-
Καλησπέρα παίδες!
Ζω εξωτερικό και είμαι ήδη κάτοχος ενός FIAT 500X από το οποίο και δηλώνω ικανοποιημένος ως τώρα σχεδόν σε όλα. Λόγω του ότι κατεβαίνω Ελλάδα καλοκαίρια και γιορτές (1 με 2 μήνες στο σύνολο), κάνοντας παράλληλα μπόλικα ταξίδια και διαδρομές εντός Ελλάδος ενδιαφέρομαι να πάρω ένα αμάξι που να μένει μόνιμα εκεί, για να μην αναγκάζομαι να κατεβαίνω με το δικό μου ή να ζητάω κάθε φορά από συγγενείς.
Είναι παντρεμένος με ένα μωρό 9 μηνών, με ότι συνεπάγεται για τους χώρους κτλ.
Το μπάτζετ μου είναι κοντά στο 10αρικο και θέλω αποκλειστικά Crossover/μικρό SUV διότι το έχω βολευτει το FIAT, με μεγαλύτερο χώρο αποσκευών όμως διότι θα χρησιμοποιείται κυρίως για διακοπές με πράγματα κτλ.
Οι επιλογές που βλέπω διαθέσιμες είναι κυρίως Duster, παλιό Qashqai, i35, SX4, Sportage και παλιό 3008, διότι δεν θέλω πολύ γερασμένο αμάξι, max 5ετιας και 100.000χλμ. Πάντα μιλάω για Diesel.
Είμαι εδώ να ακούσω γνώμες και προτάσεις!
Επίσης επειδή δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς με τα τέλη, που να βάλω όριο σε κυβικά, άλογα και καυσαέρια για να μην την φάω?
Sent from my Robin using Tapatalk
-
Καλησπέρα παίδες!
Ζω εξωτερικό και είμαι ήδη κάτοχος ενός FIAT 500X από το οποίο και δηλώνω ικανοποιημένος ως τώρα σχεδόν σε όλα. Λόγω του ότι κατεβαίνω Ελλάδα καλοκαίρια και γιορτές (1 με 2 μήνες στο σύνολο), κάνοντας παράλληλα μπόλικα ταξίδια και διαδρομές εντός Ελλάδος ενδιαφέρομαι να πάρω ένα αμάξι που να μένει μόνιμα εκεί, για να μην αναγκάζομαι να κατεβαίνω με το δικό μου ή να ζητάω κάθε φορά από συγγενείς.
Το μπάτζετ μου είναι κοντά στο 10αρικο και θέλω αποκλειστικά Crossover/μικρό SUV διότι το έχω βολευτει το FIAT, με μεγαλύτερο χώρο αποσκευών όμως διότι θα χρησιμοποιείται κυρίως για διακοπές με πράγματα κτλ.
Οι επιλογές που βλέπω διαθέσιμες είναι κυρίως Duster, παλιό Qashqai, i35, SX4, Sportage και παλιό 3008, διότι δεν θέλω πολύ γερασμένο αμάξι, max 5ετιας και 100.000χλμ. Πάντα μιλάω για Diesel.
Επίσης επειδή δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς με τα τέλη, που να βάλω όριο σε κυβικά, άλογα και καυσαέρια για να μην την φάω?
-
Καλησπέρα παίδες!
-
Απλά να ρωτήσω, γιατί αυτό-περιορίζεσαι μόνο σε diesel αφού θα του κάνεις πολύ μικρή χρήση και άρα λίγα χιλιόμετρα?
Θα βρείς πιο εύκολα και πιο καλό βενζίνης.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Απλά να ρωτήσω, γιατί αυτό-περιορίζεσαι μόνο σε diesel αφού θα του κάνεις πολύ μικρή χρήση και άρα λίγα χιλιόμετρα?Θα βρείς πιο εύκολα και πιο καλό βενζίνης.
Δεν είναι ιδιαίτερα μικρή η χρήση, κάθε καλοκαίρι κάνω περίπου 2 με 3 χιλιάδες χλμ, εκτός από τις γιορτές ενώ παράλληλα θα το χρησιμοποιεί περιστασιακά και ο πατέρας μου όσο εγώ είμαι πάνω.
Η διαφορά στην τιμή δεν είναι αμελητέα νομίζω. Είναι?
-
Ο χρήστης Sakattack έγραψε:
Δεν είναι ιδιαίτερα μικρή η χρήση, κάθε καλοκαίρι κάνω περίπου 2 με 3 χιλιάδες χλμ, εκτός από τις γιορτές ενώ παράλληλα θα το χρησιμοποιεί περιστασιακά και ο πατέρας μου όσο εγώ είμαι πάνω.Η διαφορά στην τιμή δεν είναι αμελητέα νομίζω. Είναι?
Για κάτω από 10000χλμ/χρόνο που λογικά θα κάνει το αμάξι, δεν συμφέρει να δώσεις παραπάνω για diesel. Άσε που μεταχειρισμένο diesel θα έχει πολλά (γυρισμένα(συνήθως) ή μη)χιλιόμετρα.
-
Δεν είναι ιδιαίτερα μικρή η χρήση, κάθε καλοκαίρι κάνω περίπου 2 με 3 χιλιάδες χλμ, εκτός από τις γιορτές ενώ παράλληλα θα το χρησιμοποιεί περιστασιακά και ο πατέρας μου όσο εγώ είμαι πάνω.Η διαφορά στην τιμή δεν είναι αμελητέα νομίζω. Είναι?
2-3.000χλμ είναι πολύ μικρή χρήση για diesel. Ακόμα και με περιστασιακή χρήση να φτάσει τις 5 ή 7.000 χλμ είναι ελάχιστη χρήση για diesel. Θα έχεις μια οικονομία περί τα €100-200 (το πολύ), που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν αξίζει για να περιορίσεις τις επιλογές σου. Φυσικά εάν βρείς diesel της προκοπής (δλδ. σωστά συντηρημένο, Ελληνικό κλπ.) εννοείται να το αγοράσεις. Αλλά θα έλεγα να μην περιοριστείς αυστηρά σε diesel γιατί η οικονομία είναι ελάχιστη και σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξει ένα DPF η όποια οικονομία θα έχεις κάνει θα πάει περίπατο.
-
Το αμάξι λογικά θα αγοραστεί από Αυστρία ή Γερμανία, οπότε θέμα με τα χιλιόμετρα μάλλον δεν θα παίξει.
Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ για τις απαντήσεις και ομολογώ πως μάλλον έχετε δίκιο, θα ανοίξω την αναζήτηση και στα βενζίνης
Από μοντέλα καμία ιδέα? Καμία πρόταση?
-
Το αμάξι λογικά θα αγοραστεί από Αυστρία ή Γερμανία, οπότε θέμα με τα χιλιόμετρα μάλλον δεν θα παίξει.Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ για τις απαντήσεις και ομολογώ πως μάλλον έχετε δίκιο, θα ανοίξω την αναζήτηση και στα βενζίνης
Από μοντέλα καμία ιδέα? Καμία πρόταση?
Τα μοντέλα που έχεις ξεχωρίσει ήδη, μια χαρά είναι και σε βενζίνη.
-
Να νοικιαζεις οταν κατεβαινεις σου περασε απο το μυαλο? Εγω αυτο κανω οταν ανεβαινω Αθηνα ή Θεσσαλονικη απο Ηρακλειο
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Να νοικιαζεις οταν κατεβαινεις σου περασε απο το μυαλο? Εγω αυτο κανω οταν ανεβαινω Αθηνα ή Θεσσαλονικη απο ΗρακλειοΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Φέτος πχ είχα τη γυναίκα μου κάτω με τη μικρή για 3 μήνες και κατέβηκα κι εγώ για ενάμιση.
Συμφέρει πιστεύεις να νοικιάσω?
-
Κοίταξε το, μπορεί να συμφέρει.
Δύσκολο βεβαία αν έρχεσαι καλοκαίρι που οι τιμές παίρνουν καπελάκι, αλλά ένα search στις εταιρίες ενοικιαζόμενων μόνο χρόνο θα σου φάει. -
Να νοικιαζεις οταν κατεβαινεις σου περασε απο το μυαλο? Εγω αυτο κανω οταν ανεβαινω Αθηνα ή Θεσσαλονικη απο Ηρακλειο
Φέτος πχ είχα τη γυναίκα μου κάτω με τη μικρή για 3 μήνες και κατέβηκα κι εγώ για ενάμιση.
Οχι. Τοτε παρε ενα μεταχειρισμενο και αστο στο πατερα σου οπως λες. Θα βρεις ενα καλο εκει πανω που εισαι απλα μη ψαχνεις οτι καλυτερο υπαρχει αφου θα ειναι για διακοπες
-
Με 'κανονικές' τιμές, από ότι έχω δει τα οχήματα της κατηγορίας που αναφέρεις, πάνε περίπου 350€/εβδομάδα, άρα για τουλάχιστον τον 1,5 μήνα που αναφέρεις, αναλογικά θα πάει περίπου στα 2K€. Από τα οχήματα που έχεις πει, budget κάπου τριγύρω στα 8-10Κ€ ? Δηλαδή θα είσαι στα ίδια λεφτά μετά από 4 χρόνια, και δεν θα σου έχει μείνει και το όχημα (με την όποια εναπομείνουσα αξία).
-
ΟΚ, οι από πάνω το έψαξαν.
Δεν συμφέρει να νοικιάσεις!!! -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Με 'κανονικές' τιμές, από ότι έχω δει τα οχήματα της κατηγορίας που αναφέρεις, πάνε περίπου 350€/εβδομάδα, άρα για τουλάχιστον τον 1,5 μήνα που αναφέρεις, αναλογικά θα πάει περίπου στα 2K€. Από τα οχήματα που έχεις πει, budget κάπου τριγύρω στα 8-10Κ€ ? Δηλαδή θα είσαι στα ίδια λεφτά μετά από 4 χρόνια, και δεν θα σου έχει μείνει και το όχημα (με την όποια εναπομείνουσα αξία).
Και ξεχνάς γιορτές ή λοιπές αυθόρμητες μεταβάσεις στην Ελλάδα. Γενικά δεν συμφέρει η ενοικίαση.
Περιμένω παίδες για προτάσεις μοντέλων, εμπειρίες πιθανών κατόχων κτλ, οτιδήποτε θα με βοηθούσε. Επίσης δεν έχω ιδέα με τα νέα τέλη τι παίζει. Αν είναι 1700 πχ το αμάξι έχει τρομερή διάφορα από ένα 1600? Εδώ πάνω δύσκολα βρίσκεις κάτω από 1.8, για να μην πω 2.0. Στις γρήγορες ματιές που έριξα τα περισσότερα είναι 1.7+.
Εμφανισιακά γέρνω προς Sportage και i35, αν και το πρώτο είναι λιγάκι ακριβότερο. Ανάλογα και τι θα βρεθεί βέβαια, σε τι κατάσταση κτλ.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
-
Επίσης δεν έχω ιδέα με τα νέα τέλη τι παίζει. Αν είναι 1700 πχ το αμάξι έχει τρομερή διάφορα από ένα 1600? Εδώ πάνω δύσκολα βρίσκεις κάτω από 1.8, για να μην πω 2.0. Στις γρήγορες ματιές που έριξα τα περισσότερα είναι 1.7+.Εφόσον το αυτοκίνητο είναι μοντέλο 2011 και μετά (εσύ κοιτάς 5ετίας οπότε είσαι ΟΚ), τα τέλη υπολογίζονται με βάση τους ρύπους και ότι τα κυβικά, οπότε δεν σε ενδιαφέρουν τα κυβικά τόσο αλλά οι εκπομπές CO2.
Βέβαια πάνω από 2.000 κυβικά θα πληρώνεις φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
-
Το μεγάλο σκαλοπάτι είναι από τα 1900κε και πάνω, σε τέλη και φόρο, οπότε αν μείνεις κάτω από αυτό είσαι ΟΚ (όσο τεςπα μπορείς να είσαι ΟΚ στην Ελλάδα )
Κατά τα άλλα, αν βρεις κάτι σε βενζίνη, λογικά θα είναι καλύτερο από diesel, καθώς τα χλμ που κάνεις δεν είναι αρκετά για να δικαιολογήσουν την -πιθανότατα- μεγαλύτερη τιμή του diesel. Χώρια που οι 2-3 τυπικές ζημιές των diesel θα σου κοστίσουν πολλές φορές παραπάνω από την όποια εξοικονόμηση.
Για Sportage και Ιχ35 με τι μοτέρ τα κοιτάς ? Γιατί δεν νομίζω ότι είχαν κάτω από 2000κε, οπότε θεωρώ ότι πρέπει να τα πας πιο πίσω στη λίστα σου....
-
Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις για τα κυβικά παιδιά.
Sportage και i35 βρίσκω αρκετά σε 1.7 κινητήρα (Diesel, βενζίνη δεν έχω δει ακόμη) οπότε με παίρνει.
Εσείς τι θα κοιτούσατε/διαλέγατε? Από χώρους πως είναι?
Αγορά μεταχειρισμένου Diesel Crossover