-
Ως κάτοχος challenge για πάνω από 10 χρόνια, έχω να σου πω πως είναι ένα αμάξι που μπορεί να κρατήσει για πολλά χλμ,αντίθετα με όσα ακούγονται.Το έδωσα με 100.000 χλμ κ ήταν σαν καινούριο μηχανικά(και πολλά άλλα σαν το δικό μου) οπότε μην ακούς κανέναν ως προς αυτόν τον τομέα. Αρκεί φυσικά να είναι προσεγμένο-καλοσυντηρημένο,πράγμα όχι πολύ συνηθισμένο αλλά ούτε και σπάνιο.
Αυτό που σου είπε για την κατανάλωση στην πόλη είναι αστείο.Δε θα δεις ποτέ κάτω από 13l/100 km εκτός και αν πηγαίνεις με 100 σε ταξίδι.
Ζυγίζοντας όσα αναφέρεις στο πρώτο post και με δεδομένο ότι είσαι χαμηλόμισθος,δε θα έκανα τέτοια αγορά αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη. Επειδή όμως ακούγεσαι 'ερωτοχτυπημένος',αφήνω ένα περιθώριο να είναι όντως άψογο μηχανικά οπότε σ'αυτήν την περίπτωση παίρνεις μολύβι κ χαρτί, βάζεις κάτω κόστη βενζίνης για όσες χιλιάδες χλμ κάνεις ετησίως κ αν δεις ότι βγαίνουν τα κουκιά, προχωράς στην αγορά.
Λάστιχα έχει ή θα τ'αλλάξεις εσύ; -
το αυτοκινητο εχει τα παντα full extra με τα σερβις του ολα σε αντιπροσοπεια με αλλαγμενη μιζα 5της γενιας το παιρνεις και το οδηγεις... ο ιδιοκτητης το χρησιμοποιη κανονικα τωρα... απλα ειμαι τυπος της βολτας δεν μαρεσουν οι μεγαλες ταχυτητες και σκεφτομουν και για αεριο αν γινετε φυσικα και το ποιο σημαντικο να μην μου βγαλει προβλημα στον κινητηρα και μετα δεν εχω να το φτιαξω αμεσα γιατι αν υπολογιζεις κανα χιλιαρικο οπως ακουγεται και ισως παραπανω δεν θα ειμαι σε θεση να τα δωσω.... απο την αλλη χαμιλομισθος αλλα δεν εχω αλλα εξοδα ενοικια κλπ μονο προσωπικα
δλδ την ευδομαδα 50 ευρω για καυσιμα μπορω να τα διαθεσω αν και δεν το θελω και για καθημερινη χρηση... -
Ο χρήστης Marios Ko έγραψε:
η τιμη της βενζινης ειναι εδω στην περιοχη μου γυρω στο 1.30 και λενε οτι θα κατεβει συμφωνα με της αλλαγες με το αεριο και το πετρελαιο κλπ...
αν το παρω το αυτοκινητο καποια στιγμη αργοτερα λεω να του βαλω αεριο γιατι μαρεσει πολυ... δεν με νιαζουν τα πολλα γκαζια οπως ειπα απλα το καλουπι του αυτοκινητου και θελω να μου κρατησεις εστω μια 5έτια απο θεμα προβληματωνΕσυ κανεις πλανο με βαση τη τιμη της βενζινης στην Ελλαδα αυτη τη στιγμη... και μιλας για αεριο σε wankel...
Καλα σου ειπα οτι θα πα να μπλεξεις πολυ ασχημα με αυτα που σκεφτεσαι... -
Αεριο σε περιστροφικο κινητηρα δεν μπενει με ευκολια. Και αν μπενει θα θελει σιγουρα πανω απο 1500€ και λιγα μπορει να λεω...αλλα το αποσβενεις γρηγορα γιατι οπως λενε το 13αρι εντος ειναι ευκολακι..
-
που θα βρω κανενα για κανα 2μηνο να μου φυγει η ''καβλα'' στο τελος θα παω να παρω hundai
-
Ρε παιδια τι συζηταμε...τοσα αμαξια 'μουρατα' με πολυ χαμηλοτερα κοστη υπαρχουν αφου δε τον ενδιαφερει το γκαζι και οι επιδοσεις..
Εδω μιλαμε για 50ρικα τη βδομαδα...οταν μονο τα λαστιχα ειναι πανω απο ενα μισθο του... -
O τρόπος που γράφεις δηλώνει άνθρωπο που γουστάρει πολύ το συγκεκριμένο αμάξι κ είναι ικανός να στερηθει μικροπράγματα για να το αγοράσει κ να το χαρεί!
Έχω την αίσθηση ότι έχεις ήδη αποφασίσει και ότι άνοιξες αυτό το θέμα για να πάρεις μια τελευταία 'έγκριση'.Όλοι το έχουμε περάσει αυτό και με δεδομένο ότι αν δεν το κάνεις θα σου μείνει απωθημένο,εγώ παύω να σε 'φρενάρω'..κάνε ό,τι σου λέει η καρδιά αλλά επαναλαμβάνω:πιάσε μολύβι και χαρτί πρώτα κ υπολόγισε πιθανά έξοδα.
Όσο για το αέριο, οι περισσότεροι εγκαταστάτες lpg που είχα ρωτήσει τότε, δεν είχαν ξαναβάλει κ δεν αναλάμβαναν. Μόνο 3-4 είχα βρει κ είχα επιλέξει έναν ο οποίος έχει βάλει κ στο δικό του αλλά ζητούσε κοντά στα 2500€ ,ποσό φυσικά το οποίο αποκλείεται να έδινα. -
δεν το εχω αποφασισει απλα ειμαι ερωτευμενος με αυτο το αυτοκινητο και Ναι θα εκανα καποιες στερησεις για να το εχω το συγκεκριμενω... απλα με φοβιζει παρα πολυ αυτα που λενε για τα προβληματα που βγαζει γιατι δεν θα ειμαι σε θεση να ανταπαιξελθω οικονικα για να το φτιαξω οσον αφορα το αεριο απλα ηταν μια ιδεα οσο αφορα το τι καιει ε ενταξει θα το χρησιμοποιω λιγοτερο απ οσο το φανταζομουν δεν θα παω και να παρω τσιγαρα με το αυτοκινητο αν και το τσιγαρο σκεφτομαι σοβαρα να το κοψω υστερα απο 2-3 φορες που το επιχειρησα!!!
-
Tο μόνο που θέλει είναι αγάπη. Λαδακι τακτικά οι ειδικοί θα σου πουν τα μίγματα , restoration καθε 100 χιλιάδες χιλιόμετρα , έλεγχος συμπίεσης πριν την αγορά , έλεγχος αντλίας βενζίνης . Τα αλλά δεν παθαίνουν τίποτε . θα σου τα πουν καλύτερα όμως οι ιδιοκτήτες γιατί εγώ μιλάω φιλοσοφικά
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
- μιζα, πολλαπλασιαστες, πισω φαναρια ζηταγε.. Γενικα καμια σχεση με τον ασπαστο γιαπωνεζικο που πολλοι εχουν στο μυαλο. Το ροχι ειναι ειδικο αυτοκινητο, πολυ περισσοτερο απο ενα mx, σπορ κατασκευη που τυγχανε και της αναλογης προσοχης απο τον κατοχο του. Το θεμα ειναι οτι επεσε σε χερια ασχετων με το αμαξι και την 'ειδικοτητα' του.. Εβλεπαν πολλα αλογα με χαμηλα τελη και ωραιο σχημα + πισω πορτες και μαλιστα δεν ηξεραν τη τυφλα τους για τον βανκελ.. Γι αυτο και αν παρατηρησετε τι και πως γραφει ο δημιουργος του θεματος, απλα δε κανει γι αυτον.. Και δεν εχω τιποτα μαζι σου φιλε απλα να μη μπεις σε μπελαδες προσπαθω!
-
Αν υπάρχει αξιόπιστη μετατροπή για γκάζι, αξίζει να κάνεις το κέφι σου φίλε. Η ζωή είναι μικρή και απρόβλεπτη για να μην κάνουμε αυτά που μας πορώνουν.
-
πηγα σημερα ειδα το αυτοκινητο σε συνεργειο και ο μαστορας μου ειπε τα καλυτερα αν και το κοιταξε καλα το εκανε βολτα ειδε δισκο πλατο μιζα κλπ μου μιλησε μου ειπε οσα μου ειπατε ολοι σας μου τονισε οτι ειναι πολυ ιδιαιτερο αυτοκινητο και οτι θελει παρα πολυ προσοχη οτι θελει τον τροπο του οταν το αναβεις και οταν το σβινεις οτι καιει σιγουρα λιγο παραπανω απο τα υπολοιπα αλλα σε νορμαλ ρυθμους και οχι να το σκιζεις κλπ... ομως με αυτα δεν επαναπαφτηκα ετσι πηρα εναν φιλο μου τηλ που δουλευει ως μηχανικος σε αντιπροσοπεια και ηρθε και αυτος να το κοιταξει να κανει τη βολτα του και γενικα και αυτος μου ειπε οτι ο τυπος που το εχει συμφωνα με αυτα που ειδε και καταλαβε οτι το προσεχει πολυ με πολλαπλασιαστες αλαγμενους καινουργια μιζα δισκο πλατο μπουζια μπουζοκαλοδια σε μια παρα πολυ καλη κατασταση κλπ... μπηκα μεσα παιδια ενταξει περιτο να σας πω οτι εγω που ενδιαφερομαι δεν το πηρα καν βολτα απλα το χαλβαδιαζα απο ομορφια.... τωρα τι να σας πω ο τυπος απο αυτα που καταλαβε και ο φιλος μου μιας και βρεθηκαν με κοινους γνωστους φανηκε οτι το προσεχε πολυ το αυτοκινητο τωρα θα ηθελα μια τελευταια γνωμη απο σας τι να κανω να προχωρησω???
-
Συμπιεση μετρησατε?
-
συμπιεση δεν μετρησαμε φιλε μας ειπε ομως οταν την ειχε μετρηση πριν λιγο καιρο ηταν 6.8
αλλα αυτο δεν σημενει τπτ ετσι και αλλιως εχουμε πει οτι θα το ξαναδουμε στην αντιπροσοπεια της mazda να μπει το αυτοκινητο στον υπολογιστη για να δουμε αν ολα αυτα που λεει ισχυουν αν και πιστευω πως λεει αληθεια αλλα ενταξει για να ειμαι και εγω καλημενος απο αυτο το κοματι....6.8 ειναι καλα???
-
Στο κατωτατο οριο ειναι!!
Ειλικρινα πας γυρευοντας... Μα καλα RX-8 με συμπιεση στο μιλητο? Ξερεις τιποτα απολυτως για το αμαξι που πας να παρεις?Τιμες εχεις δει καθολου στο car.gr? 3000-3600 παιζουν αυτα με προβλημα στο μοτερ εκδηλωμενο...
-
ποσο συμπιεση πρεπει να εχει? βασικα πως παει η συμπιεση ανα ροτορα? δεν το ξερω το αυτοκινητο και γιαυτο οτι πληροφορια εχετε να μου πειτε ειναι δεκτη
-
Τιμές Πίεσης Συμπίεσης
Στάνταρτ :830kPa (8.5 kgfcm^2, 120psi) στις 250 στροφές
Ελαχίστη :680kPa (6.9 kgfcm^2, 98,6psi) στις 250 στροφές
Στάνταρτ διαφορά στους Θαλάμους καύσης :150kPa (1.5 kgfcm^2, 21.8psi)
Στάνταρτ διαφορά στους Ρότορες :100kPa (1.0 kgfcm^2, 14.5psi)αυτες δεν ειναι???
-
Τον Wankel μπορεί να τον διαχειριστεί η Ford που έχει αναλάβει το aftersales των Mazda? Σε θέμα τεχνογνωσίας ρωτώ!
Ερωτευσιμο αυτοκίνητο πράγματι αλλά και ιδιαίτερο.
Νομίζω πως όλα τα προβλήματα που ακούστηκαν γι' αυτό είχαν να κάνουν με αποτέλεσμα κακής χρήσης και όχι αναξιοπιστίας.
Και οδηγικά δεν ηταν και ευκολακι....Δες καλύτερα ενα συμβατικοτερο... ΜΧ5.
Συμφωνώ με τις αποτροπες του @nonou.
From my SMO72HD via Tapatalk
-
Ο χρήστης Marios Ko έγραψε:
6.8 ειναι καλα???Εχει χαμηλη συμπιεση φιλε , μην το παρεις
Κοιτα για κανενα άλλο
Εκτος αν θες να το κρατησεις για 10,000χλμ και μετα να το πουλησεις
Αν θες να το κρατησεις παραπανω, θα πρεπει να επισκευασεις το μοτερ και στοιχιζει ακριβα -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τον Wankel μπορεί να τον διαχειριστεί η Ford που έχει αναλάβει το aftersales των Mazda? Σε θέμα τεχνογνωσίας ρωτώ!Νομίζω πως όλα τα προβλήματα που ακούστηκαν γι' αυτό είχαν να κάνουν με αποτέλεσμα κακής χρήσης και όχι αναξιοπιστίας.
Δε μπλεκεις με ford.. υπαρχουν συγκεκριμενοι εκτος και εξειδικευμενοι με τον wankel.. τεχνογνωσια υπαρχει..
Δε συμφωνω με τη δευτερη προταση.
Mazda RX-8 μεταχειρισμένο - Η γνώμη σας?