-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Παρακαλώ, όποιος φίλος γνωρίζει, μια απάντηση.
Φίλος με Hyudai accent θέλει να αλλάξει λάστιχα. Η διάσταση είναι 185/65/14. Θέλει να είναι οικονομικά, να κρατάνε καλά και να βγάζουν χιλιόμετρα. Στο μέτρο του δυνατού όλα αυτά βέβαια, αφού όλοι αυτά ψάχνουμε.
Ο λαστιχάς του πρότεινε maxxis. Εγώ του είπα όχι, χωρίς να τα έχω δοκιμάσει είναι η αλήθεια.
Κάθε βοήθεια δεκτή.Falken 914.....
-
Παιδιά, ευχαριστώ και τους δύο.
Τελικά, πήγε και σε άλλον λαστιχά και του πρότεινε dayton. Είναι θυγατρική της Bridzestone, ιταλική. Αφού του τα έδινε και 170€, δηλαδή 60-70 € από τα επώνυμα, τα έβαλε. Ο χρόνος θα δείξει.
Προσωπικά ούτε γι' αυτά έχω άποψη, αφού δεν τα ήξερα. Πάντως εδώ http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Dayton/D320.htm στο στεγνό τα λέει καλά, στα υπόλοιπα ... -
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Παιδιά, ευχαριστώ και τους δύο.
Τελικά, πήγε και σε άλλον λαστιχά και του πρότεινε dayton. Είναι θυγατρική της Bridzestone, ιταλική. Αφού του τα έδινε και 170€, δηλαδή 60-70 € από τα επώνυμα, τα έβαλε. Ο χρόνος θα δείξει.
Προσωπικά ούτε γι' αυτά έχω άποψη, αφού δεν τα ήξερα. Πάντως εδώ http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Dayton/D320.htm στο στεγνό τα λέει καλά, στα υπόλοιπα ...Απο τα 3 προαπαιτουμενα......μονο το οικονομικα καλυψε!!!!!
-
Αυτό το 'οικονομικο, καλο και ανθεκτικο'' πρεπει να είναι ελληνική πατεντα. Η έννοια τους ενος αναιρεί την έννοια του αλλου και όπως λέει η παροιμία οτι πληρωνεις παίρνεις. Καλός ή κακός και τα τρια χαρακτηριστικά δεν μπορούν να συνυπάρχουν σε κάποια θα γίνει μικρές ή μεγάλες παραχωρήσεις. Έτσι την είχα πατήσει πριν πολλά πολλά χρόνια πήγα έβαλα φτηνά λάστιχα στην αρχή όλα ωραία και καλά μετα απο λίγο καιρό είχαν σκληρύνει και δεν έπιαναν καλά. Έκτοτε παντα επώνυμα δεν αξίζει για 50-60-70 € να πας σε κάτι που έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια σου που αν το δεις σε βάθος χρόνου που αλλαζεις ελαστικά κάθε 3-4 χρόνια σου φγαινει απο 20€ το χρονο εεε μην βγεις μια φορά το χρονο εξοδο σε ταβέρνα, μπαράκια και τα έξοδα τα εβγαλες.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Και δυστυχώς αυτό το έχω δει σε οτιδηποτε μη επώνυμο ή πραιμ μάρκα, το φτηνό το αγοραζεις δυο φορες και σου βγαίνει πιο ακριβό.
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Αυτό το 'οικονομικο, καλο και ανθεκτικο'' πρεπει να είναι ελληνική πατεντα. Η έννοια τους ενος αναιρεί την έννοια του αλλου και όπως λέει η παροιμία οτι πληρωνεις παίρνεις. Καλός ή κακός και τα τρια χαρακτηριστικά δεν μπορούν να συνυπάρχουν σε κάποια θα γίνει μικρές ή μεγάλες παραχωρήσεις. Έτσι την είχα πατήσει πριν πολλά πολλά χρόνια πήγα έβαλα φτηνά λάστιχα στην αρχή όλα ωραία και καλά μετα απο λίγο καιρό είχαν σκληρύνει και δεν έπιαναν καλά. Έκτοτε παντα επώνυμα δεν αξίζει για 50-60-70 € να πας σε κάτι που έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια σου που αν το δεις σε βάθος χρόνου που αλλαζεις ελαστικά κάθε 3-4 χρόνια σου φγαινει απο 20€ το χρονο εεε μην βγεις μια φορά το χρονο εξοδο σε ταβέρνα, μπαράκια και τα έξοδα τα εβγαλες.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Φίλε tedd έχεις απόλυτο δίκιο. Άλλωστε από την αρχή είπα κι εγώ: 'Θέλει να είναι οικονομικά, να κρατάνε καλά και να βγάζουν χιλιόμετρα. Στο μέτρο του δυνατού όλα αυτά βέβαια, αφού όλοι αυτά ψάχνουμε.'
Εδώ όμως, σήμερα, υπάρχει ένα θέμα: Όταν προσπαθείς να ζήσεις 4μελή οικογένεια με το επίδομα ανεργίας των 450€ τα 70€ είναι μεγάλο ποσό. Βάζεις λοιπόν, δυστυχώς, ότι φτηνότερο βρεις. Στην τελική από τα φαλακρά που είχες καλύτερα θα είναι. -
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Και δυστυχώς αυτό το έχω δει σε οτιδηποτε μη επώνυμο ή πραιμ μάρκα, το φτηνό το αγοραζεις δυο φορες και σου βγαίνει πιο ακριβό.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν συμφωνώ απόλυτα.......υπάρχουν περιπτώσεις,ειδικά σε οτι έχει να κάνει με το αυτοκίνητο,όπου το φθηνότερο δεν σημαίνει και το χειρότερο.Όταν τα premium λάστιχα κοστίζουν πχ 300€ και βάλεις κάποια με 240€,υπάρχουν κάμποσα άκρως ανταγωνιστικά.Δεν λέω να βάλεις κινέζικα με 180€,καταλαβαίνεις τη διαφορά.....
Δεν λέω για τα αυτοκίνητα ανα μάρκα γιατί εκεί ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα. -
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Φίλε tedd έχεις απόλυτο δίκιο. Άλλωστε από την αρχή είπα κι εγώ: 'Θέλει να είναι οικονομικά, να κρατάνε καλά και να βγάζουν χιλιόμετρα. Στο μέτρο του δυνατού όλα αυτά βέβαια, αφού όλοι αυτά ψάχνουμε.'
Εδώ όμως, σήμερα, υπάρχει ένα θέμα: Όταν προσπαθείς να ζήσεις 4μελή οικογένεια με το επίδομα ανεργίας των 450€ τα 70€ είναι μεγάλο ποσό. Βάζεις λοιπόν, δυστυχώς, ότι φτηνότερο βρεις. Στην τελική από τα φαλακρά που είχες καλύτερα θα είναι.Ναι οκ μην το παίρνεις προσωπικά τα σχόλια ηταν γενικά γιατί το ίδιο ερώτημα εχει τεθεί πάμπολλες φορες απλα το δικο σου ηταν το ερέθισμα να γράψω για να τα 'ακούσω' και εγώ γιατί μερικές φορες σε καποια δευτεροντα τριτευοντα πραγματα. με πιάνει η τσιγκουνιά και δεν θέλω να πληρωσω να πληρωσω παραπανω και στο τέλος τι παταω. Ναι για το τελευταίο σχόλιο σου θα συμφωνισω απόλυτα, αμα είναι να κυκλοφορεί με φαλακρα ελαστικα ναι 100 φορες καλύτερα με 2ο-3ης ποιότητας.αρε ριμάδα κρίση πουν δεν λεν να περάσεις, περάσαμε παγκοσμιο πόλεμο κραρησε 5 χρόνια εμφύλιος αλλά 3, χούντα 7, και τώρα 8 χρόνια κρίση και φως δεν φαίνεται στον ορίζοντα.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Και δυστυχώς αυτό το έχω δει σε οτιδηποτε μη επώνυμο ή πραιμ μάρκα, το φτηνό το αγοραζεις δυο φορες και σου βγαίνει πιο ακριβό.
Δεν συμφωνώ απόλυτα.......υπάρχουν περιπτώσεις,ειδικά σε οτι έχει να κάνει με το αυτοκίνητο,όπου το φθηνότερο δεν σημαίνει και το χειρότερο.Όταν τα premium λάστιχα κοστίζουν πχ 300€ και βάλεις κάποια με 240€,υπάρχουν κάμποσα άκρως ανταγωνιστικά.Δεν λέω να βάλεις κινέζικα με 180€,καταλαβαίνεις τη διαφορά.....
Δεν λέω για τα αυτοκίνητα ανα μάρκα γιατί εκεί ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα.+1000
Αυτό είναι και το νόημα των forums
Να ξεχωρίζεις το ακριβό που αξίζει από το ακριβό που είναι για marketing -
Γενικο σχολιο και απο μενα:βλεπεις τον αλλον με αμαξι 200 αλογων και παει και και μου βαζει tigar. Που πας?
-
Αυτό που λέει ο Νίκος μου κάνει και εμένα εντύπωση.
Βλέπω πολλά Mercedes, BMW και Audi καινούργια, άνω των €40.000 και βάζουν κινέζικα λάστιχα!!
Δεν μπορώ να βρω λογική εξήγηση πέραν του ότι είναι παντελώς άσχετοι και ακούνε ότι τους λέει ο λαστιχάς που απλά θέλει το μεγαλύτερο κέρδος.... -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Αυτό που λέει ο Νίκος μου κάνει και εμένα εντύπωση.
Βλέπω πολλά Mercedes, BMW και Audi καινούργια, άνω των €40.000 και βάζουν κινέζικα λάστιχα!!
Δεν μπορώ να βρω λογική εξήγηση πέραν του ότι είναι παντελώς άσχετοι και ακούνε ότι τους λέει ο λαστιχάς που απλά θέλει το μεγαλύτερο κέρδος....Φοβάμαι ότι, δυστυχώς, τα πράγματα είναι χειρότερα. Δεν έχουν ακούσει την παροιμία 'τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ...'.
Βλέπουν μόνο το αστέρι και δεν σκέφτονται παρακάτω.
Την ίδια μέρα αλλάξαμε αντλία βενζίνης, εγώ στο Xsara με 120€ και συνάδελφος στο C200 με 700€. Βέβαια ο συγκεκριμένος καλά κάνει αφού μπορεί να υποστηρίξει το αστέρι, αλλά παρακάτω; -
Έχω πολλούς γωωστούς με πολύ καλά αυτοκίνητα που έχουν βάλει την μάρκα WESTLAKΕ με πολύ καλές εντυπώσεις
Εξαρτάται και ο καθένας πόσο απαιτητικός είναι από το ελαστικό του -
Στην ασφαλεια δεν εχει ποσο απαιτητικος εισαι. Αν εχεις λεφτα βαζεις οσο πιο καλο μπορεις. Επ ουδενι κινεζικο
-
Ρε παιδια ο Ελληνας παντα να πουλησει μουρη ηθελε.. τι το ψαχνετε. τα λαστιχα σου λεει δε τα κοιταει κανεις, το σημα στη μουρη ολοι (κακως). ΖΩΑ ειναι...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ρε παιδια ο Ελληνας παντα να πουλησει μουρη ηθελε.. τι το ψαχνετε. τα λαστιχα σου λεει δε τα κοιταει κανεις, το σημα στη μουρη ολοι (κακως). ΖΩΑ ειναι...Εγω Χρηστο στο κορολλα εβαζα οτι καλυτερο για να μη φυγω σε καμια στροφη ενω εσυ με τις βρωμογαλλιδες σου (πφφφ) και κινεζικα να εβαζες ή σκετος με ζαντες τρενο!!!
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Στην ασφαλεια δεν εχει ποσο απαιτητικος εισαι. Αν εχεις λεφτα βαζεις οσο πιο καλο μπορεις. Επ ουδενι κινεζικοΤα continental ειναι για μενα στα επικινδυνα για τους δρομους μας καθως το κλαταρισμα απο λακουβα/κακοτεχνια το εχουν για πλακα. Ειναι ομως απο τα ακριβοτερα!!!
Υ.Γ το i10 το παρελαβα με conti eco contact 5........
Τα εχει δοκιμασει κανεις;;;; -
Καλησπέρα σας, εδώ και μια εβδομάδα περίπου ψάχνω για να αλλάξω ελαστικά στο αυτοκίνητο μου αλλά δυστυχώς έχω χαθεί μέσα σε έναν κυκεώνα πληροφοριών - reviews - tests με αποτέλεσμα να μη γνωρίζω τι πραγματικά θα μου δώσει το κάθε ελαστικό. Περιττό να αναφέρω ότι ο κάθε έμπορος ενδιαφέρεται να προωθήσει μια συγκεκριμένη μάρκα ελαστικών με αποτέλεσμα ούτε από εκεί να μπορώ να βγάλω άκρη. Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει ποιο από τα ελαστικά που έχω βρει θα ήταν το πιο κατάλληλο στην περίπτωση μου. Τα ελαστικά τα οποία μου φάνηκαν άξια προσοχής είναι τα εξής: Toyo Proxes CF2, Pirelli Cinturato P7, Michelin Primacy 3, Goodyear EfficientGrip Performance, Kumho Ecsta HS5, Hankook Ventus Prime 3 και FULDA ecocontrol. Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου είναι 205/55/16 91V. Σχετικά με τη χρήση διανύω περίπου 500χλμ ανά εβδομάδα σε επαρχιακό δίκτυο λόγω του ότι η δουλειά μου είναι σε κοντινή πόλη. Οπότε θα ήθελα το ελαστικό να έχει κάποια αντοχή και να είναι (αν το αναφέρω σωστά) κάπως μαλακό, δηλαδή να μην αισθάνομαι κάθε κακοτράχαλο σημείο του οδοστρώματος στην οδήγηση. Να σημειωθεί πως το δίκτυο έχει και αρκετές στροφές οπότε το κράτημα στο οδόστρωμα είναι κάτι που με ενδιαφέρει.Ίσως να ζητάω πολλά ίσως και όχι αλλά επειδή δεν γνωρίζω κάθε πληροφορία σας θα μου ήταν πολύ χρήσιμη. Αν κάποιος έχει δοκιμάσει άλλο ελαστικό σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που αναφέρω φυσικά και μπορεί να το προτείνει!
-
Απο προσωπικη εμπειρια, μονο για τα goodyear μπορω να πω τα οποια ειναι εξαιρετικα.
-
Ο χρήστης Det έγραψε:
Καλησπέρα σας, εδώ και μια εβδομάδα περίπου ψάχνω για να αλλάξω ελαστικά στο αυτοκίνητο μου αλλά δυστυχώς έχω χαθεί μέσα σε έναν κυκεώνα πληροφοριών - reviews - tests με αποτέλεσμα να μη γνωρίζω τι πραγματικά θα μου δώσει το κάθε ελαστικό. Περιττό να αναφέρω ότι ο κάθε έμπορος ενδιαφέρεται να προωθήσει μια συγκεκριμένη μάρκα ελαστικών με αποτέλεσμα ούτε από εκεί να μπορώ να βγάλω άκρη. Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει ποιο από τα ελαστικά που έχω βρει θα ήταν το πιο κατάλληλο στην περίπτωση μου. Τα ελαστικά τα οποία μου φάνηκαν άξια προσοχής είναι τα εξής: Toyo Proxes CF2, Pirelli Cinturato P7, Michelin Primacy 3, Goodyear EfficientGrip Performance, Kumho Ecsta HS5, Hankook Ventus Prime 3 και FULDA ecocontrol. Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου είναι 205/55/16 91V. Σχετικά με τη χρήση διανύω περίπου 500χλμ ανά εβδομάδα σε επαρχιακό δίκτυο λόγω του ότι η δουλειά μου είναι σε κοντινή πόλη. Οπότε θα ήθελα το ελαστικό να έχει κάποια αντοχή και να είναι (αν το αναφέρω σωστά) κάπως μαλακό, δηλαδή να μην αισθάνομαι κάθε κακοτράχαλο σημείο του οδοστρώματος στην οδήγηση. Να σημειωθεί πως το δίκτυο έχει και αρκετές στροφές οπότε το κράτημα στο οδόστρωμα είναι κάτι που με ενδιαφέρει.Ίσως να ζητάω πολλά ίσως και όχι αλλά επειδή δεν γνωρίζω κάθε πληροφορία σας θα μου ήταν πολύ χρήσιμη. Αν κάποιος έχει δοκιμάσει άλλο ελαστικό σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που αναφέρω φυσικά και μπορεί να το προτείνει!με κλειστά μάτια το CF2!!!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]