-
Yποθέτω ο Φάνης εννοεί περίπου αυτό:
«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.»
Ισοκράτης (436 π.Χ.- 338 π.Χ.)Αλλά προφανώς ο καθένας το αντιλαμβάνεται σύμφωνα με τα θέλω αλλά και τις ικανότητές του.
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Yποθέτω ο Φάνης εννοεί περίπου αυτό:«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.»
Ισοκράτης (436 π.Χ.- 338 π.Χ.)Αλλά προφανώς ο καθένας το αντιλαμβάνεται σύμφωνα με τα θέλω αλλά και τις ικανότητές του.
- 1.000
Και επιπλέον η κοινοβουλευτική αντιπροσωπευτική Δημοκρατία για εμένα ΔΕΝ είναι Δημοκρατία, μια ολιγαρχία και μάλιστα του αίσχιστου είδους είναι.
-
Εγώ εννοώ αυτό: 'Να πάνε στα τσακίδια όλοι τους.'
Ποιο απλά δεν μπορεί να γραφτεί.
-
Να πάνε 1000 φορές. Και μετά?
-
Και μετά να πάνε οι επόμενοι και οι μεθεπόμενοι και όποιος έρθει στην εξουσία στα τσακίδια αν δεν βάλουν σε τάξη τη χώρα.
Και όταν λέω να βάλουν σε τάξη τη χώρα εννοώ να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο για το κράτος, το δημόσιο και ότι πληρώνεται από το κρατικό ετήσιο προϋπολογισμό.
Όσο το συγκεκριμένο κράτος μου υφαρπάζει τον μειωμένο μου μισθό για να συντηρεί ένα άθλιο δημόσιο, ένα άθλιο κρατικό μηχανισμό, ανεπρόκοπους, κομματόσκυλα, ρουσφέτια, βολεμένους, κοιλαράδες, βιζιτούδες που πληρώνονται από το κρατικό προϋπολογισμό, τότε να πάνε στα τσακίδια όλοι όσοι δεν βάζουν το μαχαίρι στο κόκκαλο.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Και μετά να πάνε οι επόμενοι και οι μεθεπόμενοι και όποιος έρθει στην εξουσία στα τσακίδια αν δεν βάλουν σε τάξη τη χώρα.Και όταν λέω να βάλουν σε τάξη τη χώρα εννοώ να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο για το κράτος, το δημόσιο και ότι πληρώνεται από το κρατικό ετήσιο προϋπολογισμό.
Όσο το συγκεκριμένο κράτος μου υφαρπάζει τον μειωμένο μου μισθό για να συντηρεί ένα άθλιο δημόσιο, ένα άθλιο κρατικό μηχανισμό, ανεπρόκοπους, κομματόσκυλα, ρουσφέτια, βολεμένους, κοιλαράδες, βιζιτούδες που πληρώνονται από το κρατικό προϋπολογισμό, τότε να πάνε στα τσακίδια όλοι όσοι δεν βάζουν το μαχαίρι στο κόκκαλο.
Εγώ ρε φίλε, είμαι μαζί σου σε ότι λες, ακόμα και στα κόμματα και στις τελείες. 100%
Βλέπεις κάποιον ικανό να κάνει αυτό που λες? Κι αν ναι, πόσο χρονικό διάστημα νομίζεις ότι θα τα κάνει όλα αυτά? Δίνεις 1 μήνα,ένα χρόνο, δέκα χρόνια? -
Εγώ μπορεί να βλέπω κάποιον ικανό, εσύ μπορεί να βλέπεις κάποιον άλλο.
Σημασία για μένα έχει ότι σε μία σοβαρή αρρώστια πρέπει να επέμβεις άμεσα.
Αν ο γιατρός που επιλέγεις βλέπεις ότι σου δίνει γιατρικό που κάνει την κατάσταση χειρότερη, τότε ούτε κάθεσαι να περιμένεις καρτερικά το τέλος, ούτε επιμένεις στον ίδιο γιατρό ή και στα ίδια γιατρικά. Είτε αλλάζεις γιατρό, είτε φάρμακα. Πάντως κάτι κάνεις.Αν μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο σε δύο-τρία χρόνια η Ελλάδα θα έχει αλλάξει.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ μπορεί να βλέπω κάποιον ικανό, εσύ μπορεί να βλέπεις κάποιον άλλο.Σημασία για μένα έχει ότι σε μία σοβαρή αρρώστια πρέπει να επέμβεις άμεσα.
Αν ο γιατρός που επιλέγεις βλέπεις ότι σου δίνει γιατρικό που κάνει την κατάσταση χειρότερη, τότε ούτε κάθεσαι να περιμένεις καρτερικά το τέλος, ούτε επιμένεις στον ίδιο γιατρό ή και στα ίδια γιατρικά. Είτε αλλάζεις γιατρό, είτε φάρμακα. Πάντως κάτι κάνεις.Αν μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο σε δύο-τρία χρόνια η Ελλάδα θα έχει αλλάξει.
Εγώ προσωπικά δεν βλέπω κανένα ικανό. Αν εσύ βλέπεις ρε φίλε, τότε πάω πάσσο!!! Ας γίνονται εκλογές κάθε 2-3 μήνες!!!
-
Κύριοι το θέμα είναι το τι θέλεις να πετύχεις, η κατεύθυνση και η ιδεολογία δηλαδή και όχι τα πρόσωπα.
-
Προσωπικά δεν βλέπω να μας αξίζουν καλύτεροι ηγέτες. Ότι είμαστε αυτό πάμε και εκλέγουμε. Το εύκολο, το ρουσφέτι, το μπαμπέσικο, το τομαρίστικο κλπ. Καλά μας κάνουν, γιατί σαν αυτούς είμαστε. Βολεψάκιδες, ψεύτες, κλέφτες και αυτοκαταστροφικοί. Μας φταίνε που δεν σβήνουν τις φωτιές στα δάση, όταν βλέπουμε να τα καταπατούν και δεν κάνουμε τίποτα. Όταν δείχνουμε ανοχή σε όσους χτίζουν αυθαίρετα. Όταν δείχνουμε ανοχή σε όσους φοροδιαφεύγουν. Όταν αφήνουμε τον εργοδότη μας, να μας κρατάει παραπάνω από όσο πρέπει.
Ζητάμε δυναμικούς ηγέτες, όταν εμείς, αντί να είμαστε δυναμικοί στην αδικία, την αφήνουμε αρκεί να μην αγγίξει τον εαυτούλη μας. Βρε μνημόνια μέχρι η κόλαση να παγώσει. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Εγώ μπορεί να βλέπω κάποιον ικανό, εσύ μπορεί να βλέπεις κάποιον άλλο.
Σημασία για μένα έχει ότι σε μία σοβαρή αρρώστια πρέπει να επέμβεις άμεσα.
Εγώ προσωπικά δεν βλέπω κανένα ικανό. Αν εσύ βλέπεις ρε φίλε, τότε πάω πάσσο!!! Ας γίνονται εκλογές κάθε 2-3 μήνες!!!
Πλέον στη χώρα ως 'ικανός' δεν είναι αυτός που μπορεί να έχει γνώσεις και διάθεση για δουλειά, αλλά αυτός που έχει διάθεση να συγκρουσθεί και απαιτεί οι απόψεις του να γίνουν πράξη.
Και αναφέρομαι σε κυριολεκτική σύγκρουση. Σύγκρουση με όσους εκφράζουν πεθαμένες ιδεολογίες, με όσους δεν επιτρέπουν στη χώρα να εκσυγχρονισθεί, σύγκρουση με όσους θέλουν ένα διαλυμένο κράτος, σύγκρουση με τους αναρχοάπλυτους, με τους μπαχαλάκηδες, με όσους δεν επιθυμούν να συρρικνωθεί το δημόσιο, με όσους φυτοζωούν από αυτή την άρρωστη κατάσταση.
Φυσικά ένας τέτοιος άνθρωπος δεν υπάρχει στα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Για αυτό υπάρχουν οι εκλογές. -
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
Βρε μνημόνια μέχρι η κόλαση να παγώσει.Ενώ τα πήγαινες καλά μέχρι εκεί, με αυτό τα γκρέμισες όλα!!! Τα Μνημόνια μόνο περισσότερο εξαθλίωση και άρα εξαχρείωση θα φέρουν, όχι το αντίθετο!!!
Σύγκρουση με όσους εκφράζουν πεθαμένες ιδεολογίες
σύγκρουση με τους αναρχοάπλυτους
με όσους δεν επιθυμούν να συρρικνωθεί το δημόσιο
Με πιο δικαίωμα θα επιβάλει ένας άνθρωπος την ιδεολογία του σε όλους τους υπόλοιπους που έχουν άλλη ιδεολογία;
-
-
Ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε όποια ιδεολογία θέλει. Όταν και αν η ιδεολογία του μέσα από κάποιο κομματικό σχεδιασμό γίνει πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στο λαό και αναλάβει την εξουσία τότε έχει κάθε δικαίωμα να ασκήσει την πολιτική που εκφράζει η ιδεολογία του. Για αυτό εκλέχτηκε.
-
Οι ιδεολογίες που εκφράζονται από μειοψηφίες (εντός ή εκτός κοινοβουλίου) δεν κατέχουν την εξουσία. Ως μειοψηφίες μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα, ειρηνικά, δημοκρατικά χωρίς να απαιτούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Αν η εκάστοτε εξουσία θεωρεί ότι μπορεί να υιοθετήσει απόψεις άλλων ιδεολογιών για το καλό της χώρας και του τόπου αυτό είναι θεμιτό. Όχι όμως η μειοψηφία να υποκαταστήσει την πλειοψηφία. Αυτό είναι ανωμαλία.
-
Και ΝΑΙ, αν οι μειοψηφίες παραβατούν ή αν επιθυμούν να επιβάλλουν με βία ή ανομία τις απόψεις τους και την ιδεολογία τους τότε να εφαρμοσθούν οι νόμοι. Και αν οι μειοψηφίες θεωρούν ότι η χώρα είναι το αμπελαχώραφό τους τότε ΝΑΙ να γίνει και σύγκρουση.
Αυτά.
-
-
Πιστεύω ότι οι ιδεολογίες είναι μόνο στις θεωρία. Το λέει η πράξη και η γνώση του παρελθόντος. Δεν υπάρχει καμμία ιδεολογία που να μην λέει ότι θα τα κάνει όλα τέλεια. Μα όλες όμως.
Εδώ που έχουμε φτάσει υπάρχουν μόνο 2 δρόμοι. Ο δρόμος που έχουμε πάρει τώρα και ο δρόμος της σύγκρουσης. Ο δεύτερος δρόμος αν και ακούγεται πολύ όμορφος,είναι τόσο επικίνδυνος που κανείς δεν μπορεί να πάρει το ρίσκο να τον ακολουθήσει.
Κι όταν λέμε σύγκρουση μιλάμε μεν για το συμμάζεμα των ταμείων και της σπατάλης κάτι που είναι πολύ καλό. Από μόνο του όμως δεν λέει κάτι αφούμην ξεχνάμε ότι χρωστάμε μερικά δις μύρια. Επίσης πρέπει μέσα σε όλα αυτά να γίνει ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ το κράτος, η χώρα, αν προτιμάτε. Αυτό σημαίνει ότι ή συνεχίζουμε να πληρώνουμε τα χρέη μας εκεί που χρωστάμε ή τους δίνουμε το μεσαίο δάχτυλο.
Κι εδώ είναι τομεγάλο ρίσκο το οποίο όσο όμορφο και ρομαντικό ακούγεται, κρύβει μεγάλους κινδύνους.Οποιαδήποτε συζήτηση για ιδεολογίες, αν και ακούγεται όμορφο και ρομαντικό, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν καταλαβαίνουναπό ιδεολογίες!!!
Τέλος, πάλι εμπειρικά, πρέπει να ειπωθεί και πάλι ότι κάθε πρόωρη εκλογική περίοδος φέρνει τη χώρα και τα οικονομικά ακόμα πιο πίσω. Γίνεται αλλαγή προσώπων και δημιουργείται αναμπουμπούλα, κάτι που χειροτερεύει την κατάσταση.
Βεβαίως και να γίνουν εκλογές όπως ορίζει το σύνταγμα της δημοκρατίας μας
δεν έχω καμμία αντίρρηση αλλά όχι κάθε τρεις και λίγο. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
-
Ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε όποια ιδεολογία θέλει. Όταν και αν η ιδεολογία του μέσα από κάποιο κομματικό σχεδιασμό γίνει πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στο λαό και αναλάβει την εξουσία τότε έχει κάθε δικαίωμα να ασκήσει την πολιτική που εκφράζει η ιδεολογία του. Για αυτό εκλέχτηκε.
-
Οι ιδεολογίες που εκφράζονται από μειοψηφίες (εντός ή εκτός κοινοβουλίου) δεν κατέχουν την εξουσία. Ως μειοψηφίες μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα, ειρηνικά, δημοκρατικά χωρίς να απαιτούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Αν η εκάστοτε εξουσία θεωρεί ότι μπορεί να υιοθετήσει απόψεις άλλων ιδεολογιών για το καλό της χώρας και του τόπου αυτό είναι θεμιτό. Όχι όμως η μειοψηφία να υποκαταστήσει την πλειοψηφία. Αυτό είναι ανωμαλία.
-
Και ΝΑΙ, αν οι μειοψηφίες παραβατούν ή αν επιθυμούν να επιβάλλουν με βία ή ανομία τις απόψεις τους και την ιδεολογία τους τότε να εφαρμοσθούν οι νόμοι. Και αν οι μειοψηφίες θεωρούν ότι η χώρα είναι το αμπελαχώραφό τους τότε ΝΑΙ να γίνει και σύγκρουση.
Αυτά.
Αυτά βέβαια είναι εντελώς διαφορετικά από αυτό που έγραψες πριν.
Οποιαδήποτε συζήτηση για ιδεολογίες, αν και ακούγεται όμορφο και ρομαντικό, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν καταλαβαίνουναπό ιδεολογίες!!!
Πιστεύω ακριβώς το αντίθετο. Η παγίδα είναι να θεωρήσουμε ότι τα πάντα είναι αριθμοί και ότι η ιδεολογική κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε δεν έχει καμία σημασία. Είναι σαν να λέμε δηλαδή ότι πρέπει σαν καλά στρατιωτάκια να ακολουθούμε ότι λένε οι ισχυροί για να βγούνε τα νούμερα μέσα στο παρόν σύστημα!!!
-
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καθόλου διαφορετικά.
Αναφέρθηκα σε τι θα πρέπει να είναι ικανός κάποιος ηγέτης σήμερα στην Ελλάδα, ώστε να υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει η χώρα.Και θα πρέπει να είναι ικανός και έτοιμος για σύγκρουση αν δεν του επιτρέπουν να κυβερνήσει και να κάνει πράξη αυτά που πιστεύει.
Διαφορετικά θα τον καβαλήσουν και αυτόν και θα τον πάνε καροτσάκι μέχρι τις επόμενες εκλογές.Ανάλογα την ιδεολογία που επιθυμεί ο καθένας μας και το τύπο χώρας, ας βάλει στο μυαλό του όποιον ηγέτη θέλει.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
...Ο δρόμος που έχουμε πάρει τώρα ...Σε αυτό έχω ένσταση. Δεν έχουμε πάρει κανένα δρόμο. Το 2014 είχε ξεκινήσει λίγο η καρότσα και σερνόταν με το ζόρι, ήρθε το 2015 και ακινητοποιήθηκε εντελώς, την έβαλαν και σε κάτι κατσάβραχα και από τότε είναι κολλημένη.
Με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση έχουμε την εξής ανωμαλία.
Έχουν βάλει μπροστά στην καρότσα δύο άλογα και προσπαθούν να την βγάλουν από τα κατσάβραχα και την ίδια στιγμή οι ίδιοι βάζουν και στο πίσω μέρος δύο άλλα άλογα που προσπαθούν να την πάνε προς τα πίσω.Έτσι ποτέ δεν πρόκειται να βγει η καρότσα στο δρόμο και να προχωρήσει μπροστά.
Αυτή είναι η ανωμαλία της σημερινής κυβέρνησης.
Αν επιθυμεί η πλειοψηφία μία τέτοια κατάσταση, τότε ας περιμένουμε τις εκλογές όποτε και αν έρθουν.
Απλά πολύ φοβάμαι, ότι μέχρι τότε η καρότσα είτε θα έχει διαλυθεί ή θα έχει κοπεί στα δύο ή θα σαπίσει μέσα στα κατσάβραχα. -
-
-
-
Αυτά.
Οποιαδήποτε συζήτηση για ιδεολογίες, αν και ακούγεται όμορφο και ρομαντικό, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν καταλαβαίνουναπό ιδεολογίες!!!
Πιστεύω ακριβώς το αντίθετο. Η παγίδα είναι να θεωρήσουμε ότι τα πάντα είναι αριθμοί και ότι η ιδεολογική κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε δεν έχει καμία σημασία. Είναι σαν να λέμε δηλαδή ότι πρέπει σαν καλά στρατιωτάκια να ακολουθούμε ότι λένε οι ισχυροί για να βγούνε τα νούμερα μέσα στο παρόν σύστημα!!!
To περίεργο θα είναι να συμφωνήσουμε εμεις οι 2 σε πολιτική, ας πούμε, συζήτηση. Φίλε μου θα πέσει το ίντερνετ αν γίνει αυτό!!!
Στο δια ταύτα. Για σένα είναι παγίδα και εν μέρη μπορεί να έχεις ένα δίκιο. Μπορείς να βάλεις τον εαυτό σου σε μια κατάσταση όπου χρωστάς τα μαλλιοκέφαλά σου και το εισόδημά σου δεν φτάνει ούτε για το οξυγόνο που καταναλώνεις?
Τί θα κάνεις, θα πεις ότι η ιδεολογία μου θα με σώσει? Θα πεις 'κύριοι δεν έχω δεν πληρώνω' και ότι γίνει ή θα κάνεις τουμπεκί και θα ζεις όπως μπορείς ή θα ανέβεις στα βουνά να κάνεις αντάρτικο ή τί άλλο? -
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...Ο δρόμος που έχουμε πάρει τώρα ...
Σε αυτό έχω ένσταση. Δεν έχουμε πάρει κανένα δρόμο. Το 2014 είχε ξεκινήσει λίγο η καρότσα και σερνόταν με το ζόρι, ήρθε το 2015 και ακινητοποιήθηκε εντελώς, την έβαλαν και σε κάτι κατσάβραχα και από τότε είναι κολλημένη.
Με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση έχουμε την εξής ανωμαλία.
Έχουν βάλει μπροστά στην καρότσα δύο άλογα και προσπαθούν να την βγάλουν από τα κατσάβραχα και την ίδια στιγμή οι ίδιοι βάζουν και στο πίσω μέρος δύο άλλα άλογα που προσπαθούν να την πάνε προς τα πίσω.Έτσι ποτέ δεν πρόκειται να βγει η καρότσα στο δρόμο και να προχωρήσει μπροστά.
Αυτή είναι η ανωμαλία της σημερινής κυβέρνησης.
Αν επιθυμεί η πλειοψηφία μία τέτοια κατάσταση, τότε ας περιμένουμε τις εκλογές όποτε και αν έρθουν.
Απλά πολύ φοβάμαι, ότι μέχρι τότε η καρότσα είτε θα έχει διαλυθεί ή θα έχει κοπεί στα δύο ή θα σαπίσει μέσα στα κατσάβραχα.Θα συμφωνήσω αλλά η ανωμαλία δεν είναι μόνο της σημερινής κυβέρνησης, είναι παλιές αμαρτίες δεκαετιών ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ!!!
-
Με πιο δικαίωμα θα επιβάλει ένας άνθρωπος την ιδεολογία του σε όλους τους υπόλοιπους που έχουν άλλη ιδεολογία;....είπε ο άνθρωπος που η ιδεολογία που πιστεύει εξ΄ορισμού πρέπει να επιβληθεί σε όλους, με τη βία αν χρειάζεται, θέλουν δεν θέλουν.
Γι'αυτό λέμε ότι μερικές φορές έχει πλάκα να συζητάς με κομμουνιστές, κάτι τέτοια διαμαντάκια χαλαρώνουν την ατμόσφαιρα και διασκεδάζουν όλους.
Κοίτα, εδώ το θέμα μιλάει για εκλογές, ξέρω ότι ο κομμουνισμός δεν επιτρέπει τέτοιες δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά με λίγη προσπάθεια και καλή θέληση, όλα γίνονται
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ