-
καλησπερα, επειδη ειμαι σε ενα δηλημα, οποιος μπορει αν βοηθησει..
ειμαι αναμεσα στα εξης:
Nissan Qashqai 4X4 2.0cc
Suzuki Grand Vitara 2.0cc
10 ετιας μεταχειρισμενα..η απορια μου ειναι η εξης, επειδη δεν εχω οδηγεισει ουτε εχω καποιος γνωστο με Qashqai, οι εκτος δρομου δυνατοτητες τι λενε?
γενικα το αμαξι προοριζεται για μετρια χρηση, χιονοδρομικα, χιονι, αντε και κανας δυσβατος δρομος σε διακοπες, αλλα και ταξιδια σε εθνικο. οποτε περα απ τις εκτος δρομου δυνατοτητες με ενδιαφερει να ειναι και σχετικα ανετο στο δρομο. για κυνηγια σε βουνα και χαραδρες δεν παω, τουλαχιστον οχι προς το παρον! τι θα επιλεγατε απ τα 2? καθε αποψη και βοηθεια δεκτη! -
ειμαι αναμεσα στα εξης:
Nissan Qashqai 4X4 2.0cc
10 ετιας μεταχειρισμενα..η απορια μου ειναι η εξης, επειδη δεν εχω οδηγεισει ουτε εχω καποιος γνωστο με Qashqai, οι εκτος δρομου δυνατοτητες τι λενε?
γενικα το αμαξι προοριζεται για μετρια χρηση, χιονοδρομικα, χιονι, αντε και κανας δυσβατος δρομος σε διακοπες, αλλα και ταξιδια σε εθνικο. οποτε περα απ τις εκτος δρομου δυνατοτητες με ενδιαφερει να ειναι και σχετικα ανετο στο δρομο. για κυνηγια σε βουνα και χαραδρες δεν παω, τουλαχιστον οχι προς το παρον! τι θα επιλεγατε απ τα 2? καθε αποψη και βοηθεια δεκτη! -
ειμαι αναμεσα στα εξης:
Nissan Qashqai 4X4 2.0cc
Eγω το Suzuki θα'παιρνα...
-
Ηαληθεια ειναι οτι και εγω για suzuki ξεκινησα, απλα δεν ξερω πως και γιατι αλλα μπηκα στο τρυπακι να σκεφτω και το qashqai. αναρωτιεμαι μηπως λογω suv, με καλυπτει για τα δικα μου off road αλλα παραλληλα ειναι πιο ανετο στο δρομο σε μεγαλα ταξιδια.
-
Μηπως να κοιταξεις x-trail fl αφου κοιτας και 2λιτρα? Πραγματικα δε κωλωνει εκτος δρομου αυτου... Πολυ καλο στο τομεα.
-
Το GV είχε καλύτερη 4κινηση (μόνιμη) για εκτός δρόμου αλλά και αυξημένη κατανάλωση. Εδώ τα πουλούσαν και καλοεξοπλισμενα με multimedia και δέρματα.
Το QQ ήταν πιο ασφαλτινο, πιο σφιχτο και στην auto επιλογή της 4κινησης και το 6ταχυτο κιβώτιο εκμεταλλευοταν καλύτερα τα 140 άλογα και με καλύτερη κατανάλωση.
Θα προτιμούσα το QQ ιδίως στην φουλ έκδοση με την γυάλινη οροφή.
Εναλλακτικά πολύ καλύτερο το XTrail 2ης γενιάς. Ίδια μηχανικά, ίδια 4κινηση (με διακόπτη 2κινηση/auto/4κινηση) με λίγο διαφορετικές ρυθμίσεις, καλύτερους χώρους, πολύ καλή ποιότητα και με πιο άνετο στήσιμο για εκτός δρόμου. -
Με τα δεδομένα που θέτεις το QQ είναι καλύτερη επιλογή με το xtrail να ειναι ακόμα καλύτερη!
-
Το xtrail εχωντας κανει σοβαρο off roading προς Αγραφα μερια που ειναι πολυ ασχημα τα πραγματα, ειναι κυριολεκτικα εργαλειο... Τουλαχιστον το πρωτης γενιας για το οποιο μιλαω. Το επομενο (νομιζα ειναι fl και οχι νεο Κωστα) εγινε λιγο πιο λουσατο μεσα-εξω αλλα δεν εχασε αυτο του το στοιχειο. Τα πισω καθισματα επισης νομιζω ειναι συρομενα στη βαση τους για αυξηση του χωρου αποσκευων. Σε αυτη τη περιπτωση ειναι ιδιαιτερα απαλευτη ομως η θεση του κορμου του σωματος για τους πισω επιβατες. Επισης εχει πολυ ''κουκουρουκου'' αισθηση τιμονιου... Απο αξιοπιστια το συγκεκριμενο εβγαλε MONO κατι διαρροες απο το κυκλωμα ψυξης κοντα στις 200.000km και ειπε το ποιημα προσφατα το μοτερ του στις 230.000km.
-
πω το x-trail δεν μου αρεσει καθολου ενφανισιακα, και εχω την εντυπωση οτι ειναι πολυ 4χ4 για τα δικα μου δεδομενα.
εχω δει βιντεο συγκριτικα και review στο youtube, και πραγματικα ειναι τερας! αλλα, δεν ξερω αν θα μου χρειαστει τοσο θηριο..
το qq, σε σχεση με το nGv, θα ειναι πιο ανετο στο δρομο? εννοω σε εθνικη. -
εχω διαβασει καποια Post, δεν το ηξερα, και το βρηκα ψαχνοντας, οτι το qq εχει θεμα με lpg και βγαζει αρκετα προβληματα.
ξερει καποιος κατι? -
Τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν πρόβλημα με το υγραέριο.
-
Ο χρήστης oxydo.dd έγραψε:
εχω διαβασει καποια Post, δεν το ηξερα, και το βρηκα ψαχνοντας, οτι το qq εχει θεμα με lpg και βγαζει αρκετα προβληματα.
ξερει καποιος κατι?Γιατί και ποιο δεν είχε πρόβλημα με μετατροπή σε lpg?
-
καλα νομιζω εισαι υπερβολικος, εχω αρκετους γνωστους με Lpg, και δεν μου εχει πει καποιος οτι ειχε προβλημα, και καποιοι εχουν κανει και πανω απο 150.000 χιλιομετρα. οτι ειναι καποιες φορες λαχειο, οτι αναλογως τη χρηση, το μαστορα, το μειγμα κλπ κλπ τα ξερω, απλα διαβασα σε αρκετα ποστ συγκεκριμενα για το qq οτι βγαζει πολλα θεματα.
-
Εγω παντως εναν δε ξερω που να μη χρειαστηκε καποια στιγμη να κανει καποιου ειδους επισκευη στο κινητηρα. Το θεμα συνηθως στις βαλβιδες παρουσιαζεται.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εγω παντως εναν δε ξερω που να μη χρειαστηκε καποια στιγμη να κανει καποιου ειδους επισκευη στο κινητηρα. Το θεμα συνηθως στις βαλβιδες παρουσιαζεται.Κι εγώ το ίδιο....
-
καλησπερα παιδια, επειδη το budget αλλαξε λιγο, θα κινηθω σε πετρελαιο τελικα.
οποτε το θεμα με lpg κλπ δεν ειναι πλεον παραγοντας.
στα ενδοτερα λοιπον, το μονο που με απασχολει πλεον ειναι τα εξης:- το qq εχει μεγαλυτερη τελικη απ οτι ειδα, (οχι, δεν σκοπευω να παω με 190!) απλα αναρωτιεμαι μηπως γενικα εχει καλυτερη συμπεριφορα στην ασφαλτο, σε ενα ταξιδι που θα πας με πχ με 140
- το vitara (νομιζω) εχει καλυτερες επιδοσεις στην εκτος δρομου, αλλα νομιζω οτι σε αυτα που θελω θα με καλυψει ανετα και το qq.
- εσωτερικα, μου αρεσουν το ιδιο
- διαβαζα οτι το vitara υστερει στα φρενα?!
- αρνητικο του qq βγαινει σε 2.0 cc σε σχεση με το vitara Που ειναι 1.9.. (περισσοτερα τελη κυκλφ)
εχω μπερδευτει πραγματικα! :S
-
Μάλλον έχεις μπερδευτεί γιατί συγκρίνεις δύο οχήματα με πολύ διαφορετικούς προσανατολισμούς. Το ένα είναι πράγματι ένα offroad animal ενώ το άλλο ένα υπερυψωμένο όχημα που κατα κανόνα προορίζεται για ασφάλτινες διαδρομές ενώ μπορεί να πατήσει και λίγο χώμα. Οι συνήθειες οι ανάγκες και τα χόμπι σου πιστεύω ότι θα σε βοηθήσουν στην τελική σου επιλογή.
-
Δεν ξέρω για το Qashqai 2007, ξέρω κάτι ψιλά για το Grand Vitara. Το 1.9 πετρέλαιο είναι με το 129 άλογα. Μέσα στην πόλη αν θυμάμαι καλά, είναι στα 9 λίτρα μην πω παραπάνω γιατί ίσως είναι βαρύ αυτοκίνητο, συν την μόνιμη τετρακίνηση. Αυτό που είχε ο γνωστός μου, ήταν με δέρμα, ηλιοροφή, διάβαζε στις πινακίδες πόσο πρέπει να πάει και το έγραφε στην οθόνη που είχε μέσα, είχε qruise control και πολλά άλλα. Μου έκανε ανεβασιές και κατεβασίες (έχει esp) και το αμάξι κρατούσε πολύ καλά με brigestone. Άνοιγε καλά. Στο ταξίδι είναι λίγο σφιχτό στην ανάρτηση. Είναι όμορφο αυτοκίνητο, με ωραία άσπρα καντράν αν θυμάμαι καλά. Για εμένα, για πετρέλαιο, νομίζω ότι θα έπρεπε να έχει καδένα. Έχει ιμάντα. Δεν ήταν το facelift. Δεν ξέρω αν μετά βάλανε καδένα. Ένα 300άρι του είχε βγει ο ιμάντας χρονισμού. Μετά άλλαξε αν θυμάμαι βαλβολίνες για 3; ή για 2 διαφορικά. Και τέλος, το μεγαλύτερό του παράπονο ήταν οι 5 ταχύτητες. Η 5η μου έλεγε ήταν κοντή. Το αυτοκίνητο ήθελε μία 6η να έχει. Βλάβες καμία. Με εξαίρεση μέσα στην πόλη, είναι οικονομικό. Έχει πολύ καλό τράβηγμα, έκανε ταξίδια, για εμένα όμως ήταν λίγο σφιχτό. Εμένα αυτό το αυτοκίνητο μου άρεσε μέσα - έξω. Ο κινητήρας μου φαίνεται είναι της Renault και έχει βγει αξιόπιστος.
Τριγμούς δεν είχε. Το αμάξι αγοράστηκε από Γερμανία και ήρθε Ελλάδα. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εγω παντως εναν δε ξερω που να μη χρειαστηκε καποια στιγμη να κανει καποιου ειδους επισκευη στο κινητηρα. Το θεμα συνηθως στις βαλβιδες παρουσιαζεται.Αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι.. Το ποσό που έχει κερδίσει μέχρι να γίνει η επισκευή δεν μετράει;; Έχω υγραέριο, δεν είμαι φαν του αλλά η αλήθεια είναι κάπου στην μέση..
qashqai 2007 η new grand vitara??