-
«προσοχή στούς δρόμους βρέ παιδιά»
έγραψε... -
Αν ισχύουν τα όσα ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες, τι σκατά τα σκάνε τα λεφτά για το κράνος, όταν δεν υπάρχει κάτι να προστατέψει;
Στάλθηκε από το SM-A530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Αν ισχύουν τα όσα ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες, τι σκατά τα σκάνε τα λεφτά για το κράνος, όταν δεν υπάρχει κάτι να προστατέψει;Στάλθηκε από το SM-A530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
You have a very strong point there.
Ας ελπίσουμε να βάλει μυαλό μετά από αυτό.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Αν ισχύουν τα όσα ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες, τι σκατά τα σκάνε τα λεφτά για το κράνος, όταν δεν υπάρχει κάτι να προστατέψει;
Στάλθηκε από το SM-A530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
You have a very strong point there.
Ας ελπίσουμε να βάλει μυαλό μετά από αυτό.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Άμα ανοίξει το κεφάλι δεν υπάρχει σωτηρία. Αν εκτιναχθεί ο αναβάτης μπορεί να έρθει σε επαφή με το κεφάλι το οποίο θα σηκώσει το βάρος του σώματος. Τα πόδια, χέρια κλπ είναι δύσκολες καταστάσεις. Οι κρανιοεγκεφαλικές όμως κακώσεις είναι κατά τη γνώμη μου, οι δυσκολότερες. Βασικά θέλει όπως επισημαίνετε να έχει κάποιος τα μυαλά του στην θέση τους.
Εχθές ήρθε δίπλα μου ένα πιτσιρικάς που επειδή η δική του 1000άρα έκανε θόρυβο νόμιζε ότι τα άλλα είναι μόνο για εμφάνιση....
Δεν θέλω μέσα στην πόλη (στα προάστια είμασταν και μπαίναμε στην πόλη μεσημέρι) να κάνω ανοησίες. Τον άφησα να σκάσει 2 - 3 ταχύτητες και να νομίζει ότι είναι γίγαντας. Αν κάποιος πεταγόταν μπορεί να μην υπήρχε/αν με την επιτάχυνση που είχε. Δεν φορούσε και κράνος....
Τεσπα. Εκείνο που αραιά και που ξεχνώ είναι το σταντ στο παπί....Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχω πέσει. Δεν έχω το σύστημα που αν δεν ανέβει το σταντ δεν παίρνει μπροστά ο κινητήρας.... -
Τροχαίο στην Εγνατία, με σταθμευμένο φορτηγό.
https://www.newsbomb.gr/ellada/news/sto ... to-troxaio
Αν είχε σταματήσει όντως σε λωρίδα επιβράδυνσης (όχι ΛΕΑ) είναι εγκληματικό, αλλά αλλού διάβασα για ΛΕΑ... -
Στις φωτογραφίες του ekriti πάντως φαίνεται καθαρά ότι η νταλίκα είναι σταματημένη σε ΛΕΑ, 100% νόμιμη, η συγχωρημένη τι έκανε στη ΛΕΑ;
http://www.ekriti.gr/ellada/tragodia-ih-karfothike-se-ntalika-nekri-33hroni-mitera-foto#sthash.Erikxgvu.dpbs -
Ο χρήστης geko έγραψε:
Στις φωτογραφίες του ekriti πάντως φαίνεται καθαρά ότι η νταλίκα είναι σταματημένη σε ΛΕΑ, 100% νόμιμη, η συγχωρημένη τι έκανε στη ΛΕΑ;
http://www.ekriti.gr/ellada/tragodia-ih-karfothike-se-ntalika-nekri-33hroni-mitera-foto#sthash.Erikxgvu.dpbsΠιθανολογώ οτι οδηγούσε τέρμα δεξιά για μεγαλύτερη 'ασφάλεια'.
-
Σήμερα το μεσημέρι ανάβει το πράσινο,περιμένω,όπως πάντα 3-4 δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσω,με τη μηχανή ήμουν,και από δεξιά ένας μπάρμπας κάπου 60 ετών σαν να μην υπήρχε φανάρι με ένα opel station wagon κάνει δεξιά.Ευτυχώς τον είχα δει κι έκοψα ταχύτητα αλλιώς θα με χτύπαγε.Τι και αν του κόρναρα,με έγραψε κανονικά και συνέχισε...
Στη φωτογραφία αυτός ερχόταν από δεξιά με το κόκκινο βέλος εγώ πήγαινα ευθεία.Γι΄αυτό ποτέ δεν ξεκινάω αμέσως με το πράσινο,περιμένω λίγο διότι μερικοί είναι στον κόσμο τους
-
Ο χρήστης epicouros έγραψε:
http://www.ekriti.gr/ellada/tragodia-ih-karfothike-se-ntalika-nekri-33hroni-mitera-foto#sthash.Erikxgvu.dpbsΠιθανολογώ οτι οδηγούσε τέρμα δεξιά για μεγαλύτερη 'ασφάλεια'.
Πάντως και στη ΛΕΑ να έχει σταθμεύσει κάποιος λόγω βλάβης πρέπει να έχει βάλει προειδοποιητικό τρίγωνο σε απόσταση από το όχημα.Μερικοί το κολλάνε στα 20-30μ από το αμάξι...
-
Ισχύει, αλλά ας πουμε πχ ότι μπαίνει μια μέλισσα στην καμπίνα και σταματάει να τη βγάλει, γίνεται να κατέβει και να βάλει τρίγωνο; Ξαφνικά το όχημα ρετάρει, κάνει δεξιά στη ΛΕΑ, κάνει δοκιμή με restart του κινητήρα, βλέπει ότι είναι όλα ΟΚ και ξαναφεύγει, βάζει τρίγωνο;
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να ακινητοποιηθεί ένα όχημα στη ΛΕΑ κάποιοι από τους οποίους είναι για 1-2 λεπτά. Σαφώς πρέπει να τοποθετείται τρίγωνο σε μια απόσταση πάνω από 20μ αλλά αν κάποιος καρφωθεί πάνω σε ακινητοποιημένο όχημα στη ΛΕΑ σαφώς δε φταίει απαραίτητα αυτός που δεν έβαλε τρίγωνο.
Επίσης υπάρχουν πολλοί λόγοι για να οδηγάει κάποιος μεταξύ ΛΕΑ και λωρίδας κατεύθυνσης όπως ομιλία στο κινητό, ψάξιμο αντικειμένων σε ντουλαπάκια, τσάντες, θάμπωμα από τον ήλιο κλπ.
Όταν βλέπω ΙΧ να πηγαίνουν έτσι και είμαι με το ΦΙΧ από ψιλά αυτά τα πράγματα συνήθως κάνουν. -
Προφανώς αν είναι για 1 λεπτό δεν κατεβαίνεις για τρίγωνο.Αλλά είναι στατιστικά δύσκολο σε εθνική οδό μάλιστα να σκάσει κάποιος πίσω σου σε 1 λεπτό...Πάντως έχω δει κάποιους να έχουν σταματήσει για τηλέφωνο σε εθνική στην έξοδο στροφής που δε φαίνεται.Στο Κόρινθος-Τρίπολη πριν τα διόδια του Σπαθοβουνίου,στην ανηφόρα.Αν για κάποιο λόγο βρεθεί κάποιος στη ΛΕΑ θα σκάσει επάνω του...Αν θέλεις να σταματήσεις τράβα το πιο κάτω.
-
Κρίμα για την οδηγό...Όσο μπορώ να γράψω βάσει εμπειρίας μικρής, το αυτοκίνητο είναι ακριβώς στην ίδια ευθεία με το φορτηγό στην πρώτη φωτογραφία. Δηλαδή κατά τη γνώμη μου, κινούνταν, στην ΛΕΑ. Πιθανόν αλλού κοιτούσε. Μπορεί γενικά να δεις από απόσταση το φορτηγό και να πεις μέσα σου θα το περάσω όταν το πλησιάσω και να αποσπαστεί η προσοχή σου και στο διάστημα εκείνο να έχεις φθάσει στο φορτηγό. Αν πηγαίνεις και με κάπως αρκετά χιλιόμετρα....
Μπορεί να το είδε από κάπως μακριά το φορτηγό και να σκέφτηκε να το περάσει, αλλά κάτι να απέσπασε την προσοχή της και να ξεχάστηκε. Απίθανο, βλακώδες;
Ήμουν 16 χρονών και είναι βράδυ και κάνω με την πάπια κόντρα σε ευθεία και βλέπω ποιο κάτω, δεξιά παρκαρισμένη νταλίκα και κοιτώ πίσω μου, πόσο έχω αφήσει τον άλλο και χωρίς να το καταλάβω πάω προς τα δεξιά και έσκασα στη ρυμούλκα της σταθμευμένης νταλίκας. Αποσπάστηκε η προσοχή μου, χωρίς να το καταλάβω. Όταν χτύπησα και γύρισε καπάκι η πάπια και με πέταξε από πάνω και έσκασα στην άσφαλτο κατάλαβα τι έγινε. Δεν είδα καν ότι πήγαινα στην ρυμούλκα. Σε 3-4 δευτερόλεπτα είχα σκάσει στη νταλίκα. Ο δρόμος φωτισμένος πολύ καλά.
Η απόσπαση της προσοχής είναι μεγάλη παγίδα. Ξεχνάς εμπόδιο που το έχεις δει πριν, ή μπορεί να νομίζεις ότι πας ευθεία και να οργώσεις αν έχει χωράφι ή να σφηνωθείς αν έχει φορτηγό. Την πάτησα άσχημα....Ευτυχώς μόνον με υλικές ζημιές. Εντάξει το δεξί χέρι είχε κάτι πόνους για λίγο καιρό. Ήταν χειμώνας και το χοντρό τζην μπουφάν με γλίτωσε από γρατσουνιές. Φορούσα κράνος. Η πάπια ήθελε πιρούνι, τιμόνι, ρόδα, ταμπούρο μπροστά, τα πάντα όλα.... -
και κόντρα και με παπάκι!!!!
οκ το 16 ετών τα λέει όλα αλλά όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή!
πάλι καλά που είσαι σήμερα μαζί μας........ -
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Πάντως και στη ΛΕΑ να έχει σταθμεύσει κάποιος λόγω βλάβης πρέπει να έχει βάλει προειδοποιητικό τρίγωνο σε απόσταση από το όχημα.Μερικοί το κολλάνε στα 20-30μ από το αμάξι...
Πιθανολογω οτι ειτε πηγε να κανει προσπεραση απο τη ΛΕΑ, ή για οποιοδηποτε λόγω μπηκε στη ΛΕΑ χωρισ να εχει δει το φορτηγο. Αν, οταν εστριψε δεξια και 50 μετρα να ειχε αποσταση, ουτε φρενο δεν προλαβαινει να πατησει!
-
Έχω την υποψία, πως το φορτηγό δεν είχε προφυλακτήρα που να έρχεται αρκετά πίσω, και να αποτρέπει ι.χ να κοπανάνε στις πίσω πόρτες με το παρπρίζ.
Ότι πρέπει για αποκεφαλισμό και λειώσιμο του στέρνου κατά τη σύγκρουση -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
και κόντρα και με παπάκι!!!!
οκ το 16 ετών τα λέει όλα αλλά όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή!
πάλι καλά που είσαι σήμερα μαζί μας........Άλλα μυαλά τότε....Σε ευχαριστώ GGAB!
-
Τελικά η κίνηση στη ΛΕΑ είναι πιο συνηθισμένη από ο,τι νόμιζα. Χθες πέτυχα αρκετούς που σε άδειο δρόμο πήγαιναν στη ΛΕΑ και αργά, και χωρίς να μιλούν στο κινητό. Κάτι μεγάλα BMW/Mercedes με μεγάλα δέματα να εξέχουν από πίσω, και 1-2 μικρά που μάλλον ήταν παραφορτωμένα και αργοπορούσαν ή απλά ήταν νέοι... Είδα και τα οχήματα ασφαλείας των Ε.Ο. να ελέγχουν και να βοηθούν σταθμευμένους στη ΛΕΑ πάντως.
Έχω χάσει γνωστό από μη ύπαρξη προφυλακτήρα σε φορτηγό. Αυτά δεν ελέγχονται στο ΚΤΕΟ ; -
Κάτι σχετικό (δυστυχώς) με την κίνηση στη ΛΕΑ....
https://www.argolikeseidhseis.gr/2018/0 ... t_802.html
-
Δεν γίνεται......... όλοι οι ουγκανοι στην Εγνατία οδηγούν;;;;; Μέρα παρά μέρα και ένα τροχαίο,με ή χωρίς νεκρούς!
https://amp.newsbomb.gr/ellada/news/sto ... ikones-sok -
αλλη μιά απόδειξη οτι ολα στή ζωή ...ειναι θέμα τύχης κ ατυχίας μαζί...
σέ αυτή τήν περίπτωση ...πού πέθανε ο ανθρωπάκος χωρίς να φταίει απολύτως σε τίποτα τί νά πείς ?
να κάθεσαι δίπλα στή θάλασσα να ψαρεύες 4 κ 30 ξημερώματα κ να πάς στόν αλλο κόσμο ,επειδή ενα αμάξι ξέφυγε απο τήν πορεία του (λόγω τής ωρας ισως να ειχε μπεκρουλιάσει ο οδηγός τού ι.χ. ),
κ επεσε σε φορτηγό παρκαρισμένο γεμάτο με κυψέλες με μελίσσια ,να σπάσουν μερικές κυψέλες να απελευθερωθούν
χιλιάδες μέλισσες στήν περιοχή κ ο ανθρωπάκος πού καθόταν αμέριμνος κ ψάρευε να δεχτεί σίγουρα δεκάδες ισως εκατοντάδες τσιμπήματα κ να φύγει ετσι αδικα από τήν ζωή ... κρίμα κ αδικο ρε γαμώτο ...
http://www.zougla.gr/greece/article/evi ... apo-troxeo
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#