και βέβαια πουθενά δεν υπάρχει αυτή η έλλειψη αξιολόγησης .
Δεν μπορεί ένα παιδί που είναι παντελώς αδιάφορο για την γενική παιδεία να περνάει αέρα όλα τα μαθήματα μέχρι την τρίτη γυμνασίου , αφού δεν υπάρχει απόρριψη , μια και πρέπει ντε και καλά να πάρει απολυτήριο ΓΕΝΙΚΟΥ γυμνασίου .
Ετσι το επίπεδο πέφτει εντελώς και ξαφνικά θα πρέπει στο Λύκειο να αντιμετωπίσουν σοβαρές εξετάσεις και απορρίψεις και μόλις 3 χρόνια μετά τις πανελλαδικές .
Στα σοβαρά κράτη όπως η Γερμανία , εδώ και δεκαετίες , καθορίζουν το μέλλον του παιδιού στα 10 χρόνια του . Εκεί έχει ξεκαθαρίσει αν ένα παιδί θα είναι ευτυχισμένο σε ένα τεχνικό επάγγελμα , ή θα πάει για τριτοβάθμια εκπαίδευση . Υπάρχουν βέβαια πάντα κανάλια αμφίδρομα , που επιτρέπουν σε κάθε παιδί να αλλάξει άποψη .
Παλιά μπορούσες να μείνεις στην ίδια τάξη και στο δημοτικό , ενώ είχες εξετάσεις τον Ιούνιο από την Πέμπτη Δημοτικού και εισαγωγικές για το Γυμνάσιο .
Μάλιστα η εκπαίδευση στις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού ήταν τέτοια που σε προετοίμαζε από θέματα γενικής παιδείας , για να μπορείς να βγείς στην αγορά εργασίας , ενώ παράλληλα εκπαιδευόσουν σε κάποια τέχνη στις κατώτερες τεχνικές σχολές .
Ετσι κάποιος που δεν γουστάρει να διαβάζει ιστορία , άλγεβρα , αρχαία κλπ , αλλά του αρέσουν τα κατσαβίδια και τα εργαλεία , μπορούσε στα 12 του χρόνια , να αρχίσει να εκπαιδεύεται πάνω στο αντικείμενο που θέλει και ταυτόχρονα να ανεβαίνει επίπεδο σε αυτό και στις γνώσεις που απαιτεί .
Υπήρχαν τότε εξαιρετικές μέσες σχολές εργοδηγών που πήγαιναν μετά τις κατώτερες ή μετά την τρίτη γυμνασίου . Συχνά μάλιστα ήταν ιδρύματα και κληροδοτήματα και είχαν εξαιρετικό επίπεδο σπουδών και μεγάλη κοινωνική εκτίμηση .
Μετά την βλακεία του υποχρεωτικού ΓΕΝΙΚΟΥ γυμνασίου , τα παιδιά που δεν ενδιαφέρονται για γενικό λύκειο , πάνε κατά κύριο λόγο για παρκάρισμα στα υποβαθμισμένα ΕΠΑΛ που δεν έχουν εργαστήρια και στερούνται και του κύρους που είχαν στο παρελθόν , γιατί τα παιδιά είναι μαθημένα στο να περνάνε άκοπα τις τάξεις στο δημοτικό και στο γυμνάσιο .
Αυτά όλα βέβαια εσένα σε γοητεύουν , αφού το κόμμα σου θέλει χαχόλους , χαμηλού πνευματικού επιπέδου που απλά θα εκπαιδευτούν να μισούν την Πρόοδο και την Φιλοδοξία , ακριβώς όπως θέλει τον κόσμο και ο δίδυμος αδελφός του κομμουνισμού ο φασισμός . Γιατί δεν θέλουν Πολίτες , αλλά πειθήνιους στρατιώτες ...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Για τους ξύστες δεν έχει νόημα να πούμε κάτι πέραν του τεράστιου θράσους που έχουν , αντί να είναι ευτυχείς που έχουν διπλάσιους μισθούς από αυτούς που αντέχει η χώρα και για την ποιότητα της δουλειάς τους , συγκρίνονται με φανταστικές καταστάσεις .
Όταν λες έχουν διπλάσιους μισθούς; Γύρω στα 800€ παίρνουν πλέον. Σαφώς κάποιοι τις καλές εποχές παίρνανε υπέρογκους μισθούς και όντως υπήρχαν θέσεις που όντως τα έξυναν αλλά τώρα δεν ισχύει αυτό.
-
Ηλεκτρολόγος που έφυγε στην Γερμανία έλεγε σε φίλο που έχει μαγαζί με ηλεκτρολογικά , ότι είναι ευτυχής εκεί .
Δουλεύει σε μία εταιρεία παίρνει 140 € μεροκάματο καθαρά , το παιδί του δεν έχει ανάγκη από φροντιστήρια κλπ και κάθε μέρα δουλεύει 7-3 και στις 4 η ώρα είναι σπίτι του .Στην Ελλάδα δεν είχε τίποτα από αυτά .
Ενα παράδειγμα μόνο . Εχω άλλα από υδραυλικούς , γυψοσανιδάδες και άλλους . Τεχνίτες κυρίως .
Τώρα μαστόρια που ήταν εργάτες παλιά και τώρα δηλώνουν τεχνίτες , υπάρχουν . Το θέμα είναι τι δουλειές κάνουν . Και δεν μιλάμε για ένα φρεσκάρισμα που μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε θελήσει να λερωθεί λιγάκι με χρώματα , αλλά για κάτι πιο σοβαρό .
Εδώ από το 2010 μέχρι το 2013 που άρχισαν να κινούνται κάπως οι ανακαινίσεις είχαν καθίσει τα πάντα στην οικοδομή .
Μετά το 2016 υπήρξε μεγάλη άνοδος με πολλά καινούργια μαγαζιά , αγορές παλιών σπιτιών σε χαμηλές τιμές που ανακαινίστηκαν , αλλά και η άνοδος της τουριστικής ενοικίασης .
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Για τους ξύστες δεν έχει νόημα να πούμε κάτι πέραν του τεράστιου θράσους που έχουν , αντί να είναι ευτυχείς που έχουν διπλάσιους μισθούς από αυτούς που αντέχει η χώρα και για την ποιότητα της δουλειάς τους , συγκρίνονται με φανταστικές καταστάσεις .
Όταν λες έχουν διπλάσιους μισθούς; Γύρω στα 800€ παίρνουν πλέον. Σαφώς κάποιοι τις καλές εποχές παίρνανε υπέρογκους μισθούς και όντως υπήρχαν θέσεις που όντως τα έξυναν αλλά τώρα δεν ισχύει αυτό.
Από το λίνκ που ανέβασα γράφει στην αρχή του:
Κατά 88% πρέπει να αυξηθούν οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα προκειμένου να φτάσουν τον μέσο όρο των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό αναφέρει έκθεση της ΑΔΕΔΥ με αντικείμενο τη 'συγκριτική αποτίμηση της αγοραστικής δύναμης των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα και στις χώρες της ΕΕ'.
Η αύξηση αυτή θα ήταν απαραίτητη για να φτάσουν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο οι αποδοχές των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων, σε περίπτωση που δεν γινόταν άλλη παρέμβαση για τη μείωση του κόστους διαβίωσής τους.
Αν κάτι τέτοιο δεν επιτυγχάνοταν, τότε οι μέσες αποδοχές στο Δημόσιο θα έπρεπε** από τα 1.065 ευρώ/μήνα **να φτάσουν τα 2.010 ευρώ, ώστε να ανέρχονται στον μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο.
Αρα οι ίδιοι μιλάνε για 1065 καθαρά προφανώς τον μήνα .
Δεν μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να δίνει αστεία χρήματα και οι δημόσιοι χωρίς αξιολόγηση , έλεγχο και με εκτεταμένη διαφθορά να παίρνουν 1065 .
Εν τω μεταξύ η κατάσταση και η συμπεριφορά τους έχει χειροτερεύσει πολύ επί σύριζα . Εγιναν αγενείς , δεν εξυπηρετούν τον κόσμο , έχουν αποκτήσει την παλιά μαγκιά και ζητάνε γρηγορόσημα .
Αρα ένα κουρεματάκι το χρειάζονται για να έλθουν στα ίσια τους .
-
Υπάρχει και η άλλη λύση.
Να γίνουν **όλοι **οι εργαζόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι, να πληρώνονται από τον προϋπολογισμό του κράτους και να κάτσουν οι Αλέξιδες, οι απανταχού Κουτσούμπες και οι υπερασπιστές του κρατισμού να βρουν τα χρήματα να πληρώνουν κάθε μήνα μισθούς, ασφάλειες κλπ...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....