-
Ο χρήστης Nmousios έγραψε:
Καταρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Για το τετρακινητο diesel ψαχνομαι. Βλέπω είστε πολύ αρνητικοι με την ιδέα του μεταχειρισμένου από γερμανια. Ή αλήθεια είναι ότι κι εγώ το φοβάμαι λίγο αλλά το σκέφτομαι γτ με λίγο πάνω από τα μισα λεφτα, βρίσκεις αυτ/το σε φαινομενικά καλή κατάσταση.. 2-3 γνωστοί μου που έφεραν από εξω, δεν αντιμετώπισαν προβλήματα. Βέβαια έφεραν βενζινοκινητο και όχι με τετρακίνηση (πιο πολύ για την τετρακίνηση αγχωνομαι, μην είναι πολύ ταλαιπωρημένη)Καλησπερα!!Κοιτα εγω εχω αγορασει ολα τα αυτοκινητα που εχουν περασει απο τα χερια μου αλλα και ολης της οικογενειας απο την Γερμανια,6 αυτοκινητα εκ των οποιων 5 μεταχειρισμενα και το duster που πηρα καινουριο.
Ειμαι υπερ ευχαριστημενος και υπερ-κερδισμενος απο τις αγορες μου αλλα εχω δικους μου ανθρωπους εκει οποτε ψωνιζω με μεγαλυτερη ασφαλεια..
Στην Γερμανια υπαρχει νομος που λεει οτι οταν πουλας αυτοκινητο εντος Γερμανιας δινεις εγγυηση στον αγοραστη (αν π.χ αγορασεις αυτοκινητο και μετα απο 1 μηνα σπασει ο ιμαντας,η ζημια θα πληρωθει μισα-μισα με τον πωλητη) γι αυτο κανουν ολοι κρα να πουλησουν στο εξωτερικο,για να απαλλαχθουν απο την ευθυνη.. παρολα αυτα οι γνησιοι γερμανοι δεν σε κοροιδευουν με τιποτα,θα σου πουν την αληθεια.. αλλα αν πεσεις σε τουρκο,ελληνα,ιταλο,ρωσο ή εβραιο πολυ πιθανον να την πατησεις..
Επισης ο Τσιπρας ανεβασε παλι τον εκτελωνισμο,ενω ειχε μειωθει πριν 2 χρονια 30% ,τωρα ανεβηκε παλι 30%..
Το κορυφαιο ειναι οτι αν πας ελληνικο αυτοκινητο στην γερμανια εκτελωνιζεις με 20 ευρω.. μονο το παραβολο πληρωνεις..γι αυτο στελνουν καραβιες τα διλιτρα τα δικα μας εκει.. -
Την άνοιξη ελλάδα με κιβώτιο EDC. Αυτές τις μέρες γίνεται η πανευρωπαϊκή του παρουσίαση:
http://www.newsauto.gr/live-apo-kroatia ... uster-edc/ -
Mε βηματα αργα και σταθερα οι Ρουμανοι βελτιωνουν συνεχως το ηδη πολυ καλο duster. Μπραβο τους!
-
https://m.youtube.com/watch?v=-pAq30Dd7 ... e=youtu.be η νέα εκδοση με μαύρες λεπτομερειες
-
https://s17.postimg.org/8v40983en/IMG_2 ... 5856_1.jpg
Το θηριο στο στοιχειο του!!!! -
Ωραια φωτο!
-
https://s17.postimg.org/dv3r5h0zj/IMG_2 ... 2205_1.jpg
και μια αλλη βουνισια!!!! -
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Το θηριο στο στοιχειο του!!!!Πάρα πολύ ωραία φωτογραφία!
-
μα πού πάτε εσείς οι dusterάδες!
πού τα βρίσκετε τέτοια μέρη;; -
Ε και εσύ με τόσα βουνά εκεί γύρω μόνο από την Εγνατία την πας την Χ1 σου;
Αυτοί με τα Duster είναι που κάνουν τις νέες χαράξεις για τους αυτοκινητοδρόμους!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Ε και εσύ με τόσα βουνά εκεί γύρω μόνο από την Εγνατία την πας την Χ1 σου;Αυτοί με τα Duster είναι που κάνουν τις νέες χαράξεις για τους αυτοκινητοδρόμους!
Οι μετακινήσεις μου - πέρα από δουλειά - για αναψυχή πλέον πρέπει να περιλαμβάνουν απαραίτητα ΚΑΙ μέρη που θα έχουν 'κούνια μπέλα, τραμπάλα, τσουλήθρα κτλ'
Διαφορετικά αρχίζουν δύο μικρά στοματάκια να γκρινιάζουν : 'να φύγουμε μπαμπά, σέλω ΑΛΛΟ, ΑΛΛΟ, ΑΛΛΟ!'Άρα τα πανέμορφα βουνά και τα λαγκάδια αποκλείονται δυστυχώς σε αυτή τη φάση...
-
Ωραιες φωτο TEOHUNTER!!
Μπορεις να μας πεις που ειναι η καθε μια; -
Φιλε μου Αυτοκρατορα, μενεις στα Γιαννενα. Εχει τοσα βουνα γυρω σου. Σου προτεινω να δοκιμασεις να πας σε μερη με νερο (ποταμια, λιμνες). Πχ Αριστη στο γεφυρη του Βοϊδοματη και να αφησεις τα παιδακια σου να πετανε πετρες στο ποταμι. Ο πιτσιρικας μου τρελενεται με αυτο. Μετα ταβερνα για μασα στην Αριστη ή στο Παπιγκο, ή μπορεις να πας στην τεχνητη λιμνη πηγων Αωου και μετα ταβερνα στο Μετσοβο. Βεβαια και στα Γιαννενα που μενεις, μες την φυση εισαι..
-
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Φιλε μου Αυτοκρατορα, μενεις στα Γιαννενα. Εχει τοσα βουνα γυρω σου. Σου προτεινω να δοκιμασεις να πας σε μερη με νερο (ποταμια, λιμνες). Πχ Αριστη στο γεφυρη του Βοϊδοματη και να αφησεις τα παιδακια σου να πετανε πετρες στο ποταμι. Ο πιτσιρικας μου τρελενεται με αυτο. Μετα ταβερνα για μασα στην Αριστη ή στο Παπιγκο, ή μπορεις να πας στην τεχνητη λιμνη πηγων Αωου και μετα ταβερνα στο Μετσοβο. Βεβαια και στα Γιαννενα που μενεις, μες την φυση εισαι..Φίλτατε makwolf, έχοντας πλέον 20 χρόνια στα Γιάννενα έχω επισκεφτεί αρκετές φορές τα μέρη που αναφέρεις με εξαίρεση τη λίμνη πηγών Αώου! Έχω απολαύσει πεζοπορείες στον Βοϊδομάτη και σε άλλες περιοχές κοντά στα Ζαγόρια και παρά την ξεκάθαρη προτίμησή μου για τη θάλασσα για ατελείωτο κολύμπι τους καλοκαιρινούς μήνες μου αρέσει πολύ και το περπάτημα σε χώρους φυσικής ομορφιάς!
Με τα παιδιά και μάλιστα σε πολύ μικρή ηλικία (ούτε 3 και 2 ετών αντίστοιχα...) έχουμε κάνει αρκετές εκδρομούλες ήδη, αλλά έχουμε και τους περιορισμούς μας ακόμη, καθώς εκτός από τα καλά ταξίδια μας έχουν τύχει και εξορμήσεις γεμάτες γκρίνια ανυπόφορη. Προσπαθούμε έτσι πάντα όπου πάμε να υπάρχει και κάτι σχετικό με τα ενδιαφέροντά τους - παιδική χαρά, παιδότοπος, παιδάκια κτλ - ώστε να απασχοληθούν για κάποια ώρα και να μην τα πιάσει 'γκρίνια φυγής'! Η μεγάλη ήδη προσαρμόζεται περισσότερο και μπορούμε να την παίρνουμε και σε εκδρομές με λιγότερα οφέλη για την ίδια, αλλά η μικρή θέλει περισσότερη εκπαίδευση και έχει λιγότερη υπομονή.Πού θα πάνε, θα μεγαλώσουν...Το βέβαιο είναι ότι θα μάθουν στις εκδρομές ούτως ή άλλως, γιατί ο μπαμπάς και η μαμά είναι πολύ της βόλτας και ευτυχώς το 'έξω από το σπίτι' αρέσει πολύ και στις μικρές! Θέλω πάρα πολύ τα παιδιά μου να παίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο εκτός σπιτιού και να μην αποβλακώνονται με ηλεκτρονικά παιχνίδια όλη μέρα!
-
Ήμουν σίγουρος ότι ο Emperor έχει ήδη επισκεφτεί αυτά τα υπέροχα μέρη, ουκ ολίγες φορές
Η λίμνη των πηγών του Αωού δε μου φάνηκε τίποτα το ιδιαίτερο όταν την επισκέφτηκα.Σχετικά με τα παιδιά και την γκρίνια τους όταν πάνε σε τέτοια μέρη, δε θα ξεχάσω την εμπειρία που είχα στον Αχέροντα (να πάτε οπωσδήποτε όποιος δεν έχει πάει).
Είμαστε τέσσερα άτομα παρέα και αποφασίζουμε ξεκινώντας από τη Γλυκή να ανέβουμε το ποτάμι και να πάμε στις πηγές του Αχέροντα. Καθώς είναι ποτάμι και δεν ήμασταν οι πιο δεινοί κολυμβητές (υπάρχουν κάποια σημεία που δεν πατάς και το νερό κάνει δίνες), μας πήρε καμιά 4 ώρες μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής μας.
Σε κάποια φάση που προσπαθούμε να περάσουμε με τα χίλια ζόρια ένα σημείο που είχε αρκετή ορμή το νερό και δεν πατούσαμε, βλέπουμε οικογένεια Γάλλων με τέσσερα παιδάκια. Οι ηλικίες τους πρέπει να ήταν από 12 το μεγαλύτερο μέχρι κανά 2 ετών το μικρότερο. Περνάνε λοιπόν ΧΑΛΑΡΑ το σημείο, ενώ ο μπαμπάς είχε το μικρότερο να είναι πιασμένο από την πλάτη του. Η φάση είναι ότι όχι μόνο πέρασαν άνετα αλλά ο μπαμπάς με το μικρό μας βοήθησε και εμάς
Όταν φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής και καθίσαμε να ξεκουραστούμε, όλοι σκεφτόμασταν πως μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά και πως αντίστοιχα έχουν μεγαλώσει οι γονείς μας εμάς (να μην πέσουμε, να μην χτυπήσουμε, να βάλουμε την ζακέτα μας να μην κρυώσουμε ).
Η φάση είναι πως αυτοί μας προσπέρασαν, εμείς φτάσαμε μέχρι ένα σημείο και γυρίσαμε πίσω και παρόλα αυτά όταν επιστρέψαμε στο πάρκινγκ τους ξανασυναντήσαμε εκεί. Από που πήγαν και πόσο περπάτησαν ακόμη δεν το καταλάβαμε!
Sorry για το off topic! Το Duster φταίει που μας προκαλεί να βγούμε εκτός δρόμου και συζήτησης ενίοτε
-
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Ωραιες φωτο TEOHUNTER!!
Μπορεις να μας πεις που ειναι η καθε μια;Γεια σου φιλε makwolf.Η πρωτη με την ομιχλη ειναι τραβηγμενη στην ευρυτερη περιοχη των καλαβρυτων ενα βροχερο πρωινο και η δευτερη η βουνισια στο Παναχαικο ορος με τις ανεμογεννητριες του!!!!!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Ήμουν σίγουρος ότι ο Emperor έχει ήδη επισκεφτεί αυτά τα υπέροχα μέρη, ουκ ολίγες φορές
Η λίμνη των πηγών του Αωού δε μου φάνηκε τίποτα το ιδιαίτερο όταν την επισκέφτηκα.Σχετικά με τα παιδιά και την γκρίνια τους όταν πάνε σε τέτοια μέρη, δε θα ξεχάσω την εμπειρία που είχα στον Αχέροντα (να πάτε οπωσδήποτε όποιος δεν έχει πάει).
Είμαστε τέσσερα άτομα παρέα και αποφασίζουμε ξεκινώντας από τη Γλυκή να ανέβουμε το ποτάμι και να πάμε στις πηγές του Αχέροντα. Καθώς είναι ποτάμι και δεν ήμασταν οι πιο δεινοί κολυμβητές (υπάρχουν κάποια σημεία που δεν πατάς και το νερό κάνει δίνες), μας πήρε καμιά 4 ώρες μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής μας.
Σε κάποια φάση που προσπαθούμε να περάσουμε με τα χίλια ζόρια ένα σημείο που είχε αρκετή ορμή το νερό και δεν πατούσαμε, βλέπουμε οικογένεια Γάλλων με τέσσερα παιδάκια. Οι ηλικίες τους πρέπει να ήταν από 12 το μεγαλύτερο μέχρι κανά 2 ετών το μικρότερο. Περνάνε λοιπόν ΧΑΛΑΡΑ το σημείο, ενώ ο μπαμπάς είχε το μικρότερο να είναι πιασμένο από την πλάτη του. Η φάση είναι ότι όχι μόνο πέρασαν άνετα αλλά ο μπαμπάς με το μικρό μας βοήθησε και εμάς
Όταν φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής και καθίσαμε να ξεκουραστούμε, όλοι σκεφτόμασταν πως μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά και πως αντίστοιχα έχουν μεγαλώσει οι γονείς μας εμάς (να μην πέσουμε, να μην χτυπήσουμε, να βάλουμε την ζακέτα μας να μην κρυώσουμε ).
Η φάση είναι πως αυτοί μας προσπέρασαν, εμείς φτάσαμε μέχρι ένα σημείο και γυρίσαμε πίσω και παρόλα αυτά όταν επιστρέψαμε στο πάρκινγκ τους ξανασυναντήσαμε εκεί. Από που πήγαν και πόσο περπάτησαν ακόμη δεν το καταλάβαμε!
Sorry για το off topic! Το Duster φταίει που μας προκαλεί να βγούμε εκτός δρόμου και συζήτησης ενίοτε
Έχω δει και ο ίδιος παρόμοια περιστατικά με ξένους axel! Έχουν άλλη κουλτούρα!
Κακώς είμαστε υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά. Βασικά εγώ δεν είμαι. Από τη στιγμή που περπάτησαν τις αφήνω να πέσουν και να χτυπήσουν αρκεί να μην είναι πολύ...! Ακόμη και οι αρνητικές εμπειρίες είναι 'μαθήματα' για τα παιδιά! -
Τέλειοι οι Γάλλοι, παράδειγμα προς μίμηση. Όσο για τα μεταχειρισμένα εξωτερικού, αν είναι σχετικά καινούρια, με πιστοποίηση χιλιομέτρων, προηγούμενων σέρβις, προηγούμενου ιδιοκτήτη, μη τρακαρισμένα γιατί όχι; Δύσκολο βέβαια να πιστοποιηθούν όλα αυτά..
-
Δοκιμή του Duster EDC στη πανευρωπαική παρουσίαση:
http://www.zougla.gr/automoto/tests/dac ... -ke-duster -
Στο Sandero η οθόνη μπήκε ψηλότερα. Επίσης διαθέτουν κάμερα οπισθοπορείας, ένα 'nice to have' και για εμένα.
Για τις επιδόσεις με το αυτόματο δεν μας λέει. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί να μην προσφέρεται και στο βενζινοκίνητο 4x2. Για το 4x4 ίσως είναι ανεπαρκές (;) αλλά για ένα ταξιδιάρικο βενζίνης θα ήταν ότι πρέπει.
Ίσως και όχι, αφού στα ταξίδια ήμουν 95% με 6η. Στην πόλη το χρειάζεσαι περισσότερο.
Dacia Duster