-
To Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας βασίζεται στο μεγάλο Χριστιανοκοινωνικό κόμμα της Βαυαρίας
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=530462
στην πραγματικότητα ήταν μήτρα και συνέχεια του απεχθούς , ώστε να γιγαντωθεί και να γίνει πρώτο κόμμα και μετά δικτατορία .Αρα έχει δίκιο ο pgs .
Τώρα έχουμε δύο εξελίξεις .
Στην Ιταλία μια κυβέρνηση χαμηλόβαθμων τραπεζουπαλληλίσκων που δεν θα την ψηφίσει κανένας στην ψήφο εμπιστοσύνης καιΣτο Σκοπιανό οι υπουργοί εξωτερικών τελείωσαν την δουλειά .
-
Θέλω να δω Αλέξη το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ ... και ταυτόχρονα και δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ.
Το Ιούνιο πρόσκληση για ένταξη στη ΕΕ.
Τον Ιούλιο πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Μπαμ-μπαμ...
Χαρές οι Μέρκελ και ο Τραμπ. Το χρήμα θα ρέει άφθονο πάλι...Άνω/Βόρεια/Νέα Μακεδονία.
Εγώ πάντως θα τους αποκαλώ Μακεδόνες και την χώρα Μακεδονία.
Όπως και όλους τους κατοίκους της Κορέας τους αποκαλώ Κορεάτες, είτε είναι της Νότιας, είτε της Βόρειας οι οποίοι ζουν όλοι μαζί στην Κορέα. -
Στον ΣΚΑΙ αγωνίζονται να βεβαιώσουν ότι όσα έλεγε το γουίκι για τα λεφτά του Σόρος είναι αλήθεια .
Τώρα Οικονόμου και Μαρία , ελπίζουν ότι ο Ιταλικός Λαός θα σοβαρευτεί και θα ψηφίσει τους υπαλληλίσκους
Να σκεπάζονται μόνο μην κρυώσουν .
-
Στο θέμα των Σκοπίων πάντως είναι ίσως το μοναδικό που συμφωνώ με το Τσίπρα, εφόσον:
- Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι (εδώ και δεκαετίες)
- Πολύ αργά για δάκρια, πλέον..
Αλλά ψιλιάζομαι ότι όλοι αυτοί που φωνάζουν και τρέχουν και στα συλλαλητήρια, είναι οι ίδιοι που ψήφισαν ΌΧΙ στο δημοψήφισμα, είναι οι ίδιοι που ψήφισαν Τσυριζα για καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, τα διόδια, να αυξηθούν οι συντάξεις, να αυξηθεί ο βασικός μισθός κτλπ κτλπ Φούλ σανό δηλαδή.
Για όλα αυτά και ακόμα περισσότερα θα χαρώ να δώ συμφωνία με τα Σκόπια χθές..
-
Μα εδώ μέσα δεν είδα κόσμο να λέει ότι διαφωνεί με την λύση και να μην παραδεχόμαστε ότι το Μακεδονία ''έχει χαθεί'' εδώ και χρόνια από προηγούμενες κυβερνήσεις...
Η μεγάλη διαφωνία είναι ο τρόπος που χειρίζονται την διαπραγμάτευση, ότι υπάρχει διαφωνία στην κυβέρνηση(ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) για τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, ότι έχουνε γίνει οι 1οι ''Yes men'' σε κάθε πρόσταγμα-επιθυμία των ξένων, ότι άνθρωποι που κάνανε καριέρα στην διαμαρτυρία-συλλαλητήρια-δημοψηφίσματα με περίσσεια ευκολία μειώνουν-σαμποτάρουν κάθε διαδήλωση, βαφτίζουν τον οποιονδήποτε εθνικιστή-Χ.Α (ακόμα και παππούδες 80-90 ετών) και πολλά άλλα.
Υ.Γ: Κανένα πολιτικό σχόλιο για τις τιμές από τους φόρους στα καύσιμα δεν βλέπω...Τώρα που αυξάνονται οι διεθνείς τιμές και θα φτάσει η αμόλυβδη στα 2+ ευρώ να δω τι θα λένε οι φιλοκυβερνητικοί που μας έμειναν οι μεγάλες αυξήσεις σε ΕΦΚ και ΦΠΑ του 2015-6. Κύριοι τελειώσανε οι δικαιολογίες.-
-
Το σημαντικό είναι να μην τολμήσουμε να πούμε ότι συμφωνούμε με τον Τσίπρα σε ένα συγκεκριμένο θέμα ακόμα και αν διαφωνούμε σε πολλά, δεκάδες, άλλα. Αυτό μετράει. Να λέμε ένα σωρό δικαιολογίες (από το χρέος μέχρι τα καύσιμα) για να καταλήξουμε στο ότι ο Τσίπρας έχει άδικο ακόμα και σε αυτό που πραγματικά πιστεύουμε ότι έχει δίκιο.
Αυτοί είμαστε... -
Εσύ κατάλαβες ότι το θέμα με τα καύσιμα το συσχετίζω με το Μακεδονικό;
Προσπάθησε περισσότερο...μπορείς. -
Έχω ένα φίλο με πολύ καυστική γραφή, ο οποίος δεν είναι και κανένας δεξιός...Μάλιστα επί Σαμαρά έκανε τρομερό αγώνα σε συζητήσεις-παρέες κτλπ για ποιο λόγο πρέπει να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ ώστε να σταματήσει η πορεία των μνημονίων κτλπ κτλπ. Φυσικά αμέσως μετά την τρέλα του 1ου 6μήνου με τον Γιάνη κ το δημοψήφισμα είχε το θάρρος να παραδεχτεί ότι κρεμάστηκαν οι πάντες εκ του αποτελέσματος και πόσο λάθος είχε κάνει.
Πόσταρε το άκολουθο ΤΡΟΛΟκείμενο στο Fb για την σημερινή ημέρα:''σήμερα ημέρα που ειναι θα ήθελα να καταδικάσω απερίφραστα τη βια των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης και του γνωστού φασίστα Αυτοκρατορα στους αθώους Τούρκους τουρίστες που πριν απο 565 χρόνια επέλεξαν την Πολη ως αγαπημένο τους ταξιδιωτικό προορισμό ! δυστυχως η ιστορία επαναλαμβάνεται και εχουμε το πρόσφατο περιστατικό με τον Δήμαρχο της πρωτεύουσας της (κατω δεξια στο χαρτη οπως τον βλεπεις) Μακεδονίας* στον οποίο εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση (απο το τελευταιο του hangover) και μακάρι να γινουν 2 και 3 εκατομμύρια οι τουρίστες στο σπίτι του αγαπημένου μας Κεμαλ (τη βια του οποίου απαγορεύεται να καταδικάσουμε γιατι δεν ειμαστε τιποτα ναζι εμεις)
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
Το σημαντικό είναι να μην τολμήσουμε να πούμε ότι συμφωνούμε με τον Τσίπρα σε ένα συγκεκριμένο θέμα ακόμα και αν διαφωνούμε σε πολλά, δεκάδες, άλλα. Αυτό μετράει. Να λέμε ένα σωρό δικαιολογίες (από το χρέος μέχρι τα καύσιμα) για να καταλήξουμε στο ότι ο Τσίπρας έχει άδικο ακόμα και σε αυτό που πραγματικά πιστεύουμε ότι έχει δίκιο.
Αυτοί είμαστε...με όσα έχει πει κι έχει κάνει αν έχει δίκιο σε κάτι,έχει καμιά σημασία?
Φυσικά έχει σημασία -για το συγκεκριμένο θέμα. Το οποίο θέμα μάλιστα είναι και πολύ σημαντικό-εθνικό και πρέπει να έχουμε μία κοινή εθνική γραμμή χωρίς κομματικές παρωπίδες εφόσον, ούτως ή άλλως, επί της ουσίας συμφωνούμε.
Δηλαδή αν εμείς οι δύο διαφωνούμε σε πολλά θέματα αλλά συμφωνούμε σε ένα πολύ σημαντικό και συγκεκριμένο θέμα θα μου έλεγες ότι δεν έχει σημασία αυτό γιατί διαφωνούμε στα άλλα;
Ή μήπως μαζί μου θα είχε τη σημασία του ενώ με τον Τσίπρα ή τον τάδε πολιτικό δεν έχει σημασία γιατί απλώς δεν τον γουστάρεις; -
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Μα εδώ μέσα δεν είδα κόσμο να λέει ότι διαφωνεί με την λύση και να μην παραδεχόμαστε ότι το Μακεδονία ''έχει χαθεί'' εδώ και χρόνια από προηγούμενες κυβερνήσεις...Που ξέρεις. Μπορεί εδώ μέσα να υπάρχουν και οπαδοί των ΑΝΕΛ... που στηρίζουν Αλέξη...σε αυτό το κρίσιμο 'εθνικό θέμα*'
- 'εθνικό θέμα'. Για γέλια μόνο.
Τους έπιασε ο πόνος για τα εθνικά θέματα τους εθνομηδενιστές. Γελάνε και οι πέτρες...
- 'εθνικό θέμα'. Για γέλια μόνο.
-
Καλά εδώ έχουνε φτάσει να κατηγορούνε ΟΛΟΥΣ τους άλλους για έλλειψη συναίνεσης, όταν ο ίδιος ο συγκυβερνήτης του ΤΣΙΠΡΑ λέει δεν ψηφίζω με τίποτα όνομα με λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Σε ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα και όχι σε νομοσχέδιο που αφορά μειοψηφίες πολιτών.Μιλάμε για σχιζοφρένεια...
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
Δηλαδή αν εμείς οι δύο διαφωνούμε σε πολλά θέματα αλλά συμφωνούμε σε ένα πολύ σημαντικό και συγκεκριμένο θέμα θα μου έλεγες ότι δεν έχει σημασία αυτό γιατί διαφωνούμε στα άλλα;
έχεις πει κι έχεις κάνει ότι κι ο Αλέξης?
Πες μας ξεκάθαρα ότι δε γουστάρεις τον Αλέξη και πως για αυτόν το λόγο ό,τι και να πει, ακόμα κι αν είναι σωστό, ακόμα κι αν συμφωνείς, δε θα σου αρέσει γιατί το λέει αυτός...
Ούτε εγώ τον γουστάρω αλλά στο συγκεκριμένο θέμα του βγάζω το καπέλο.
-
Εθνική ομοψυχία στο φούλ βλέπω ...
Να μην ξαναλέμε τα ίδια . Δείγμα πολιτικής ακόμα και ατομικής ωριμότητας είναι να μην τρέχουμε εκόντες άκοντες πίσω από το άρμα του οποιουδήποτε κόμματος ή πολιτικού και να δεχόμαστε άκριτα κάθε επιλογή που κάνουν .
Οι Σαμαροβενιζέλοι κάνανε 5 καλά και 50 άσχημα . Ο Αλέξης στο ίδιο επίπεδο είναι για αυτό στις εκλογές θα πάρει τα @@ μας . Εμείς έχουμε το δικαίωμα να τους λέμε μπράβο για τα 5 καλά και ούστ για τα 50 άσχημα .
Ας αλλάξουν μόνοι τους το μείγμα . Εμείς άλλωστε τους καλοπληρώνουμε για αυτό .
Ας σκεφτόμαστε σαν πολίτες και όχι σαν οπαδοί ή υπήκοοι .
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
έχεις πει κι έχεις κάνει ότι κι ο Αλέξης?
Πες μας ξεκάθαρα ότι δε γουστάρεις τον Αλέξη και πως για αυτόν το λόγο ό,τι και να πει, ακόμα κι αν είναι σωστό, ακόμα κι αν συμφωνείς, δε θα σου αρέσει γιατί το λέει αυτός...
πες μας ξεκάθαρα ότι δε γουστάρεις να απαντάς σε ερωτήσεις αλλά αυτά που λένε οι άλλοι 'επιβεβαιώνουν' (και καλά) αυτά που έχεις αποφασίσει στο μυαλό σου
Σοβαρά τώρα περιμένεις να σου απαντήσω στην ερώτηση αν έχω πει κι αν εχω κάνει ό,τι και ο Αλέξης; Τη θεωρείς σοβαρη ερώτηση αυτή που πρέπει μάλιστα να απαντηθεί; Νομίζεις ότι είμαι αρχηγός κόμματος ή πρώην πρωθυπουργός;
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ας σκεφτόμαστε σαν πολίτες και όχι σαν οπαδοί ή υπήκοοι .Προσυπογράφω 100%. Ακριβώς το ίδιο έχω πει κι εγώ σε προηγούμενο μήνυμα.
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Του βγάζεις το καπέλο γιατί; Επειδή θέλει να λήξει το θέμα ή επειδή βρήκε ένα όνομα;
Μακεδόνες θα αποκαλείς και τους Σκοπιανούς και τους Έλληνες; Μακεδονία θα θεωρείς και τη Μπίτολα και τη Θεσσαλονίκη;
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Μακεδόνες θα αποκαλείς και τους Σκοπιανούς και τους Έλληνες; Μακεδονία θα θεωρείς και τη Μπίτολα και τη Θεσσαλονίκη;
Τους κατοίκους της Άνω/Νέας/Βόρειας Μακεδονίας θα τους λέω Μακεδόνες.
Θα κάνω χρήση του επίσημου ονόματος.Τους κατοίκους των γεωγραφικών περιοχών της Μακεδονίας που βρίσκονται σε Ελληνικό έδαφος θα τους αποκαλώ Έλληνες σκέτο.
Αυτό επέλεξαν οι Γερμανοί. Ο 'εμπαναστάτης σερβιτόρος' το δέχτηκε, τι να κάνουμε τώρα;
Σκοπιανοί είναι οι πρωτευουσιάνοι Μακεδόνες. Όπως λέμε Αθηναίοι. Αν κάποια στιγμή αλλάξει η πρωτεύουσα της Άνω/Νέας/Βόρειας Μακεδονίας τότε θα τους φωνάζουμε διαφορετικά ανάλογα την πόλη. Αν π.χ. γίνει η Λάρισα πρωτεύουσα τους θα τους φωνάζουμε Λαρισαίους.
Κοντά είναι και αυτό το σενάριο. Ο Αλέξης είναι ακόμη 44 ετών... -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Του βγάζεις το καπέλο γιατί; Επειδή θέλει να λήξει το θέμα ή επειδή βρήκε ένα όνομα;
Επειδή ακολουθεί τη σωστή, κατά την άποψή μου, εθνική γραμμή έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε από το 2008 και έπειτα για μια λύση με σύνθετο γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Αυτή ήταν και η άποψη της ΝΔ μέχρι να αρχίσουν οι πρόσφατες 'λαοσυνάξεις' και οι συνακόλουθες δημοσκοπήσεις και ο Μητσοτάκης αλλάξει (;) γραμμή. Αυτή ήταν και παραμένει (;) η άποψη του ΠΑΣΟΚ ή όπως λέγεται τέλος πάντων. Του βγάζω το καπέλο, λοιπόν, επειδή ακολουθεί τη συγκεκριμένη γραμμή κόντρα στις δημοσκοπήσεις και μάλιστα εις βάρος του πολιτικού του μέλλοντος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λένε οι δημοσκοπήσεις, πληρώνει βαρύ τίμημα στη βόρεια Ελλάδα λόγω του σκοπιανού.
-
Αυτό βέβαια είναι εις βάρος της χώρας. Δεν ξέρω γιατί επιβραβεύεις κάτι που συνεχίζει από τους προηγούμενους ενώ κανονικά θα έπρεπε να κάνει το ακριβώς αντίθετο εφόσον ήταν λάθος.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ