-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Προσοχή φίλε μου μη παρεξηγηθώ, αναφέρομαι στο σύστημα πολυμέσων με το οποίο είναι εφοδιασμένο το duster μου και όχι σε συναγερμό. Από τα settings βλέπω πως έχει μια διαρκή επαφή με ένα σύστημα δορυφόρων και αυτό σε real time.Τότε Σπύρο μου μιλάμε για διαφορετικό πράγμα. Εγώ μιλάω για after market πλήρες σύστημα συναγερμού με κάρτα sim που ενημερώνει για τη θέση του οχήματος, με τι ταχύτητα κινείται οποιαδήποτε στιγμή με αποστολή γραπτού μηνύματος από το κινητό και επιτρέπει ένα σωρό άλλες λειτουργίες όπως ακινητοποίηση του οχήματος εν κινήσει, απενεργοποίηση της μίζας, ώστε να μην παίρνει μπρος και άλλα παρόμοια...Όταν το έβαλα το πρώτο διάστημα που είχα και όρεξη για 'παιχνίδι' το τεστάριζα στα πιο απίθανα μέρη και δεν έχασε ποτέ 'σήμα' και χωρίς καμία καθυστέρηση
Πάντως θα συμφωνήσω ότι αν στο βάλουν στο μάτι 'επαγγελματίες', το 'έχασες'. Με αυτό προσπαθείς να προστατευτείς από τους ερασιτέχνες.
Και επαναλαμβάνω ο καλύτερος συναγερμός είναι η καλή ασφάλεια. Όσες περιπτώσεις ξέρω αποζημιώθηκαν πλήρως για το ακριβές ποσό ασφάλισης. -
Καλημέρα! Υπάρχει συναγερμός από μαμά BMW ή ένας καλός after market είναι πολυ καλυτερος;
Όσο για την ασφάλεια πιστεύω πως μόνο με αρκετά υψηλό ασφάλιστρο εξασφαλίζεις καλή αποζημίωση σε περίπτωση κλοπής. Αν έχεις την 1500 και γλιτώνεις τον φόρο πολυτελείας, θα τα δίνεις απ την άλλη στην ασφαλιστική.. -
Ο χρήστης d_am έγραψε:
Καλημέρα! Υπάρχει συναγερμός από μαμά BMW ή ένας καλός after market είναι πολυ καλυτερος;
Όσο για την ασφάλεια πιστεύω πως μόνο με αρκετά υψηλό ασφάλιστρο εξασφαλίζεις καλή αποζημίωση σε περίπτωση κλοπής. Αν έχεις την 1500 και γλιτώνεις τον φόρο πολυτελείας, θα τα δίνεις απ την άλλη στην ασφαλιστική..Εγώ πληρώνω 204 ευρώ το εξάμηνο για ασφάλεια που καλύπτει - σχεδόν - τα πάντα (όχι μικτή όμως και χωρίς οδική βοήθεια γιατί την παρέχει δωρεάν η bmw για 5 χρόνια...) και η ασφαλιστική καλύπτει το σύνολο της αξίας της 20d μου...
Για τον συναγερμό αυτό που λέγεται είναι ότι οι after market είναι πολύ καλύτεροι...
-
Βασιλη ανθρωπος της 'δουλειας' μου το εχει αναφερει. Δε μπορω να πω περισσοτερα παρα μονο:υπαρχουν μηχανηματα που μπλοκαρουν τη σιμ ενω για το gps θα δειξει το τελευταιο σημειο που ειχε επαφη με δορυφορους. Απο επαγγελματιες το ξεχνας. Απο ερασιτεχνες ομως θα γλυτωσεις. Καλυτερη λυση η ασφαλεια. Εγω εχω σαν τη δικη σου με 185 ευρω. Λογικα καθε χρονο θα κατεβαινει για να αναπροσαρμοζεται στην αξια του αυτοκινητου.
Υ.Σ. 1. Αυτο που λεει ο Σπυρος ειναι διαφορετικο αφου οταν περνας μια σηραγγα και χανεται ο δορυφορος ο επεξεργαστης του ηχοσυστηματος υπολογιζει ταχυτητα και οταν βγαινεις πιανει παλι αμεσως. Εσυ ομως νομιζεις οτι οση ωρα ησουν μεσα επιανε.
2. Το ξαναλεω:οταν διαπιστωσει καποιος οτι του κλεβουν το αμαξι το καλυτερο ειναι να μη κατεβει κατω εκτος αν διαθετει γνωσεις-ικανοτητες-εξοπλισμο. Παλι ομως δεν αξιζει για τα σιδερα,υπαρχει οικογενεια πισω. Ασφαλεια και τελος -
Συμφωνούμε Νίκο. Ανάλογες 'πληροφορίες' έχω και εγώ για τα 'μηχανήματα' που γράφεις...
Η ασφάλεια σχετίζεται με την τιμή του αυτοκινήτου. Εμένα καλύπτει αμάξι αξίας 40k
Αυτά που πληρώνω είναι εξαιρετικά καλή τιμή... -
Αμα στο βάλουν στο μάτι δεν το γλιτώνεις με τίποτε. Σε περίπτωση που νομίζουν ότι έχουν συστήματα εντοπισμού το αυτοκίνητο παρκάρουν, αν μετά απο 3-4 μέρες δεν δούν κίνηση συνεχίζουν την δουλειά τους.
Είχα πάει στην Σόφια επίσκεψη σε φίλο που έχει εκεί την επιχείρησή του και μου κλέψανε οκτώ μηνών αυτοκίνητο. Απο ότι είδα απο γειτονική κάμερα το σηκώσανε με γερανό. Μετά απο 1,5 χρόνο με πήρε τηλέφωνο ο φίλος και μου είπε ότι υπάρχει όμοιο αυτοκίνητο με το δικο μου, το οποίο βρέθηκε στο Χάσκοβο και μεταφέρθηκε στην Σόφια είχε όμως παραποιημένα όλα τα στοιχεία.
Σε ξάδερφο της γυναίκας μου του το πήρανε απο πυλωτή. Το κατάλαβε όταν άκουσε το αυτοκίνητο να παίρνει μπρός. Ο συγκεκριμένος έχει νόμιμη άδεια οπλοφορίας και κατέβηκε με τα σώβρακα αλλά δεν τους πρόλαβε (καλύτερα). Το ωραίο ήταν ότι μέσα στο συγκεκριμένο είχε και κλειδιά απο το αυτοκίνητο της γυναίκας του και έτσι φύγανε με δυο αυτοκίνητα. Το δεύτερο βρέθηκε μετά απο μια εβδομάδα.
Σε συμμαθητή μου απο το Λύκειο το κλέψανε απο πυλωτή το καλοκαίρι , παρ´όλα τα μέτρα ασφαλείας (υπήρχε και ένας ηλίθιος, όπως αποδείχτηκε σκύλος) το αυτοκίνητο δεν βρέθηκε.
Η ασφαλιστική σε αποζημιώνει για το ποσό που το ασφαλίζεις, ωστόσο στην περίπτωση του ξάδερφου το αυτοκίνητο που είχε αγοραστεί καινούριο το 2006 πρός 120.000 σήμερα το βρίσκεις μεταχειρισμένο με 30.000 για ποιό πόσο να το ασφάλιζε ?
Εκτός απο το δικό μου, όλα τα υπόλοιπα αφορούν αυτοκίνητα της BMW τυχαίο? -
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Η ασφαλιστική σε αποζημιώνει για το ποσό που το ασφαλίζεις, ωστόσο στην περίπτωση του ξάδερφου το αυτοκίνητο που είχε αγοραστεί καινούριο το 2006 πρός 120.000 σήμερα το βρίσκεις μεταχειρισμένο με 30.000 για ποιό πόσο να το ασφάλιζε ?Το ποσό που γράφει πάνω το ασφαλιστήριο, αυτό θα πάρεις προφανώς...
Η αξία του αυτοκινήτου πέφτει κάθε χρόνο...
Ρόλο παίζει και το πού μένεις. Στην Αθήνα η κατάσταση είναι ζούγκλα...
Στην επαρχία είναι πιο ήρεμα τα πράγματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εκεί κλοπές... -
Βασιλη ενσταση. Συνηθως αιρνεις την τρεχουσα αξια του αυτοκινητου. Εσυ μπορει να θελεις να το ασφαλιζεις για 30.000 ενω μεταχειρισμενο να κανει 15.000. Δικαιωμα σου τι θα κανεις με τη τσεπη σου αλλα θα παρεις την τρεχουσα.
Υ.Σ. Κατεβαινει ο ιδιοκτητης και πανω στη συμπλοκη τραυματιζει τον κλεφτη ή χειροτερα τον σκοτωνει. Αποτελεσμα:πληρωνεις τον τραυματισμο ή πας φυλακη. Ελα μετα απο καιρο να μου πεις αν αξιζε -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Βασιλη ενσταση. Συνηθως αιρνεις την τρεχουσα αξια του αυτοκινητου. Εσυ μπορει να θελεις να το ασφαλιζεις για 30.000 ενω μεταχειρισμενο να κανει 15.000. Δικαιωμα σου τι θα κανεις με τη τσεπη σου αλλα θα παρεις την τρεχουσαΔεν είπα κάτι διαφορετικό Νίκο! Έγραψα ότι η τιμή του αυτοκινήτου πέφτει κάθε χρόνο. Αυτό ακριβώς που γράφεις εννοώ. Το ίδιο πράγμα λέμε!
Και όσο πέφτει η τιμή του αυτοκινήτου, τόσο πέφτουν και τα ασφάλιστρα - αν δεν έχεις και 'ζημιές' -
Παρεξηγηση γραπτου αφου ανεφερες οτι παιρνεις αυτο που γραφει. Αν αντιστοιχει στην τρεχουσα αξια ή ειναι κοντα τοτε ναι
-
Νίκο πιστεύω πως πολύ σωστά ερμήνευσες το ζήτημα με τους δορυφόρους. Να προσθέσω πως έχω αποφασίσει παρόλο που έχω φίλο καλό που θα μπορούσε να με βοηθήσει στο θέμα του συναγερμού, πως δεν θα προχωρήσω σε τοποθέτηση (το αρνήθηκα και ως δώρο από τον αντιπρόσωπο) καθώς η πρότερη εμπειρία μου είναι αρκετά κακή. Κυρίως με ενοχλούσε το γεγονός πως ο συναγερμός ως πρόσθετο είναι αρκετά ενεργοβόρος και εξαντλεί την μπαταρία. Βέβαια οι συνήθειες μου είναι τέτοιες που με κάνουν να αδιαφορώ για αυτό το θέμα. Βασικά όπου πηγαίνω προτιμώ τα κλειστά γκαράζ ή τα ελεγχόμενα υπαίθρια πάρκινγκ. Εστω και για μισή ώρα!
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, που σίγουρα θα βοηθήσουν τους μελλοντικούς αγοραστές του Χ1 - και όχι μόνο -
Μια καλή ασφάλεια κλοπής λοιπόν και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.. -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Νίκο πιστεύω πως πολύ σωστά ερμήνευσες το ζήτημα με τους δορυφόρους. Να προσθέσω πως έχω αποφασίσει παρόλο που έχω φίλο καλό που θα μπορούσε να με βοηθήσει στο θέμα του συναγερμού, πως δεν θα προχωρήσω σε τοποθέτηση (το αρνήθηκα και ως δώρο από τον αντιπρόσωπο) καθώς η πρότερη εμπειρία μου είναι αρκετά κακή. Κυρίως με ενοχλούσε το γεγονός πως ο συναγερμός ως πρόσθετο είναι αρκετά ενεργοβόρος και εξαντλεί την μπαταρία. Βέβαια οι συνήθειες μου είναι τέτοιες που με κάνουν να αδιαφορώ για αυτό το θέμα. Βασικά όπου πηγαίνω προτιμώ τα κλειστά γκαράζ ή τα ελεγχόμενα υπαίθρια πάρκινγκ. Εστω και για μισή ώρα!Συνειδητα αποφασισα και γω να μη τοποθετηθει συναγερμος αφου περα απο την καταναλωση μπαταριας (οπως λες) θα μου ξηλωναν το αμαξι (μου ειχαν σπασει τη φυσα της πορτας στο προηγουμενο) το οποιο δεν ξερεις αν δεθει οπως πριν. Εχω δει ετοιμοπαραδοτο a3 sportback λυμενο για συναγερμο-αισθητηρες παρκαρισματος! Λυπηθηκα τον ιδιοκτητη του.
Εννοειται παρκαρω οπου μπορω καλυτερα -
Γι αυτο εγώ έβαλα εργοστασιακό , δε μπορούσα να φανταστώ το αμάξι να τα υφίσταται αυτά εδώ.
Κατα τ αλλα απ όταν το πήρα νοίκιασα πάρκινγκ στη γειτονιά, στο γυμναστήριο που πάω έχει πάρκινγκ δικό του κλειστό, κι όταν βγαίνω επισης συνήθως το βάζω σε πάρκινγκ.
Ο,τι μπορούμε κάνουμε....Sent from my iPad using Tapatalk
-
Εργοστασιακος συναγερμος αξιζει αν μπορεις να τον εχεις (σε μερικες αγορες είναι στανταρ) αλλα στα λεφτα που ζητανε στην Ελλαδα στην παραγγελια δεν αξιζει με τιποτα. Χονδρικα εχει κοστος ενα χρονο ασφαλειας. Αφτερ μαρκετ παλι δεν αξιζει πια για τους λογους που αναφερθηκαν. Αρα το μονο που μπορεις να κανεις είναι να προσεχεις που το παρκαρεις και να το βαζεις το βραδυ σε κλειστο γκαραζ. Αν δεν εχεις κλειστος γκαραζ και δεν εχεις μεγαλη οικονομικη επιφανεια μην αγοράζεις 35 χιλιαρικα αμαξι. Αυτό θα εκανα εγω.
-
Ειναι αρκετο το ποσό αλλα αν σκεφτείς οτι δίνεις πχ 200 για να γλιτώσεις 26.000, Ε τότε δε τσιγκουνεύεσαι. Και 500 να είχε, πάλι θα τον έβαζα.
Ισως βοηθά και ψυχολογικά, να ξερεις οτι το αμάξι σου έχει συναγερμό, άλλωστε ειναι άπαξ έξοδο.Sent from my iPad using Tapatalk
-
Και εγώ είμαι υπέρ τους εργοστασιακού συναγερμού (στα 2 αυτοκίνητα που είχα αγοράσει καινούργια των είχα βάλει, παρόλο που η BMW τον χρεώνει πολύ ακριβά), αλλιώς καθόλου. Όπως και να έχει, πάντα κάνω ασφάλεια κλοπής και στο σπίτι τουλάχιστον έχουμε κλειστό γκαράζ. Πάντως, εάν θέλουν να στο πάρουν, ΚΑΝΕΝΑΣ συναγερμός δεν μπορεί να τοςυ σταματήσει, οπότε η ασφάλεια κλοπής είναι must για εμένα.
-
Παιδιά η αλήθεια είναι πως ότι και να έχουμε βάλει σαν σύστημα εντοπισμού και συναγερμού κλπ, που εγώ τα έχω όλα απο την πρώτη μέρα, μόνο ψυχολογικά βοηθάνε στην περίπτωση που ο αυτοκίνητό μας ΜΠΕΙ στο μάτι κάποιου.
Οπότε η ασφάλεια για ολική κλοπή είναι εν τέλει η πιο σωστή και αποδοτική λύση.
Δεν έχουμε λοιπόν παρα να σταυρώσουμε τη BMW μας και να ανάβουμε και κανα κεράκι! -
Ρε Βασιλη εισαι σοβαρος τωρα? Με ποιους νομιζεις οτι μιλας και αναφερεις προσωπικα πραγματα? Κακο του κεφαλιου σου κανεις αφου δε καταλαβαινεις. Μονο ανωριμοτητα δειχνεις παρολο τις προφυλαξεις που παιρνεις. Το ενα αναιρει το αλλο. Συγνωμη για το υφος αλλα...
-
Υπερβάλλεις λίγο Νικο...10 εκατομμύρια Έλληνες είμαστε... όχι ένας κ δύο...
BMW X1 2016