-
Εχω παρατηρησει οτι ολα τα βενζιναδικα εχουν χαλασμενα μπαρομετρα χωρις να ξερουμε τι αερα εχουμε στα λαστιχα μας οχι απλα με αποτελεσμα να φθειρονται τα λαστιχα μας περισσοτερο ασκοπα αλλα και με κινδυνο τη ζωη μας.Σχεδον καθε εβδομαδα ελεγχω τον αερα των ελαστικων μου γιατι κανω ταξιδακια και τρεχω αρκετα πανω απο το οριο και θελω να ειμαι σιγουρος.Μου εχει τυχη να σταματησω σε 3 συνεχομενα βενζιναδικα και ολα να δειχνουν οτι να'ναι και τελικα να βαζω αερα με το ματι. Απλα εχω σταμπαρει κανα δυο βενζιναδικα που εχουν σωστες ενδηξεις και βαζω εκει αερα.Τοσο δυσκολο τους ειναι να τα ελεγχουν που και που η να τα αντικαθιστουν.Δε φταινε ομως μονο αυτοι φταινε και μερικοι που βαζουν αερα και μολις τελειωσουν τα πετανε κατω ετσι απλα.Εσεις το εχετε παρατηρησει αυτο?
-
Εχω παρατηρησει οτι ολα τα βενζιναδικα εχουν χαλασμενα μπαρομετρα χωρις να ξερουμε τι αερα εχουμε στα λαστιχα μας οχι απλα με αποτελεσμα να φθειρονται τα λαστιχα μας περισσοτερο ασκοπα αλλα και με κινδυνο τη ζωη μας.Σχεδον καθε εβδομαδα ελεγχω τον αερα των ελαστικων μου γιατι κανω ταξιδακια και τρεχω αρκετα πανω απο το οριο και θελω να ειμαι σιγουρος.Μου εχει τυχη να σταματησω σε 3 συνεχομενα βενζιναδικα και ολα να δειχνουν οτι να'ναι και τελικα να βαζω αερα με το ματι. Απλα εχω σταμπαρει κανα δυο βενζιναδικα που εχουν σωστες ενδηξεις και βαζω εκει αερα.Τοσο δυσκολο τους ειναι να τα ελεγχουν που και που η να τα αντικαθιστουν.Δε φταινε ομως μονο αυτοι φταινε και μερικοι που βαζουν αερα και μολις τελειωσουν τα πετανε κατω ετσι απλα.Εσεις το εχετε παρατηρησει αυτο?
-
-
Δυστυχώς έτσι όπως τα λες είναι. Εγώ είχα αγοράσει δικό μου όργανο μέτρησης της πίεσης και το είχα σε κουτί, δεν το πετούσα κ.λ.π . Επειδή όμως δεν ήταν και από τα καλύτερα, βάζω μόνο από συγκεκριμένο βουλκανιζατέρ(στην αρχή αέρα, πλέον άζωτο)
-
Εγω, εχω αγορασει ενα μικρο ψηφιακο πιεσομετρο, και χρησιμοποιω αυτο για να ελεγχω τις πιεσης των ελαστικων. Ταυτοχρονα μπορεις να συγκρινεις και την ενδειξη με αυτην του βενζιναδικου.
ΠΡΟΣΟΧΗ ομως. Εαν μετρησεις την πιεση, μετα απο μια γρηγορη βολτα, η πιεση μπορει να αυξηθει εως και 8psi ή αλλιως μισο bar.
Εκτος απο τις πιεσης, μιας και το 'παλκωνεις' φροντισε να μην καβαλας πεζοδρομια και να αποφευγεις (δυσκολο πια) μεγαλες λακουβες.
Ενα πληγωμενο λαστιχο, μπορει πολυ ευκολα να σε σκασει στις υψηλες ταχυτητες, οπου φτανει και τα 500g η κεντρομολος επιταχυνση του.
Υ.Γ. Εδω νοθευουν τα καυσιμα, για την τρομπα θα νοιαστουν!!!!
-
Μέχρι πρόσφατα συμπάσχων, φίλε μου με τα λίγα μαλλιά (ωραίο nick!!! ), αλλά επειδή ούτως ή άλλως τα έλεγχα κάθε τρεις και λίγο πήγα και αγόρασα ένα κομπρεσσεράκι από το Καρφούρ. Τουλάχιστον έλεγα θα έχει κάθε φορά το ίδιο σφάλμα, οπότε θα ξέρω! Λέει 3,0 bar, έχει σφάλμα 0,6, άρα καλά είμαστε... Το αστείο είναι ότι με 7 ευρώ βγήκε και ακριβέστατο!!!!! (τσεκαρισμένο σε βουλκανιζατέρ) Καλό, έ;;;
-
εγώ πήρα ενα πιεσόμετρο με βελόνα από τα Halfords.Mεχρι τώρα μου έχει βγάλει όσα βενζινάδικα εχω πάει λάθος και μόνο στην Τογιοτα μετρανε σωστά και ο λαστιχάς μου.
Τα ηλεκτρονικά δεν είναι πολύ καλά και κοστίζουν τα διπλάσια από ένα με βελόνα...
-
Και εγω ειχα τσαντιστει για τι σε καθε βενζιναδικο ελεγε τα δικα του και ετσι γυρισα 6-7 σε μιση ωρα ωστε να βρω μονο 2 και τον λαστιχα μου που να ταυτιζονται και μετα πηρα μια τρομπα και ενα ηλεκτρονικο και τα τσεκαρα και δεν ξανα παταω στους κοπριτες!
-
Κλασσικό πρόβλημα!
Η πλάκα είναι ότι σε μεγάλο βενζινάδικο με 4 πιεσόμετρα (δύο με λάστιχο για σύνδεση με αεραντλία κ δύο μεταφερόμενα), όλα έβγαζαν κάτι διαφορετικό!
Εκεί μόνο την μέση τιμή μπορείς να πάρειςΓια τον λόγο αυτό προσθέτω παραπάνω αέρα, το αφήνω το αυτοκινητο στο παρκινγκ κ όταν είναι κρύο με πιεσόμετρο χειρός που έχω πάρει (κ εγώ με βελόνα προτίμησα!) μετράω κ αφαιρώ αέρα μέχρι η πίεση να φτάσει εκεί που θέλω!
Νομίζω ότι είναι η μόνη λύση πλέον.
-
Mia χαρα ειναι τα ηλεκτρονικα. Επειδη και εγω ειχα υποψιες το εψαξα, και ενας συναδελφος, ειδικος της Dunlop μου ειπε οτι ειναι οκ τα ψηφιακα.
Ειναι μικρα και ελαφρια και για αθτου του ειδους την χρηση, οτι πρεπει.
Βεβαια και τα αναλογικα ειναι πολυ καλα, και ισως σε βαθος χρονου πιο σταθερα, αλλα ειναι πιο μεγαλα. Εγω οταν θα παω σε πιστα πχ, το κρεμαω στο λαιμο μου το ψηφιακο με ενα λουρακι...και ειναι τζετ!!! Δεν το καταλαβαινεις, πολυ ελαφρυ.
Περι ορεξεως ουδεις λογος.
-
εχω ενα ηλεκτρονικο που πηρα απο αμερικη και παντα με αυτο ρυθμιζω την πιεση των ελαστικων αφου αυτα των βενζιναδικων αλλα και των συνεργειων δειχνουν οτι θελουν.
-
Έχω αγοράσει ένα ψηφιακό της Michelin από το Praktiker.
Το έχω τσεκάρει και δίνει σωστές ενδείξεις.Οπότε κάθε εβδομάδα ρυθμίζω τις πιέσεις των ελαστικών και έχω απαλλαγεί από την πληγή των πιεσόμετρων στα βενζινάδικα.
-
Αν ο ήλιος χτυπάει το αυτοκίνητο από τη μία πλευρά τα 2 λάστιχα εμφανίζουν υψηλότερη πίεση από τα άλλα που ήταν σε σκιά! Καθόλου παράξενο θα πείτε αλλά όταν μου έτυχε τα 2 αριστερά να είναι 3+PSI πιο πάνω από τα 2 δεξιά λάστιχα παραξενεύτηκα μέχρι να το σκεφτώ!
-
Όπως και να το κάνουμε τίποτα δεν αντέχει για πάντα!!! Ακόμα και τα ΙΧ πιεσόμετρα που λειτουργούν ελάχιστα χρειάζονται διακρίβωση για να είμαστε σίγουροι. Ομολογώ όμως ότι δεν ξέρω που μπορεί να γίνει στο εμπόριο.
Ξέρει κανένας; -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Όπως και να το κάνουμε τίποτα δεν αντέχει για πάντα!!! Ακόμα και τα ΙΧ πιεσόμετρα που λειτουργούν ελάχιστα χρειάζονται διακρίβωση για να είμαστε σίγουροι. Ομολογώ όμως ότι δεν ξέρω που μπορεί να γίνει στο εμπόριο.
Ξέρει κανένας;στην ΥΠΗΔ μηπως;;;;;;
βλεπεις περασα καποτε απο την αεροπορια και μαλιστα απο το νησι σου
-
Που να τρέχεις στην ΥΠΗΔ, υπάρχει και η 115ΠΜ ποιο κοντά μας.
-
Κομπρεσέρ αέρα έχει κανείς σας;
Μου έχει κολλήσει τελευταία η ιδέα να πάρω ένα.
Κάνουν κάπου 100ευρώ σε Alex pak και Praktiker.
Με ένα τέτοιο μπορείς εκτός απο το να φουσκώνεις λάστιχα και να καθαρίζεις με την πίεση του αέρα. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Με ένα τέτοιο μπορείς εκτός απο το να φουσκώνεις λάστιχα και να καθαρίζεις με την πίεση του αέρα.Εχω εγω.Αν εχεις χωρο να το αποθηκευεις παρε ενα 50lt .Ξεχνας βεβαια να καθαριζεις αμαξι μεσημερι (πολυ θορυβος) αλλα ειναι πολυ βολικο.Εγω εβαψα ολο το σπιτι με ενα 25 λιτρων,ελενχω τα λαστιχα ,καθαριζω το εσωτερικο και την μηχανη του αμαξιου.
Εγω θα ελεγα να το παρεις -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Με ένα τέτοιο μπορείς εκτός απο το να φουσκώνεις λάστιχα και να καθαρίζεις με την πίεση του αέρα.Εχω εγω.Αν εχεις χωρο να το αποθηκευεις παρε ενα 50lt .Ξεχνας βεβαια να καθαριζεις αμαξι μεσημερι (πολυ θορυβος) αλλα ειναι πολυ βολικο.Εγω εβαψα ολο το σπιτι με ενα 25 λιτρων,ελενχω τα λαστιχα ,καθαριζω το εσωτερικο και την μηχανη του αμαξιου.
Εγω θα ελεγα να το παρειςΑπο μάρκες τι παίζει;
Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εταιρία να διαλέξω;
Βαλβίδες που θα βρώ;Πχ για μπάλες ή για ποδήλατο; -
Μαρκα 'μεκαψες' συνηθως ειναι .Εγω πηρα ενα απο το πρακτικερ γυρω στα 50
Τα χαλασμενα μπαρομετρα στα βενζιναδικα.