-
Ο χρήστης gmer έγραψε:
Όλα τα τεστ στα γερμανικά περιοδικά δίνουν στην Audi την υψηλότερη βαθμόλογία στην ποιότητα κατασκευής σε σχέση με τη Mercedes και τη BMW. Για τη BMW δε το συζητώ καν, είναι πολύ πίσω και μόνο στα τελευταία μοντέλα έκανε σημαντική πρόοδο. Για τους διακόπτες δεν ξέρω σε ποιο μοντέλο αναφέρεσαι, πάντως στα Α5 και Α6 που οδηγώ δε μοιάζουν με Skoda. Αν θεωρείς τη Mercedes τόσο ανώτερη ΟΚ, δεν προσπαθώ να σου αλλάξω άποψη.Η πραγματική ποιότητα βέβαια δεν είναι στα πλαστικούλια, αλλά στην ποιότητα και αξιοπιστία των ανταλλακτικών, το δέσιμο που έχει η καρότσα, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του κινητήρα, του κιβωτίου, των αναρτήσεων κλπ. Παράδειγμα, προτιμώ σκληρά πλαστικά και τριγμούς αλλά ανοξείδωτη εξάτμιση που διαρκεί εφ' όρου ζωής!
-
Μια που το φερε η συζήτηση....χτεσινό συγκριτικό τεστ
Audi A3 vs BMW 1 Series vs Mercedes A-Class 2017 | Head2Head -
@gmer
Συγνώμη εσύ μίλησες αρχικά για ποιοτικό εσωτερικό και στη συνέχεια αναφέρεις την ποιότητα κατασκευής που είναι άλλο πράγμα.
Σε ότι αφορά την ποιότητα εσωτερικού, ναι το Q5 που οδηγώ μου θυμίζει σε αρκετές λεπτομέρειες φθηνότερα αυτοκίνητα του ομίλου VAG.
Αντίστοιχα η ποιότητα κατασκευής των Audi, λόγω του τρόπου κατασκευής τους και της προσπάθειας να μειώσουν το κόστος μέσα από τη κοινή χρήση υλικών και πλατφόρμων με τα λοιπά αυτοκίνητα του ομίλου, είναι υποδεέστερη από αυτήν τη Mercedes και δε χρειάζεται να είσαι ούτε ειδικός ούτε δημοσιογράφος του ειδικού τύπου για να το καταλάβεις.Για να μην παρεξηγηθώ δεν θεωρώ ότι είναι 'κακά' αυτοκίνητα τα Audi (αυτό εξάλλου επέλεξα ως καταναλωτής) αλλά δεν προσπαθώ να κάνω και το άσπρο - μαύρο σε ότι αφορά την ποιότητα τους για να δικαιολογήσω την επιλογή μου.
-
Η ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό είναι τμήμα της ποιότητας κατασκευής, αλλά φυσικά δεν αρκεί μόνο αυτό. Η κοινή πλστφόρμα δε σημαίνει υποχρεωτικά υποβάθμιση. Η Porsche Macan π.χ. βασίζεται στο Q5. Εν πάσει περιπτώσει θεωρώ πολλά (όχι όλα) από τα μοντέλα της Audi ανώτερα από τις αντίστοιχες Mercedes όπως για παράδειγμα το Q5 σε σχέση την προηγούμενη GLK. Σε κάθε περίπτωση η διαφορά δεν είναι μεγάλη.
@REALZEUS
Συμφωνώ με αυτά που αναφέρεις αλλά π.χ.για μένα που κάνω 60-70.000km το χρόνο, προτιμώ να μην τρίζει το αυτοκίνητο από το να έχει ανοξείδωτη εξάτμιση. Αυτή αν θέλω τη βάζω, ενώ το εσωτερικό δεν αλλάζει. -
Δεν κάνω 60.000 χλμ τον χρόνο, κάνω περίπου τα μισά. Όμως κρατώ τα αυτοκίνητά μου πολλά χρόνια. Για αυτόν τον λόγο προτιμώ την καλή μηχανολογία από την καλή πλαστικούρα στο εσωτερικό. Το Xedos μου έχει 310.000 χλμ και δεν έχει αλλάξει τίποτα στον κινητήρα. Το Focus μου έχει 233.000 χλμ και έκανε ρεκτιφιέ είναι η αλήθεια. Η BMW και το Saab είναι νέα ακόμα (κάτω από 100.000 χλμ), οπότε δεν αναφέρονται. Το Land Rover όμως τα έφτυσε στα 150.000 χλμ. Όπως καταλαβαίνεις έχω μια άποψη για αξιοπιστία. Ε δεν είναι στο αν θα τρίξει το πλαστικάκι. Είναι στο αν θα με βγάλει στο ταξίδι!!!
-
το ενα λεγεται ποιοτητα υλικων και αφορα τα υλικα στο εσωτερικο και τα τριξιματα και το αλλο αξιοπιστια και αφορα τα μηχανικα μερη και τις βλαβες.
Αν και εχω AUDI , θεωρω ανωτερα τα mercedes και BMW στο θεμα ποιοτητα υλικων. Ισα-ισα το εσωτερικο του AUDI μου φαινεται ιδιο και με 2 seat που εχουν περασει απο τα χερια μου συγχρονως.
-
Καλημερα . Μετα απο ..... αιωνες, επιστροφη στο forum με ερωτηση . Εχει κανεις αντιμετωπισει προβλημα με χαλαρωση της ηλεκτρικης κουρτινας της πανοραμικης ? Και αν ναι , πως αντιμετωπιστηκε ? Χρειαστηκε αλλαγη ή επιδιορθωθηκε ? Γιατι ρωτησα σε .. πρωην εξουσιοδοτημενο και μου ειπε για αλλαγη , με τρελλο κοστος !!!
-
Κλασσικό πρόβλημα σε όλα τα αυτοκίνητα του γκρουπ που έχουν πανοραμική οροφή. Το είχα αντιμετωπίσει και εγώ στο τιγκουάν όπου το άλλαξα με καινούργιο. Θα σου πρότινα, αν είσαι Αθήνα, να ρωτήσεις στον Φιλοσίδη στον Βύρωνα όπου είχα διαβάσει στο τιγκουαν κλαμπ για πολύ καλή τιμή (καμία σχέση με τα 600+ που είχα πάρει από Γρατσία).
Νίκος
-
Ο χρήστης NikoS3 έγραψε:
Κλασσικό πρόβλημα σε όλα τα αυτοκίνητα του γκρουπ που έχουν πανοραμική οροφή. Το είχα αντιμετωπίσει και εγώ στο τιγκουάν όπου το άλλαξα με καινούργιο. Θα σου πρότινα, αν είσαι Αθήνα, να ρωτήσεις στον Φιλοσίδη στον Βύρωνα όπου είχα διαβάσει στο τιγκουαν κλαμπ για πολύ καλή τιμή (καμία σχέση με τα 600+ που είχα πάρει από Γρατσία).Νίκος
Στον Παζαροπουλο που ρωτησα μου ειπε 320e κοστος καινουργιας κουρτινας ( ισως χρειαστουν και καποια αλλα ψιλοανταλλακτικα, θα τα δει οταν την ανοιξει μου ειπε ) , αλλα το κουφο , μου ειπε γυρω στα 400-450e για εργατικα . Πρεπει να ξηλωσει ουρανο , γυαλινη ηλιοροφη και δεν συμμαζευεται! Αυτο ειναι που τσουζει , χωρια το αγχος για ολα αυτα που θα ξηλωθουν και πρεπει να ξαναμπουν σωστα .
Αληθεια ο Φιλοσιδης που μου ειπες ασχολειται με Audi ή το εχει περιορισει σε WV ? -
Το νούμερο που μου είχαν πει και εμένα εκεί κοντά ήταν...Τελικά βρήκα το κουρτινάκι από Γερμανία και έκατσα και το άλλαξα μόνος μου. Έχει αρκετή δουλειά (αφαιρείς το σταθερό τζάμι της πανοραμικής, κατεβάζεις την οροφή στο πίσω μέρος, αφαιρείς το απαράδεκτο σύστημα με το κουρτινάκι κλπ), και γενικά η όλη κατασκευή είναι απαράδεκτη!!! Αυτό ήταν και το κερασάκι στην τούρτα των προβλημάτων, όποτε μετά έδωσα το αυτοκίνητο και ησύχασα... Ο Φιλοσίδης ασχολείται με όλο το γκρουπ. Θα σου πρότινα να πάρεις ένα τηλέφωνο και ακόμη καλύτερα να περάσεις από εκεί. Για αντιπροσωπεία όπου ό,τι εργασία κάνουν έχεις και εγγύηση ήταν μακράν η καλύτερη τιμή, όσο θυμάμαι.
Νίκος
Υ.Γ. Αν μπεις στο τιγκουαν κλαμπ θα δεις ενα μεγάλο θέμα για το πρόβήμα αυτό και αρκετά ποστ και φωτογραφίες δικές μου και των άλλων παιδιών. Πιστεύω δεν θα έχουν σβηστεί.
-
Ο χρήστης NikoS3 έγραψε:
Το νούμερο που μου είχαν πει και εμένα εκεί κοντά ήταν...Τελικά βρήκα το κουρτινάκι από Γερμανία και έκατσα και το άλλαξα μόνος μου. Έχει αρκετή δουλειά (αφαιρείς το σταθερό τζάμι της πανοραμικής, κατεβάζεις την οροφή στο πίσω μέρος, αφαιρείς το απαράδεκτο σύστημα με το κουρτινάκι κλπ), και γενικά η όλη κατασκευή είναι απαράδεκτη!!! Αυτό ήταν και το κερασάκι στην τούρτα των προβλημάτων, όποτε μετά έδωσα το αυτοκίνητο και ησύχασα... Ο Φιλοσίδης ασχολείται με όλο το γκρουπ. Θα σου πρότινα να πάρεις ένα τηλέφωνο και ακόμη καλύτερα να περάσεις από εκεί. Για αντιπροσωπεία όπου ό,τι εργασία κάνουν έχεις και εγγύηση ήταν μακράν η καλύτερη τιμή, όσο θυμάμαι.Νίκος
Υ.Γ. Αν μπεις στο τιγκουαν κλαμπ θα δεις ενα μεγάλο θέμα για το πρόβήμα αυτό και αρκετά ποστ και φωτογραφίες δικές μου και των άλλων παιδιών. Πιστεύω δεν θα έχουν σβηστεί.
Κατ' αρχην συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση (πολυ τρεξιμο !!). Κατα δευτερον σ΄ευχαριστω πολυ για ολες τις πληροφοριες. Η τιμη που το πηρες απο Γερμανια εχει μεγαλη διαφορα απο εδω ; ( περ. 320e μου ειπαν , δεν ξερω αν παιζει καμμια εκπτωση ). Αν ναι , απο ποιο site το αγορασες αν θυμασαι . Αν και πιανουν τα χερια μου , ψιλοφοβαμαι να βαλω χερι , γιατι μου ακουγεται λιγο αγχωτικο το ξηλωμα της πανοραμικης κλπ). Επειδη δεν εχω και οδηγιες- τυφλοσουρτη απο καποιον συνφορουμιτη ειδικα για το Q5, αγχωνομαι . Απο την αλλη το ....κουστουμι σε συνεργειο ειναι τσουχτερο ! Στο μεταξυ δεν μπορω να βλεπω και την κουρτινα στην κατασταση που ειναι . Οποτε καταλαβαινεις !! ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ !!
-
Κόψε τη κουρτίνα να μη τη βλέπεις.
Και με την ησυχία σου το φτιάχνεις αργότερα.Ο μηχανισμός είναι όντως απαράδεκτος σαν κατασκευή.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Κόψε τη κουρτίνα να μη τη βλέπεις.
Και με την ησυχία σου το φτιάχνεις αργότερα.Ο μηχανισμός είναι όντως απαράδεκτος σαν κατασκευή.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Άλλη μια εναλλακτική θα ήταν να ρωτουσες αν μπαίνει αντηλιακή μεμβράνη στην οροφή για να πετύχεις έξτρα προστασία.Μερικοι εγκαταστάτες δε βάζουν.
Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι με την οροφή ανοιχτή θα μπαίνει όλος ο ήλιος μέσα.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Ο χρήστης thanosdent έγραψε:
Κατ' αρχην συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση (πολυ τρεξιμο !!). Κατα δευτερον σ΄ευχαριστω πολυ για ολες τις πληροφοριες. Η τιμη που το πηρες απο Γερμανια εχει μεγαλη διαφορα απο εδω ; ( περ. 320e μου ειπαν , δεν ξερω αν παιζει καμμια εκπτωση ). Αν ναι , απο ποιο site το αγορασες αν θυμασαι . Αν και πιανουν τα χερια μου , ψιλοφοβαμαι να βαλω χερι , γιατι μου ακουγεται λιγο αγχωτικο το ξηλωμα της πανοραμικης κλπ). Επειδη δεν εχω και οδηγιες- τυφλοσουρτη απο καποιον συνφορουμιτη ειδικα για το Q5, αγχωνομαι . Απο την αλλη το ....κουστουμι σε συνεργειο ειναι τσουχτερο ! Στο μεταξυ δεν μπορω να βλεπω και την κουρτινα στην κατασταση που ειναι . Οποτε καταλαβαινεις !! ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ !!Καλημέρα Θάνο,
το κουρτινάκι μου το βρήκε φίλος στην Γερμανία, από τρακαρισμένο νομίζω, και μου το έστειλε και αν θυμάμαι καλά το κόστος ήταν κοντά στα 100Ε. Το να αφαιρέσεις το κουρτινάκι δεν ειναι καθόλου δύσκολο, αν και πρέπει να ξηλώσεις την πανοραμική οροφή. Η τοποθέτηση είναι πιο απαιτητική... Ρώτησες μήπως στον Φιλοσίδη για τιμή? Στο τιγκουαν κλαμπ που έριξα μια ματία βλέπω πως γράφουν για συνολικό κόστος 350Ε με τοποθέτηση. Κάποιες οδηγίες για την όλη διαδικασία έχω, γιατι τις είχα δώσει και στα παιδία στο τιγκουαν κλαμπ. Η οροφή ειναι ακριβώς η ίδια... Προσωπικά, αν το κόστος είναι 350Ε στον Φιλοσίδη θα το πήγαινα εκεί και θα είχα και το κεφάλι μου ήσυχο και την εγγύηση για την εργασία και ανταλλακτικά.
Νίκος
-
Ο χρήστης NikoS3 έγραψε:
Κατ' αρχην συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση (πολυ τρεξιμο !!). Κατα δευτερον σ΄ευχαριστω πολυ για ολες τις πληροφοριες. Η τιμη που το πηρες απο Γερμανια εχει μεγαλη διαφορα απο εδω ; ( περ. 320e μου ειπαν , δεν ξερω αν παιζει καμμια εκπτωση ). Αν ναι , απο ποιο site το αγορασες αν θυμασαι . Αν και πιανουν τα χερια μου , ψιλοφοβαμαι να βαλω χερι , γιατι μου ακουγεται λιγο αγχωτικο το ξηλωμα της πανοραμικης κλπ). Επειδη δεν εχω και οδηγιες- τυφλοσουρτη απο καποιον συνφορουμιτη ειδικα για το Q5, αγχωνομαι . Απο την αλλη το ....κουστουμι σε συνεργειο ειναι τσουχτερο ! Στο μεταξυ δεν μπορω να βλεπω και την κουρτινα στην κατασταση που ειναι . Οποτε καταλαβαινεις !! ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ !!
Καλημέρα Θάνο,
το κουρτινάκι μου το βρήκε φίλος στην Γερμανία, από τρακαρισμένο νομίζω, και μου το έστειλε και αν θυμάμαι καλά το κόστος ήταν κοντά στα 100Ε. Το να αφαιρέσεις το κουρτινάκι δεν ειναι καθόλου δύσκολο, αν και πρέπει να ξηλώσεις την πανοραμική οροφή. Η τοποθέτηση είναι πιο απαιτητική... Ρώτησες μήπως στον Φιλοσίδη για τιμή? Στο τιγκουαν κλαμπ που έριξα μια ματία βλέπω πως γράφουν για συνολικό κόστος 350Ε με τοποθέτηση. Κάποιες οδηγίες για την όλη διαδικασία έχω, γιατι τις είχα δώσει και στα παιδία στο τιγκουαν κλαμπ. Η οροφή ειναι ακριβώς η ίδια... Προσωπικά, αν το κόστος είναι 350Ε στον Φιλοσίδη θα το πήγαινα εκεί και θα είχα και το κεφάλι μου ήσυχο και την εγγύηση για την εργασία και ανταλλακτικά.
Νίκος
Καλημερα Νικο,
ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση και για το ενδιαφερον σου γενικοτερα. Στον Φιλοσιδη δεν ρωτησα . Θα παρω τηλεφωνο αρχικα , αλλα δεν ξερω αν μαθω τιμη χωρις να το δουν . Λογω περιοχης δεν ειναι και πολυ βολικο να παω μονο για να το δουν . Παντως αν ισχυει η τιμη που γραφουν στο κλαμπ, μαλλον θα με κανει να παω απο εκει.Για οτι νεοτερο θα ενημερωσω. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Άλλη μια εναλλακτική θα ήταν να ρωτουσες αν μπαίνει αντηλιακή μεμβράνη στην οροφή για να πετύχεις έξτρα προστασία.Μερικοι εγκαταστάτες δε βάζουν.
Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι με την οροφή ανοιχτή θα μπαίνει όλος ο ήλιος μέσα.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Δεν με ενθουσιαζει η ιδεα της μεμβρανης !! Θα προτιμησω την αντικατασταση της κουρτινας . Το ποτε θα γινει, εξαρταται απο την τιμη που θα βρω
-
Καλησπέρα σε όλους
Πάνω στην ώρα ήρθε το θέμα για το κουρτινάκι. Βάλτε και εμένα στους υποψήφιους για επισκευή. Έχει χαλαρώσει από τη μέση και πίσω από την αριστερή πλευρά. Να σας πω την αλήθεια έλεγα για κόστος 200 -250€ (χωρίς να το στηρίζω πουθενά) αλλά ως συνήθως έπεσα έξω. Θα το αλλάξω - επισκευάσω, με την αλλαγή λαδιών σε λίγες εβδομάδες. Έτσι είναι τα καλά premium αυτοκίνητα..... και εσείς για τέτοιο δεν το πήρατε???
Το πιο ωραίο είναι ότι διαβάζω θα ξηλώσουν ουρανούς (με τ' άστρα) και γυαλιά ηλιοροφής -αυτά τα κάνω και εγώ. Αλλά αυτοί θα πρέπει να τα συναρμολογήσουν ξανά. Έεερε γλέντια που θα κάνουν τα νερά της βροχής..........Θάνο αν μπορείς όταν το αλλάξεις ή το επισκευάσεις ενημέρωσε την παρέα να ξέρουμε τη χρέωση, γιατί παραπάνω διαβάζω για χρεώσεις σε VW και υποθέτω δεν θα είναι ίδιες με της Audi, που θα είναι λογικά πιο Premium.
-
Η επισκευη της κουρτινας εχει 'παγωσει' για την ωρα λογω αλλων προτεραιοτητων. Μιλησα ομως με Φιλοσιδη , υστερα απο προταση φιλου μεσα απο το forum ( ΝικοS3) , και εχω να πω τα εξης : Αψογη τηλεφωνικη εξυπηρετηση ( μιλησα με τον υπευθυνο του συνεργειου , κο Μαλτεζο ) - Συνολικο κοστος (ανταλλακτικα και εργασια ) 480 ευρω - Απαιτουμενος χρονος περιπου 5 ωρες - Εγγυηση (λογω εξουσιοδοτημενου )
-
Τελικά μάλλον είχαν ημερομηνία λήξης τα κουρτινακια Q3/2017 !!! Κι εγώ θέλω..... πάμε για ομαδική ??
AUDI Q5