-
Το Shop therapy. Ειχα παρακολουθησει ενα ντοκυμαντερ, που ειχαν καποιες γυναικες να ψωνιζουν για να ψωνιζουν. Μια στην Αμερικη αυτα, ειχε ειναι για γελια αλλα και τραγικο, ειχε γεμισει με διαφορα αντικειμενα το παρκιν του αντρα της. Ο ανθρωπος το αμαξι το εβαζε εξω. Μια αλλη μια ντουλαπα ειδικα διαμορφωμενη οσο μισο δωματιο με παπουτσια και ρουχα. Πηγανε οι γυναικες σε ψυχιατρο. Εχω εναν συγγενη. Μολις πιασει λεφτα παει να ψωνισει. Εχει πλεον δωσει πιστωτικη καρτα και λεφτα στην γυναικα του. Μου το λεει αυτος, δεν μπορω.
Αν εχω λεφτα θελω να αγορασω. Τωρα εχει μικρο μισθο και μαζευτικε. Εχει και καμια 200.000 ευρω στεγαστικα δανεια. Δυο πηρε. Και ενα καταναλωτικο. Steve γιατι να το νοικιαζω το σπιτι; Πηρα δανειο και το αγορασα. Μα του λεω, το νοικι αν θες αλλαζεις σπιτι και το μειωνεις. Η δοση του δανειου δεν μειωνεται. Ε και τι; Δλδ 20 χρονια να νοικιαζω και να μην εχω σπιτι;
Ηταν και ο ξαδερφος μου και μου λεει, καλα λεει Steve. Ρε παιδια, σημερα ενταξει, αυριο; Ε αν ειναι εται αυριο μπορει να παιθανουμε μου ειπε ο συγγενης μου. Αυτα στους τοτε καλους καιρους. Τωρα λεει, αν ηξερα δεν θα επαιρνα δανεια. Ποτέ δεν του ειπα, 'στα ελεγα'. Δεν θελω να τον φαρμακωσω περισσοτερο απο οσο ειναι. Εχει και δυο παιδια.
Τα παιρνω στο κρανιο και με οποιοδηποτε οικονομικο συστημα και με οποιον ευθυνεται. Τα παιδια ειναι ο ποιο αδυναμος κρικος της κοινωνιας. Δεν μπορω να διαβαζω για τον Χ υπουργου της ΝΔ που μου πηγε την πρωτη μερα της εξεταστικης παιδιων λυκειου με ρολοι 5000 ευρω στο χερι και του Ψ υπουργου της ΝΔ που και εκεινος φοραει παρομοιας αξιας ρολοι. Μιλαμε για ρολοι.
Την ωρα δειχνει. Να εκανε και καφε, να εψηνε, να ηταν και τηλεφωνο, τηλεοραση τα παντα οκ. Με 5000 μια οικογενεια κανει νοικοκυριο. Ειδικα σημερα που οι περισσοτεροι επιβιωνουν, το 5χιλιαρο στο ρολοι και το 3χιλιαρο σε πολιτικου το χερι, πως να το εκλαβω; Κοινωνικη ευαισθησια; Πως αυτος θελει το καλο του πολιτη; Με τι μυαλα πες μου; Με αυτα που τον οδηγουν να δινει ενα 3χιλιαρο για να βλεπει την ωρα;
Και μιλαει αυτος για μειωση δημοσιων δαπανων. Με το τριχιλιαρο στον καρπο του χεριου του για να βλεπει την ωρα. Δεν μπορει να κανει κουμαντο τα λουσα του και θα ανεχτω να κανει κουμμαντο την ζωη των φτωχων πολιτων κοβοντας τους επιδοματα, επικουρικες και οτι του πει ο Σοιμπλε. Και το ΔΝΤ και ο κακος χαμος απο Οικονομικους Σωτηρες.
Μην σε παιρνει απο κατω. Εχω περασει και ξεπερασει. Και πολλοι αλλοι. Και εσυ. Τπτ δεν ειναι για παντα. Καλο ή κακο. Ροδα ειναι και γυριζει. Τι θελει; Λιγο κουραγιο και λιγο υπομονη. Και μεσα σου τσαμπουκα. Θα σε φαω, δεν θα με φας εσυ, ειτε ειναι σαρακι, ειτε ειναι για την δουλεια η ανεργια, κλπ. Ναι ειναι ετσι. Καθε περσυ και καλυτερα. Και; Θα σπασει. Θα αλλαξει. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο καπετάνιος απλά ήταν προδότης.Του κόμματος εννοείς φαντάζομαι.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Ο καπετάνιος απλά ήταν προδότης.
Του κόμματος εννοείς φαντάζομαι.
Της κοινωνίας που ζούσε και υποτίθεται υπερασπιζόταν.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Αν έρθει ο κομμουνισμός, κι εγώ δεν τον γουστάρω. Θα μπορώ να συμπεριφέρομαι όπως σήμερα? Εννοώ δηλαδή ότι σήμερα είμαι άνεργος, αύριο θα θέλω να γίνω ταξιτζής. Μεθαύριο θα θέλω να ανοίξω περίπτερο. Θα θέλω να βοηθήσω το παιδί μου να σπουδάσει μια επιστήμη που αρέσει στο ίδιο. Γενικά θα μπορώ να κάνω τα ίδια πράγματα που κάνω σήμερα, στο πλαίσιο του νόμου πάντα.???
Απαντάω (βάση ΕΣΣΔ και Γιουγκοσλαβία, με τα λάθη μέσα)
- ότι σήμερα είμαι άνεργος - Δε θα είσαι άνεργος!
- αύριο θα θέλω να γίνω ταξιτζής - ΝΑΙ. Στην ΕΣΣΔ να δουλεύεις ως ταξιτζής. Στην Γιουγκοσλαβία ίσως να έχεις το τάξη. Δεν είμαι σίγουρος
- Μεθαύριο θα θέλω να ανοίξω περίπτερο - Ίσως στην Γιουγκοσλαβία.
- Θα θέλω να βοηθήσω το παιδί μου να σπουδάσει μια επιστήμη που αρέσει στο ίδιο - Και καλύτερα από είναι τώρα εδώ! Αρκεί να περάσει τις εξετάσεις. Θα πω πως εκεί όποιος έχει όνειρα έχει περισσότερες πιθανότητες να τα πετύχει. Πάντα λέμε για να γίνεις κάτι, κάποιος!
> Γενικά θα μπορώ να κάνω τα ίδια πράγματα που κάνω σήμερα, στο πλαίσιο του νόμου πάντα
Αν εξαιρέσεις την εκμετάλλευση των άλλων ανθρώπων, θα κάνεις ότι έκανες! -
Μήπως την σχετική συζήτηση περί Κομμουνισμού vs Καπιταλισμού να τα περνούσε κάποιος mod στο θέμα με αυτόν τον τίτλο και εδώ να σχολιάζουμε γενικά και ειδικά για οικονομικά ζητήματα; Εκτός αν θεωρείτε ότι και αυτά άπτονται της οικονομικής θεώρησης, δε ξέρω..
Το λέω αυτό γιατί είναι και αυτό είδος ιστορικής αναδρομής της οικονομίας, όπως επιχειρώ να κάνω κι εγώ με το μικτό σύστημα.
-
Κατά πρώτον θα ήθελα για μια ακόμη φορά να σε συγχαρώ Steve για τις ξεκάθαρες απόψεις σου που δείχνουν πως είσαι ελεύθερος άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες. Χαίρομαι να σε διαβάζω!
Και κατά δεύτερον να κάνω ένα copy paste από το http://www.huffingtonpost.gr/2016/02/16 ... ref=greece σχετικά με το πως θεωρεί αυτό το άρθρο πως πρέπει να αντιμετωπίζονται οι νέοι υπάλληλοι σε μια επιχείρηση και να αφήσω να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:
5 λόγοι γιατί δεν πρέπει να είστε πολύ καλοί με τους νέους συναδέλφους
Βασικά αναφέρει ποια πρέπει να είναι η στάση ενός προϊσταμένου σε σχέση με τους υφισταμένους του (δικό μου σχόλιο)
*Τα ανθρώπινα ένστικτα -στους περισσότερους τουλάχιστον- μας δημιουργούν την ανάγκη να είμαστε αρεστοί. Στο πλαίσιο, λίγοι προϊστάμενοι θέλουν να πάρουν τον ρόλο του κακού.
Οι ειδικοί ωστόσο προειδοποιούν ότι το να είναι πολύ καλοί, κάνει κακό στους νέους εργαζόμενους και επηρεάζει την εξέλιξή τους μακροπρόθεσμα.
Ο Independent δημοσιεύει τις συμβουλές του Michael Fertik από το Harvard Business Review και του καθηγητή Michael Watkins.
**Το «μπράβο» πρέπει να κερδίζεται
Συσκέψεις όπου ένας από την ομάδα παρουσιάζει γελοίες προτάσεις αλλά όλοι οι υπόλοιποι μένουν σιωπηλοί, είναι ένα παράδειγμα κατάστασης που πρέπει να μιλήσεις, υποστηρίζει ο Fertik.
«Όταν κάτι δεν πάει καλά, ενημερώνουμε τον άλλον με ευγένεια και σεβασμό, εκείνη τη στιγμή, χωρία καθυστερήσεις. Γιατί; Γιατί δεν βοηθάει η λογική του “όλοι παίρνουν βραβείο”. Πρέπει να κερδίσεις το μπράβο για να το πάρεις», έγραψε στο Harvard Business Review.
Είναι πιο ευγενικό να μιλάτε καθαρά
Ένας καλός ηγέτης δεν πρέπει να υποπέσει στον πειρασμό να αφήσει την όποια αντιπαράθεση να παρατείνεται μόνο και μόνο για να δει εάν τα πράγματα θα βελτιωθούν.
Είναι κακό να αφήνεις κάποιον να αγωνίζεται ανεπιτυχώς, ειδικά όταν είναι σαφές ότι αυτός ή αυτή βρίσκει τον στόχο. Να είστε ευγενικοί και να μιλάτε με σαφήνεια, χωρίς όμως να είστε ιδιαίτερα καλοί. Πρέπει να λειτουργήσετε με λεπτές κινήσεις», έγραψε Fertik.
Η πρώτη εικόνα μένει
Οι νέες προσλήψεις θα πρέπει να έχουν ένα ειλικρινές feedback και με συστηματικό τρόπο, σύμφωνα με τον καθηγητή Michael Watkins. «Μια αρνητική πρώτη εικόνα που μπορεί να σχηματίσεις για κάποιον, δύσκολα αλλάξει», υποστηρίζει. Ο μάνατζερ θα πρέπει να δώσει στον νεοπροσληφθέντα ένα μήνα διορία για να φέρει την κατάσταση προς όφελός του. Αν τον αγνοήσει, δεν είναι καλό σημάδι.
Οι νέοι υπάλληλοι μπορεί να εκμεταλλευτούν καταστάσεις
Το να είστε πολύ καλοί με τους νέους, μπορεί να τους κάνει να εκμεταλλευτούν καταστάσεις εις βάρος της επιχείρησης. «Δεν χρειάζεται να είστε αυστηροί για να σας σέβονται, αλλά πρέπει να κρατήσετε την επιχείρησή σας σε ένα στάνταρντ» γράφει.
Είναι πιο σημαντικό να είστε δίκαιοι
Η ενδοσκόπηση είναι ένα ισχυρό εργαλείο και οι ηγέτες θα πρέπει πάντα να θέτουν το ερώτημα και στον εαυτό τους: «Είμαι πολύ καλός με τον εαυτό μου;».
«Όταν καθίσετε να σκεφτείτε ποιες συμπεριφορές κρατάνε πίσω εσάς και την ομάδα σας, τότε θα μπορέσετε να αναπροσαρμόσετε το ηγετικό σας στυλ προς το καλύτερο», γράφει ο Fertik.
Ένας μάνατζερ που αμφισβητεί ακόμη και τον εαυτό του, δίνει στους εργαζόμενους το ελευθέρας για την κριτική, χωρίς τον φόβο των επιπτώσεων», σύμφωνα με τον Fertik.
* -
Ο χρήστης iant έγραψε:
Αν έρθει ο κομμουνισμός, κι εγώ δεν τον γουστάρω. Θα μπορώ να συμπεριφέρομαι όπως σήμερα? Εννοώ δηλαδή ότι σήμερα είμαι άνεργος, αύριο θα θέλω να γίνω ταξιτζής. Μεθαύριο θα θέλω να ανοίξω περίπτερο. Θα θέλω να βοηθήσω το παιδί μου να σπουδάσει μια επιστήμη που αρέσει στο ίδιο. Γενικά θα μπορώ να κάνω τα ίδια πράγματα που κάνω σήμερα, στο πλαίσιο του νόμου πάντα.
???
- αύριο θα θέλω να γίνω ταξιτζής - ΝΑΙ. Στην ΕΣΣΔ να δουλεύεις ως ταξιτζής. Στην Γιουγκοσλαβία ίσως να έχεις το τάξη. Δεν είμαι σίγουρος
- Θα θέλω να βοηθήσω το παιδί μου να σπουδάσει μια επιστήμη που αρέσει στο ίδιο - Και καλύτερα από είναι τώρα εδώ! Αρκεί να περάσει τις εξετάσεις. Θα πω πως εκεί όποιος έχει όνειρα έχει περισσότερες πιθανότητες να τα πετύχει. Πάντα λέμε για να γίνεις κάτι, κάποιος!
> Γενικά θα μπορώ να κάνω τα ίδια πράγματα που κάνω σήμερα, στο πλαίσιο του νόμου πάντα
Αν εξαιρέσεις την εκμετάλλευση των άλλων ανθρώπων, θα κάνεις ότι έκανες!Βάση αυτών που έχω διαβάσει, αυτών που μου έχουν πει άνθρωποι που τα έζησαν, αυτών που ξέρω γενικά, μου φαίνεται πολύ περίεργα αυτά. Πότε ο κομμουνισμός είναι έτσι, πότε είναι γιουβέτσι. Τι να πω. Πάω πάσο.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Με κάλυψες απόλυτα.
@Megane98HP: Ο iant γεννήθηκε, μεγάλωσε, σπούδασε και έζησε στην ΕΣΣΔ, οπότε μάλλον ξέρει τι λέει...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Αν έρθει ο κομμουνισμός, κι εγώ δεν τον γουστάρω. Θα μπορώ να συμπεριφέρομαι όπως σήμερα? Εννοώ δηλαδή ότι σήμερα είμαι άνεργος, αύριο θα θέλω να γίνω ταξιτζής. Μεθαύριο θα θέλω να ανοίξω περίπτερο. Θα θέλω να βοηθήσω το παιδί μου να σπουδάσει μια επιστήμη που αρέσει στο ίδιο. Γενικά θα μπορώ να κάνω τα ίδια πράγματα που κάνω σήμερα, στο πλαίσιο του νόμου πάντα.
???
Αν εξαιρέσεις την εκμετάλλευση των άλλων ανθρώπων, θα κάνεις ότι έκανες!Βάση αυτών που έχω διαβάσει, αυτών που μου έχουν πει άνθρωποι που τα έζησαν, αυτών που ξέρω γενικά, μου φαίνεται πολύ περίεργα αυτά. Πότε ο κομμουνισμός είναι έτσι, πότε είναι γιουβέτσι. Τι να πω. Πάω πάσο.
O κομμουνισμός δεν είναι έτσι! Κανείς δεν έχει ζήσει ακόμα επί του κομμουνισμού.
Σου είπα πως ήταν στην ΕΣΣΔ, και πάντα με προφύλαξη για την Γιουγκοσλαβία.
Τι σου φαίνεται 'πολύ περίεργα' σε αυτά που είπα;
Είχες άλλη εικόνα στο μυαλό σου και δεν θέλεις να την αλλάξεις;Σήμερα διάβαζα άρθρο με δημοσκοπήσεις εκεί - μεγάλο % ακόμα θέλει την ΕΣΣΔ.
Γνωστό κέντρο δημοσκοπήσεων http://www.levada.ru.
Ερώτηση: Ποιο τύπο πολιτικού συστήματος προτιμάτε; Οι αριθμοί είναι τα ποσοστά.
Οριζόντια: Μήνας. Έτος.
Χρώματα:- Ροζ = Σοβιετικό
- Πορτοκαλί = Τρέχον
- Μπλε = Δημοκρατία Δυτικού τύπου
- Πράσινο = Άλλο
- Γκρι = δυσκολεύομαι να απαντήσω
-
**Παρακαλώ να κρατήσουμε το παρόν θέμα για τα οικονομικά συστήματα (μέσα στα οποία είναι και το Μαρξιστικό-Λενινιστικό) και η συζήτηση για την πολιτική και τον υπαρκτό σοσιαλισμό έναντι του καπιταλισμού να συνεχιστεί στο αντίστοιχο θέμα.
Ευχαριστώ.**
-
Σε ευχαριστω Red για τα καλα σου λογια. Ειναι αμοιβαια η εκτιμηση και η ευχαριστηση οταν διαβαζω τα οσα γραφεις. Το θεμα της ευαισθησιας απεναντι σε θεματα κοινωνικα, ειναι κατι που αποτελει σημερα ζητουμενο και οχι δεδομενο σε πολλους ανθρωπους. Εχουμε κλειστει στο καβουκι μας και δεν βλεπουμε και λιγο παραπερα. Ειναι διαφορες οι αιτιες, απο οικονομικες, μεχρι και υπαρξιακες, κρισης ηθικων αξιων κλπ.
Το να εισαι προισταμενος βασικα σου δινει κατι που μπορει να σε βοηθησει, μπορει και να σε πνιξει. Ειναι η εξουσια. Αν η εξουσια σε κανει να αισθανθεις μια ας πω ανακουφιση που την εχεις, δλδ την αγαπησεις, τελειωσες. Θα κανεις τα παντα για να μην την χασεις. Θα σου ειναι αυτοσκοπος η εξουσια και για να την εχεις, θα συμβιβαστεις, θα ξεπουληθεις, θα εκφυλιστεις. Αν την δεις ως ενα εργαλειο, ενα μεσο, για να εφαρμοσεις μεσω του διαλογου και της εξηγησης του γιατι κανεις οτι κανεις, τοτε εισαι πανω απο αυτην και προχωρας με την βοηθεια της, στην υλοποιηση των οσων εχεις στο μυαλο σου. Οποτε σαν προισταμενος συμφωνω πως πρεπει να εισαι ειλικρηνης. Να λες με καλο τροπο οτι σκεφτεσαι για καποιον εργαζομενο εκεινη την ωρα. Μην το αφησεις να προχωρησει. Στην βραση κολαει το σιδερο. Αν δεις οτι υπαρχει μια ας πουμε αντιπαραθεση, ενα κρυο κλιμα σε δυο υπαλληλους, μπαινεις στην μεση αμεσως. Δεν αφηνεις ανοιχτα μετωπα μεταξυ υπαλληλων.
Κοιτα Red, ειμαι της αποψης οτι, σε ενα μπωλ με πορτοκαλια, ενα να μου χαλασει και το αφησω μεσα, καηκα φιλε. Και αν εγω χαλασω και δεν μου το πουνε, καηκαμε ολοι τοτε. Αυτης της αποψης ειμαι. Δινω μεγαλη σημασια στον χαρακτηρα. Να ειναι καλο παιδι, να εχει φιλοτιμο. Δεν μου αρεσει να εχω τσογλανια, ατομα που προσβαλουν τους αλλους, που καβαλανε καλαμι. Θα κανουν τους αλλους υπαλληλους να αρχισουν και εκεινοι να παιρνουν αλλη σταση. Ενταξει δεν μπορω να πετυχω να ειμαστε ολοι αγαπημενοι. Αλλα οσο μπορω δειχνω οτι ειμαι μαζι τους, δεν ειμαι ποιο ψηλα, εχω βεβαια την ευθυνη ληψης αποφασεων, αλλα εχουν και αυτοι το δικαιωμα να προτεινουν. Ας ειναι και χαζομαρες. Και εγω λεω χαζομαρες. Και οπου δω αδικια, εννοειται, αμεσως θα αποκατασταθει.
Και θελω να μου λενε, να μου μιλανε για οτι νομιζουν πως πρεπει να μου πουνε, να μην φοβουνται πως θα το παρω. Ειναι σαν να ειμαι καπετανιος και κανω λαθος στην πορεια και φοβουνται να μου το πουνε και αντι να παμε πχ Κρητη, τους παω τελικα στην Σικελια Ολοι θα χασουμε. Οποτε ο διαλογος ειναι βασικος συστατικο και απο πλευρας μου να μην ειμαι εγωιστης. Να ξερω να ακουω, να ζητω και 2η και 3η γνωμη. Οχι λογω ανασφαλειας. Αλλα για να δωσω και στον αλλον την αισθηση οτι τον υπολογιζω, οτι μετραει και η δικη του γνωμη, αποψη. Και γιατι μπορει να πει κατι που δεν το εχω σκεφθει. Δεν μου αρεσουν τα κλειστα κυκλωματα ληψης αποφασεων. Στα διοικητικα θελω συμμετοχη. Ολοι μαζι να αλληλοβοηθιομαστε. Και στην παραγωγη, να ακουγονται γνωμες, ιδεες. Η σχεση να ειναι αμφιδρομη. Οχι μονοδρομη απο πανω προς τα κατω. Βασικα ειμαστε ευθεια. Ολοι μαζι πετυχαινουμε, ολοι μαζι χανουμε. Και οσο γινεται στην επιτυχια, δινει η εργοδοσια και μπονους. Δλδ ευχαριστει εμπρακτα.
Και το χιουμορ ειναι απαραιτητο. Ειμαι και λιγο πειραχτηρι και κανουμε και χαβαλε. Για να μην βαραινει το κλιμα. Και συχνα διαλογος. Να μην χανεται η επαφη. Καπως ετσι το βλεπω, το εχω μαθει. -
Ναι Steve συμφωνώ με όλα αυτά. Βέβαια για να μην γίνεται μπάχαλο, ένας πρέπει να αποφασίζει, να έχει την ευθύνη και το γενικό πρόσταγμα, γιατί όπως μάθαμε και στις σχολές μας, αν ένας υπάλληλος παίρνει περισσότερες από μία, αντικρουόμενες και αντίθετες εντολές, για κάτι, αυτομάτως χάνει τον μπούσουλα και δεν αποδίδει στην προσπάθειά του να καταλάβει και να αποφασίσει τι να πράξει και δεν κάνει τίποτα στην ουσία
Πρόσεξε δεν λέω ότι δεν τα πες σωστά, απλώς δίνω έμφαση στο αξίωμα της διοίκησης, ότι σε κάθε τομέα απασχόλησης υπάρχει ένας προϊστάμενος που δίνει ξεκάθαρες εντολές κάθε φορά και ξεκαθαρίζει τις αρμοδιότητες του κάθε υπαλλήλου στον τομέα που είναι υπεύθυνος για να ξέρει αυτός τι πρέπει να πράξει. Και φυσικά δίνει αναφορά μόνο σε ένα προϊστάμενο. Εδώ είναι που κολλάει το 'όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει'
-
... Αν δηλαδή διατάζουν 2-3 αυτό δε θα λέγεται επιχείρηση αλλά Ελληνικό κοινοβούλιο με όσα τραγελαφικά δείχνει το κανάλι της βουλής. Αλλά φοβάμαι με τα μικροοικονομικά μεγέθη και τα μικροπολιτικά της βουλής ξέφυγα λίγο από τα οικονομικά συστήματα γι αυτό αύριο θα το γυρίσω πάλι στην σοσιαλδημοκράτια και τι εφαρμογή είχε αυτή στην Ευρώπη
-
Red και σωστα φιλε να μην τα λεω, ο αντιλογος ειναι θεμιτος. Δεν υπαρχει θεμα. Συμφωνω πως πρεπει να υπαρχους προισταμενοι. Λεω απλως κατα την γνωμη μου το πνευμα που θα πρεπει να εχουν οι προισταμενοι των επιμερους τμηματων. π.χ ο προισταμενος του προσωπικου, του τμηματος παραγωγης, της ποιοτητας, της εξελιξης και τεχνολογιας κλπ. Να ζητανε και την γνωμη των απλως εργαζομενων. Ασχετα με το αν μπορει να αποφασισουν διαφορετικα, να δινουν την δυνατοτητα εκφρασης γνωμης για να υπαρχει η αισθηση της συμμετοχης του εργαζομενου στην ληψη αποφασεων. Με αυτην την εννοια το αναφερω.
Και επηδει το εχω ζησει υπαρχει και η εκμεταλευση της θεσης. Δλδ υπαρχουν υπαλληλοι παλιοτεροι, ή με ας πουμε την ιδιοτητα του αρχιμηχανικου, που λενε στους βοηθους τους, 'ξερεις μετα ελα και απο το σπιτι να με βοηθησεις σε αυτην την δουλεια'. Ο καημενος ο αλλος ο υπαλληλος για να μην γινει κακος, ή απο φοβο μην τον βαλει στο ματι ο αρχημαστορας, κανει την αγγαρεια. Τετοια δεν τα θελω.
Ο υπαλληλος απαιτει σεβασμο και οχι εκμεταλευση τετοιου ειδους. Δλδ για να τα εχεις καλα μαζι μου, κανε μου και αλλες Προσωπικες δουλειες. Το εχω πετυχει. Τον εβαλα τον μαγκα αυτον, να ερθει στο δικο μου σπιτι και να σκαλιζει τον κηπο. Δεν του ειπα τον λογο αρχικα. Τον ξεπατωσα στο σκαψιμο. Μετα του ειπα, αν σου αρεσει να σκαβεις στον κηπο μου, τολμα να αγγαρεψεις ξανα υπαλληλο για το σπιτι σου.
Μην αγχωνεσαι φιλε. Χαλαρα. Οποτε εχεις χρονο. Κερναω και φραπε Για εσενα. Εγω θα πινω νες. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Με κάλυψες απόλυτα.
Απόλυτα σεβαστή η γνώμη σας και άποψή σας, αλλά είναι αυτό. Γνώμη-Άποψη, δεν είναι γεγονός.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Απόλυτα σεβαστή η γνώμη σας και άποψή σας, αλλά είναι αυτό. Γνώμη-Άποψη, δεν είναι γεγονός.
Βασικά ο ίδιος ο κορμπατσοφ το 2000 νομίζω είχε πει σε συνέντευξη ότι στόχος του ήταν να ανατραπεί η ΕΣΣΔ. Αν αυτό δεν τον κάνει προδότη τότε τι να πω.
-
Το Παγκοσμιο Χρεος ειναι 57 τρις δολαρια. Ολα τα κρατη χρωστουν αυτο το ποσο. Πως ομως εγινε αυτο;
Ωστόσο δυο πράγματα είναι σίγουρα:
- ότι αυτά τα αμύθητα ποσά που δάνεισαν, δεν είναι δυνατόν να τα απέκτησαν νόμιμα και να πλήρωσαν τους φόρους που τους αναλογούσαν
και 2. ότι αυτά τα ποσά δεν αντιπροσωπεύουν τα πραγματικά ποσά που δάνεισαν αλλά το σύνολο των τοκογλυφικών επιτοκίων, αποτέλεσμα της απληστίας τους για δύναμη και πλούτο.
Με τα πλούτη που απέκτησαν, απομυζώντας τον μόχθο των λαών, πληρώνουν τους συγχρόνους πολιτικούς και δημοσιογράφους για να διατηρούν και να διαιωνίζουν το τοκογλυφικό τους σύστημα.
Αυτοί οι «κύριοι» χρησιμοποίησαν μια σπουδαία έννοια, «την παγκοσμιοποίηση» που υποδήλωνε –μεταξύ άλλων- οικονομική ισότητα για τους λαούς, εάν στηρίζονταν στην ηθική και το δίκαιο, και αντί γι’ αυτό συγκεντρώνουν τον παγκόσμιο πλούτο σε πολύ λίγους για να οδηγήσουν στην απόλυτη φτώχεια και εξάρτηση τους πολλούς.
http://www.freepen.gr/2016/02/57-57000.html
Μεσω της Παγκοσμιοποιησης, πολυεθνικες γιγαντωθηκαν, τραπεζες απελευθερωθηκαν και υπεραδανεισαν και ετσι δημιουργηθηκαν ιδιωτικα και δημοσια χρεη. Απο την αλλη ομως, οι τραπεζες δεν μπορεσαν να εισπραξουν ολα τα χρεη. Το αποτελεσμα ηταν το 2008 να εχουμε εντονη παγκοσμια οικονομικη κριση, λογω του ασυδοτου τραπεζικου τομεα.Το όλο σκηνικό ήταν στημένο από την αρχή με την συνενοχή ορισμένων δημοσιογράφων, πολιτικών, επιχειρηματιών και τραπεζών.
Ωστόσο εάν οι «κύριοι» αυτοί πλήρωναν τους φόρους που τους αναλογούσαν στα διάφορα κράτη, όλες οι χώρες θα ελευθερώνονταν από το μεγαλύτερο μέρος του απεχθούς τοκογλυφικού χρέους μέσα στο οποίο τους ενέπλεξαν, με την βοήθεια των διεφθαρμένων πολιτικών, τους οποίους βέβαια βοήθησαν οικονομικά ώστε να υφαρπάξουν την εξουσία των λαών τους.
http://www.freepen.gr/2016/02/57-57000.html
Εδω ειναι ολο το ζουμι της υποθεσης. Οι δημοσιογραφοι καταδικασαν τον Δημοσιο Τομεα. Αυτος φταιει που τα κρατης ειχαν δημοσια χρεη. Ενω ομως μιλουσαν με αριθμους το ποσο κοστιζε ο Δημοσιος Τομεας, ποτε δεν μας ειπαν ποσο κοστιζει: η φοροδιαφυγη των μεγαλων οικονομικων κολοσσων, τα θαλασσοδανεια των καθεστωτικων ΜΜΕ, τα μαυρα λεφτα που προερχονται απο τα λαδωματα των επιχειρηματιων και των τραπεζων προς τους πολιτικους και η φοροδιαφυγη στον ιδιωτικο τομεα.
Και γιατι δεν τα κανανε αυτα; Γιατι η Ιερη Αγελαδα δεν ειναι ο Δημοσιο Τομεας αγαπητοι μου. Η Ιερη Αγελαδα ειναι οι Καρχαριες του Ιδιωτικου Τομεα που μεσω υπερακτιων και αλλων νομικων κατασκευασματων, κρυβουν τα υπεκερδη τους. Πως γινεται και οι Δισεκατομυριουχοι επιχειρηματιες στις λιστες των περιοδικων να μην πιανονται ποτε για φοροδιαφυγη; Οι πολιτικοι δεν αγγιζουν αυτους τους εχοντες το χρημα, μαζι με τις τραπεζες. Κανενας τραπεζιτης δεν μπηκε φυλακη για το κακο που προξενησε σε εθνικες οικονομιες. Κανενας δεν λογοδοτησε.
Οι δημοσιογραφοι ομως, καθε μερα δειχνουν τον δημοσιο τομεα. Ναι εχει και ο δημοσιος τομεας διαφθορα. Ομως, γιατι μιλατε μονον για το ποσο πρεπει να κοψουμε απο το δημοσιο και οχι για το ποσο φοροδιαφευγουν και ποιες επιχειρησεις; Για το ποσο οι τραπεζες προκαλεσαν την φουσκα χρεους; Δεν περιμενω σε ενα νεοφιλελευθερο οικονομικο συστημα, να μπορεσει καποιος να μιλησει. Ή θα χασει την δουλεια του ή θα εξαγοραστει. - ότι αυτά τα αμύθητα ποσά που δάνεισαν, δεν είναι δυνατόν να τα απέκτησαν νόμιμα και να πλήρωσαν τους φόρους που τους αναλογούσαν
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Βασικά ο ίδιος ο κορμπατσοφ το 2000 νομίζω είχε πει σε συνέντευξη ότι στόχος του ήταν να ανατραπεί η ΕΣΣΔ. Αν αυτό δεν τον κάνει προδότη τότε τι να πω.
Αυτό από μόνο του δεν τον χαρακτηρίζει προδότη, εκτός και αν πχ θεωρήσουμε προδότες και όσους ανέτρεψαν τη δική μας δικτατορία.
Το να 'ανατραπεί η ΕΣΣΔ' ακούγεται σαν 'αλλαγή καθεστώτος στην ΕΣΣΔ' και όχι 'προδοσία του λαού της ΕΣΣΔ', ειδικά αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήρθε μετά κάποιου τύπου δικατατορία.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Αυτό από μόνο του δεν τον χαρακτηρίζει προδότη, εκτός και αν πχ θεωρήσουμε προδότες και όσους ανέτρεψαν τη δική μας δικτατορία.
Το να 'ανατραπεί η ΕΣΣΔ' ακούγεται σαν 'αλλαγή καθεστώτος στην ΕΣΣΔ' και όχι 'προδοσία του λαού της ΕΣΣΔ', ειδικά αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήρθε μετά κάποιου τύπου δικατατορία.
Αν είναι να παίζουμε με τις λέξεις ΟΚ.
Τώρα για το αν μετά ήρθε κάποιου τύπου δικτατορία, σίγουρα ήρθε. Ήρθε η δικτατορία του κεφαλαίου στη θέση της δικτατορίας του προλεταριάτου.
Δικτατορία ορίζεται η εξουσία που ασκεί μια ομάδα ανθρώπων σε μια άλλη ομάδα ανθρώπων.
Μπες στη διαδικασία να δεις ποια δικτατορία σε συμφέρει αντικειμενικά. -
Για εμενα υπαρχει και η οικονομικη δικτατορια. Βασικα για εμενα δικτατορια ειναι οι λιγοι να εξουσιαζουν τους πολλους χωρις την θεληση τους. Στην σημερινη οικονομικη δικτατορια, οι πολυεθνικες εχωντας συσωρευσει χρημα δλδ εξουσια, σε συνεργασια με τις τραπεζες, εχουν αντικαταστησει την λαικη βουληση για εργασια με ικανοποιητικες αποδοχες, για ισονομια. Πολιτικοι, Πολυθενικες και Τραπεζες δεν δινουν λογαριασμο σε κανεναν. Δεν ειναι λιγες οι φορες που οι τραπεζες επικαλουμενες την ελευθερη αγορα δεν σταματους καταχρηστικες πολιτικες εις βαρος των δανειοληπτων. Δεν ειναι λιγες οι φορες που προμηθειες τους κριθικαν δικαστικως παρανομες και καταχρηστικες και δεν υπακουσαν.
Τα κρατη προχωρανε οχι οπως θελουν οι λαοι αλλα οι τεχνοκρατες που με οικονομικους εκβιασμους ισωπεδωνουν καθε εννοια κοινωνικης ευαισθησιας στον βωμο του υπερκερδους των λιγων. Η μικρομεσαια επιχειρηματικοτητα ελεγχεται, ενω η μεγαλη οχι.
Εχτες ενα ψαρας που βγαζει οστρακα ελεγε: τα δινω 2 ευρω και πανε στην αγορα 5 και 6 ευρω απο εναν που χωρις να κανει τπτ, βγαζει 4 ευρω κερδος. Τι θα γινει με την αισχροκερδεια και την φοροδιαφυγη των μεσαζοντων στον πρωτογενη τομεα; Με τους χονδρεμπορους που αναγκαζουν τους αγροτες να τους πουλανε σε τιμες ξεφτυλας και μετα οι χονδρεμποροι πουλανε σε 5απλασια τιμη; Κρατος και τετοιοι τυποι εχουν κανει μια κλικα κλειστη (χουντικη) και ελεγχουν την αγορα.
Και καμια επιτροπη ανταγωνισμου δεν επεμβαινει και κανεις εισαγγελεας δεν βλεπει τπτ γιατι η δικαιοσυνη ειναι γκαβη.
Οικονομική Θεώρηση (Steve)