-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
One more
Αυτο το μαυρο ειναι πολυ ωραιο,αληθεια τα λευκα γιατι ειναι ποιο πολλά?
Ιδιοκτητες X1 τι χρωματικους συνδυασμούς προτεινουν?Εικάζω πως τα λευκά είναι πιο πολλά -σε όλες τις μάρκες κι όχι μόνο στην BMW και στην Χ1 -,γιατί είναι ουδέτερο,ανοιχτό χρώμα και καλύτερο για χώρες με ηλιοφάνεια,όπως η δική μας και φυσικά γιατί έχει τη μικρότερη χρέωση ή και καθόλου σε κάποιες εταιρείες.
Το λευκό είναι πιο φτηνό!
Επίσης, λένε ότι είναι στη μόδα!
Το κυριότερο είναι ότι το λευκό κάνει αντίθεση με τις μαύρες λεπτομέρειες του αυτοκινήτου και δείχνει πολύ καλό
Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρία λάνσαρε το αμάξι σε αυτό το χρώμα...Υπαρχει και λευκο μεταλλικό ετσι δεν ειναι?Πρεπει να ειναι ποιο εντυπωσιακό
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Υπαρχει και λευκο μεταλλικό ετσι δεν ειναι?Πρεπει να ειναι ποιο εντυπωσιακό
Ναι και στα 2 ερωτήματα!
-
Αν ειναι να πληρωσεις μεταλλικο υπαρχουν καλυτερα χρωματα να διαλεξεις απο λευκο. Το λευκο στην Ελλαδα ειναι θεμα κοστους κυριως.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Αν ειναι να πληρωσεις μεταλλικο υπαρχουν καλυτερα χρωματα να διαλεξεις απο λευκο. Το λευκο στην Ελλαδα ειναι θεμα κοστους κυριως.Διαφωνώ Άγη...στην Ελλάδα ειδικά είναι θέμα ζέστης! Τα σκούρα χρώματα στο Ελληνικό καλοκαίρι είναι No-No.
Από τα 3 λευκά αυτοκίνητα μόνο το Kuga πήρα λευκό λόγω κόστους (για να μην περάσω την φορολογική κλίμακα, όχι για τα €300 διαφορά), τα υπόλοιπα 2 τα πήρα για τα πλεονεκτήματα που ανέφερα παραπάνω.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Αν ειναι να πληρωσεις μεταλλικο υπαρχουν καλυτερα χρωματα να διαλεξεις απο λευκο. Το λευκο στην Ελλαδα ειναι θεμα κοστους κυριως.για πρότεινε...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Μπλέ μεταλλικό....μακράν το καλύτερο χρώμα στην Χ1 για εμένα!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μπλέ μεταλλικό....μακράν το καλύτερο χρώμα στην Χ1 για εμένα!και εσωτερικό μαύρο;
-
Η διαφορά θερμοκρασίας λόγω χρώματος είναι πάρα πολύ μικρή μεταξύ πχ λευκού ή μαύρου όσο αφορά την λαμαρίνα. Αυτό που κάνει το εσωτερικό να καίγεται είναι η μεγάλη χρήση πλέον γυάλινων επιφανειών καθώς τα αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο αεροδυναμικά να το πω. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γίνεται το αυτοκίνητο θερμοκήπιο. Έχει ένα smart η γυναίκα μου το οποίο είχε μαύρη κλειστή οροφή. Μιάς και ήθελα γυάλινη πανοραμική´ βρήκα μεταχειρισμένη και την έβαλα. Απο τότε ειδικά καλοκαιρινούς μήνες άνετα σου βράζει το μυαλό μέσα στο κεφάλι.
-
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Η διαφορά θερμοκρασίας λόγω χρώματος είναι πάρα πολύ μικρή μεταξύ πχ λευκού ή μαύρου όσο αφορά την λαμαρίνα. Αυτό που κάνει το εσωτερικό να καίγεται είναι η μεγάλη χρήση πλέον γυάλινων επιφανειών καθώς τα αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο αεροδυναμικά να το πω. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γίνεται το αυτοκίνητο θερμοκήπιο. Έχει ένα smart η γυναίκα μου το οποίο είχε μαύρη κλειστή οροφή. Μιάς και ήθελα γυάλινη πανοραμική´ βρήκα μεταχειρισμένη και την έβαλα. Απο τότε ειδικά καλοκαιρινούς μήνες άνετα σου βράζει το μυαλό μέσα στο κεφάλι.Συμφωνώ,ειδικά για τις γυάλινες πανοραμικές ηλιοροφές στην Ελλάδα.
Είχα στην Giulietta.
Ο.κ., είναι ωραία την άνοιξη να την ανοίξεις σε επαρχιακό δρόμο ή το βραδάκι καλοκαιράκι,αλλά μόλις το αμάξι κάτσει για 15-20 λεπτά στον ήλιο είναι πράγματι σα θερμοκήπιο με το αιρνκοντίσιον ή τον κλιματισμό να δουλεύει υπερωρίες για να συνεφέρει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό.
Βέβαια και το σκούρο χρώμα επιδεινώνει την κατάσταση.
Οπότε ωραία αισθητικά η ηλιοροφή,αλλά εγώ από εδώ και στο εξής,προτιμώ με αυτά τα χρήματα να βάλω άλλο αξεσουάρ.@giatros,
Το χρώμα του iceman που έχει στην Χ1,δε σου αρέσει; Εγώ που το είδα στις φώτο μου άρεσε.Eίναι ωραίο,μεταλλικό κι όχι και τόσο σκούρο. -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
@giatros,
Το χρώμα του iceman που έχει στην Χ1,δε σου αρέσει; Εγώ που το είδα στις φώτο μου άρεσε.Eίναι ωραίο,μεταλλικό κι όχι και τόσο σκούρο.Ποιο εχει ο iceman παιδια?
-
Iceman
-
Alpine White (άσπρο μη μεταλλικό)
-
Alpine White
-
Το Mineral White (άσπρο μεταλλικό) είναι φανταστικό. Κάνει περλέ αντανακλάσεις αλλά οι φωτογραφίες δεν το αναδεικνύουν σωστά. Δεν έχω φωτό - το έχει ο polar.
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
και εσωτερικό μαύρο;
Όχι, δεν ταιριάζει καθόλου (για εμένα) το μαύρο εσωτερικό. Θέλει ανοιχτόχρωμο - μπεζ είναι το καλύτερο ή ανοιχτό καφέ.
Η διαφορά θερμοκρασίας λόγω χρώματος είναι πάρα πολύ μικρή μεταξύ πχ λευκού ή μαύρου όσο αφορά την λαμαρίνα. .
Και όμως δεν είναι! Πριν πολλά χρόνια (επί εποχή Cinquecento) είχε κάνει δοκιμή ένα περιοδικό (νομίζω 4Τ, μπορεί όμως να ήταν και το Car&Driver) 3 Cinque σε λευκό, κόκκινο και μαύρο. Τα άφησαν αρκετές ώρες (3 ή 4 εάν θυμάμαι καλά) παρκαρισμένα στον ήλιο και μετά μέτρησαν την εσωτερική θερμοκρασία. Η διαφορά μεταξύ λευκού και μαύρου ήταν πάνω από 15οC!!
ΥΓ: Έχω κάνει και εγώ παρόμοια δοκιμή με κλασσικό σπιτικό θερμόμετρο στις δυο 3αρες που είχαμε παρκαρισμένες έξω από το σπίτι μας. Μαύρη η δικιά μου, ασημένια του πατέρα μου. 12οC διαφορά θερμοκρασίας στο εσωτερικό. Από την άλλη, στα δικά μου γκρί δερμάτινα καθίσματα μπορούσες να κάτσεις, στα μαύρα δερμάτινα του πατέρα μου με τίποτα...καιγόσουνα!
-
Εξαιρετικά χρήσιμες παρατηρήσεις Φάνη!
Εύγε! -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
και εσωτερικό μαύρο;
Όχι, δεν ταιριάζει καθόλου (για εμένα) το μαύρο εσωτερικό. Θέλει ανοιχτόχρωμο - μπεζ είναι το καλύτερο ή ανοιχτό καφέ.
Μετα ο ανθρωπος θα ειναι με ενα πανι ολη μερα να καθαριζει το εξω και το μεσα με αυτα τα χρωματα. Τουλαχιστον το εξω πας σε ενα πλυντηριο. Το μεσα θελει παραπανω περιποιηση. Καλυτερα σκουρο
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Μετα ο ανθρωπος θα ειναι με ενα πανι ολη μερα να καθαριζει το εξω και το μεσα με αυτα τα χρωματα. Τουλαχιστον το εξω πας σε ενα πλυντηριο. Το μεσα θελει παραπανω περιποιηση. Καλυτερα σκουροΓούστα είναι αυτά Νίκο μου!
Είχα διάφορα εσωτερικά (μαύρο, γκρί, μπεζ, δίχρωμο κλπ) και μακράν προτιμώ τα ανοιχτόχρωμα (σε συνδυασμό και με το εξωτερικό χρώμα) εσωτερικά. Ειδικά με δερμάτινο εσωτερικό, το καθάρισμα είναι πανεύκολο με ένα βρεγμένο πανί μικροϊνών.
-
Ναι στο δερμα ειναι ευκολο. Στο υφασμα ομως... εχεις θεμα. Συμφωνω στα γουστα που λες
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
το X line νομιζω οτι εχει την δερματινη και οχι το δέρμα.Δεν ξερω ποσο καλό και ανθεκτικό είναι...και τι εχετε οι περισσότεροι στα αυτοκινητα σας,εγω μεχρι τωρα ειχα μόνο υφασμα.
BMW X1 2016