-
Το αγελαδινό γάλα είναι δηλητήριο. Το κατσικίσιο είναι αρκετά καλύτερο (όταν υπάρχει) αλλά μόνο από μικρούς παραγωγούς. Τα τυρία και το γιαούρτι (εφόσον είναι από αιγοπρόβειο γάλα) είναι εξαιρετικό τρόφιμο. Τα αλλαντικά (εκτός εάν πάρουμε - υπάρχουν ελάχιστα - χωρίς νιτρώδη και συντηρητικά) είναι για πέταμα.
Το θέμα με τα λιπαρά είναι όλο μια τεράστια φούσκα και μύθος....τώρα έχει αρχίσει να βγαίνει στο φώς η πραγματική αλήθεια για τα λιπαρά.
-
Πριν λίγο με κάλεσαν από τα κεντρικά του MyMarket. Έγινε αρκετός ντόρος με την ηλεκτρονική 'καταγγελία' μου και για ένα περίεργο λόγο δέχτηκα και πολλές 'ευχαριστίες' για την ενημέρωση.
Σε δύο πράγματα συμφωνήσαμε και καταλήξαμε. Ότι υπάρχει ανεπάρκεια εσωτερικού ποιοτικού ελέγχου στα καταστήματα από τις κεντρικές υπηρεσίες. Και ότι θα πρέπει ο εσωτερικός ποιοτικός έλεγχος να πάρει σβάρνα τα καταστήματα και να κάνει ελέγχους τακτικότατα σε όλους τους τομείς.
Δεν θα επεκταθώ περισσότερο.
Η ιστορία θα έχει συνέχεια. -
Ηλεκτρονική 'καταγγελία' Νίκο εννοείς που το έγραψες εδώ, έστειλες email ή το έγραψες και κάπου αλλού?
-
Μια χαρα ειναι το γαλα μη τσουβαλιαζετε τα παντα!
Τα χω διαβασει σε κατι ψεκασμενα blogs της συμφορας και απλα γελαω. Το γαλα σκοτωνει λενε.. ελα Χριστε και Παναγια.Αμα δεν εμπιστευεστε το γαλα θα πρεπε να μη τρωτε ουτε τα προιοντα του και βεβαια να μη τρωτε ΟΥΤΕ κρεας.
Να παιρνετε ελληνικο γαλατακι , απο τις γνωστες εταιρειες, οπου οι ελεγχοι ειναι σοβαροι και σωστοτατοι.
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το αγελαδινό γάλα είναι δηλητήριο. Το κατσικίσιο είναι αρκετά καλύτερο (όταν υπάρχει) αλλά μόνο από μικρούς παραγωγούς. Τα τυρία και το γιαούρτι (εφόσον είναι από αιγοπρόβειο γάλα) είναι εξαιρετικό τρόφιμο. Τα αλλαντικά (εκτός εάν πάρουμε - υπάρχουν ελάχιστα - χωρίς νιτρώδη και συντηρητικά) είναι για πέταμα.Το θέμα με τα λιπαρά είναι όλο μια τεράστια φούσκα και μύθος....τώρα έχει αρχίσει να βγαίνει στο φώς η πραγματική αλήθεια για τα λιπαρά.
γαλα δηλητηριο? δηλαδη τι εννοεις? αν ειχε δηλητηριο θα πουλαγαν στην Αμερικη γαλα? θα τους ταραζαν στις μυνησεις...
τυρι και γιαουρτι απο γαλα γινονται.
λιπαρα φουσκα/μυθος??παλι δεν σε καταλαβαινω. δηλ δεν κανουν κακο στην καρδια?
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ηλεκτρονική 'καταγγελία' Νίκο εννοείς που το έγραψες εδώ, έστειλες email ή το έγραψες και κάπου αλλού?http://www.mymarket.gr/Epikoinonia/I-gn ... traei.aspx
-
Οι άνθρωποι ήταν εξ' άρχης φτιαγμένοι για να πίνουν γάλα μόνο ως βρέφη και μάλιστα από τη μάνα τους, όχι από τη μάνα του μοσχαριού. Για αυτό και οι ενήλικες είχαν δυσανεξία στη λακτόζη. Μια γονιδιακή μετάλλαξη πριν μερικές χιλιάδες χρόνια επέπτρεψε και σε ενήλικες να πίνουν γάλα, κυρίως Καυκάσιους. Πολλοί άλλοι λαοί έχουν ακόμα δυσανεξία. Κατά τα άλλα όμως το αγελαδινό γάλα είναι 'ορός ανάπτυξης' για μοσχαράκια. Για τον άνθρωπο είναι παντελώς άχρηστο, ως και επικίνδυνο.
Άλλο αυτό όμως και άλλο οι υπερβολές που γράφτηκαν για τα περισσότερα τρόφιμα που υπάρχουν. Φάση φοβίας επιπέδου Dr Sheldon Cooper!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ και αν είχα τη δυνατότητα να πηγαίνω πάλι δεν θα πήγαινα.
Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου, ολόκληρο μαντράχαλο με το καρότσι μέσα στο χάος της λαϊκής.Οι λαϊκές αγορές εξυπηρετούν συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.
Για πολλοστη φορα ασχετως θεματος εκφραζεις τραγικες αποψεις... Κομπλεξικα πραγματα.
-
Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα και εγώ να μάθω σε ποια κατηγορία πολιτών κατατάσσομαι με βάση το γεγονός ότι πηγαίνω στην λαϊκή....
-
Το προβλημα μου με την λαικη ειναι:
εχει συγκεκριμενες ωρες και τοποθεσιες
ψιλοχαμος και βρωμα οπως ειπα ειδικα με τις ζεστες
ζυγαριες που κλεβουν στανταρακι
δεν ειμαι σιγουρος για ποιοτητα εκτος και ξερεις συγκεκριμενο παραγωγο που ερχεται απο επαρχια
ουσιαστικα οι τιμες ειναι ιδιες με σουπερ εκτος αργα το μεσημερι που το διαλανε και κατεβαζουν λιγο τις τιμες
αν δουλευεις προφανως δεν αξιζει να τρεχεις, συνταξιουχος ας πουμε οτι θα παει και βολτα...αυτα, δεν ειναι για ολους πιστευω αλλα αν καποιος θελει να παει σιγουρα κατακριτεο δεν ειναι. οτι ειναι καλυτερα απο σουπερ εχω παει πολλες φορες και δεν ειναι--αντιθετα ειναι σιγουρα ποιο βρωμικα...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εγώ και αν είχα τη δυνατότητα να πηγαίνω πάλι δεν θα πήγαινα.
Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου, ολόκληρο μαντράχαλο με το καρότσι μέσα στο χάος της λαϊκής.Οι λαϊκές αγορές εξυπηρετούν συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.
Για πολλοστη φορα ασχετως θεματος εκφραζεις τραγικες αποψεις... Κομπλεξικα πραγματα.
Συγνώμη αλλά και εγώ συμφωνώ.
Και δεν εννοώ ότι πάνε κατώτεροι άνθρωποι, απλά ότι πάνε συνήθως ηλικιομένοι, συνταξιούχοι, κοπανατζήδες Δ.Υ και Ι.Υ(πιο δύσκολο), άνεργοι κτλπ. Και συνήθως στο 80% των περιπτώσεων άνθρωποι μεγαλύτεροι των 40-50 ετών.Ένας παραγωγικός άνθρωπος δύσκολα θα βρει τον χρόνο να κόβει βόλτες με το καροτσάκι πρωί καθημερινής στην λαϊκή.
Υπάρχουν πολύ καλά μανάβικα για αυτή την δουλειά αν κάποιος θέλει να αποφύγει τα Super market.
-
Αυτο που λες το καταννοω και το δεχομαι. Αλλα πραγματα υποννοει εκεινος ομως...αμα το ξαναδιαβασεις προσεκτικα ,φαινεται!
-
Αρχίσαμε πάλι. Αν και το περίμενα.
Όπου βλέπω ότι γράφεις, περιμένω την επίθεση και την εμπάθεια.Εσύ που τα ξέρεις όλα, για πες, τι υπονοώ;
Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μάθω και εγώ ο 'κομπλεξικός'...
-
Ο καθένας τα μεταφράζει όπως τον βολεύει όπως συνήθως εδώ μέσα.
Κοπανατζήδες πάνε στην λαική λέει ο άλλος ο ευσυνείδητος....
Λες και δεν γίνονται λαϊκές το Σάββατο.Οι λαϊκές είναι βρώμικες. Ενώ οι αποθήκες των σουπερμάρκετ αστράφτουν. Ζεις σε συννεφάκι μάλλον.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Κοπανατζήδες πάνε στην λαική λέει ο άλλος ο ευσυνείδητος....
Λες και δεν γίνονται λαϊκές το Σάββατο.Eυχαριστώ για την ειρωνεία.
Είναι πολύ ξεκάθαρο και ευγενικό αυτό που γράφω.Σε ελάχιστες γειτονιές γίνεται λαϊκή το Σάββατο.
8/10 περιπτώσεις η λαϊκή της γειτονιάς σου γίνεται καθημερινή.Αν είναι να κάνω τον γύρο της Αθήνας ώστε να βρω λαϊκή το Σάββατο που θέλω να ξεκουραστώ, να μου λείπει.
-
Στην αποθηκη ειναι συσκευασμενα ή καλυμενα τα τροφιμα και συνηθως σε ψυγειο. Στα σουπερμαρκετ μεσα στα ραφια καθαρα ειναι. Βεβαια δεν παω στο ΑΒ να ελενξω την αποθηκη του το παραδεχομαι. Ο καθενας γραφει το δικο του εδω περα. Αν καποιος θεωρει την βρωμα που υπαρχει στις λαικες νορμαλ και οτι παντου ετσι ειναι σεβαστη η αποψη του. Πηγαινε στον δρομο σου και εγω θα παω στον δικο μου.
-
Έχοντας δουλέψει σε σουπερμάρκετ για περίπου 3 χρόνια και μένοντας κοντά σε λαϊκή για περίπου 4, έχω καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ειδικά αν έχεις αποκτήσει γνωστό παραγωγό στη λαϊκή σκάρτο πράγμα αποκλείεται να φας. Αλλά και να μην έχεις καλύτερα είναι, ένας παραγωγός αν δεν έχει καλά προϊόντα δεν θα ξεκινήσει να κατέβει Αθήνα καν, γιατί θα του μείνουν απούλητα. Προτιμάν να τα δώσουν στις κότες και τα υπόλοιπα ζωντανά τους.
Δεν θέλετε να ξέρετε τι συμβαίνει στις αποθήκες και τα ψυγεία-ψυχόμενους θαλάμους στα σουπερμάρκετ.
Επίσης ο υπάλληλος (ούτε καν ο διευθυντής) στα σουπερμάρκετ δεν μπορεί από μόνος του να πεί αυτό είναι χάλια δεν το βγάζω για πούλημα και ας ξέρει πόσο σκ@τα είναι. -
Πάντως κολλητός μου που δουλεύει σε μεγάλη προμηθευτική εταιρεία, μου έχει πεί ότι σε κάποιες αλυσίδες οι υπάλληλοι στις αποθήκες παίζουν ποδόσφαιρο με τα κατεψυγμένα κρέατα και ψάρια! Γενικά, το τι έχει δει στις αποθήκες των supermarket δεν περιγράφεται...απίστευτες καταστάσεις. Για παράδειγμα, σε μια γνωστή αλυσίδα, ο διευθυντής προμηθειών του είχε πεί να ΜΗΝ αγοράζει κρέας από αυτούς...!!!
ΥΓ: Με τον όρο 'βρωμιά' τι εννοούμε? Τα χώματα? κάτι άλλο? Γιατί, μην έχει κανείς την εντύπωση ότι τα ζαρζαβατικά και τα φρούτα μεταφέρονται σε 'αποστειρωμένο' περιβάλλον. Συλλέγονται από χέρια ή μηχανήματα (άπλυτα συνήθως), σε άπλυτα τελάρα και στοιβάζονται σε άπλυτα φορτηγά.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Έχοντας δουλέψει σε σουπερμάρκετ για περίπου 3 χρόνια και μένοντας κοντά σε λαϊκή για περίπου 4, έχω καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ειδικά αν έχεις αποκτήσει γνωστό παραγωγό στη λαϊκή σκάρτο πράγμα αποκλείεται να φας. Αλλά και να μην έχεις καλύτερα είναι, ένας παραγωγός αν δεν έχει καλά προϊόντα δεν θα ξεκινήσει να κατέβει Αθήνα καν, γιατί θα του μείνουν απούλητα. Προτιμάν να τα δώσουν στις κότες και τα υπόλοιπα ζωντανά τους.Ασε μας καημενε τωρα που θα κατεβεις με τη πλεμπα να ψωνισεις... Στειλε το μπατλερ καλυτερα..
-
Οι μπάτλερ παίρνουν αρκετά περισσότερα από εμένα, τουλάχιστον τα δίπλα.
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Σούπερμαρκετ