-
Πιστεύω πως αν κάποιος θελήσει να το κλέψει θα το κάνει.....Το θέμα είναι πόσο θα δυσκολευτεί. Βρες ένα χώρο κλειστό για να μην έχεις θέματα με χαλάζι όπως έγραψε ένας φίλος παραπάνω, αλλά και γενικά με κουτσουλιές που μπορεί να σου κάνουν ζημία στη μπογιά, βγάλε και τους πόλους της μπαταρίας και αν είναι καλά τα ελαστικά σου, βρες 4 σιδερένιες ζάντες με ελαστικά όπως είπε ο Panos αν δεν κάνω λάθος και νομίζω είσαι εντάξει. Απ' όσο ξέρω η ακινησία κάνει κακό σε φλάτζες και κολάρα. Τα ξεραίνει, σκληραίνει. Ίσως να κάνω λάθος. Αν φύγω εξωτερικό ο πατέρας μου μία φορά την εβδομάδα μοτοσυκλέτα και αυτοκίνητο τα βάζει μπροστά για ένα 10λεπτο.
-
Αν φύγω εξωτερικό ο πατέρας μου μία φορά την εβδομάδα μοτοσυκλέτα και αυτοκίνητο τα βάζει μπροστά για ένα 10λεπτο.
Η μπαταρία αν είναι χαμηλά για πλήρη φόρτιση χρειάζεται 30 λεπτά. Ιδανικά αν είχα τη δυνατότητα θα το έβαζα για 30 λεπτά μπρος ανά 15 μέρες. Ακόμα καλύτερα αν μπορεί να κινηθεί έστω 50 μέτρα ώστε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός συντήρησης των ελαστικών και να αλλάξει το σημείο πίεσης. Σε καμία περίπτωση δεν ευνοεί να βάζεις μπρος το αυτοκίνητο και να το σβήνεις πριν φτάσει την κανονική θερμοκρασία κίνησης. Αν και νομίζω ότι 3 λεπτά αρκούν για να ζεσταθεί πλήρως ο κινητήρας, θα το άφηνα 30 λεπτά για τη μπαταρία (εφόσον δεν το είχα σε συντηρητή μπαταρίας όπως το έχω τώρα).
-
Νομίζω πως γίνεται πολύ κουβέντα για μια μπαταρία.Πόσο κοστίζει πια;
Πρέπει να κάνεις την καρδιά σου πέτρα, και να το πουλήσεις, ειδικά αφού είναι ακυκλοφόρητο όπως λες, και η απαξίωση μικρή σχετικά. -
Αν πάντως δεν μπορέσεις να το ανεβάσεις σε τάκους ούτε να αλλάξεις τα λάστιχα με κάποια τελειωμένα για το χρόνο της αποθηκευσης (δεν είναι δύσκολο να βρεις γιατί ο λαστιχάς σου σίγουρα θα έχει ακόμα κι αν δεν είναι η ακριβής διάσταση σου - δεν τρέχει τίποτα αν π.χ. αντί για 235/45/17 βάλεις 225/45/17, για αποθηκευση τα θες), αυτό που θα κάνεις για να διατηρηθούν καλύτερα τα λάστιχα σου είναι να τα φουσκώσεις στην ανώτερη επιτρεπτή πίεση. Και όταν λέω ανώτερη, εννοώ την ανώτερη που αντέχουν βάσει κατασκευής (τσέκαρε το με το λαστιχά σου) και όχι αυτή που γράφει το ταμπελάκι του αυτοκινήτου. Έτσι μπορεί να γλιτώσεις η ελαστική παραμόρφωση που παθαίνουν τα λάστιχα όταν δεν κινείται το αυτοκίνητο να γίνει πλαστική (μόνιμη).
-
Νομίζω πως γίνεται πολύ κουβέντα για μια μπαταρία.
Η μπαταρία είναι το λιγότερο. Με ενδιαφέρει περισσότερο για το θέμα του συναγερμού παρά για το αν θα την αλλάξω μετά από 1 χρόνο. Επιπλέον, τα υπόλοιπα υποσυστήματα του αυτοκινήτου επίσης διατηρούνται καλύτερα αν το βάζεις μπρος ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
αυτό που θα κάνεις για να διατηρηθούν καλύτερα τα λάστιχα σου είναι να τα φουσκώσεις στην ανώτερη επιτρεπτή πίεση
Αυτό δεν το 'χα σκεφτεί και είναι πολύ καλή συμβουλή. Αφού ούτως ή άλλως θα το αφήσω στα λάστιχά του κι ό,τι γίνει.
-
Γιατί δεν το παίρνεις μαζί σου από τώρα; Ή έστω να κατέβεις 1-2 μήνες μετά να το πάρεις.Και αν δε θες να οδηγήσεις μέχρι εκεί θα βρεις μια μεταφορική να στο πάει με χαμηλό κόστος
Στάλθηκε από το Redmi 5A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Γιατί δεν το παίρνεις μαζί σου από τώρα; Ή έστω να κατέβεις 1-2 μήνες μετά να το πάρεις.Και αν δε θες να οδηγήσεις μέχρι εκεί θα βρεις μια μεταφορική να στο πάει με χαμηλό κόστος
Από τώρα δε θέλω να το πάρω για πολλούς λόγους που δεν είναι της παρούσης. Ωστόσο, είναι μέσα στα πιθανά σενάρια να κατέβω μετά από 3 μήνες να το πάρω. Απλά σε αυτή τη φάση καλύτερα να προνοήσω για 1 έτος ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο διότι δεν ξέρω αν θα μπορέσω από άποψη χρόνου.
Το ερώτημα αρχικά ξεκίνησε από το αν θα εμπιστευόμουν το πάρκινγκ του αεροδρομίου καθώς και προληπτικά μέτρα που θα μπορούσα να πάρω για τη διατήρηση του αυτοκινήτου σε καλή κατάσταση. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες. Αν θα το ανεβάσω μετά από 3 ή 12 μήνες, πως θα το ανεβάσω, αν θα το πουλήσω, είναι όλα αποφάσεις που θα μπορούσα να αναβάλλω. Πληροφοριακά πάντως θα προτιμούσα να το ανεβάσω μόνος μου αν θα έχω στη διάθεσή μου τουλάχιστον ένα ΣΚ διαθέσιμο. Για τις μεταφορικές ακούγονται διάφορα, πάλι στο θέμα κατά ποσό ασφαλής είναι η μεταφορά. Επίσης, το road trip μου αρέσει και σαν εμπειρία.
-
Νομίζω ότι το ερώτημα για το αεροδρόμιο έχει απαντηθεί.Εκει μην το αφήσεις για να μην το κλαις.Αν ομως σκέφτεσαι να το πάρεις σε 3 μήνες μην καταθέσεις πινακίδες διότι αν έρθεις Π/Σ/Κ δε θα μπορέσεις να τις πάρεις οπότε ούτε να ταξιδέψεις.
Στάλθηκε από το Redmi 5A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
ΌΧΙ σε καμία περίπτωση, οχι μόνο στην Θεσσαλονίκη, αλλά σε κανένα πάρκινγκ αεροδρομείου. Η καλύτερη λύση είναι ένα υπόγειο πάρκινγκ, αν είναι και κοντά στο αεροδρόμειο ακόμα καλύτερα, να του βάλεις μια κουκούλα κι έτσι να έχεις την απόλυτη προστασία από τον ήλιο, τις ακραίες καιρικές καταστάσεις παντοώς τύπου, συν την προστασία από βανδαλισμό. Όχι 100% αλλά σίγουρα πολύ καλύτερα από ότι σε ανοιχτό χώρο.
-
Αφού σας ζάλισα καλά καλά, τελικά αποφάσισα να φύγω οδικώς. Απλοποιεί πολλά πράγματα και επιπλέον δε θα έχω το άγχος να τα χωρέσω όλα μέσα σε 1-2 βαλίτσες.
Ευχαριστώ πάντως για τις πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις! -
Ο χρήστης g000444555 έγραψε:
[*] Οι ζάντες προστατεύονται με κλειδί, δεν μπορούν να τις βγάλουν χωρίς να έχουν το συγκεκριμένο κλειδί[/list]
Ναι γιατί δεν υπάρχουν αντικλείδια.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
ΌΧΙ σε καμία περίπτωση, οχι μόνο στην Θεσσαλονίκη, αλλά σε κανένα πάρκινγκ αεροδρομείου. Η καλύτερη λύση είναι ένα υπόγειο πάρκινγκ, αν είναι και κοντά στο αεροδρόμειο ακόμα καλύτερα, να του βάλεις μια κουκούλα κι έτσι να έχεις την απόλυτη προστασία από τον ήλιο, τις ακραίες καιρικές καταστάσεις παντοώς τύπου, συν την προστασία από βανδαλισμό. Όχι 100% αλλά σίγουρα πολύ καλύτερα από ότι σε ανοιχτό χώρο.Ποτέ δε μου άρεσε η ιδέα του υπόγειου πάρκινγκ πόσο μάλλον μετά από αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη και πολλοί, μέσα στους οποίους και συμφορουμάς παρέλαβαν τα αυτοκίνητά τους με τα λασπόνερα μέχρι τον ουρανό.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
ΌΧΙ σε καμία περίπτωση, οχι μόνο στην Θεσσαλονίκη, αλλά σε κανένα πάρκινγκ αεροδρομείου. Η καλύτερη λύση είναι ένα υπόγειο πάρκινγκ, αν είναι και κοντά στο αεροδρόμειο ακόμα καλύτερα, να του βάλεις μια κουκούλα κι έτσι να έχεις την απόλυτη προστασία από τον ήλιο, τις ακραίες καιρικές καταστάσεις παντοώς τύπου, συν την προστασία από βανδαλισμό. Όχι 100% αλλά σίγουρα πολύ καλύτερα από ότι σε ανοιχτό χώρο.
Ποτέ δε μου άρεσε η ιδέα του υπόγειου πάρκινγκ πόσο μάλλον μετά από αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη και πολλοί, μέσα στους οποίους και συμφορουμάς παρέλαβαν τα αυτοκίνητά τους με τα λασπόνερα μέχρι τον ουρανό.
Μπήκαν στη ζωή μας και οι πλημμύρες.....
-
Δεν είναι μόνο αυτό. Και μια φωτιά να ξεσπάσει είναι πολύ δύσκολη η πυρόσβεση.
-
Δεν είναι μόνο αυτό. Και μια φωτιά να ξεσπάσει είναι πολύ δύσκολη η πυρόσβεση.Πράγματι....
-
Δεν λέω ότι θα είναι 100% ασφαλισμένο, λέω ότι θα είναι σίγουρα καλύτερα ασφαλισμένο. Σε περιπτώσεις πλυμήρας η φωτιάς υπάρχει αποζημίωση. Εκτός αυτού αυτά τα σενάρια είναι τραβηγμένα, κάθε πότε ακούμε για τέτοια περιστατικά? Στο πάρκινγκ του όποιου αεροδρομίου, είναι εντελώς εκτεθημένο και από ότι ξέρω η επιχείρηση του πάρκινγκ δεν δέχεται υπαιτιότητα αν γίνει βανδαλισμός. Απλά θεωρώ δεδομένο ότι ένας χρόνος παρκαρισμένο σε ανοιχτό δημόσιο χώρο το αμάξι δεν θα είναι ... το ίδιο όταν πας να το πάρεις!!!
Τελικά βέβαια περι ορέξεως κολοκυθόπιτα!!! -
Δεν θα το άφηνα ποτέ να το καίει ο ήλιος.Μόνο σε κάποιο γνωστό πάρκιγκ της πόληός θα το άφηνα.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Σε περιπτώσεις πλυμήρας η φωτιάς υπάρχει αποζημίωση. Εκτός αυτού αυτά τα σενάρια είναι τραβηγμένα, κάθε πότε ακούμε για τέτοια περιστατικά?Θεωρητικά πληρώνουν. Το ότι δεν ακούμε συνέχεια δε σημαίνει ότι δε μπορεί να συμβεί. Και το θέμα είναι ότι δεν ξέρεις πότε θα συμβεί. Όταν υπάρχει δυνατότητα ισογείου πάρκινγκ γιατί να μπλέκεις με υπόγεια.
-
Σε περιπτώσεις πλυμήρας η φωτιάς υπάρχει αποζημίωση. Εκτός αυτού αυτά τα σενάρια είναι τραβηγμένα, κάθε πότε ακούμε για τέτοια περιστατικά?
Θεωρητικά πληρώνουν. Το ότι δεν ακούμε συνέχεια δε σημαίνει ότι δε μπορεί να συμβεί. Και το θέμα είναι ότι δεν ξέρεις πότε θα συμβεί. Όταν υπάρχει δυνατότητα ισογείου πάρκινγκ γιατί να μπλέκεις με υπόγεια.
Είναι προφανές ότι το ισόγειο είναι το ιδανικό!!!
-
Οι ασφαλιστικές εταιρείες πληρώνουν μόνο αν έχεις την ανάλογη προαιρετική κάλυψη για φυσικά φαινόμενα, όμως και αυτή ισχύει με μερικές εξαιρέσεις (π.χ μηχανικές βλάβες που έχουν σαν αιτία τον παγετό).
http://www.ereportaz.gr/234093-i-plimmi ... alistikes/
Θα παρκάρατε στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης για 1 χρόνο;