Καλημέρα.
Δεν συμφωνώ με όσα λέγονται πιο πάνω για τα ατυχήματα.
Αν είσαι κουλός προφανώς και κινδυνεύεις, αν γνωρίζεις να οδηγείς είτε δεξιοτίμονο έχεις είτε αριστεροτίμονο απλά είναι θέμα συνήθειας. Άνετα οδηγώ το δεξιοτίμονο Ελλάδα και το αριστεροτίμονο Αγγλία. Το πρόβλημα που είχα Αγγλία ήταν στα Parking/Αεροδρόμια και στις προσπεράσεις στους στενούς επαρχιακούς δρόμους τύπου Ουαλίας. Ελλάδα με το αντίστροφο έχεις στα διόδια. Επίσης στην Αγγλία πολλά πράγματα είναι αυτοματοποιημένα με αναγνώριση πινακίδας, οπότε με Αγγλική πινακίδα είσαι σίγουρος ότι όλα δουλεύουν ρολόι. Απλά οι Άγγλοι είναι κουλοί οπότε take extra care.
Για να μην μπερδεύεσαι, εγώ δεν το είχα στείλει με νταλίκα. Το είχα στείλει με καράβι. Υπάρχουν Ferries που κάνουν αυτή τη δουλειά (όπως μεταφέρουν καινούρια αμάξια μεταφέρουν και μερικά μεταχειρισμένα). RO/RO είναι το φτηνότερο, Roll On, Roll Off. Γι' αυτό σου έγραψα για Southampton - Πειραιάς. Το κόστος τότε (Δεκέμβριος 2013) ήταν 525 λίρες για την Βρετανική εταιρία και 100+ ευρώ για την Ελληνική (τα 100 αυτά προέκυψαν, δεν τα ήξερα εξ αρχής). Η εταιρία που είχα χρησιμοποιήσει ήταν η Freight Forwarding και το καράβι που έπιανε τότε Southampton - Πειραιά ήταν ένα της Grimaldi, GRANDE SCANDINAVIA.
Για τα νομικά όλα μια ιδέα είναι. ΟΚ 6 μήνες, αλλά αν σε πιάσουν. Εγώ το είχα 2 χρόνια χωρίς να έχει βγει και 1 χρόνο χωρίς ΚΤΕΟ. Not a big deal. Απλά δεν κατέβαινα λονδίνο εννοείται, έκανα περιορισμένες μετακινήσεις ειδικά το χρόνο που δεν είχε ΚΤΕΟ. Και μόλις η ασφάλεια έπεσε σε λογικά επίπεδα, πήρα αυτοκίνητο εκεί. Μην υποτιμάς τα αυτοκίνητα που μπορείς να αγοράσεις, εγώ με 1100 λίρες αγόρασα Fiat Stilo Abarth 2.4 20V με κιβώτιο F1 (selespeed). Είχε τα θεματάκια του (λάστιχα, service, MOT) αλλά τα φτιάχνεις σιγά σιγά. Αν θες να αγοράσεις εκεί αυτοκίνητο, να πληρώσεις οπωσδήποτε το HPI certificate να δεις αν το αυτοκίνητο είναι καθαρό. Εγώ το ψιλορίσκαρα με το Stilo (το πήρα από ebay) αλλά το έφερα Ελλάδα και το σηκώσαμε με τον κολλητό μου και είναι πεντακάθαρο. Γενικά να προτιμήσεις ενεργοβόρα αυτοκίνητα για να τα πάρεις σε καλή κατάσταση. Αν πάρεις diesel ας πούμε θα έχει 200.000 km σε αυτά τα λεφτά και μπορεί και πιο πάνω. Το Stilo το πήρα με 90000 km (55000 miles) στη 12ετία και ήταν πρώτο χέρι. Επίσης μην υποτιμάς τη σκουριά, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα εκεί. Σε Punto HGT Multijet που είχα πάει να δω το λυπήθηκε η ψυχή μου, ήταν όπως θα γίνει το δικό μου σε 20 χρόνια από τώρα.