-
Θέλοντας να αγοράσω ένα qashqai μεταχειρισμένο από τον αντιπρόσωπο της mazda στην Πάτρα,μπήκα ως συνοδηγός για λίγο σε ένα cx3.ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ταμπλό με μαλακά πλαστικά,υπέροχη οθόνη, πολύ καλά καθίσματα και ένας 1500άρης κινητήρας με πολύ ροπή.Το μόνο που με χάλασε ήταν η λίγο σκληρή ανάρτηση.Το θεωρώ πάντως αξιόλογο αυτοκίνητο και κατά τη γνώμη μου και αρκετά εντυπωσιακό.
-
Τα dexelia λάδια που χρησιμοποιεί η Mazda είναι πλήρως συνθετικά? (Για Mazda 3 bk)
-
Ο χρήστης sxinthecity έγραψε:
Θέλοντας να αγοράσω ένα qashqai μεταχειρισμένοΑυτά με τα 100.000+ χλμ με τα 20 χιλιάρικα???
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Τα dexelia λάδια που χρησιμοποιεί η Mazda είναι πλήρως συνθετικά? (Για Mazda 3 bk)Όχι, ειδικά το 5/30 είναι ορυκτέλαιο,για τους βανκελ............. γι'αυτό σχεδόν κανείς δεν τα βάζει πλέον!
-
Και εγώ για τέτοια τα θυμόμουν αλλά δεν ήμουν σίγουρος.
2η ερώτηση. Η Mazda δίνει ως πρώτη επιλογή τα 5-30 και ως εναλλακτικές τα 10-40 και 0-30 σκεφτόμουν όμως μήπως λόγω θερμού κλίματος της Ελλάδας και λόγω μικρών διαδρομών που κάνω τα 5-40 είναι καλύτερη επιλογή. Κάποια άποψη σχετικά? -
Μια χαρά είναι τα 5-30.
-
5-30 βάζω κι εγώ και δεν τα καίει.
-
Μια χαρά είναι τα 5-30 της dexelia μέχρι όμως να βάλεις φουλ συνθετικό 5-30 και μετά να απορείς τι έκανα τόσο καιρό με τα λάδια αυτά.....,
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Όντως γιατί να πας σε μη συνθετικά όταν υπάρχουν εξαιρετικά συνθετικά. Τα dexelia δε νομίζω να είναι και τα κορυφαία για να μην κάνεις υποχωρήσεις.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Και εγώ για τέτοια τα θυμόμουν αλλά δεν ήμουν σίγουρος.
2η ερώτηση. Η Mazda δίνει ως πρώτη επιλογή τα 5-30 και ως εναλλακτικές τα 10-40 και 0-30 σκεφτόμουν όμως μήπως λόγω θερμού κλίματος της Ελλάδας και λόγω μικρών διαδρομών που κάνω τα 5-40 είναι καλύτερη επιλογή. Κάποια άποψη σχετικά?Εγω βαζω 5/40 απο την πρωτη αλλαγη,ουδεν θεμα στροφαρισματος,ηχου,καταναλωσης κτλ
Ειχα να επιλεξω τοτε σε 10/40 semi και 5/30 απλο..........οποτε εδωσα τη λυση μονος μου. Οι περισσοτεροι βαζουν συνθετικα 5/30 αλλα εγω σκεφτηκα τα θερμα μας καλοκαιρια και πηγα σε 40αρι. -
ACEA a3 η a5?
-
ACEA a3 η a5?Α3
-
Τα dexelia όμως είναι α5. Γιατί προτείνεις α3?
-
Τα dexelia όμως είναι α5. Γιατί προτείνεις α3?Δεν πρότεινα ........... είπα τι βάζω εγώ.
Α5 είναι τα dexelia 5/30 ορυκτέλαιο, όπου στο συνεργείο μου(εξειδικευμένο Μάζντα) δεν το απαγορεύει μεν αλλά ούτε και το προτείνει. Το 10/40 από την άλλη νομίζω είναι Α3 και μεσοβεζικη λύση αλλά semi. Το συνεργείο προτείνει τα elf 5/30 c3. Εγώ Ελιν 5/40 Α3/B3 δες εδώ https://www.elin.gr/gia-epicheiriseis/m ... /lipadika/ -
Ξέρω ότι τους περισσότερους στα τέτοια σας ,αλλά επειδή είναι σπαστικό κάποιος να ζητάει γνώμες για κάποιο πρόβλημα η κάποια αναζήτησή του και μετά στο τέλος να μην αναφέρει τι έκανε, έβαλα Castrol magnatec start stop A5
5w-30 fully synthetic. -
Ξέρω ότι τους περισσότερους στα τέτοια σας ,αλλά επειδή είναι σπαστικό κάποιος να ζητάει γνώμες για κάποιο πρόβλημα η κάποια αναζήτησή του και μετά στο τέλος να μην αναφέρει τι έκανε, έβαλα Castrol magnatec start stop A5
5w-30 fully synthetic.Σωστός........... η Α5 καλύπτει την Α3 που την καλύπτει και η C3. Καλή επιλογή έκανες και με το παραπάνω!
Πόσο το λίτρο;;; -
33€ Το 4λιτρο και κάτι ψιλά για την αλλαγή.
-
Λογική τιμή..............στα 27€ τα δικά μου.
-
https://www.autoblog.gr/2018/06/12/epis ... 184-aloga/
-
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
https://www.autoblog.gr/2018/06/12/epishmo-mazda-mx-5-2019-me-184-aloga/Γ@μώ. Θέλω το Mazda 3 sedan με τον 1,5 skyactv-g και τα 132 ατμοσφαιρικά αλογά, χτες!
Τι άλλο να ζητήσει ένας οικογενειάρχης, χώρους, επιδόσεις (σε συνδυασμό με ιαπωνική αξιοπιστία), στήσιμο;
Πουτ@ν@ ΕΛΜΑ, κ@ργιολα φτώχια!!!Sent from my Mi A1 using Tapatalk
MAZDA FORUM