-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κάτι άλλο που παρατήρησα σήμερα και το αναφέρω μήπως βοηθήσει να βγεί μια άκρη είναι ότι κατά το πάτημα του γκαζιού οπότε και μετα από λίγο αρχίζει τραβάει δεξιά, κάνει μια ανεπαίσθητη κίνηση προς τα δεξιά και το τιμόνι (ίσα που τη νιώθεις)...Όπως επίσης και το οτι όταν αφήσεις το γκάζι, το αμάξι 'κόβει' κάπως την πορεία του προς τα δεξιά.
Αυτό μου κάνει για torque steer κατά 99%. Κάτι χαλάρωσε στην ανάρτηση ή την κρεμαγιέρα θεωρώ.
Δια κι εγώ αυτό σκέφτηκα, αλλά ο μηχανικός είδε ψαλίδια, μπαλάκια κλπ. κι δεν βρήκε τζόγο. Για την κρεμαγιέρα η αλήθεια είναι δεν μου είπε κάτι...Επίσης, μου είπε ότι ίσως να 'εξαφανιστεί' όταν πατήσουν τα λάστιχα, οπότε μου συνέστησε να περιμένω καμια 500km ακόμα.
edit: Ψάχνοντας στο νετ διαβασα οτι το φαινομενο μπορει να οφειλεται σε 'κωνικοτητα ελαστικού'; Ξέρει κανείς πως ελέγχεται αυτό;
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Καλησπερα τι προτεινεται για honda jazz 1.2 2007?Διασταση 175/65/14.Χρηση απο ολα τα ατομα της οικογενειας και ολα τα στυλ οδηγησης απο πολυ 'φυλαγμενο' εως συχνα ΠΟΛΥ γρηγορο στριψιμο και πολυ φρεναρισμα(+160 στην εθνικη ΣΥΧΝΑ)!Ελεγα να μην παω με τιποτα σε michelin και bridgestone...υπαρχει μια συμπαθεια στα pirelli και στα dunlop!Κανω 10,000 το χρονο και θελω να 'βγαλουν' καμια 40,000χλμ...
Παραπανω έχω αναφέρει για τα falken sincera που τα θεωρώ εξαιρετικά και φθηνά.
Φίλε πού ειναι δεν το βρίσκω!
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Κάτι άλλο που παρατήρησα σήμερα και το αναφέρω μήπως βοηθήσει να βγεί μια άκρη είναι ότι κατά το πάτημα του γκαζιού οπότε και μετα από λίγο αρχίζει τραβάει δεξιά, κάνει μια ανεπαίσθητη κίνηση προς τα δεξιά και το τιμόνι (ίσα που τη νιώθεις)...Όπως επίσης και το οτι όταν αφήσεις το γκάζι, το αμάξι 'κόβει' κάπως την πορεία του προς τα δεξιά.
Αυτό μου κάνει για torque steer κατά 99%. Κάτι χαλάρωσε στην ανάρτηση ή την κρεμαγιέρα θεωρώ.
Δια κι εγώ αυτό σκέφτηκα, αλλά ο μηχανικός είδε ψαλίδια, μπαλάκια κλπ. κι δεν βρήκε τζόγο. Για την κρεμαγιέρα η αλήθεια είναι δεν μου είπε κάτι...Επίσης, μου είπε ότι ίσως να 'εξαφανιστεί' όταν πατήσουν τα λάστιχα, οπότε μου συνέστησε να περιμένω καμια 500km ακόμα.
edit: Ψάχνοντας στο νετ διαβασα οτι το φαινομενο μπορει να οφειλεται σε 'κωνικοτητα ελαστικού'; Ξέρει κανείς πως ελέγχεται αυτό;
Φαντάζομαι ότι μόνο λαστιχάς μπορεί να το ελέγξει, αλλά θα φανεί εμπειρικά αν σου βάλει ένα άλλο ζευγάρι λάστιχα μπροστά (έστω και μεταχειρισμένα) και πάτε να το δοκιμάσετε. Δικαιολογεί πάντως κάτι τέτοιο ως αιτία το γιατί συμβαίνει μετά την αλλαγή ελαστικών, ενώ πριν όχι.
-
Ο χρήστης planetman έγραψε:
Ο λαστιχάς μου είπε για falken sincera 832 στα 240€ και toyo cf2 στα 280€ τα 185/65/15 περασμένα. Του είπα να παραγγείλει τα falken οπότε τα περιμένουμε..Ποτε περίπου θα τα φορέσεις;
Σε τι αμάξι;185/60/14 σε Fiat Punto 16v, έρχεται ο καιρός της αλλαγής, τώρα φοραω Yokohama, δεν έχω παράπονο απλά τα φάγανε τα ψωμιά τους, τι προτείνετε για 85% κίνηση σε Εγνατία Οδό, καθημερινά περίπου 150km.
-
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Καλησπερα τι προτεινεται για honda jazz 1.2 2007?Διασταση 175/65/14.Χρηση απο ολα τα ατομα της οικογενειας και ολα τα στυλ οδηγησης απο πολυ 'φυλαγμενο' εως συχνα ΠΟΛΥ γρηγορο στριψιμο και πολυ φρεναρισμα(+160 στην εθνικη ΣΥΧΝΑ)!Ελεγα να μην παω με τιποτα σε michelin και bridgestone...υπαρχει μια συμπαθεια στα pirelli και στα dunlop!Κανω 10,000 το χρονο και θελω να 'βγαλουν' καμια 40,000χλμ...
Edit: Να βαλω barum ή Viking (θυγατρικη της continental)?Ή ποιό αλλο προτεινεται γυρο στα 200€?
-
Ο χρήστης terry308 έγραψε:
Ο λαστιχάς μου είπε για falken sincera 832 στα 240€ και toyo cf2 στα 280€ τα 185/65/15 περασμένα. Του είπα να παραγγείλει τα falken οπότε τα περιμένουμε..
Ποτε περίπου θα τα φορέσεις;
Σε τι αμάξι;185/60/14 σε Fiat Punto 16v, έρχεται ο καιρός της αλλαγής, τώρα φοραω Yokohama, δεν έχω παράπονο απλά τα φάγανε τα ψωμιά τους, τι προτείνετε για 85% κίνηση σε Εγνατία Οδό, καθημερινά περίπου 150km.
Ένα Goodyear Efficientgrip Performance θα ήταν ότι πρέπει.
http://www.mytyres.gr/product/4/257/518 ... -185-60-14 -
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Edit: Να βαλω barum ή Viking (θυγατρικη της continental)?Ή ποιό αλλο προτεινεται γυρο στα 200€?
Falken sincera sn832 κοίταξε τα πολύ σοβαρά. Έχω μείνει έκπληκτος με την πρόσφυση τους στο στεγνό και στο βρεγμένο.
-
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Οπως σου λενε......falken απο τα οικονομικα!
Υ.Γ αληθεια,ποσες θυγατρικες εχει η continental;;;;;οσφρενομαι μπεεεεεεε!!!!οτι δευτερατζα θελουν να σπρωξουν ειναι θυγατρικη και καποιας επωνυμης........ -
Καλησπέρα σας,
Λόγο του ότι ήρθε η ώρα να αλλάξω τα ελαστικά στο 307 μου,βρήκα και μια 4άδα 16άρες ζάντες..Τις τσίμπησα λοιπόν και έτσι ψάχνω ένα ελαστικό Με ΣΚΛΗΡΟΥΤΣΙΚΑ πλαϊνά και ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΗ ΓΟΜΑ (Τώρα χρησιμοποιώ Continental Premium Contact 5 195/65/15 91H και είναι υπερ-μαλακά σε όλα). ΣΕ Διάσταση 205/55/16.. Τι έχετε να προτείνετε;Έχω βρεί τα εξής Toyo DRB 205/55/16 91V (πολύ ψηλοί δείκτες EU σε υδρολίσθηση και Fuel Economy)
Bridgestone Turanza 205/55/16 91H (πολυ συμβατικο)
Dunlop Sport Blue Response 205/55/16 91H (στο όνομα καλά ακούγονται)Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο; Σας Ευχαριστώ
Υ.Σ φοράω coilover -4 πόντους τώρα και το 65άρι προφιλ στη 15άρα κάνει πολύ ασάφεια,γι αυτο ψαχνω κατι με σκληρά πλαϊνά!
-
Ειχες γραψει και σε αδα στο φβ ετσι?
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Ειχες γραψει και σε αδα στο φβ ετσι?nai sto petrolheads
Είμαι ανάμεσα σε TOYO T1R και Dunlop SportMaxx Rt σε 91w AN θμαμαι καλά και τα 2!
-
Εβαλα τελικα τα conti premium 5 στη μικρη.. Οσο μαλακο το θελω και απο στριψιμο ,οκ ειναι και καινουργιο λαστιχο... Νομιζω οτι ειναι λιγο καλυτερα στο φρεναρισμα ομως σε σχεση με καινουργια energy saver. Γενικα υπερευχαριστημενος
-
Ο χρήστης giannisma έγραψε:
Ειχες γραψει και σε αδα στο φβ ετσι?
nai sto petrolheads
Είμαι ανάμεσα σε TOYO T1R και Dunlop SportMaxx Rt σε 91w AN θμαμαι καλά και τα 2!
*σελιδα
-
Επανέρχομαι μετα από 2,000 κμ με τα toyo proxes cf2 στο vitara.
Ωραίο λάστιχο,πιο απόλυτο θα έλεγα απο τα παλιο-continental που φορούσε.
Θα ελεγα και πιο άνετο στις λακουβες,δεν αντιδρά ξερά οπως πριν.
Πιο ήσυχο απο conti, αλλα μεγαλύτερη τριβή με το έδαφος- παρατηρώ ελάχιστα μεγαλύτερη κατανάλωση.
Ευχαριστημένος και με την ευθυβολια,ειχα θέμα μεγάλο με τα conti.
Αυτά.Ηρακλής
-
με τα προηγουμενα λαστιχα 175/65r14 με 5η ταχυτητα στις 3.000στροφες το ταχυμετρο εδειχνε 107χλμ με gps 99χιλιομετρα, με ελαστικα διασταση 175/80r14 107χλμ το ταχυμετρο και ολες οι ενδειξεις ειναι πλεον πραγματικες χωρις αποκλιση, μηπως με αυτα τα ελαστικα εγινε το αρχικο καλιμπραρισμα του ταχυμετρου και επειτα η εταιρεια εκανε παιχνιδι με τις διαστασεις για καλυτερα οδικα χαρακτηριστικα;
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
με τα προηγουμενα λαστιχα 175/65r14 με 5η ταχυτητα στις 3.000στροφες το ταχυμετρο εδειχνε 107χλμ με gps 99χιλιομετρα, με ελαστικα διασταση 175/80r14 107χλμ το ταχυμετρο και ολες οι ενδειξεις ειναι πλεον πραγματικες χωρις αποκλιση, μηπως με αυτα τα ελαστικα εγινε το αρχικο καλιμπραρισμα του ταχυμετρου και επειτα η εταιρεια εκανε παιχνιδι με τις διαστασεις για καλυτερα οδικα χαρακτηριστικα;Όχι απλα παντα τα κοντερ των αυτοκινητων κλέβουνε...Άλλες στα 100χαω κλέβουνε 2-3 ,άλλες πολυυυυ παραπανω....Εννοείται πως κοντα στην τελικη γινεται παρτυ.... καποιοι με τελικη 190χαω μπορουν να βλεπουν κοντερ 210+
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Επανέρχομαι μετα από 2,000 κμ με τα toyo proxes cf2 στο vitara.
Ωραίο λάστιχο,πιο απόλυτο θα έλεγα απο τα παλιο-continental που φορούσε.
Θα ελεγα και πιο άνετο στις λακουβες,δεν αντιδρά ξερά οπως πριν.
Πιο ήσυχο απο conti, αλλα μεγαλύτερη τριβή με το έδαφος- παρατηρώ ελάχιστα μεγαλύτερη κατανάλωση.
Ευχαριστημένος και με την ευθυβολια,ειχα θέμα μεγάλο με τα conti.
Αυτά.Ηρακλής
Με το τρεμουλο τι εγινε;;;;
-
Ο χρήστης giannisma έγραψε:
Καλησπέρα σας,
Λόγο του ότι ήρθε η ώρα να αλλάξω τα ελαστικά στο 307 μου,βρήκα και μια 4άδα 16άρες ζάντες..Τις τσίμπησα λοιπόν και έτσι ψάχνω ένα ελαστικό Με ΣΚΛΗΡΟΥΤΣΙΚΑ πλαϊνά και ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΗ ΓΟΜΑ (Τώρα χρησιμοποιώ Continental Premium Contact 5 195/65/15 91H και είναι υπερ-μαλακά σε όλα). ΣΕ Διάσταση 205/55/16.. Τι έχετε να προτείνετε;Έχω βρεί τα εξής Toyo DRB 205/55/16 91V (πολύ ψηλοί δείκτες EU σε υδρολίσθηση και Fuel Economy)
Bridgestone Turanza 205/55/16 91H (πολυ συμβατικο)
Dunlop Sport Blue Response 205/55/16 91H (στο όνομα καλά ακούγονται)Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο; Σας Ευχαριστώ
Υ.Σ φοράω coilover -4 πόντους τώρα και το 65άρι προφιλ στη 15άρα κάνει πολύ ασάφεια,γι αυτο ψαχνω κατι με σκληρά πλαϊνά!
Θα βάλεις τα Bridge RE002 Adrenalin...τίποτα άλλο!!!Κλείνω τρία χρόνια με τα ελαστικά,με KW2.....
-
Ο χρήστης teo_3 έγραψε:
Ο λαστιχάς μου είπε για falken sincera 832 στα 240€ και toyo cf2 στα 280€ τα 185/65/15 περασμένα. Του είπα να παραγγείλει τα falken οπότε τα περιμένουμε..
Ποτε περίπου θα τα φορέσεις;
Ένα Goodyear Efficientgrip Performance θα ήταν ότι πρέπει.
http://www.mytyres.gr/product/4/257/518 ... -185-60-14Ευχαριστώ
Πολύ καλό φαίνεται , έχεις άποψη για τα falken που αναφέρονται παραπάνω ; -
Ελα φίλε GGAB, τωρα το είδα.
Ναι σταμάτησε,μετα απο 5 μέρες απο την αγορά,ξαναπηγα για ζυγοσταθμιση.
Ανάλογα το οδόστρωμα, επανέρχεται πολύ πολυ λίγο.
Μου ειπαν ειναι σκληρό λαστιχο, treadware 400 που εχουν και τα bridgestone,και περνάει οποιαδήποτε κακοτεχνια στο αμάξωμα.
Ειμαι ευχαριστημένος.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]