-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
και απαιτεί οι απόψεις του να γίνουν πράξηΟι απόψεις ενός ατόμου αν γίνουν πράξη, ενώ οι υπόλοιπο διαφωνούν, λέγεται δικτατορία.
Μπορείς να βάλεις τον εαυτό σου σε μια κατάσταση όπου χρωστάς τα μαλλιοκέφαλά σου και το εισόδημά σου δεν φτάνει ούτε για το οξυγόνο που καταναλώνεις?
Τί θα κάνεις, θα πεις ότι η ιδεολογία μου θα με σώσει? Θα πεις 'κύριοι δεν έχω δεν πληρώνω' και ότι γίνει ή θα κάνεις τουμπεκί και θα ζεις όπως μπορείς ή θα ανέβεις στα βουνά να κάνεις αντάρτικο ή τί άλλο?Πρώτα από όλα εγώ είμαι ιδιότης και άρα ισχύει η μικροοικονομία για μένα. Στην μάκροοικονομία ισχύουν άλλα πράγματα. Παράδειγμα:
https://www.forbes.com/sites/francescop ... e4bb3612fe
“We have been giving catastrophically bad advice to countries with high debt to GDP ratios”, said Jason Furman, the former chair of Barack Obama’s Council of Economic Advisers who is now at Harvard.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
....είπε ο άνθρωπος που η ιδεολογία που πιστεύει εξ΄ορισμού πρέπει να επιβληθεί σε όλους, με τη βία αν χρειάζεται, θέλουν δεν θέλουν.Είπε ο άνθρωπος που αν ο ΛΑΟΣ το αποφασίσει (ΔΗΛΑΔΗ ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ), θα επιβληθεί στην κοινωνία!!!
Έχει καταντήσει αστείος ο αντικομμουνισμός σου...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
....είπε ο άνθρωπος που η ιδεολογία που πιστεύει εξ΄ορισμού πρέπει να επιβληθεί σε όλους, με τη βία αν χρειάζεται, θέλουν δεν θέλουν.
Είπε ο άνθρωπος που αν ο ΛΑΟΣ το αποφασίσει (ΔΗΛΑΔΗ ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ), θα επιβληθεί στην κοινωνία!!!
Έχει καταντήσει αστείος ο αντικομμουνισμός σου...
Προφανέστατα είμαι αντίθετος σε οποιοδήποτε δικτατορικό χουντικό καθεστώς, που καταργεί δημοκρατικές διαδικασίες, ατομικά δικαιώματα και προσωπικές ελευθερίες.
Και όπως ξέρεις πολύ καλά, ο ΛΑΟΣ σας/σε έχει στη τρύπα σας εδώ και δεκαετίες, οπότε έχεις/έχετε και την απάντησή σας για το αν ο ΛΑΟΣ θέλει άλλους δικτατορίσκους.
-
Επειδή λοιπόν ο λαός δεν επιλέγει τον Κομμουνισμό, δεν έχουμε Κομμουνισμό. Ποιο ακριβώς είναι το δικό σου πρόβλημα με αυτό; Γιατί τέτοια φαγούρα;
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Με πιο δικαίωμα θα επιβάλει ένας άνθρωπος την ιδεολογία του σε όλους τους υπόλοιπους που έχουν άλλη ιδεολογία;
....είπε ο άνθρωπος που η ιδεολογία που πιστεύει εξ΄ορισμού πρέπει να επιβληθεί σε όλους, με τη βία αν χρειάζεται, θέλουν δεν θέλουν.
Γι'αυτό λέμε ότι μερικές φορές έχει πλάκα να συζητάς με κομμουνιστές, κάτι τέτοια διαμαντάκια χαλαρώνουν την ατμόσφαιρα και διασκεδάζουν όλους.
Κοίτα, εδώ το θέμα μιλάει για εκλογές, ξέρω ότι ο κομμουνισμός δεν επιτρέπει τέτοιες δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά με λίγη προσπάθεια και καλή θέληση, όλα γίνονται
Το διάβασα το πρωί και παραλίγο να μου πέσουν τα μαλλιά και εμένα...
Γιατί σε συζήτηση για το πως περνάγανε σε κομμουνιστικά καθεστώτα, όταν η συζήτηση έφτασε στο πως αντιμετώπιζε το καθεστώς όσους είχανε διαφορετικές πολιτικές απόψεις,γκούλαγκ-εκτελέσεις κτλπ, ο Διας έγραψε απλά και περίπου ότι ήταν απαραίτητες ενέργειες για την διατήρηση του καθεστώτος.Πως συμβαδίζει η μία με την άλλη άποψη, ένας θεός ξέρει...
-
Δεν χρειάζεται και πολύ προσπάθεια, τα γράφουν και μόνοι τους στο μανιφέστο τους, εκεί να δεις τι συνοθύλευμα μ@λ@κί@ς, αοριστίας, γενικολογίας και μπουρδολογίας υπάρχει. Χώρια που κάθε 10 λέξεις βλέπεις για συντριβές, διαλύσεις, εξαφανίσεις, επαναστάσεις κλπ.
Είπαμε, επειδή έχουμε δημοκρατία, αυτοί μπορούν να λένε τις μ@λ@κίες τους για εκκαθαρίσεις, διαλύσεις, συντριβές κλπ, αλλά αν συνέβαινε το αντίθετο, όποιοι έλεγαν τέτοια πράγματα τους έτρωγε το μαύρο σκοτάδι εντός ωρών, άντε 2-3 ημερών. Και καθόμαστε και το συζητάμε ακόμα σοβαρά
-
Από ελληνικά πως τα πάτε;
Όταν ο ΛΑΟΣ (με κεφαλαία μπας και νιώσετε) ξεσηκωθεί και αποφασίσει ότι πρέπει να γίνει το Χ, έχει νομιμοποίηση να το κάνει. Όταν ένας Πρωθυπουργός με το 25% των ψήφων μιας αστικής Δημοκρατίας (του κώλου) αποφασίσει να σιγάσει όλους τους άλλους ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!!!
Κατανοητό τώρα;
-
Μπορείς να βάλεις τον εαυτό σου σε μια κατάσταση όπου χρωστάς τα μαλλιοκέφαλά σου και το εισόδημά σου δεν φτάνει ούτε για το οξυγόνο που καταναλώνεις?
Τί θα κάνεις, θα πεις ότι η ιδεολογία μου θα με σώσει? Θα πεις 'κύριοι δεν έχω δεν πληρώνω' και ότι γίνει ή θα κάνεις τουμπεκί και θα ζεις όπως μπορείς ή θα ανέβεις στα βουνά να κάνεις αντάρτικο ή τί άλλο?Πρώτα από όλα εγώ είμαι ιδιότης και άρα ισχύει η μικροοικονομία για μένα. Στην μάκροοικονομία ισχύουν άλλα πράγματα. Παράδειγμα:
https://www.forbes.com/sites/francescop ... e4bb3612fe
“We have been giving catastrophically bad advice to countries with high debt to GDP ratios”, said Jason Furman, the former chair of Barack Obama’s Council of Economic Advisers who is now at Harvard.
Εντάξει ρε φίλε, άστο, δεν το χουμε. Όλα καλά.
-
Που διαφωνείς αγαπητέ Μανώλη;
-
Που διαφωνείς αγαπητέ Μανώλη;Δεν είπα ότι διαφωνώ απαραίτητα.
Απλά βλέπω κάποια πράγματα πρακτικά όπως ότι το χρέος υπάρχει, όπως ότι σαν κράτος μπαίνουμε μέσα με τα μπούνια, ότι οι απλοί, φτωχοί υποφέρουν κλπ κλπ.
Εσύ μου λες ότι η πολιτική που μας ασκούν οι απ έξω είναι λάθος. Το ξέρω ότι είναι λάθος, όλοι το ξέρουμε νομίζω. Το θέμα είναι το πως θα βγούμε από το τούνελ και ποιος 'σχηματισμός' ανθρώπων - κυβέρνηση αν προτιμάς, μπορεί να το κάνει αυτό και με ποιους πρέπει να συγκρουσθεί, πως θα το κάνει και πόση περίοδο χάριτος θα πρέπει να δώσει ο απλός ψηφοφόρος. -
και απαιτεί οι απόψεις του να γίνουν πράξη
Οι απόψεις ενός ατόμου αν γίνουν πράξη, ενώ οι υπόλοιπο διαφωνούν, λέγεται δικτατορία.
Ρε άνθρωπε πλάκα μας κάνεις;
Γράφω διαρκώς για εκλογές.
Γράφω διαρκώς για κάποιο ηγέτη ικανό να αναλάβει την εξουσία μετά από εκλογές και εφόσον έχει την πλειοψηφία με το μέρος του. Από τη δική μου οπτική γωνία γράφω για τις ικανότητες που θα πρέπει να έχει αυτός ο ηγέτης.
Και ΝΑΙ ένας ηγέτης ικανός έχει απόψεις, έχει όραμα, πιστεύει σε κάποια πράγματα και θέλει να τα εφαρμόσει.Δηλαδή τι θέλεις; Οι αρχηγοί των κομμάτων να είναι μαριονέτες των 'υπολοίπων';
Και εσύ αναφέρεσαι σε αυτούς του 'υπόλοιπους' , σε δικτατορίες και όλα αυτά τα κουραφέξαλα.
Αν εσύ θέλεις να ζεις σε μία χώρα όπου οι μειοψηφίες θα κάνουν κουμάντο ή θα έχουν το ελεύθερο να ασκούν εξουσία με το ζόρι, εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο. -
Ακούσατε/διαβάσατε αυτό που είπε ο Φλαμπυλουραρης επί λέξει, περί μη αξιοποίησης των 30 δις( δεν θα τα χαλάσουμε στο νούμερο) του πακέτου Γιούνκερ που μας δίναν οι καλοί ξενοι; Ότι δηλαδή ήταν τρομακτικά δύσκολο να αξιοποιηθούν γιατί ήθελε business plan( επί λέξει). Δηλαδή δεν μας τα δίναν τα πακέτα ελεύθερα, παρά θα έπρεπε να υποβληθεί σχέδιο με το τι θα γίνει, πώς θα γίνει και τι θα προκύψει. Σχέδιο δεν υποβλήθηκε, λεφτά δεν ήρθαν.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τι, είπε τέτοιο πράγμα ο τιτανομεγιστοτεράστιος ? Δεν το πιστεύω....
Απλώς πρέπει να θυμόμαστε ότι 'αμόρφωτοι', 'ανεπρόκοποι' και 'άσχετοι' είναι βασικοί χαρακτηρισμοί για το 99% αυτών των ατόμων
-
Με δαύτους έχουμε και νέα ανωμαλία...
Ο αλητάμπουρας κόβει βόλτες σε επιχειρήσεις/βιομηχανίες και το παίζει 'φίλος' των επενδύσεων,των επιχειρηματιών και του ιδιωτικού τομέα και από την άλλη οι αυλικοί του (κόμμα, υπουργοί, βουλευτές, πολιτευτές, οπαδοί τους) κάνουν ότι μπορούν για να ψοφήσουν κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία.Κατά τα άλλα ας μείνουν να κυβερνήσουν άλλα δύο χρόνια... μάλλον για να μας ψοφήσουν στην κυριολεξία.
-
Βρε μνημόνια μέχρι η κόλαση να παγώσει.
Ενώ τα πήγαινες καλά μέχρι εκεί, με αυτό τα γκρέμισες όλα!!! Τα Μνημόνια μόνο περισσότερο εξαθλίωση και άρα εξαχρείωση θα φέρουν, όχι το αντίθετο!!!
Σύγκρουση με όσους εκφράζουν πεθαμένες ιδεολογίες
σύγκρουση με τους αναρχοάπλυτους
με όσους δεν επιθυμούν να συρρικνωθεί το δημόσιο
Με πιο δικαίωμα θα επιβάλει ένας άνθρωπος την ιδεολογία του σε όλους τους υπόλοιπους που έχουν άλλη ιδεολογία;
Αγανάκτηση είναι. Δεν είναι επιθυμία. Όταν δηλαδή δεν κάνεις κάτι να αλλάξεις και τον εαυτό σου και ότι βλέπεις στραβό και όταν δεν φεύγεις από το 'εγώ' να πας στο 'εμείς', τότε είσαι σαν το πρόβατο που το πάνε για σφαγή.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
και απαιτεί οι απόψεις του να γίνουν πράξη
Οι απόψεις ενός ατόμου αν γίνουν πράξη, ενώ οι υπόλοιπο διαφωνούν, λέγεται δικτατορία.
Ρε άνθρωπε πλάκα μας κάνεις;
Γράφω διαρκώς για εκλογές.
Γράφω διαρκώς για κάποιο ηγέτη ικανό να αναλάβει την εξουσία μετά από εκλογές και εφόσον έχει την πλειοψηφία με το μέρος του. Από τη δική μου οπτική γωνία γράφω για τις ικανότητες που θα πρέπει να έχει αυτός ο ηγέτης.
Και ΝΑΙ ένας ηγέτης ικανός έχει απόψεις, έχει όραμα, πιστεύει σε κάποια πράγματα και θέλει να τα εφαρμόσει.Δηλαδή τι θέλεις; Οι αρχηγοί των κομμάτων να είναι μαριονέτες των 'υπολοίπων';
Και εσύ αναφέρεσαι σε αυτούς του 'υπόλοιπους' , σε δικτατορίες και όλα αυτά τα κουραφέξαλα.
Αν εσύ θέλεις να ζεις σε μία χώρα όπου οι μειοψηφίες θα κάνουν κουμάντο ή θα έχουν το ελεύθερο να ασκούν εξουσία με το ζόρι, εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο.Είμαι ο πρώτος που μιλάει για πλειοψηφία. Την κανονική όμως, την λαϊκή, όχι 2 κόμματα που παίρνουν από 15% και κυβερνούν απέναντι στο 70% που είναι όλοι οι υπόλοιποι. Όταν λοιπόν λες ότι θέλεις μια κυβέρνηση που θα συγκρουστεί με όσους σε βρίσκουν ιδεολογικά αντίθετο διαφωνώ, διότι όλοι αυτοί μαζί μπορεί να είναι και περισσότεροι από την ίδια την κυβέρνηση. Αν για παράδειγμα η πλειονότητα δεν θέλει ιδιωτικοποιήσεις, με ποια νομιμοποίηση θα προχωρήσει σε αυτές μια κυβέρνηση;
-
Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα το εκλογικό σύστημα είναι αυτό που είναι.
Αν δεν αρέσει σε κάποια κόμματα ή σε μερίδα του Ελληνικού λαού, ας μαζευτούν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ή έξω από το Προεδρικό Μέγαρο να απαιτήσουν να αλλάξει το εκλογικό σύστημα εδώ και τώρα.
Μέχρι όμως να μαζευτούν και να γίνει δεκτό το αίτημά τους θα ζούμε με το υπάρχον εκλογικό σύστημα.
Που σημαίνει ότι δύο κόμματα θα λαμβάνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά και οι υπόλοιποι θα 'φυτοζωούν'.Για αυτό ακριβώς λέω ότι εκλογές θα πρέπει να γίνονται πλέον τακτικά.
Γιατί αν δύο ή τρία συγκεκριμένα κόμματα πάνε και έρχονται στην εξουσία ανά 4ετία αφενός ποτέ δεν πρόκειται να διορθωθεί κάτι στη χώρα και αφετέρου δεν θα δοθεί η δυνατότητα σε μικρά κόμματα (εντός ή εκτός βουλής) να αυξήσουν τα ποσοστά τους ώστε να θεωρηθούν ότι μπορούν να αναλάβουν την διακυβέρνηση.Εκ' των πραγμάτων τα μικρά κόμματα που είναι εκτός βουλής σύντομα διαλύονται, ειδικά όταν τα πολεμούν τα ΜΜΕ.
Από εκεί και πέρα με βάση το σημερινό εκλογικό σύστημα είναι άστοχο να λέει κάποιος 'με ποιο δικαίωμα και με ποια νομιμοποίηση θα προχωρήσει μία κυβέρνηση σε ιδιωτικοποιήσεις;'.
Με το δικαίωμα και την νομιμοποίηση που παίρνει από την συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία που την ορίζει ως κυβερνητική εξουσία στο τόπο. Στρεβλό σύστημα, αλλά αυτό είναι. -
Sorry αλλά το σύστημα δεν είναι τελείως λάθος. Απλά οι Ελληνάρες που βολεύονταν τόσα χρόνια με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, τώρα βρήκαν αποκούμπι το ΣΥΡΙΖΑ. Όταν έχουμε σχεδόν 40% αποχή σε εκλογικές αναμετρήσεις εν μέσω μνημονίου, μη μας φταίει το εκλογικό σύστημα.
-
Είμαι ο πρώτος που μιλάει για πλειοψηφία. Την κανονική όμως, την λαϊκή, όχι 2 κόμματα που παίρνουν από 15% και κυβερνούν απέναντι στο 70% που είναι όλοι οι υπόλοιποι. Όταν λοιπόν λες ότι θέλεις μια κυβέρνηση που θα συγκρουστεί με όσους σε βρίσκουν ιδεολογικά αντίθετο διαφωνώ, διότι όλοι αυτοί μαζί μπορεί να είναι και περισσότεροι από την ίδια την κυβέρνηση. Αν για παράδειγμα η πλειονότητα δεν θέλει ιδιωτικοποιήσεις, με ποια νομιμοποίηση θα προχωρήσει σε αυτές μια κυβέρνηση;Αυτή η πλειοψηφεία που λες, πως θα έχει μετρηθεί για να είναι σίγουροι πως είναι η πλειοψηφία, αφού δεν θα έχει προκύψει από νόμιμες εκλογές (προφανώς). Θα μετρηθεί σύμφωνα με το ποιός βαράει περισσότερο ή με το ποιός φωνάζει περισσότερο;
-
Σε ένα απόλυτα αναλογικό εκλογικό σύστημα υπάρχει πιθανότητα πολλά κόμματα που πιστεύουν σε μία ιδεολογία (π.χ. κομουνιστική ή φιλελεύθερη) να συνεργαστούν και να έχουν πάνω από 50%. Οπότε αυτό θεωρείται πλειοψηφία.
Αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί αυτό να συμβεί στην Ελλάδα, ειδικά για ιδεολογίες που από την εποχή του εμφυλίου δεν έχουν καταφέρει να πείσουν και να αυξήσουν την επιρροή τους στους πολίτες, ούτε καν σε περιόδους μεγάλων κρίσεων.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ