Ο χρήστης nikolas445 έγραψε:
Παρατήρησα στα χαρτιά του αυτοκινήτου μου ότι έβγαζε Κάρτα Καυσαερίων κάπου στα μέσα Ιουλίου, και περνούσε ΚΤΕΟ προς τα τέλη Οκτωβρίου. Στο δελτίο αναγράφει ότι αυτό ισχύει και σαν ΚΕΚ για έναν χρόνο από την ημερ/νία που το αυτοκίνητο πέρασε.
Αυτή τη στιγμή έχω στα χέρια μου μια κάρτα καυσαερίων η οποία έχει βγει φέτος το καλοκαίρι 7ος 2016 (και ισχύει έως 7ο 2017) και το δελτίο που γράφει ότι ισχύει σαν ΚΕΚ μέχρι τον 10ο του 2017. Ο υπάλληλος στο ΚΤΕΟ μου είπε να πετάξω τη ΚΕΚ που έχω και να κρατήσω το δελτίο τεχνικού ελέγχου σαν ΚΕΚ, και να πάω του χρόνου τον Οκτώβρη για κάρτα και όχι τον Ιούλιο;
Ομολογώ ότι με μπέρδεψε...Τη 'καλοκαιρινή' τη πετάω έτσι απλά, δηλαδή πήγε το δεκάρικο τσάμπα; Δεν σχολιάζω το ότι δεν μου είπαν τίποτα όταν πήγα το καλοκαίρι (έτυχε και ήταν το ίδιο ΚΤΕΟ), γιατί η εναλλακτική θα ήταν να κυκλοφορώ χωρίς ΚΕΚ παράνομα για 4 μήνες προφανώς.
Εγώ τελικά με ποιά ημερομηνία θα πρέπει να πάω για τη νέα ΚΕΚ?
Το ΚΤΕΟ διαρκεί για 2 χρόνια, η ΚΕΚ για ένα. Ως εκ τούτου, για να συμπέσουν και να μην μπερδευτείς σου είπε αυτό (να την πετάξεις), καθώς θα πρέπει να πας σε δύο δόσεις (για την επόμενη ΚΕΚ -πχ σε αντιπροσωπεία- και το ΚΤΕΟ).
Αλλά αν έχεις δύο ΚΕΚ που ισχύουν για το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα, όντως δεν έχει νόημα να κρατάς την παλιότερη, κρατάς μόνο αυτή με την μεταγενέστερη ημερομηνία λήξης.
Αν έχεις ήδη ΚΕΚ σε ισχύ όταν πας για ΚΤΕΟ ή συνεργείο, τους το λες γιατί μπορεί να το ξεχάσουν, να θεωρήσουν ότι δεν έχεις, να σου βγάλουν μια έτσι για το γαμώτο κλπ κλπ....