-
Καλησπέρα σε όλους,
Παρακολουθώ αρκετό καιρό το φορουμ,και επιτέλους έκανα εγγραφή!
Είμαι στο ψάξιμο για την αγορά του πρώτου (δικού μου) αυτοκινήτου κι αυτή τη στιγμή έχω στο μυαλό μου δυο εναλλακτικές,το Scirocco με τα 122hp αλλά και το Audi A1 με τον ίδιο κινητήρα.
Αρχικά,ξεκίνησα να ψάχνω για Polo 6R 1.2 TSI,ασφαλώς πιο συνετή επιλογή για πρώτο αυτοκίνητο,αλλά στην πορεία,άλλαξα επιλογές.
Όσον αφορά το Scirocco,πιστεύω ο κινητήρας με τα 122 άλογα είναι προτιμότερος για πρώτο αυτοκίνητο,λόγω της καλύτερης αξιοπιστίας,του σε σχέση με την έκδοση με τον twincharger.
Σαφώς και θα προτιμούσα τον twincharger με τα 160hp,πιο safe επιλογή όσον αφορά τη μεταπώληση αλλά και μακροχρόνια τις επιδόσεις,αλλά είναι και το οικονομικό στη μέση.
Το A1 τώρα,ίσως δεν είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με το Polo,που ήταν η αρχική επιλογή μου,αλλά θα το προτιμούσα ανάμεσα σε αυτά τα δυο.
Άλλα αυτοκίνητα,για να είμαι ειλικρινής,δεν μου έχουν κάνει το κλικ!
Budget γύρω στα 10.000 το πολύ 11.000.
-
Καλησπέρα σε όλους,
Είμαι στο ψάξιμο για την αγορά του πρώτου (δικού μου) αυτοκινήτου κι αυτή τη στιγμή έχω στο μυαλό μου δυο εναλλακτικές,το Scirocco με τα 122hp αλλά και το Audi A1 με τον ίδιο κινητήρα.
Αρχικά,ξεκίνησα να ψάχνω για Polo 6R 1.2 TSI,ασφαλώς πιο συνετή επιλογή για πρώτο αυτοκίνητο,αλλά στην πορεία,άλλαξα επιλογές.
Όσον αφορά το Scirocco,πιστεύω ο κινητήρας με τα 122 άλογα είναι προτιμότερος για πρώτο αυτοκίνητο,λόγω της καλύτερης αξιοπιστίας,του σε σχέση με την έκδοση με τον twincharger.
Σαφώς και θα προτιμούσα τον twincharger με τα 160hp,πιο safe επιλογή όσον αφορά τη μεταπώληση αλλά και μακροχρόνια τις επιδόσεις,αλλά είναι και το οικονομικό στη μέση.
Το A1 τώρα,ίσως δεν είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με το Polo,που ήταν η αρχική επιλογή μου,αλλά θα το προτιμούσα ανάμεσα σε αυτά τα δυο.
-
Καλησπέρα σε όλους,
-
Το scirocco ειναι απλα ανωτερο σα μηχανημα απ οτι αλλο εγραψες και χαωτικα πιο ομορφο . Ειναι αλλωστε αυτοκινητο σε ανωτερη κατηγορια χωρων/σασσι.
-
Σε ευχαριστώ για την απάντηση!
Κι εγώ προς Scirocco τείνω,ακριβώς για τους λόγους που αναφέρεις.
Ειδικά αν βρεθεί κάποιο με οροφή και Sport Pack (θα ήταν το ιδανικό),δεν θα το σκεφτώ παραπάνω.
-
Εγώ να σου πω την αλήθεια το a1 το βλέπω πολύ κουβαδάκι μπροστά στο scirocco..Και από μένα +1 scirocco!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Scirocco εννοείται!
Σου έχω στείλει pm.
-
Κι εγώ σαν πρώην κάτοχος Sciroccaras (με τα 160) στο συστήνω ανεπιφύλακτα. Απλά αμαξάρα. Το έδωσα με 40000χλμ και ακόμα κλαίω.
-
Scirocco δαγκωτό. Μετά απο 9½ χρόνια συμβίωσης, μάλλον κλαίω μαζί με τον Fidelio που το έδωσα...
-
Πάρε αυτό τότε.
-
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Κι εγώ σαν πρώην κάτοχος Sciroccaras (με τα 160) στο συστήνω ανεπιφύλακτα. Απλά αμαξάρα. Το έδωσα με 40000χλμ και ακόμα κλαίω.Τωρα θα κλαιει ο επομενος
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!
Πάρε αυτό τότε.
Σε σχέση με το Polo θα προτιμούσα το A1,αλλά μάλλον όχι,σε σύγκριση με το Scirocco.
-
To A1 είναι ένα Polo πολυτελείας με όμορφη εμφάνιση, σήμα Audi, σε διαστάσεις supermini και με καλή μεταπωληση αν και δεν πούλησε πολύ.
To Scirocco είναι ένα μικρομεσαίο coupe, οδηγικα πολύ πιο ενδιαφέρον όπως και σε εμφάνιση, αλλά με αδιάφορη μεταπωληση. Έχω την εντύπωση ότι οι τωρινοι κάτοχοι του τα παντρεύτηκαν μιας και αντικαταστατης του δεν υπάρχει και στο μέλλον μπορεί να γίνει και 'ιστορικό' παρόλο που στις μέρες του πούλησε αρκετά.
Εγώ θα προτιμούσα το Α1. Βολικοτερο μέγεθος, σε μια κατηγορία με μεγαλύτερο target group και πιο premium κατασκευή.
Σε όποιο από τα δύο καταλήξεις πολύ προσοχή στο γνωστό θέμα της καδένας. -
Καλά τώρα με Peugeot όχι τέτοια σχόλια
-
Καλωσόρισες στο forum, Διονύση!
Αν καταλαβαίνω σωστά από τα συμφραζόμενα, είσαι νέος στην ηλικία και ψάχνεις ένα όμορφο και ποιοτικό αυτοκίνητο με αξιοπρεπείς επιδόσεις, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε χώρους.
Και εγώ το scirocco θα επέλεγα, είναι ένα αμάξι που το έχει εδώ και χρόνια ένας ξάδερφός μου και έχω κάνει αρκετές διαδρομές.Αρκεί φυσικά να είναι σε καλή κατάσταση και να μην είναι καγκουροποιημένο. -
Το Σιρόκο είναι σοβαρό αυτοκίνητο. Το Α1 είναι κουβαδάκι...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
To A1 είναι ένα Polo πολυτελείας με όμορφη εμφάνιση, σήμα Audi, σε διαστάσεις supermini και με καλή μεταπωληση αν και δεν πούλησε πολύ.Περίεργο... Αθήνα, βλέπω συνέχεια. Για τη τιμή του νοίζω πούλησε αρκετά καλά για 'λουσάτο-πριμιουμ-Πολο'.
Τωρα, Σιροκο, Α1, εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα. Εξαρτάται ποια ειναι τα κριτήριά σου, αλλιώς απλά δε θα βγάλεις άκρη. Κουβάς το Α1, κάγκουρας το Σιρόκο. Σουπερ πριμιουμ μινι το Α1, μινι Αβεταντορ το Σιρόκο. Κουβέντα να κάνουμε. Κοινώς, βερύκοκο με παστίτσιο συγκρίνεις αν δεν αναφέρεις, πέρα από το οικονομικό, άλλα κριτήρια.
-
Καλωσόρισες στο forum, Διονύση!
Αν καταλαβαίνω σωστά από τα συμφραζόμενα, είσαι νέος στην ηλικία και ψάχνεις ένα όμορφο και ποιοτικό αυτοκίνητο με αξιοπρεπείς επιδόσεις, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε χώρους.
Και εγώ το scirocco θα επέλεγα, είναι ένα αμάξι που το έχει εδώ και χρόνια ένας ξάδερφός μου και έχω κάνει αρκετές διαδρομές.Αρκεί φυσικά να είναι σε καλή κατάσταση και να μην είναι καγκουροποιημένο.Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα!
Είμαι μικρός σε ηλικία,δεν έχω καθόλου απαιτήσεις σε χώρους,και ψάχνω ένα όμορφο και νεανικό αυτοκίνητο με αξιοπρεπείς επιδόσεις. -
Με μια γρήγορη ματιά στο car, θα πω πως χρηματικά είσαι οριακά.
Σε Α1 βρίσκεις με τον 1.2 κινητήρα κ κάπως άδειο σε εξοπλισμό.
Σε Scirocco υπάρχουν κάποιες επιλογές σαφως με καλύτερο εξοπλισμό από Α1, αλλά ειναι είτε με το παλιό τιμόνι κ την κόκκινη οθόνη (golf v) είτε με πολλά χλμ είτε πριν το '11 (μετά το 11 άλλαξαν κάποια μέταλλα στον κινητήρα ώστε να αποφευχθούν τα γνωστά θέματα) .
Προσπάθησε να αυξήσεις λίγο το budget σου, διαφορετικά στα χρήματα που διαθέτεις είναι πιο safe επιλογή το polo.
-
Η αλήθεια είναι ότι σε A1 είναι λίγες οι επιλογές,όχι τόσο λόγω χρηματικού,όσο ότι τα πιο πολλά είναι με τον 1.2 TFSI ή με αυτόματο κιβώτιο 1.4 TFSI.
Scirocco μετά το 2011 είναι σίγουρα δύσκολο,αλλά υπάρχουν χρονολογίας 2009-2010 με το νέο τιμόνι και την οθόνη στον πίνακα οργάνων.
Για λίγο έχασα ένα από την Stock Center με 76000km (του 2009 βέβαια),λευκό,με Sport Pack,εργοστασιακό συναγερμό και το πακέτο με τους αισθητήρες φώτων/βροχής και τον αντιθαμβωτικό εσωτερικό καθρέφτη.Όλα αυτά στα 10490€ με 1 χρόνο εγγύηση και service.
Μακάρι να μπορούσα να πάρω το Scirocco του φίλου xplicit αλλά δεν το φτάνω χρηματικά.
Scirocco ή A1 ή.....