-
Έχετε δίκιο πάντως για το φιέστα, μπορεί το νοικιάρικο που μου έδωσαν να ήταν κατεστραμμενο. Εστειλα και εκεί για ραντεβού. Ισχύει αυτό που έχω ακούσει για τη Ford ότι έχει καλό after sales, τίμια αντιπροσωπία, οικονομικά σέρβις κλπ;
Σωστά λέτε, το αμάξι θα το οδηγεί κυρίως η γυναίκα μου, αλλά θα το παίρνω κι εγώ καμία φορά και θέλω να έχω κι εγώ μια άποψη. Για φιέστα θα πάμε στα 100 άλογα, για Κορσα στο 1.4 και για yaris στο 1.33 (όπου καταλήξουμε) γενικά δεν κοιτάω τη βασική αργή έκδοση αλλά ένα κλικ πιο πάνω σε κάθε μάρκα.
Επίσης με ενημέρωσε η σύζυγος ότι δε θέλει kia γιατί δεν της αρέσει το όνομα (γυναίκες αντε βγάλε άκρη) οπότε δεν το κοιτάμε καν το Rio.
Επίσης θέλω να είναι ασφαλές γιατί θα μπαίνουν και 2 παιδιά μέσα κάποιες φορές, έστω και μέσα στην πόλη, οπότε αποτελέσματα crash test θα παίξουν ρόλο (εκεί χάνει το baleno που είναι made in India και δεν πήρε και πολύ καλη βαθμολογία) -
Το Baleno είναι απίστευτο value for money. Όπως όλα τα νέα μοντέλα είναι εξαιρετικά τιμολόγημενο να πιαστούν στόχοι. Με κλειστά μάτια
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
αν η τιμη του clio ειναι πανω κατω ιδια με του κορσα δεν υπαρχει συγκριση.εξωτερικα η γυναικα σου θα το λατρεψει ειναι πολυ ωραιο αυτοκινητο.εχει καλυτερο κινητηρα,καλυτερες επιδοσεις το εσωτερικο του δεν ξερω πως ειναι απο πρωτο χερι αλλα απο φωτο φαινεται ποιοτικα στο ιδιο επιπεδο με του κορσα.για μενα δεν υπαρχει καν σκεψη.ειναι χιλιαρη οποτε πληρωνεις λιγοτερα στην ασφαλεια, νομιζω οτι οι ρυποι ειναι κατω απο 100 μικρογραμμαρια δηλαδη τι συζηταμε;;;;;;;;;;;σε ο,τι αφορατο φιεστα εγω ειχα οδηγησει την εκδοση με τα 125 αλογα που ηταν οδηγικα φοβερη αλλα η αληθεια ειναι οτι το εσωτερικο ηταν φτωχο.τωρα βεβαια δεν ξερω πως ειναι γιατι εχουν βγει και αλλες εκδοσεις η red,black κτλ.το yaris ουτε καν επισης απορω πως σκεφτεσαι να αγορασεις το swift ξεχασμενο απο το θεο αυτο τοαυτοκινητο.στις πωλησεις ειναι στην 104η θεση στην ευρωπη αυτο κατι πρεπει να λεει.
-
Ο χρήστης panosaek21 έγραψε:
επισης απορω πως σκεφτεσαι να αγορασεις το swift ξεχασμενο απο το θεο αυτο τοαυτοκινητο.στις πωλησεις ειναι στην 104η θεση στην ευρωπη αυτο κατι πρεπει να λεει.Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το swift δεν πηγαίνει καλα εμπορικά, μερικοί απο αυτούς ειναι
1 μικροί χώροι και ακόμα μικρότερο πορτπαγκαζ,
2 δεν είχε εξαρχής diesel
3 δεν εχει τούρμπο βενζινης
Ολα τα παραπάνω ειναι αδιάφορα όμως στον farenight. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
επισης απορω πως σκεφτεσαι να αγορασεις το swift ξεχασμενο απο το θεο αυτο τοαυτοκινητο.στις πωλησεις ειναι στην 104η θεση στην ευρωπη αυτο κατι πρεπει να λεει.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το swift δεν πηγαίνει καλα εμπορικά, μερικοί απο αυτούς ειναι
1 μικροί χώροι και ακόμα μικρότερο πορτπαγκαζ,
2 δεν είχε εξαρχής diesel
3 δεν εχει τούρμπο βενζινης
Ολα τα παραπάνω ειναι αδιάφορα όμως στον farenight.Έχεις δίκιο, αν αυτοί είναι οι λόγοι που δεν πουλάει πολύ μου είναι αδιάφορο. Το μόνο που δε μου αρέσει είναι ότι ουσιαστικά είναι μοντέλο του 2011 και του χρόνου θα βγει καινούριο. Σίγουρα όμως είναι στα υπόψη.
Σκοπός μου πάντως εδώ σε αυτή τη φάση είναι να ακούσω γνώμες οπότε κάθε σκέψη ευπρόσδεκτη!
-
μπορεις να δοκιμασεις επισης και το peugeot 208...
ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ χωροι...για το μεγαθος του...κυριως στο μπροστινο μερος της καμπινας...
ειναι λιγο τσιμπημενη η τιμη αλλα υπαρχει καλη χρηματοδοτηση...
1,2 βενζινη, η εκδοση active plus ειναι ακριβως στα χρηματα σου...
παρε και τη γυναικα σου μαζι ομως γιατι το μικρο τιμονακι ειναι λιγο ιδιαιτερο...για λιγο μικροτερο αυτοκινητο θα κοιτουσα και στο renault twingo...
το clio το βρηκα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ στεναχωρο...και μπροστα και πισω...
κι ας εχει μακρυτερο μεταξονιο...swift ειναι διασκεδαστικο καρτακι...ωστοσο οι χωροι του ειναι πολυ μικροι και τα πλαστικα ψιλομαπα..
-
Ο χρήστης farenight έγραψε:
Corsa κοιτάω το 1.4, και μπορώ να πάρω μια έκπτωση γύρω στο 10% αν τελικά καταλήξω σε αυτή τη μάρκα.
Το Fiesta θα πάω να το ξαναδώ αλλά θυμάμαι αυτό που είχα οδηγήσει μου είχε φανεί μέτριο. Μπορεί να έφταιγε και η έκδοση, να ήταν φτωχή, δεν ξέρω, αλλά μετά από 3 μέρες που πέρασα μαζί του ένιωθα ότι δε θέλω να το αγοράσω.To corsa θα το παρεις σε 1,0 τουρμπο βενζινης ή 1,3 σε πετρελαιο.
Ο μονος λογος να παρεις το 1,4 βενζινη ειναι το αυτοματο κιβωτιο.
Αν ειναι ετσι, η καταναλωση ειναι αρκετα υψηλη.
Αν θες αυτοματο ρωτα ποσο σου βγαινει σε βενζινη και ποσο σε diesel και μετα
αποφασισε. -
Το 1000αρι και το diesel είναι αρκετά πιο ακριβά, γιαυτό κοιτάω το 1.4. Η κατανάλωση δε με πολύνοιαζει, ούτε για αυτόματο καίγομαι. Θα ρωτήσω για το 1000αρι τι διαφορά έχει στην τιμή, στον κατάλογο είναι συν 2.200 (16.000 έναντι 13.800) που δεν τα δίνω, ας είναι λίγο πιο αργό.
-
Το 1000αρι και το diesel είναι αρκετά πιο ακριβά, γιαυτό κοιτάω το 1.4. Η κατανάλωση δε με πολύνοιαζει, ούτε για αυτόματο καίγομαι. Θα ρωτήσω για το 1000αρι τι διαφορά έχει στην τιμή, στον κατάλογο είναι συν 2.200 (16.000 έναντι 13.800) που δεν τα δίνω, ας είναι λίγο πιο αργό.Οκ. Κατανοητο. Απλα πηγαινε στην αντιπροσωπια να παρεις προσφορα γιατι υπαρχει μεγαλη διαφορα μεταξυ
site και αντιπροσωπειας.
Ενδεικτικα θα σου πω οτι εμεις πηραμε το 1,3d αυτοματο color edition με 15,800 ενω στο site εβγαινε 18.350...!!!
Ακομα και στο car.gr αν μπεις, θα δεις οτι τα ολοκαινουρια 1,2 με 70hp πωλουνται στα 12,000-13,000 ευρω.Γενικοτερα, πεταξου στις αντιπροσωπεις να δεις απο κοντα τα αυτοκινητα, να τα οδηγησεις και οταν σου κανει κλικ καποιο κομματι, ξεκινα τα παζαρια!
-
κατι σε ιμπιζακι?Πιστευω εχει πολυ καλο vfm.
Προτεινω την εκδοση 1.0 fr 5d 110 ps. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
κατι σε ιμπιζακι?Πιστευω εχει πολυ καλο vfm.
Προτεινω την εκδοση 1.0 fr 5d 110 ps.Καλη περιπτωση αυτη,6αρακι,οθονουλα αφης,νεο τιμονι απο λεον,ομορφο στην εκδοση fr,καλες επιδοσεις για 3κυλινδρο.
-
Δοκίμασα σημερα το φιέστα με τα 100 άλογα (το πρώτο που είδα) και ομολογώ οτι αναθεώρησα πλήρως την άποψή μου. Εχει κρατήματα που δε βρίσκεις εύκολα σε αυτή την κατηγορία και ειναι και αρκετά οικονομικό. Και καμία σχέση ποιοτικά με το σαπάκι που ειχα νοικιάσει. Σβέλτο, πολυ καλο ποιοτικά στην πλούσια έκδοση, με καλύπτει απόλυτα και πλέον θα ειναι το μετρο σύγκρισης για τα αλλα που θα δω τις επόμενες μερες.
Βασικά όπως τα εχω στο μυαλό μου, το μονο που πιςτευω οτι ισως με κερδίσει ειναι η πανοραμική οροφή του 208, αν κανουν καλή προςφορα σε τιμή, κατα τα αλλα θεωρώ οτι το φιέστα δεν εχει αντίπαλο σε συνδυασμό με την τιμή του. Ποτε δεν ξέρεις βέβαια!
-
Δοκίμασα σημερα το φιέστα με τα 100 άλογα (το πρώτο που είδα) και ομολογώ οτι αναθεώρησα πλήρως την άποψή μου. Εχει κρατήματα που δε βρίσκεις εύκολα σε αυτή την κατηγορία και ειναι και αρκετά οικονομικό. Και καμία σχέση ποιοτικά με το σαπάκι που ειχα νοικιάσει. Σβέλτο, πολυ καλο ποιοτικά στην πλούσια έκδοση, με καλύπτει απόλυτα και πλέον θα ειναι το μετρο σύγκρισης για τα αλλα που θα δω τις επόμενες μερες.Βασικά όπως τα εχω στο μυαλό μου, το μονο που πιςτευω οτι ισως με κερδίσει ειναι η πανοραμική οροφή του 208, αν κανουν καλή προςφορα σε τιμή, κατα τα αλλα θεωρώ οτι το φιέστα δεν εχει αντίπαλο σε συνδυασμό με την τιμή του. Ποτε δεν ξέρεις βέβαια!
σοβαρευτηκες βλεπω.γιατι διαβαζα κατι για swift και baleno και τρελενομουνα.ακου εκει suzuki που εκανε δοκιμες για καταναλωση σε κλειστη σηραγγα χωρις αερα.
-
Δοκίμασα σημερα το φιέστα με τα 100 άλογα (το πρώτο που είδα) και ομολογώ οτι αναθεώρησα πλήρως την άποψή μου. Εχει κρατήματα που δε βρίσκεις εύκολα σε αυτή την κατηγορία και ειναι και αρκετά οικονομικό. Και καμία σχέση ποιοτικά με το σαπάκι που ειχα νοικιάσει. Σβέλτο, πολυ καλο ποιοτικά στην πλούσια έκδοση, με καλύπτει απόλυτα και πλέον θα ειναι το μετρο σύγκρισης για τα αλλα που θα δω τις επόμενες μερες.Βασικά όπως τα εχω στο μυαλό μου, το μονο που πιςτευω οτι ισως με κερδίσει ειναι η πανοραμική οροφή του 208, αν κανουν καλή προςφορα σε τιμή, κατα τα αλλα θεωρώ οτι το φιέστα δεν εχει αντίπαλο σε συνδυασμό με την τιμή του. Ποτε δεν ξέρεις βέβαια!
Χεσε την πανοραμικη του 208 και μη μπλεκεις με τους Γαλλους. Αφου σε ικανοποιει το fiesta .....καλοταξιδο!
-
Ακριβως. Από την στιγμη που σου αρεσε το Fiesta to 100αρι μην το σκέφτεσαι καθολου για το 208.. είναι πολύ πιο ακριβο το 208 από το αντίστοιχης εκδοσης κινητηρα Fiesta.
Με γυρω στα 14000+ μπορεις να παρεις το 125αρι Titanium αν δεν κανω λαθος.ΥΓ. Και που να οδηγούσες και το Fiesta 1.0 Ecoboost 125PS... θα παθαινες πλακα!
-
Είδα σημερα και το corsa και μου άρεσε πιο πολυ εμφανισιακά στο εσωτερικό απο οτι το φιέστα, φαίνεται πιο ποιοτικό. Μου το αφήνουν και 400 ευρω λιγότερο απο οτι το φιέστα (corsa 1.4 90ps color edition vs fiesta 1.0 100ps titanium). Ξερω οτι ειναι αρκετά πιο αργό συγκριτικά καθότι οχι Τούρμπο, και καίει και περισσότερο αλλα δε με νοιάζει ιδιαίτερα τιποτα απο τα δυο, και δεν περίμενα με τιποτα να ειναι πιο φτηνό. Δεν το εχω οδηγήσει όμως για να βγάλω ασφαλές συμπερασμα, που ειναι και το σημαντικότερο, αυτο θα γινει μάλλον την Τριτη.
Είδα και το 208 το οποιο επίσης μου άρεσε πολυ εσωτερικά, αλλα αυτο θα το οδηγήσω αύριο και θα μάθω τιμή τη Δευτερα. Ειναι όμως outsider σε σχέση με τα αλλα δυο, εκτός αν πετύχω καμία τρελή προσφορά σε τιμή και μου βγει φτηνότερα και απο το κορσα.
Απο σέρβις πως τα παει η οπελ σε σχέση με τη φόρντ; Ειναι πιο ακριβή;
-
Είδα σημερα και το corsa και μου άρεσε πιο πολυ εμφανισιακά στο εσωτερικό απο οτι το φιέστα, φαίνεται πιο ποιοτικό. Μου το αφήνουν και 400 ευρω λιγότερο απο οτι το φιέστα (corsa 1.4 90ps color edition vs fiesta 1.0 100ps titanium). Ξερω οτι ειναι αρκετά πιο αργό συγκριτικά καθότι οχι Τούρμπο, και καίει και περισσότερο αλλα δε με νοιάζει ιδιαίτερα τιποτα απο τα δυο, και δεν περίμενα με τιποτα να ειναι πιο φτηνό. Δεν το εχω οδηγήσει όμως για να βγάλω ασφαλές συμπερασμα, που ειναι και το σημαντικότερο, αυτο θα γινει μάλλον την Τριτη.Είδα και το 208 το οποιο επίσης μου άρεσε πολυ εσωτερικά, αλλα αυτο θα το οδηγήσω αύριο και θα μάθω τιμή τη Δευτερα. Ειναι όμως outsider σε σχέση με τα αλλα δυο, εκτός αν πετύχω καμία τρελή προσφορά σε τιμή και μου βγει φτηνότερα και απο το κορσα.
Απο σέρβις πως τα παει η οπελ σε σχέση με τη φόρντ; Ειναι πιο ακριβή;
Τώρα αν έχεις φτάσει στο σημείο να συγκρίνεις το φιέστα με αυτο ειδικά το corsa τι να πω.. Προφανώς οι επιδόσεις και η οδηγική ευχαρίστηση είναι λέξεις άγνωστες...
-
Παντως μην αποφασίσεις πριν δεις και το yaris.
-
Το Yaris εχω κλειςει να το δω και να το οδηγηςω αύριο. Ειπα και πριν οτι αφενός το κορσα δεν το εχω οδηγήσει ακομα άρα κρίνω μονο εμφανιςη και αφετέρου οτι προορίζεται για τη γυναίκα μου, οποτε οι επιδόσεις ειναι σε δεύτερη μοίρα, γνωρίζω οτι το φιεςτα ειναι πιο γρήγορο. Περισσότερο μετράει η εμφάνιση και η ποιότητα υλικών με τον εξοπλισμό, στα οποία το κορσα μας άρεσε περισσότερο. Ξαναλέω όταν το οδηγήσω θα κρίνω, αν εκει ειναι μάπα προφανως θα απορριφθεί. Εχω διαβάσει καλα λόγια παντως για ποιότητα κύλισης κλπ.
-
Καλά κάνεις και κινείσαι με τα δικά σου κριτήρια. Δεν είναι οι επιδόσεις και η οδηγική ευχαρίστηση μονόδρομος για αγορά αυτοκινήτου, άλλο αν παίζει σημαντικό ρόλο σε ορισμένους αγοραστές (και είναι σημαντικό εννοείται αλλά άλλες ανάγκες έχει ο καθένας). Εσύ και η γυναίκα σου κοιτάξτε τι θα εκτιμήσετε περισσότερο στην πράξη και δώστε προτεραιότητα εκεί, συνυπολογίζοντας φυσικά και τους άλλους παράγοντες.
Καινούριο μικρό 14-15.000