-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
επιδη γυρισα με αδειες τσεπες απ την στρατιωτικη μου θητεια σκεφτομαι να παραδωσω πινακιδες στο γκολφ μου μοντ 2009 απο 240 πηραν αυξηση 255.... αν της καταθεσω για κανα 5μηνο κ μετα της παρω πισω (με την ασφαλεια του κ με τα ολα του) θα πληρωσω εφαπαξ ολο το ποσο η τα 7/12 των 255ε !? πρωτιμω απ το να τους χαρισω λεφτα κ το αμαξι να καθετε(αφου no money για ασφαλεια) να τα επενδυσω μελοντικα σε λαστιχα(6ετιας εχω).αμαξι εχω το πασσατ του φαδερ και με αεριο οποτε κυκλωφωρω οποτε ειναι διαθεσιμο απ τα αλλα μελη της οικογενειας..
τελικα τις καταθεσα σημερα στη δου ηλιουπολης με 2 ωρες αναμονη μονο δεδομενοηυ οτι ειχε μονο για τις πινακιδες 3 υπαληλους... ουτε ε1 ουτε εκαθαριστικο ουτε ε9 μου ζητησαν να κοιταξουν...
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
επιδη γυρισα με αδειες τσεπες απ την στρατιωτικη μου θητεια σκεφτομαι να παραδωσω πινακιδες στο γκολφ μου μοντ 2009 απο 240 πηραν αυξηση 255.... αν της καταθεσω για κανα 5μηνο κ μετα της παρω πισω (με την ασφαλεια του κ με τα ολα του) θα πληρωσω εφαπαξ ολο το ποσο η τα 7/12 των 255ε !? πρωτιμω απ το να τους χαρισω λεφτα κ το αμαξι να καθετε(αφου no money για ασφαλεια) να τα επενδυσω μελοντικα σε λαστιχα(6ετιας εχω).
αμαξι εχω το πασσατ του φαδερ και με αεριο οποτε κυκλωφωρω οποτε ειναι διαθεσιμο απ τα αλλα μελη της οικογενειας..
τελικα τις καταθεσα σημερα στη δου ηλιουπολης με 2 ωρες αναμονη μονο δεδομενοηυ οτι ειχε μονο για τις πινακιδες 3 υπαληλους... ουτε ε1 ουτε εκαθαριστικο ουτε ε9 μου ζητησαν να κοιταξουν...
Αν ζητουσαν θα εκανες πανω απο μερα. Τις παιρνουν για να μην υπραρχει γκρινια για τις ουρες. Οταν καταθετεις πινακιδες μονον πινακιδες και αδεια νομιζα δινεις (δεν εχω παραδωσει ποτε μου). Τα Ε τι τα θελουν; Εκαθαριστικο; Τπτ κανενα τεστ αιματος, δεν ζητανε;
-
βρε εγω ολα μαζι μου τα ειχα ολα κομπλε...απλα για να τσεκαρουν επιτοπου αν ειμαι ο κατοχος του αυτοκινητου κ αν εχω παρκιν γιατι ειμαστε στον 20 αι. ακομα..αλλα φενεται οτι στην δου ηλιουπολης ειτε τα τσεκαρουν μονοι τους μετα ειτε
καταθετεις αδεια +πινακιδες μαζι με 2 εντυπα δηλωσης ακινησιας ..
εγω μου αρεσει που τις ειχα βαλει ωραια τις πινακιδες σε μια σακουλιτσα κ τιν αδεια σε σελοφαν κ τις ειχα τυλιξει με μονοτικη στην ακρη για να μπορω ευκολα οταν θελω να τις παρω να τις βρω κ τελικα τις εβαλαν. -
τη βεβαιωση 'μη οφειλης τελων' που (υποτιθεται) οτι ζητανε, τη δινει το γραφειο που καταθετεις τις πινακιδες
Τα αλλα περι Ε1 και Ε9 ειναι πατεντα των υπαλληλων, δεν αναφερεται πουθενα στο νομο περι καταθεσης.
Παρεδωσα χθες τις πινακιδες, πηγα 8:00 στην εφορια και ειχα το νουμερο 44.
Στις 10 παρα που τελειωσα καποιος που ηρθε πηρε το 170Χρειαζονται μονο: Πινακιδες, αδεια, την δηλωση ακινησιας εις διπλουν και μια υπ. δηλωση για το που θα ειναι σταθμευμενο το αυτοκινητο.
Η πρωτη δουλεια του υπαλληλου μολις παρει τις πινακιδες ειναι να δει αν χρωστας τελη κυκλοφοριας, οσοι χρωστουσαν τους εκοβαν διπλοτυπο και παραλαμβαναν τις πινακιδες οταν το εφερναν πληρωμενο. -
Απαντάω σε κάποιον που θέλει να κυκλοφορεί παράνομα για να μή πληρώσει 150-200ευρω το χρονο. Μήπως ξεχνάς οτι αν θα πουλήσεις το αυτοκίνητο, ότι χρωστάς σε τέλη θα πρέπει να τα ξεχρεώσεις, αλλοιώς δε μεταβιβάζεται, και οτι τα τέλη με τις προσαυξήσεις τους θα τα βλέπεις κάθε χρόνο στο ΑΦΜ σου? Οπότε για ένα τόσο μικρό ποσό το χρόνο θα κινδυνέυεις και θα είσαι εκτεθιμένος στο κράτος?
Λυπάμαι αλλα δέ πιστεύω οτι κάποιος έχει αμάξι και μπορεί να πληρώνει βενζίνες, ασφάλειες, KTEO και service και δεν εχει 150-200ευρώ έστω και με άτοκες δόσεις που κάνουν με κάρτα. Αλήθεια θα πληρώσεις ΚΤΕΟ και ασφάλεια? Service θα κάνεις ή θα είσαι δημόσιος κίνδυνος, επειδή απλά δε σε έχει σταματήσει όπως λές κανείς μέχρι τώρα? Φυσικά και συμφέρει να μή πληρώνεις τίποτα! Όπως και το αφεντικό σου συμφέρει να μή σε πληρώνει. Αυτή η πονηριά του έλληνα μας έφερε σε αυτά τα χάλια. -
Ο χρήστης ermis1975 έγραψε:
Απαντάω σε κάποιον που θέλει να κυκλοφορεί παράνομα για να μή πληρώσει 150-200ευρω το χρονο. Μήπως ξεχνάς οτι αν θα πουλήσεις το αυτοκίνητο, ότι χρωστάς σε τέλη θα πρέπει να τα ξεχρεώσεις, αλλοιώς δε μεταβιβάζεται, και οτι τα τέλη με τις προσαυξήσεις τους θα τα βλέπεις κάθε χρόνο στο ΑΦΜ σου? Οπότε για ένα τόσο μικρό ποσό το χρόνο θα κινδυνέυεις και θα είσαι εκτεθιμένος στο κράτος?
Λυπάμαι αλλα δέ πιστεύω οτι κάποιος έχει αμάξι και μπορεί να πληρώνει βενζίνες, ασφάλειες, KTEO και service και δεν εχει 150-200ευρώ έστω και με άτοκες δόσεις που κάνουν με κάρτα. Αλήθεια θα πληρώσεις ΚΤΕΟ και ασφάλεια? Service θα κάνεις ή θα είσαι δημόσιος κίνδυνος, επειδή απλά δε σε έχει σταματήσει όπως λές κανείς μέχρι τώρα? Φυσικά και συμφέρει να μή πληρώνεις τίποτα! Όπως και το αφεντικό σου συμφέρει να μή σε πληρώνει. Αυτή η πονηριά του έλληνα μας έφερε σε αυτά τα χάλια.Πεσ τα Χρυσόστομε.
-
Ο χρήστης ermis1975 έγραψε:
Λυπάμαι αλλα δέ πιστεύω οτι κάποιος έχει αμάξι και μπορεί να πληρώνει βενζίνες, ασφάλειες, KTEO και service και δεν εχει 150-200ευρώ έστω και με άτοκες δόσεις που κάνουν με κάρτα. Αλήθεια θα πληρώσεις ΚΤΕΟ και ασφάλεια? Service θα κάνεις ή θα είσαι δημόσιος κίνδυνος, επειδή απλά δε σε έχει σταματήσει όπως λές κανείς μέχρι τώρα? Φυσικά και συμφέρει να μή πληρώνεις τίποτα! Όπως και το αφεντικό σου συμφέρει να μή σε πληρώνει. Αυτή η πονηριά του έλληνα μας έφερε σε αυτά τα χάλια.Οντως οταν θελησει να το πουλησει, θα πικραθει. Θα φαρμακωθει. Ταρακουλο θα παθει οταν του πουν το ποσο απο τα τελη που οφειλει. Εμενα δεν με εκπλησει το οτι θελει να γλυτωσει 100 και 200 ευρω. Εχω ζησει ατομα που αγορασαν αυτοκινητα πολυτελειας, οταν οι τραπεζες εδιναν δανεια και στο βενζιναδικο εβαζαν 20 ευρω βενζινη γιατι τοσο ειχαν στην τσεπη. Μιλουσα με λογιστες και μου ελεγαν για περιπτωσεις (οχι με ονοματα, δεν το ηθελα ουτε εγω αυτο και να πηγαιναν να μου πουνε, δεν ειναι δουλεια μου να μαθαινω τετοια), πως αγοραζουν αμαξια και δεν εχουν μετα για βενζινη. Εχω ζησει και ατομα με αμαξια πολυτελειας, 70.000 ευρω, που τα εκαναν υγραεριο. Δεν ειχαν αυτοι οικονομικο προβλημα. Ειχαν καβουρες στην τσεπη. Εχει τυχει να βρεθω να βγουμε, η πρωτη ερωτηση, ποσο το εχουν εκει το ποτο; Το φαι; Και παμε στο μπαρ και την βγαζουν με σοδα και μετα μπαινουν στην merc. Φραγκατοι ειναι. Αλλα τσιπιδες. Μια φορα την πατησα και προτεινα σε εναν τετοιο τυπο τον λαστιχα μου. Οταν τον ειδα μου λεει, τι ηταν αυτος ρε; Με πεθανε στα παζαρια. Αγανακτησα μου ειπε ο λαστιχας.
Εχω φιλο γκαραζιερη. Στους καλους καιρους, ερχοταν τους ελεγε, τοσα τα ανταλλακτικα, τοσα τα εργατικα. Αρχιζαν καποιοι, ελα κοψε κατι κλπ. Αντε, εκοβε το παιδι. Ανταλλακτικα εβαζαν το φθηνοτερο, ιμιτασιον (ιδιωτες, οχι επαγγελματιες, να πεις, θελουν να κανουν οικονομια). Εφτιαχνε το αμαξι το παλικαρι, ερχοταν να το παρει ο αλλος. Την ωρα της πληρωμης, αντε να κοψουμε και ενα 10ρικο, 20ρικο, αναλογα. Το θεμα δεν ειναι οτι εκαναν ενα παζαρι. Το θεμα ειναι οτι ξανα εκαναν παζαρι. Ενταξει σημερα πολλοι ρωτανε για καλυτερη τιμη ή προσπαθουν να βρουνε φθηνες λυσεις, σε μεταχειρισμενο, σε κινεζικο δευτερης ποιοτητας κλπ. Στα μηχανακια που ξερω, παιζει και το Κινεζικο λαστιχο. Σκοτωστρα στο νερο. Βαζουν φθηνα τακακια για τα δισκοφρενα, φθηνα γραναζια, αλυσιδες. Λαδια οποτε μπορουν. Δεν εχουν ομως λεφτα, το αμαξι τους ειναι ασυμφορο για καθημερινη μετακινηση και την παλευουν οπως μπορουν. Αλλα αλλο να εχεις και να κλεβεις το κρατος και να γινεσαι και δημοσιος κινδυνος ενω μπορεις να το γλυτωσεις. Ειναι ομως και θεμα νοτροποιας. Λιγους 60ρηδες ξερω που τους νοιαζουν τα αρμορτισερ αν ειναι καλα. Το ιδιο και τα λαστιχα αν ειναι πανω απο 4ετια. Ελα μωρε, εχουν ακομα ψωμι. Τι ψωμι; Καταξερο.Χρειαζονται μονο: Πινακιδες, αδεια, την δηλωση ακινησιας εις διπλουν και μια υπ. δηλωση για το που θα ειναι σταθμευμενο το αυτοκινητο.
Η πρωτη δουλεια του υπαλληλου μολις παρει τις πινακιδες ειναι να δει αν χρωστας τελη κυκλοφοριας, οσοι χρωστουσαν τους εκοβαν διπλοτυπο και παραλαμβαναν τις πινακιδες οταν το εφερναν πληρωμενο.Καλο αυτο. Και το οτι ζητανε το που θα ειναι σταθμευμενο το αμαξι.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Καλο αυτο. Και το οτι ζητανε το που θα ειναι σταθμευμενο το αμαξι.
Απλά το δηλώνεις στην υπεύθυνη δήλωση. Και 'ότι δηλώσεις, ισχύει'. Οχι οτι θα το ψάξουν...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Καλο αυτο. Και το οτι ζητανε το που θα ειναι σταθμευμενο το αμαξι.
Απλά το δηλώνεις στην υπεύθυνη δήλωση. Και 'ότι δηλώσεις, ισχύει'. Οχι οτι θα το ψάξουν...
Καλα εννοειται. Ψαρωτικο ειναι.
-
Πιθανή η απαλλαγή από το φόρο πολυτελείας για I.Χ. αυτοκίνητα ανω των 1928cc για τους πολύτεκνους.
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Πιθανή η απαλλαγή από το φόρο πολυτελείας για I.Χ. αυτοκίνητα ανω των 1928cc για τους πολύτεκνους.Να βαλουν ομως εισοδηματικα κριτηρια. Απο ενα ετησιο εισοδημα και πανω να πληρωνονται τα τελη.
-
Και η καημένη η Ελένη.... Σνιφ.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Και η καημένη η Ελένη.... Σνιφ.Εκει πηγε και εσενα το μυαλο σου; Που καταδεχοταν να παιρνει επιδομα για πολυτεκνους. Θα μου πεις αφου δινοταν χωρις εισοδηματικα κριτηρια γιατι να μην το κανει;
-
Μην λαικιζετε ρε.. Ντροπή. Οι κανόνες δικαίου δεν έχουν εφαρμογή αν είσαι πλούσιος η όχι. Αν το δικαιούται θα το πάρει. Το ότι το κρατάει και δεν το χαρίζει όπου υπάρχει ανάγκη είναι το κατακριτεο.
-
Ναι σωστά
τώρα το χαρίζει η κυβέρνηση στην ΕΡΤ -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Μην λαικιζετε ρε.. Ντροπή. Οι κανόνες δικαίου δεν έχουν εφαρμογή αν είσαι πλούσιος η όχι. Αν το δικαιούται θα το πάρει. Το ότι το κρατάει και δεν το χαρίζει όπου υπάρχει ανάγκη είναι το κατακριτεο.Ναι ρε παιδι μου και αυτο. Να το χαρισει. Δλδ τοσο αναγκη το εχει το επιδομα;
-
*Το θολό τοπίο για την απόσυρση των ΙΧ αυτοκινήτων θα ξεκαθαρίσει άμεσα, με την Κυβέρνηση να καταθέτει προς ψήφιση στην Βουλή την παράτασή της στις αρχές Φεβρουαρίου, πιθανότατα με το νέο σχέδιο Νόμου για την φορολόγηση των ΙΧ.
Αυτό αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές μας, όπως και ότι το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο!
Αναμφισβήτητα είναι μια θετική έκβαση για την αγορά και μάλιστα θα διαρκέσει σε μια hot season καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε την περίοδο της Άνοιξης υπάρχουν πολλές παραγγελίες στα RAC (Rent a Car) λόγω εκκίνησης της τουριστικής περιόδου.
Οι ίδιες πηγές μας επιβεβαίωσαν και τις πληροφορίες μας σχετικά με τις αλλαγές που θα γίνουν στην φορολόγηση των ΙΧ και οι οποίες ως «σκεπτικό» έχουν να κάνουν με τη διασύνδεση κυρίως των έμμεσων φόρων (π.χ. πολυτελείας, τεκμηρίων διαβίωσης), αλλά και τέλους ταξινόμησης με την εμπορική αξία του αυτοκινήτου (λιανική τιμή) και όχι με τον κυβισμό του κινητήρα, όπως ισχύει σήμερα. Πιθανότητα δεν θα προβλέπεται πρόγραμμα απόσυρσης με το πέρας της παράτασης, αλλά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα ευνοηθούν φορολογικά τα μικρού κυβισμού αλλά και χαμηλής εμπορικής αξίας (έως 15.000-17.000 ευρώ) αυτοκίνητα, καθώς εκεί θα υπάρξει μείωση των τελών ταξινόμησης.*
Πηγή -
Αυτοκίνητο ή αλλιώς η κότα με τα χρυσά αυγά...
*Όπως δείχνουν τα πράγματα, η Κυβέρνηση δε θα αφήσει σε ησυχία το αυτοκίνητο, αφού διαπιστώνει οτι η ανάγκη ,αλλά και η επιθυμία των Ελλήνων να έχουν στην κατοχή τους ένα όχημα, γεμίζει τα κρατικά ταμεία…
Αυτό αποδείχτηκε και απο την πορεία των πληρωμών των τελών κυκλοφορίας η οποία κρίθηκε ως ιδιαίτερα ικανοποιητική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας λοιπόν, η Κυβέρνηση εξετάζει ένα σχέδιο επιβολής ενός νέου χαρατσιού, το οποίο θα το βαφτίσουν με τον εύηχο… περιβαντολογικό τίτλο: πράσινο τέλος.
Πρόκειται για ένα πράσινο σήμα, στα πρότυπα κάποιων χωρών της EE, οι οποίες σημειώστε πως δε φορολογούν το αυτοκίνητο τόσο βαριά, κατα την αγορά του, αλλά κατα τη χρήση του. Στην Ελλάδα οι Κυβερνήσεις το φορολογούν βαρέως τόσο κατα την αγορά, όσο και κατα τη χρήση του.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το χαράτσι αρχικά, θα κληθούν να το πληρώσουν οι κάτοχοι πετρελαιοκίνητων οχημάτων παλαιότερης τεχνολογίας απο EURO 4 και κάτω ή όσοι έχουν diesel οχήματα από το 2010 και πίσω. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από τα πόσα χρήματα τους λείπουν…
**Το χαράτσι εκτιμάται ότι θα είναι στα 50 με 70 € για τα IX αυτοκίνητα, μέχρι τα 2.000cc. Πάνω από αυτά τα κυβικά θα αυξάνεται περίπου 30%.
Τα επαγγελματικά οχήματα δε, άνω των 1.5 τόνων, καθώς και τα φορτηγά κλπ, θα πληρώσουν αρκετά περισσότερο (εκτιμάται 100€ και πάνω**), ενώ εξετάζεται να πληρώνουν αυξημένο τέλος και τα αυτοκίνητα που έχουν αποκτηθεί με leasing, αφού θεωρείται ότι κάνουν τα περισσότερα χιλιόμετρα, οπότε συνολικά ρυπαίνουν περισσότερο από τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα…*
Πηγή -
Είναι καιρός πια να διαμαρτυρηθουμε στο Συνταγμα και η μεση ταξη να πλακώσει τους αναρχικο κουμουνιστες που χαλανε καθε διαμαρτυρια
-
Κανένα νέο με την απόσυρση? Δεν έχει ακόμα υπογραφεί η παράταση και τα ΙΧ περιμένουνε στις μάντρες..
Τέλη κυκλοφορίας