-
Guys το παρμπρίζ απο μεσα πως το καθαρίζετε;
Μου κανει τρομερά κακή εντύπωση που σε 2-3 πλυντήρια που εχω παει το Kuga τους τελευταίους μήνες για πλυσιμο, η προχειρότητα στην όλη δουλειά. Και μετα το παρμπρίζ μεσα στα σημάδια.
Μόνο σε ενα πλυντηριο έτυχε και μου εκαναν καλη δουλειά αλλα κι αυτο μαλλον τυχαία, αφού απο γνωστους εχω ακούσει και αρνητικά σχόλια.
Τελικα δοκίμασα να καθαρίσω το παρμπρίζ με αζαξ και πανάκι μικροινων και -νομίζω- οτι έγινε.. αόρατο. Θα το διαπιστώσω και αυριο που θα εχω τον ήλιο απέναντι.
Και πλεον μου φαινεται δε θα το ξανα παω σε κανένα πλυντηριο. Θα προτιμήσω σελφ σέρβις πλυντήρια τύπου “labiko” να το πλένω μόνος μου με πιεστικό και μετα σκούπισμα με δικές μου πετσέτες.
-
Ο χρήστης johnkarak έγραψε:
Θα προτιμήσω σελφ σέρβις πλυντήρια τύπου “labiko” να το πλένω μόνος μου με πιεστικό και μετα σκούπισμα με δικές μου πετσέτες.Το πρόβλημα με τα τύπου lampiko είναι ότι δεν σου επιτρέπουν να το πλύνεις με δικό σου σφουγγάρι και είσαι αναγκασμένος να το κάνεις με την δική τους βούρτσα.
Είναι ότι χειρότερο για το βερνίκι γιατί κινδυνεύει να γεμίσει γρατσουνιές.Αυτό που μπορείς να κάνεις αν θες να προστατεψεις το χρώμα, είναι να βρεις ένα πλυντηριο που να δέχεται τα δικά σου προϊόντα. (Σαμπουάν, σφουγγάρι και πετσέτα στεγνωματος )
Τουλάχιστον έτσι είχα κάνει εγώ, τώρα έχω βρει ένα πλυντηριο στην περιοχή μου που είναι πολύ καλό και δεν χρειάζεται να του πάω τίποτα από όλα αυτά γιατί τα υλικά που έχει είναι πολύ καλά, αλλά η τιμή φεύγει λίγο από τα συνηθισμένα. -
Aν το πρόβλημα είναι η έλλειψη χώρου φαντάζομαι υπάρχουν βενζινάδικα με πιεστικά και μόνο, οπότε πας με τα δικά σου καθαριστικά,σφουγγάρια και είσαι κομπλέ.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Aν το πρόβλημα είναι η έλλειψη χώρου φαντάζομαι υπάρχουν βενζινάδικα με πιεστικά και μόνο, οπότε πας με τα δικά σου καθαριστικά,σφουγγάρια και είσαι κομπλέ.Δεν το ήξερα αυτό!!!!
Που έχει τέτοια βενζιναδικα; -
Φαντάζομαι παντού. Στην πόλη μου ξέρω 2-3.
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Θα προτιμήσω σελφ σέρβις πλυντήρια τύπου “labiko” να το πλένω μόνος μου με πιεστικό και μετα σκούπισμα με δικές μου πετσέτες.
Το πρόβλημα με τα τύπου lampiko είναι ότι δεν σου επιτρέπουν να το πλύνεις με δικό σου σφουγγάρι και είσαι αναγκασμένος να το κάνεις με την δική τους βούρτσα.
Είναι ότι χειρότερο για το βερνίκι γιατί κινδυνεύει να γεμίσει γρατσουνιές.Αυτό που μπορείς να κάνεις αν θες να προστατεψεις το χρώμα, είναι να βρεις ένα πλυντηριο που να δέχεται τα δικά σου προϊόντα. (Σαμπουάν, σφουγγάρι και πετσέτα στεγνωματος )
Τουλάχιστον έτσι είχα κάνει εγώ, τώρα έχω βρει ένα πλυντηριο στην περιοχή μου που είναι πολύ καλό και δεν χρειάζεται να του πάω τίποτα από όλα αυτά γιατί τα υλικά που έχει είναι πολύ καλά, αλλά η τιμή φεύγει λίγο από τα συνηθισμένα.Αν φροντίσω πχ να του κανω ενα πλυσιμο κάθε πχ 20 μερες λογικά δε θα χρειαζεται να χρησιμοποιήσω βούρτσα, αλλα μόνο με το πιεστικό θα ειμαι οκ. Οποτε δεν εχω κάποιο κίνδυνο για το χρώμα σωστα;
-
Αν πεις ότι θα το σκουπίσεις με πετσέτα θα χεις. Μόνο με πιεστικό δε φεύγουν οι σκόνες οπότε ένα μέρος θα το σέρνεις με την πετσέτα σε όλο το χρώμα. Εκτός βέβαια αν μιλάμε για touchless wash με snow foam.
-
Βούρτσα δεν θα χρησιμοποιούσα. Όπως γράφει ο Γιάννης Μ6 βρες πλυντήριο όπου θα μπορείς να πάρεις δικό σου, σαμπουάν, σφουγγάρι, πετσέτες. Για να το κάνεις μόνον με πιεστικό εξαρτάται. Αν έχει απιονισμένο νερό δεν πειράζει. Αν έχει κανονικό νερό μπορεί να είναι 'σκληρό', δλδ να έχει άλατα που αν μείνουν στη βαφή ίσως αφήσουν σημάδια. Μόνον με απιονισμένο νερό πλύνε το μόνον με το πιεστικό.
-
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
Βούρτσα δεν θα χρησιμοποιούσα. Όπως γράφει ο Γιάννης Μ6 βρες πλυντήριο όπου θα μπορείς να πάρεις δικό σου, σαμπουάν, σφουγγάρι, πετσέτες. Για να το κάνεις μόνον με πιεστικό εξαρτάται. Αν έχει απιονισμένο νερό δεν πειράζει. Αν έχει κανονικό νερό μπορεί να είναι 'σκληρό', δλδ να έχει άλατα που αν μείνουν στη βαφή ίσως αφήσουν σημάδια. Μόνον με απιονισμένο νερό πλύνε το μόνον με το πιεστικό.Στο σελφ σέρβις πλυντηριο που εχω κοντα μου εχει 4 επιλογές
- ζεστό νερό με σαπουνάδα
- κανονικό νερό
- κερωμα
- απιονισμενο νερό
-
Ο χρήστης johnkarak έγραψε:
Βούρτσα δεν θα χρησιμοποιούσα. Όπως γράφει ο Γιάννης Μ6 βρες πλυντήριο όπου θα μπορείς να πάρεις δικό σου, σαμπουάν, σφουγγάρι, πετσέτες. Για να το κάνεις μόνον με πιεστικό εξαρτάται. Αν έχει απιονισμένο νερό δεν πειράζει. Αν έχει κανονικό νερό μπορεί να είναι 'σκληρό', δλδ να έχει άλατα που αν μείνουν στη βαφή ίσως αφήσουν σημάδια. Μόνον με απιονισμένο νερό πλύνε το μόνον με το πιεστικό.
Στο σελφ σέρβις πλυντηριο που εχω κοντα μου εχει 4 επιλογές
- ζεστό νερό με σαπουνάδα
- κανονικό νερό
- κερωμα
- απιονισμενο νερό
Aν θέλεις να το κάνεις μόνον με το πιεστικό, δλδ μόνον να το βρέξεις και μετά να φύγεις χρησιμοποίησε μόνον το απιονισμένο νερό.
-
Εγώ θα χρησιμοποιούσα το ζεστό νερό με σαπουνάδα.
Και ξέπλυμα φυσικά. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Εγώ θα χρησιμοποιούσα το ζεστό νερό με σαπουνάδα.
Και ξέπλυμα φυσικά.Αυτο
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα ,
Βρήκα μια προσφορά για βιολογικό καθαρισμό αυτοκινήτου σε Κατ/μα της Paintbull.(Μεσογείων)
Έχει τύχει κάποιος φίλος να κάνει βιολογικό στο συγκεκριμένο Κατ/μα να μου πει εντυπώσεις ;; -
Καθαρισμός του κάτω μέρους παλιού SUV που 'πατάει' χώμα, κακούς χωματόδρομους κλπ, και με την πρόσφατη αλλαγή αμορτισέρ κι ελαστικών είδα ότι σε πολλά σημεία, πέραν της σκόνης, έχει πιάσει κρούστα από χώμα-λάσπη.
Αφού κρυώσει πρώτα το αυτοκίνητο και τα μέρη από κάτω φυσικά, ζεστό νερό χωρίς πίεση για να μαλακώσουν τα πάντα και στη συνέχεια απλά αυξάνουμε την πίεση; Γίνεται κάτι άλλο για να μην προκληθεί ζημιά; -
Ένα πράμα που πρέπει να προσέξεις, είναι μην ξεκολλήσει η πλαστικοποίηση από την πίεση του πιεστικού.
Το άλλο είναι να βρεις πλυντήριο/βενζινάδικο που να δεχτεί να σηκώσει και να πλύνει από κάτω.
Πολλά δεν σηκώνουν ούτε για αλλαγή λαδιών -
Ο χρήστης sp-driver έγραψε:
Καθαρισμός του κάτω μέρους παλιού SUV που 'πατάει' χώμα, κακούς χωματόδρομους κλπ, και με την πρόσφατη αλλαγή αμορτισέρ κι ελαστικών είδα ότι σε πολλά σημεία, πέραν της σκόνης, έχει πιάσει κρούστα από χώμα-λάσπη.
Αφού κρυώσει πρώτα το αυτοκίνητο και τα μέρη από κάτω φυσικά, ζεστό νερό χωρίς πίεση για να μαλακώσουν τα πάντα και στη συνέχεια απλά αυξάνουμε την πίεση; Γίνεται κάτι άλλο για να μην προκληθεί ζημιά;Αυτή τη διαδικασία γνωρίζω και εγώ από τις μοτοσυκλέτες. Παλιά είχα πάει σε λάσπες με την πάπια. Δεν την έπλυνα, οι λάσπες στη ζάντα ξεράθηκαν, τις 'ξεκώλυσα' με τη μία με την πίεση και ξεκώλυσε και το προστατευτικό στρώμα που είχε ζάντα από το εργοστάσιο για να μην σκουριάζει. Μετά από λίγο καιρό 'ψώριασαν' ζάντες και ακτίνες. Δηλαδή όπου έφυγε η επίστρωση, εμφανίστηκε σκουριά....Οπότε περιμένεις να μαλακώσει καλά πρώτα η λάσπη (με ζεστό και χωρίς πίεση νερό) και μετά την ξαναπλένεις.
Αυτό που γράφει ο Bassstarlet είναι αλήθεια..... -
Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί διαβάζω σε διάφορα φόρουμς διάφορα ανακριβή πράγματα. Δεν είμαι επαγγελματίας detailer, έχω ασχοληθεί και ασχολούμαι όποτε έχω χρόνο, ερασιτεχνικά και όποτε βρίσκω χρόνο ενημερώνομαι από το διαδίκτυο.
Δεκτή κάθε βοήθεια, συμπλήρωση, ερώτηση, παρατήρηση και διόρθωση αν κάνω κάπου λάθος.
Δύο παρεξηγημένες έννοιες είναι το Γυάλισμα και το Κέρωμα:
Κατ' αρχάς στο αυτοκίνητο αυτό που προστατεύει την βαφή και χρησιμοποιείται τελευταίο είναι το βερνίκι. Είναι αυτό που δίνει κάνει και το χρώμα να γυαλίζει. Υπάρχουν διάφορες ποιότητες βερνικιών. Το βερνίκι έχει ένα ορισμένο πάχος, το οποίο αν φαγωθεί, τότε η βαφή μένει εκτεθειμένη.
https://yadi.sk/i/awftLkD13T6UAsΓυάλισμα: Το γυάλισμα γίνεται για να αφαιρέσει γρατσουνιές από το βερνίκι, αλλά και για να 'καθαρίσει' το βερνίκι από επικαθίσεις από καυσαέρια, όξινη βροχή και άλλα που δεν αφαιρούνται με το πλύσιμο και δεν φαίνονται με το μάτι. Το γυάλισμα αφαιρεί ποσότητα από το βερνίκι.
Κέρωμα: Είναι το επόμενο βήμα μετά από το γυάλισμα για 'σφραγιστεί' η καθαρή πλέον βαφή. Το κέρωμα προσθέτη ένα στρώμα στο βερνίκι του αυτοκινήτου, που το προστατεύει από την μόλυνση του περιβάλλοντος, την όξυνη βροχή, τα καυσαέρια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκαλέσει φθορά στο βερνίκι. Επίσης δίνει και ένα γυάλισμα που μπορεί να κρατήσει από λίγες εβδομάδες αν πρόκειται για Quick Wax, λίγους μήνες (2 με 3) αν πρόκειται για κερί με carnauba (φυσικό κερί είναι στην ουσία) και περισσότερους μήνες (5 - 6) αν πρόκειται για τεχνιτό κερί (sealant).
Πολλοί λένε ότι το γυάλισμα και το κέρωμα αφαιρούν από το βερνίκι. Αυτό είναι εντελώς λάθος. Το κέρωμα προσθέτει στο βερνίκι ένα προστατευτικό στρώμα και μπορεί κάποιος να κερώνει το αυτοκίνητό του όσο συχνά θέλει.
Προσοχή: Αναφέρομαι σε προϊόντα που περιέχουν μόνον κερί. Υπάρχουν και προϊόντα 2/1 που και γυαλίζουν και κερώνουν το αυτοκίνητο τα λεγόμενα Cleaner Wax.Γιατί όμως η αλοιφή γυαλίσματος αφαιρεί βερνίκι, ενώ το κερί δεν αφαιρεί; Η βασική διαφορά είναι η ύπαρξη στις αλοιφές γυαλίσματος των Abrasives, λειαντικών. Περιέχουν ας πούμε λειαντικούς κόκκους που με το τρίψιμο και την θερμότητα που αναπτύσσεται από αυτό, αφαιρούν μέρος από το βερνίκι.
Το κερί δεν περιέχει λειαντικά, οπότε Δεν μπορεί να αφαιρέσει βερνίκι. Στο βιβλίο οδηγιών του Opel Astra H γράφει ότι το αυτοκίνητο πρέπει να κερώνεται μία φορά τον χρόνο. Προσωπικά όταν δεν έχω χρόνο για γυάλισμα κερώνω το αυτοκίνητο και ειδικά τον ουρανό και το καπό. -
Να προσθέσω ότι για το γυάλισμα απαιτείται πεντακάθαρη επιφάνεια.
Καθώς αυτή δεν επιτυγχάνεται ακόμα και με καλό πλυσιμο, χρειάζεται να το περάσουμε μετά με ειδικό πηλό που τραβάρει ρύπους και άλλες βρωμιές, οι οποίες μπορεί να χαράξουν το χρώμα και το λούστρο κατά τη διαδικασία του γυαλίσματος αν δεν αφαιρεθούν. -
Μπορει καποιος να ποσταρει κερι που να αντεχει 5-6 μηνες?Εχω της mothers carnauba αλλα δν δηλωνω ενθουσιασμένος ως προς την διαρκεια.Αντιθετα αγορασα ένα του lidl σκληρο κερι και νομιζω πως αντεχει περισσοτερο,αλλα οκ με χειροτερο αισθητικο αποτέλεσμα από υγρο+ δυσκολο ειτε με χερια ειτε με αλοιφαδορο.
Υ.Γ. αν γνωριζει κανεις 'φθηνο' κερι που να αντεχει και χρονο ας ποσταρει.Μιλαω παντα να πεφτει νερο και να ναι όπως στην αρχη.
-
Επίσης θα ηθελα να ρωτησω το εξης:
Περναω το κερι της mothers,αν το ξαναπλυνω σε μια βδομαδα και ξαναπερασω κερι ,θα προσθεσω κερι πανω στο κερι ή πανω στην ολη διαδικασια θα ξηλωνω και το παλιο?Αν το παλιο είναι σκληρο κερι σαν αυτό του lidl και από πανω βαλω το υγρο που δουλευεται πολύ πιο ευκολα?
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ