-
Για να καταλάβουμε τον παραλογισμό που βιώνει ακόμα η χώρα, υπάρχουν εργολάβοι οικοδομών (ναι ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, από αυτούς που στα χρόνια της αφθονίας έχτιζαν πολυκατοικίες και έβγαζαν εκατομμύρια) που κατηγορούν τους δασκάλους ξένων γλωσσών στα φροντιστήρια για... “ελιτισμό'. Τσίπα λίγη δεν υπάρχει ρε πστ μου.
Το άρθρο στο protagon δεν λέει παρά την αλήθεια. Την δυσάρεστη, πικρή (και φαντάζομαι αρκετά αστεία, αν την βλέπεις από την πολυτέλεια του εξωτερικού) αλήθεια. Το 2015 μαζεύτηκε ένα ετερόκλητο πλήθος και πανηγύρισε την ηλιθιότητα. Σε αυτό το πλήθος υπάρχουν 4 βασικές κατηγορίες, οι οποίες σε πολλά σημεία αλληλοκαλύπτονται. Δεν υπάρχουν σαφή στεγανά ανάμεσα τους.
Κάποιοι ήταν στα αλήθεια ηλίθιοι. Πίστεψαν ότι οι Γερμανοί θα μας δανείσουν χρήματα για να... τους δείξουμε:

Κάποιοι από αυτούς τώρα πιστεύουν ότι ο Σώρρας έχει τα λεφτά να σώσει την χώρα, αλλά δεν τον αφήνει το Εβραιομασωνικό νεοταξικό κατεστημένο. Όπως έλεγε και εκείνος ο φίλος μου, δεν τσαντίστηκαν με τον εαυτό τους που πίστεψαν κάποιον που υποσχέθηκε να κάνει τους γαϊδάρους να πετούν. Τσαντίστηκαν που δεν το έκανε. Και θα ψηφίσουν τον επόμενο που θα το υποσχεθεί. Αρκεί να τους πουλήσει πατριωτισμό, “αξιοπρέπεια” και αρκετό τσαμπουκά.
Κάποιοι άλλοι ήταν απλά εξαγριωμένοι. Άνθρωποι που δεν ενδιαφέρθηκαν για το αν η επόμενη μέρα θα ήταν χειρότερη με τους επόμενους από ότι με τους προηγούμενους. Ήθελαν απλά να “τιμωρήσουν”. Μη ψηφίζοντας τα παραδοσιακά κόμματα ένιωσαν ότι “τους έδειξαν”, παρόλο που η επιλογή τους έκανε να λουστούν μια ακόμα χειρότερη κατάσταση. Αυτοί οι άνθρωποι φυσικά ποτέ δεν πρόκειται να παραδεχτούν ότι έκαναν ένα τεράστιο λάθος. Το “γιατί, οι άλλοι καλύτεροι ήταν;” είναι ένας τρόπος για να νιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους.
Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, σαν τον γνωστό μου τον χρυσαυγίτη, οι οποίοι ευθαρσώς στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, τα παρανοϊκά δημοψηφίσματα και γενικά το τζέρτζελο όχι γιατί πίστεψαν ότι θα είμαστε καλύτερα αν έρθει η αριστερά στην εξουσία, αλλά ακριβώς γιατί ήταν προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα κάνει τόσο σκ@τά ώστε την επόμενη φορά να είναι η δική τους σειρά να δρέψουν την ψήφο απελπισίας, θυμού και διαμαρτυρίας.
Και υπάρχουν βέβαια και οι ΔΥ. Υφιστάμενοι, ή φερέλπιδες. Άνθρωποι που ψήφισαν ψηφίζουν και θα ψηφίζουν μονοκούκι και εις τους αιώνες των αιώνων αυτόν που υπόσχεται ότι θα τους προσλάβει/κρατήσει στο πόστο τους, ότι δεν θα κόψει τα προνόμια τους, προνόμια χρυσοπληρωμένα από τους φορολογούμενους που πολλές φορές βγάζουν πολύ λιγότερα από αυτούς. Αυτοί οι άνθρωποι -που έχουν επηρεαστεί από την κρίση συγκλονιστικά λιγότερο από τους φουκαράδες που πασχίζουν από μήνα σε μήνα για το μεροκάματο, που δεν κινδυνεύουν να χάσουν το ψωμί τους από την μια μέρα στην άλλη- ήταν ακριβώς αυτοί που παρέλυαν κάθε δεύτερη μέρα την χώρα με άπειρες απεργίες και πορείες, μη αφήνοντας κανέναν άλλο να δουλέψει.
Σε αυτό το κλίμα, καμία οικονομία δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Αλλά εμείς πείσαμε τους εαυτούς μας ότι για όλα έφταιγαν οι παγκόσμιες συνωμοσίες, το Ευρώ, οι εταίροι μας, ο καπιταλισμός, η παγκοσμιοποίηση, η προοπτική να έχουμε μόνο ένα κανάλι στην ΕΡΤ. Απορούσαμε που άλλες χώρες μπήκαν και βγήκαν από τα μνημόνια πολύ πιο γρήγορα από εμάς, και επιμένουμε ότι φταίνε οι συντελεστές, οι μετανάστες, οι Ευρωπαίοι, οι... άλλοι.
Πάντα οι άλλοι, ποτέ εμείς.
Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι απλά μια χρυσή ευκαιρία να καταλάβουμε την διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, μεταξύ του επιθυμητού και του εφικτού, ή μια ευκαιρία να απολαύσουμε περιόδους σχετικής ηρεμίας καθώς οι μπαχαλάκηδες έγιναν κυβέρνηση και απέκτησαν καρέκλες.
Ο κυριότερος λόγος είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ακριβώς αυτό που μας αξίζει.
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
ΥΓ: Η οικογένεια είναι πολύ μακρόχρονο project για να επηρεάζεται από την οικονομική συγκυρία. Από προσωπική εμπειρία, υπάρχουν πολύ σοβαρότεροι απρόβλεπτοι παράγοντες (λόγοι υγείας) που μπορούν να την επηρεάσουν απείρως σοβαρότερα.
Έχεις δίκιο. Απλά για την οικονομία της χώρας ο καθένας μας - αναλόγως πως τα βλέπει τα πράγματα - έχει μια σχετική ιδέα προς τα που πάνε. Για την υγεία δεν μπορείς να ξέρεις τι σου ξημερώνει. Σήμερα είμαι, αύριο δεν είμαι...
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
ΥΓ: Η οικογένεια είναι πολύ μακρόχρονο project για να επηρεάζεται από την οικονομική συγκυρία. Από προσωπική εμπειρία, υπάρχουν πολύ σοβαρότεροι απρόβλεπτοι παράγοντες (λόγοι υγείας) που μπορούν να την επηρεάσουν απείρως σοβαρότερα.Η οικογένεια όχι μόνο επηρεάζεται από τις οικονομικές συγκυρίες, αλλά πλέον οι γάμοι και οι οικογένειες δημιουργούνται με βάση τα οικονομικά, κοινώς τα φράγκα.
Ελάχιστες γυναίκες θα προχωρήσουν σε γάμο και δημιουργία οικογένειας αν δεν νοιώθουν ασφάλεια σε πολλούς τομείς. Βασικός τομέας τα οικονομικά του άντρα. Σε μία περίοδο αστάθειας όπου ο άντρας βγάζει ανασφάλεια για τα εργασιακά του πολύ δύσκολα κάποια γυναίκα θα 'επενδύσει' σε αυτόν.
Από την άλλη αν ένας άντρας έχει οικονομικά προβλήματα ή αν είναι αδιάφορος για το 'τώρα' ή για το 'κοντινό μέλλον' πάλι μια γυναίκα αυτό θα το διαπιστώσει γρήγορα και θα απομακρυνθεί.
Φυσικά υπάρχουν πολλοί άντρες και πολλές γυναίκες, κυρίως σε μικρές ηλικίες, που βλέπουν τη ζωή ποιο ανάλαφρα (δηλ. βλέποντας και κάνοντας), προχωρούν σε γάμους και παιδιά και πολύ γρήγορα ξεκινούν τα προβλήματα.
Ένας συνειδητοποιημένος άντρας, σε αυτό το άχαρο περιβάλλον, αν τον τρώνε οι σκέψεις ότι μπορεί κάποια στιγμή να βρεθεί ξεκρέμαστος και σε αδυναμία να ανταπεξέλθει σε οικογενειακές υποχρεώσεις, τότε τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο. π.χ. αν κάποιος άντρας είναι ΙΥ, του έχουν κόψει τον μισό μισθό, έχει καθημερινό άγχος αν αύριο θα έχει εργασίαμ τότε εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτός ο άντρας μπορεί αυτά να τα βάλει στο συρτάρι και να τρέχει για γάμους και παιδιά.
Επειδή πέρασα και εγώ αυτό το στάδιο σκέψεων πριν 10 χρόνια που πήγα να ανέβω τα σκαλιά της εκκλησίας, σήμερα 10 χρόνια μετά νοιώθω ότι πήρα τη σωστή απόφαση και το καταλαβαίνω κάθε μέρα που περνά.
Κατά την άποψή μου η Ελλάδα όπως είναι χώρα αφιλόξενη σε επενδύσεις, έτσι είναι και αφιλόξενη στην δημιουργία οικογενειών για κάποιες κατηγορίες πολιτών.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το 2015 μαζεύτηκε ένα ετερόκλητο πλήθος και πανηγύρισε την ηλιθιότητα. Σε αυτό το πλήθος υπάρχουν 4 βασικές κατηγορίες, οι οποίες σε πολλά σημεία αλληλοκαλύπτονται. Δεν υπάρχουν σαφή στεγανά ανάμεσα τους.
...
...Αλλά εμείς πείσαμε τους εαυτούς μας ότι για όλα έφταιγαν οι παγκόσμιες συνωμοσίες, το Ευρώ, οι εταίροι μας, ο καπιταλισμός, η παγκοσμιοποίηση, η προοπτική να έχουμε μόνο ένα κανάλι στην ΕΡΤ. Απορούσαμε που άλλες χώρες μπήκαν και βγήκαν από τα μνημόνια πολύ πιο γρήγορα από εμάς, και επιμένουμε ότι φταίνε οι συντελεστές, οι μετανάστες, οι Ευρωπαίοι, οι... άλλοι.Πάντα οι άλλοι, ποτέ εμείς.
Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι απλά μια χρυσή ευκαιρία να καταλάβουμε την διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, μεταξύ του επιθυμητού και του εφικτού, ή μια ευκαιρία να απολαύσουμε περιόδους σχετικής ηρεμίας καθώς οι μπαχαλάκηδες έγιναν κυβέρνηση και απέκτησαν καρέκλες.
Ο κυριότερος λόγος είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ακριβώς αυτό που μας αξίζει.
Ενώ το ξεκινάς με το ετερόκλητο πλήθος (των τεσσάρων κατηγοριών πολιτών) που 'χόρευε με νταούλια' στις πλατείες, μετά το γυρνάς σε 1ο πληθυντικό και παίρνει η μπάλα και όσους πιθανά είναι πολίτες υπεύθυνοι, σκεπτόμενοι και κυρίως δεν είναι στενόμυαλοι ή άνθρωποι με παρωπίδες.
Καλώς ή κακώς υπάρχουν και τέτοιοι πολίτες στη χώρα. Μειοψηφία φυσικά, αλλά υπάρχουν.Αν υπήρχε τρόπος η μειοψηφία αυτή να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα, πιθανά να ήταν και η λύση για τη χώρα.
Αλλά δεν νομίζω να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχουν οι συνθήκες. -
Και εγώ πιστεύω ότι γενικά ως λαός έχουμε θέμα με την ανάληψη ευθύνης. Συμφωνώ απόλυτα στην παρατήρηση ότι πάντα φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς. Στη θέση των 'άλλων' μπορούμε να βάλουμε ό,τι χωράει ο νους μας: Αμερικανούς, Γερμανούς, Εβραίους, μασόνους, Πασόκους, ΝΔκράτες, Συριζαίους, φασίστες, αριστερούς, δημοσίους υπαλλήλους, μηχανικούς, δικηγόρους, γιατρούς, Αθηναίους (για τους Θεσσαλονικείς), Ηρακλειώτες (για τους Χανιώτες), γείτονες, φίλους... το 99,999% του πληθυσμού. Ποτέ μα ποτέ όμως τον εαυτό μας...
Επίσης πάντα μας διακατέχει μια μόνιμη απαισιοδοξία. Και τώρα και παλιά και πάντα. Αν πεις ότι πάμε σκατά κανένας δε θα διαφωνήσει. Αν τολμήσεις να πεις ότι πάμε καλά θα σου την πέσουν όλοι... Και δε μιλάω για την περίοδο της κρίσης αλλά και πριν απ' αυτήν. Θυμάμαι το 2005 φίλος μου έλεγε 'πήραμε τους Ολυμπιακούς, πήραμε το Euro, πήραμε τη Eurovision και πάλι τίποτα δεν κινείται...'. Αλλά και τώρα αν τολμήσεις να πεις, όχι βέβαια ότι βγήκαμε από την κρίση, αλλά ότι κάτι αρχίζει να κινείται κινδυνεύεις να σε βρίσουν γιατί τους χαλάς τη σούπα... Η απαισιοδοξία, ο εκμηδενισμός, πουλάνε... -
Όποιος συγκρίνει την Κύπρο (και το προβλήματά της) με την Ελλάδα, απλά δεν έχει επαφή με οικονομικά...
Επίσης είναι δεδομένο ότι οι ξένοι έκαναν τεράστια λάθη και υποτίμησαν τα υφεσιακά μέτρα. Το έχουν παραδεχτεί οι ίδιοι, δεν χρειάζεται να βάλω καν πηγές.
Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει λύση με αυτά τα μέτρα και αυτό το χρέος.
-
Ναι, καμία επαφή με τα οικονομικά. Αλλά άκουσα π.χ. και από στέλεχος της κυβέρνησης, η οριοθέτηση των αντιπλημμυρικών της Μάνδρας έχει πάρει τακτική δικάσιμο για τον Οκτώβριο του 18. Και αυτά για δημόσια έργα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κατεπείγοντος όπου πνίγηκαν 25 άνθρωποι. Αλλά βλέπεις, μετά το πρώτο μνημόνιο όπου οι κακοί δανειστές κατάλαβαν με τι έχουν να κάνουν, η αναδιάρθρωση π.χ. της δικαιοσύνης έπαψε να είναι 'προαπαιτούμενο'. Και αφού δεν είναι προαπαιτούμενο γιατί να το κάνουμε, εμείς το πρόγραμμα εφαρμόζουμε (και μάλιστα με επιτυχία για να' χουμε να λέμε πόσο κακά είναι τα προγράμματά 'τους'). Και κατά τα άλλα μας φταίνε οι συντελεστές και ο ανάδρομος Ερμής. Λες και στο αναπτυξιακό κομμάτι τα έχουμε κάνει όλα τέλεια, υπάρχει οργασμός επενδύσεων και μας κρατάνε πίσω οι συντελεστές.
-
Παρέλειψα να πω ότι 'για αυτό το χρέος' πληρώνουμε σήμερα και θα πληρώνουμε για πολλά ακόμη χρόνια πολύ μικρότερες δόσεις απ΄ότι π.χ. το 2008 'όταν κάναμε απόσυρση' και δένανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα. Πόσες φορές πρέπει να πούμε ότι κανείς, καμία χώρα δεν αποπληρώνει ποτέ το χρέος της αλλά απλά το αναχρηματοδοτεί;
-
Τακτική δικάσιμος εντός ολίγων μηνών είναι από τις καλύτερες περιπτώσεις. Στην Γερμανία θα ήθελες 2-3 χρόνια για κάτι τέτοιο.
Δεν είναι αυτά τα προβλήματά μας. Σάμπως θα άλλαζε κάτι και να γίνονταν η δίκη την άλλη μέρα;
Όσο για το χρέος, με τα πλεονάσματα που μας ζητούνε μέχρι το 2060, εμείς είμαστε η εξαίρεση που το πληρώνει!!!
-
Λυπάμαι που σου χαλάω το αφήγημα του ότι όλα τα έχουμε κάνει τέλεια, αλλά δεν είναι έτσι. Πριν ξαναπετάξεις μπαρούφα για το λατρεμένο ελληνικό δημόσιο, ψάξτο λίγο. Και προφανώς δεν αναφερόμουνα στην υπόθεση της Μάνδρας καθαυτή, αλλά στο πόσο επηρεάζονται οι επενδυτές από αυτό. Μπας και να αρχίσω να αναφέρω και για άδειες, δασαρχεία, πολεοδομίες κ.λ.π?
http://www.kathimerini.gr/901098/articl ... ikaiosynhs
-
Είπε κανείς ότι τα κάναμε όλα τέλεια; Εμείς το φτάσαμε το θέμα εδώ που έφτασε. Απλά όταν πήγαμε στον γιατρό (Τρόικα), έδωσε αντί για φάρμακο, φαρμάκι (δηλητήριο). 1ο έτος Μακρο-οικονομία σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο του κόσμου.
-
Επειδή η ομφαλοσκόπηση δεν κάνει καλό , θα πρέπει να δούμε πως θα γίνουν επενδύσεις . Μόλις πριν 3 μέρες έβγαλαν τις νέες χρήσεις γης . Δεν έχω προλάβει να τις διαβάσω , αλλά έχουμε πάλι αλλαγές .
Αυτά έπρεπε να είχαν οριστικοποιηθεί από τον πρώτο χρόνο της κρίσης . Ο καθορισμός του αιγιαλού , το κτηματολόγιο , όλα έπρεπε να είχαν γίνει . Γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι κάθε επένδυση χρειάζεται έδρα , άρα χρειάζεται γη που θα κάνει την επιχείρηση , εργοστάσιο , ξενοδοχείο κλπ .
Όταν αυτό δεν είναι ξεκάθαρο γιατί ο κάθε εν ενεργεία ή σε πρόωρη σύνταξη ξύστης , μαζί με τον κάθε καμένο αριστερούλη , κάνουν τον μορφωτικό και εκπολιτιστικό σύλλογο της Ανω Ραχούλας και πάνε στα άσχετα γερόντια του στε και πρέπει ο επενδυτής να περιμένει χρόνια και με αβέβαιο αποτέλεσμα απλά επενδύει αλλού .
Ακόμα το χαρτί από τον Δήμο δεν το έχω πάρει , έφτασα τις 40 μέρες και τα τηλέφωνα χτες δεν τα σήκωνε κανείς .
Γενικά το δημόσιο σπανίως απαντάει στο τηλέφωνο , πράγμα απαράδεκτο .
Στο θέμα της ανάληψης ευθύνης από τον πολίτη , δεν μπορείς να βάλεις κανόνες . Γιατί οι ισχυρές μειοψηφίες μπορούν να χειραγωγούν τις πλειοψηφίες , αφού έχουν ατιμωρησία όταν κάνουν αδικήματα .
Δηλαδή ο Ρουβίκωνας μπορεί να σου σπάσει το μαγαζί , ατιμώρητα , ενώ αν εσύ σπάσεις το κεφάλι κάποιου από αυτούς θα είσαι φασίστας κλπ και η 'δικαιοσύνη' θα σε χώσει μέσα .
Το ίδιο αν πας να διαμαρτυρηθείς για τους φόρους ή το μακεδονικό . Θα φάς το δακρυγόνο και το ξύλο σου , ενώ αν είσαι μπάχαλος θα καίς άνετα κάδους και λεωφορεία...
Οπότε μπορεί να έχουμε όλοι την ευθύνη μας , αλλά δεν την έχουμε στον ίδιο βαθμό και αυτό είναι ΑΠΟΛΥΤΗ θέση .
-
@REAL
Ας μην αναπαράγουμε την βαρουφακιάδα εν έτη 2018. Και οι άλλοι το ίδιο δηλητήριο πήρανε.
Και οι άλλοι δημόσιες επενδύσεις ΔΕΝ κάνανε. Αλλά την 'κάνανε' από τα μνημόνια μέσα σε μια 4ετία.
Κάτι κάνουνε καλύτερα σε σχέση το δημόσιό τους, με τον ιδιωτικό τομέα και τις επενδύσεις αλλά δυστυχώς
ακόμη και σήμερα δεν το παραδεχόμαστε. -
@johan
Εγώ λοιπόν αγαπητέ εκείνο το βράδυ 'στοιχήθηκα πίσω από ρουβάδες και καμίνηδες' διότι είχα μέλος
της οικογένειας σε δημόσιο νοσοκομείο με σοβαρότατο θέμα υγείας και από την προετοιμασία που απ' όσο είχα
πάρει χαμπάρι ΔΕΝ είχε γίνει για απόθεμα σε εξειδικευμένα φάρμακα, υλικά κ.λ.π. (και από ποιους να γίνονταν,
από Πολάκηδες, Βαρουφάκηδες και Σπίρτζηδες;) μου ήταν απολύτως προφανές ότι θα καταλήγαμε ως παράπλευρη απώλεια της εμπανάστας.
Αλλά επειδή δεν μου φταις και σε τίποτα και δεν σε ξέρω δεν γράφω τίποτε βαρύτερο πρωϊνιάτικα... -
Εγώ αντιθέτως έχω να πω ότι το σύστημα στην περίπτωσή μου μέχρι την άνοιξη του 15 μια χαρά δούλευε,
προς το καλοκαίρι άρχισε να 'βήχει' και με τα CC μας πέρασε ξυστά (για μία εβδομάδα...) μη
αναστρέψιμη εξέλιξη.
Το τι θα γίνονταν με ΝΔ είναι ένα υποθετικό σενάριο. Αν λάβω υπ' όψιν μου επαγγελματικά τον εαυτό μου, θα έπρεπε
να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ με χέρια και πόδια (και όσο και αν σου φανεί περίεργο δεν το αποκλείω στην τελική...).
Αλλά δεν είναι έτσι. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ένα σχεδόν μηδενικό έλειμμα και μια χώρα
στον προθάλαμο της εξόδου. Το ότι απλά δεν χειροτέρεψε κάποιους δείκτες ποιότητας ζωής
(γιατί αρκετούς τους χειροτέρεψε, ψάξε απλά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ) εσύ το θεωρείς επιτυχία, εγώ το θεωρώ αποτυχία και χάσιμο χρόνου 4 ετών όπου η χώρα έκανε έναν κύκλο και επανήλθε εκεί που ήταν με το μόνο που αλλάζει να είναι αυτοί που κάθονται στην καρέκλα. Καταγράφουμε τις διαφωνίες μας και πάμε παρακάτω. Over & out. -
Για το υγειονομικό σύστημα μιλούσα, ποιο μαγαζί και υπαλλήλους... Εδώ παραλίγο να μην μπορέσουμε να φέρουμε μόσχευμα στην ώρα του. Οπότε δικαιούμαι νομίζω να ανεβάζω πίεση μέχρι σημείου βρασμού
Ειδικά όταν όλη αυτή η μασκαράτα έγινε μόνο και μόνο για την καρέκλα και όχι για την ουσία. -
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
... θα έπρεπε
να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ με χέρια και πόδια (και όσο και αν σου φανεί περίεργο δεν το αποκλείω στην τελική...).
...Θα κάνεις και την Φυλλάδα των Συντακτών ευτυχισμένη...
Αφού με καλά πληροφορημένες πηγές από το Βερολίνο ... όπως μετέφεραν οι ίδιες πηγές στην «Εφ.Συν.» ... από πληροφορίες και δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ... επιβεβαιώνεται ότι ... άρα ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ ...
Πως χτίζεται η αριστερή προπαγάνδα:
«Μη χαριστείτε στον Τσίπρα για τις συντάξεις»
Νουθεσίες και αιτήματα
Ωστόσο μία πτυχή που έμενε άγνωστη έχει να κάνει με τις περιβόητες αποφάσεις για τις συντάξεις και το αφορολόγητο.
Σύμφωνα λοιπόν με καλά πληροφορημένες πηγές από το Βερολίνο, στην κατ' ιδίαν συνάντηση με τον σοσιαλδημοκράτη Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ο Κ. Μητσοτάκης τον προέτρεψε να μη διανοηθεί να «χαριστεί» στην ελληνική κυβέρνηση ή να κάνει τα «στραβά μάτια» για τη μη υλοποίηση των περικοπών.
Φέρεται δε να τον προειδοποίησε να μην «υποκύψει», διότι θα τον εκθέσει τόσο στην ομογάλακτή του καγκελάριο Μέρκελ αλλά και δημόσια...
Οπως μετέφεραν οι ίδιες πηγές στην «Εφ.Συν.», ο αρχηγός της Ν.Δ., στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την περασμένη Πέμπτη στις Βρυξέλλες, είχε -κατόπιν αιτήματός του- συνομιλία με την Ανγκελα Μέρκελ.
Κατά τη διάρκεια του σύντομου τετ α τετ, σε παρόμοιο πνεύμα, ο κ. Μητσοτάκης τής μετέφερε την ανησυχία του **από πληροφορίες και δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας **και τα οποία αναφέρονται σε «συναλλαγή» και «εξυπηρετήσεις» της γερμανικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Απαντώντας η κ. Μέρκελ φέρεται να τόνισε ενοχλημένη ότι η ίδια δεν συναλλάσσεται με κανέναν και η σχέση που διατηρεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του είναι «σχέση αρχών και εντιμότητας».
Συμπλήρωσε δε ότι το ζήτημα που «καίει» τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν την αφορά, αφού γι' αυτό «θα αποφασίσουν οι θεσμοί».
Μετά από τα παραπάνω, τίθεται εύλογα το ερώτημα αν στη Ν.Δ. εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι στις επαφές τους στο εξωτερικό φορούν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας...
«Μη χαριστείτε στον Τσίπρα για τις συντάξεις»
http://www.efsyn.gr/arthro/mi-haristeit ... -syntaxeis
-
Νταξ, εδώ ζούμε μεγάλες στιγμές. Η κυβέρνηση που έχει νομοθετήσει τις περικοπές θέλει να πείσει τον κόσμο
ότι 'κάτι θα κάνει' και θα τις 'ξεψηφίσει'. Κάτι που μάλιστα λανσάρεται και ως 'σιγουράκι', οπότε
δείχνει με το δάχτυλο τον όποιο επόμενο που τυχόν κληθεί να εφαρμόσει τον δικό της νόμο και στρώνει τον
δρόμο για νέα πεζοδρόμια.
Αν ποτέ φέρει πάντως έναν τέτοιο ακυρωτικό νόμο στην βουλή, μια χαρά θα τον ψηφίσουν και όλοι οι υπόλοιποι
για να πάρουν έναν εύκολο ρούμπο. Μόνοι τους όμως δεν μπορούν αφού δεν έχουν την πλειοψηφία. Οπότε, πέραν
των ευχολογίων, το κόψιμο ή μη είναι δική της ευθύνη και μόνο. -
Αν η κυβέρνηση καταφέρει και δεν κόψει συντάξεις κακό δεν θα είναι.
Εδώ όμως έχουμε φθάσει στο σημείο να στήνονται 'δημοσιοκαφρικές αποκαλύψεις' στις οποίες βασίζεται ο καταληψίας εμπαναστάτης στη βουλή για να αποκαλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης 'πολιτικό απατεώνα'.
Αυτό είναι το μαύρο χάλι της πολιτικής σκηνής.
Και όμως υπάρχουν ακόμη ψηφοφόροι που έχουν να πουν κάτι θετικό για το τσίρκο του Μαξίμου.Αναρωτιέμαι αν αυτοί οι ψηοφοφόροι συμπεριφέρονται με αυτό το τρόπο στο περιβάλλον τους, στους φίλους τους, στις οικογένειές τους. Ω ρε και να έχεις τέτοιους φίλους... Ζημιά μεγάλη.
-
Οι συνταξεις δλδ των Δεκο,εφοριων και διαφορων αλλων 50 -55αρηδων ειναι κακο να μειωθουν?
Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ