-
Παιδιά ηρεμήστε λίγο! Φιλικά σας μιλάω. Ηρέμησε και εσύ @GGAB, και πες μου τι συνέβη. Αν κατάλαβα καλά, Hyundai Atos είναι το αμάξι σου. Πρόλαβες να δεις ποιος τράκαρε το αμάξι σου;
-
Την Πέμπτη το απόγευμα στο νοσοκομείο Γεννηματάς κλασσικοί μαλάκες έχουν παρκάρει τουλάχιστον 3 αμάξια κάθετα πιάνοντας 2 πάρκινγκ (όποιος έχει πάει θα ξέρει) και τα 2 έχοντας πιάσει από 2 θέσεις αναπήρων το καθένα. Το θέμα είναι ότι εκεί μέσα για να παρκάρεις, πρέπει να έχεις μεγάλη κωλοφαρδία, μια που τις τελευταίες φορές που έχω πάει έχω βρει μετά από πολύ ώρα ψάξιμο και αυτό λόγω τύχης αφού έφευγε κάποιος.
-
Απιστευο ΖΩΟ με polo tsi γυναικα γυρω στα 50 μπαινει αναποδα στο στενο που μενω και βρισκει αμαξι να ερχεται σωστα. Της λεει να κανει οπισθεν και με τα χιλια ζορια φτανει παλι στη γωνια. Εκει αρχιζουν αυτα που βλεπεις σε βιντεακια.. Δε μπορουσε να καταλαβει πως να κοψει το τιμονι με οπισθεν για να ξαναβγει στον καθετο.. και δως του μπρος και δως του πισω και τιμονιες κτλπ..ευτυχως δε το εφερε καθετα.. μιλαμε για 5-10 λεπτα να παλευει και να εχει γινει απιστευτο μποτιλιαρισμα..
-
Εγκληματικό να δίνουν διπλώματα οδήγησης σε ανθρώπους που δεν έχουν επαφή με την λέξη οδήγηση.
Είχα και εγώ ένα φιλαράκι που με κάποιον γνωστό κατάφερε και πήρε το δίπλωμα.
Δεν ξέρω ποιος οδήγησε την ημέρα της εξέτασης.Ξέρω όμως ότι όποτε έμπαινε σε αυτοκίνητο πάθαινε 'κρίση' και δεν μπορούσε να οδηγήσει. Μπερδευόταν, αγχωνόταν, νευρίαζε, γύριζε το μάτι του ανάποδα. Δεν το είχε με τίποτα.
Μέχρι πριν κάποια χρόνια ήξερα ότι δεν μπήκε στο κόπο να αγοράσει ποτέ αυτοκίνητο.
Μαθαίνω ότι τελικά ακόμη παραμένει 'συνοδηγός'.Ωστόσο δίπλωμα έχει...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγκληματικό να δίνουν διπλώματα οδήγησης σε ανθρώπους που δεν έχουν επαφή με την λέξη οδήγηση.Είχα και εγώ ένα φιλαράκι που με κάποιον γνωστό κατάφερε και πήρε το δίπλωμα.
Δεν ξέρω ποιος οδήγησε την ημέρα της εξέτασης.Ξέρω όμως ότι όποτε έμπαινε σε αυτοκίνητο πάθαινε 'κρίση' και δεν μπορούσε να οδηγήσει. Μπερδευόταν, αγχωνόταν, νευρίαζε, γύριζε το μάτι του ανάποδα. Δεν το είχε με τίποτα.
Μέχρι πριν κάποια χρόνια ήξερα ότι δεν μπήκε στο κόπο να αγοράσει ποτέ αυτοκίνητο.
Μαθαίνω ότι τελικά ακόμη παραμένει 'συνοδηγός'.Ωστόσο δίπλωμα έχει...
Αυτόν μην τον φοβάσαι, έχει αντιληφθεί ότι δεν το έχει και γι αυτό παραμένει συνοδηγός. Κάτι άλλους να φοβάσαι που νομίζουν ότι το έχουν και είναι τέρμα άσχετοι με το θέμα...
Εχθές πέρασε τύπισσα 50+ διασταύρωση με κόκκινο ενώ είχαν ήδη περάσει 4 αυτοκίνητα από την κάθετη κατεύθυνση της διασταύρωσης. Εγώ έστριβα δεξιά με το μηχανάκι και την είδα να περνάει μπροστά μου ατάραχη. Την πιάνει κόκκινο στο επόμενο φανάρι και όταν της λέω 'το κόκκινο δεν το είδες;' μου λέει 'ήταν ένα φορτηγό παρκαρισμένο μπροστά στο φανάρι και δεν το είδα'. Το φανάρι, εν τω μεταξύ έχει και ένδειξη επάνω από το δρόμο εκτός από το πεζοδρόμιο...
-
Σκηνικό τέτοιο έχω πάθει και εγώ πολύ πρόσφατα.
Ήμουν πεζός, σε STOP σε είσοδο σε κυκλική πλατεία, δεν σταμάτησε και με χτύπησε ξώφαλτσα στο πόδι.
Tου δείχνω το STOP με το χέρι και με ένα στυλάκι μάγκικο μου πετά την ατάκα:
'Τα STOP είναι μόνο για τα αυτοκίνητα. Εσύ είσαι πεζός. Τι ζόρι τραβάς;;;'...Και απλά συνέχισε να οδηγεί σαν να μη τρέχει τίποτα.
Και μετά ξεκίνησα να βρίζω... Με άκουσε όλο το οικοδομικό τετράγωνο.
Ο τύπος αδιαφόρησε εντελώς. Στα @α@άρια του κιόλας. -
Καλα και εσύ σε άλλη χώρα ζεις και μεγαλωσες και περιμενες να σταματήσει το αυτοκίνητο. Εγώ και διάβαση πεζών να είχε πρώτα θα σιγουρευομουνα οτι θα σταματήσει το αυτοκίνητο και μετα θα έκανα την κίνηση μου.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σκηνικό τέτοιο έχω πάθει και εγώ πολύ πρόσφατα.
Ήμουν πεζός, σε STOP σε είσοδο σε κυκλική πλατεία, δεν σταμάτησε και με χτύπησε ξώφαλτσα στο πόδι.
Tου δείχνω το STOP με το χέρι και με ένα στυλάκι μάγκικο μου πετά την ατάκα:
'Τα STOP είναι μόνο για τα αυτοκίνητα. Εσύ είσαι πεζός. Τι ζόρι τραβάς;;;'...Και απλά συνέχισε να οδηγεί σαν να μη τρέχει τίποτα.
Και μετά ξεκίνησα να βρίζω... Με άκουσε όλο το οικοδομικό τετράγωνο.
Ο τύπος αδιαφόρησε εντελώς. Στα @α@άρια του κιόλας.Αυτοί είναι οι χειρότεροι. Η ευγένεια είναι συγγένεια της παιδείας. Και η αναγνώριση του λάθους. Αλλά αυτά στην Ελλάδα είναι ψιλά γράμματα..
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Καλα και εσύ σε άλλη χώρα ζεις και μεγαλωσες και περιμενες να σταματήσει το αυτοκίνητο. Εγώ και διάβαση πεζών να είχε πρώτα θα σιγουρευομουνα οτι θα σταματήσει το αυτοκίνητο και μετα θα έκανα την κίνηση μου.Το θέμα είναι ότι αν δεν περνούσα, θα ήμουν ακόμα εκεί και θα περίμενα.
Αφού κανείς δεν μπαίνει στο κόπο να σταματήσει για 3'', να περάσει ο πεζός, υποχρεωτικά ο πεζός κάνει κίνηση για να δείξει ότι θέλει να περάσει. Οπότε ελπίζει ότι κάποιος θα σταματήσει.Αν ο άλλος ρίχνει λίγο την ταχύτητα επειδή έχει STOP και μετά πατά γκάζι για να περάσει το STOP γρήγορα, γράφοντας στα @α@άρια του τους πεζούς, αυτό τον καθιστά γελοίο, μαkάκα και επικίνδυνο.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Καλα και εσύ σε άλλη χώρα ζεις και μεγαλωσες και περιμενες να σταματήσει το αυτοκίνητο. Εγώ και διάβαση πεζών να είχε πρώτα θα σιγουρευομουνα οτι θα σταματήσει το αυτοκίνητο και μετα θα έκανα την κίνηση μου.
Το θέμα είναι ότι αν δεν περνούσα, θα ήμουν ακόμα εκεί και θα περίμενα.
Αφού κανείς δεν μπαίνει στο κόπο να σταματήσει για 3'', να περάσει ο πεζός, υποχρεωτικά ο πεζός κάνει κίνηση για να δείξει ότι θέλει να περάσει. Οπότε ελπίζει ότι κάποιος θα σταματήσει.Αν ο άλλος ρίχνει λίγο την ταχύτητα επειδή έχει STOP και μετά πατά γκάζι για να περάσει το STOP γρήγορα, γράφοντας στα @α@άρια του τους πεζούς, αυτό τον καθιστά γελοίο, μαkάκα και επικίνδυνο.
Βεβαια μην ξεχναμε τα αλλα τα τραγικα πχ να βλεπεις φαναρια καθε 50 μετρα στην παραλιακη (λες και ο πεζος ειναι παραλητος και δεν μπορει να περπατησει 50 μετρα) η να βλεπεις να πεταγονται πεζοι στον δρομο ακομα και οταν βλεπουν οτι ερχεσαι αρκετα γρηγορα.
-
Ο χρήστης EviaForever έγραψε:
Παιδιά ηρεμήστε λίγο! Φιλικά σας μιλάω. Ηρέμησε και εσύ @GGAB, και πες μου τι συνέβη. Αν κατάλαβα καλά, Hyundai Atos είναι το αμάξι σου. Πρόλαβες να δεις ποιος τράκαρε το αμάξι σου;Αν εβλεπα ποιος το εκανε,δεν θα τον χαιρετουσα απο δω μεσα!!! αλλα απο κοντα
Τεςπα......μετα απο 14 χρονια θα παει για πρωτη φορα σε φαναρτζη
Ποσα € περιπου θελουν για επισκευη/βαψιμο πισω φτερακι ατος;;;; -
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Βεβαια μην ξεχναμε τα αλλα τα τραγικα πχ να βλεπεις φαναρια καθε 50 μετρα στην παραλιακη (λες και ο πεζος ειναι παραλητος και δεν μπορει να περπατησει 50 μετρα) η να βλεπεις να πεταγονται πεζοι στον δρομο ακομα και οταν βλεπουν οτι ερχεσαι αρκετα γρηγορα.
Τα πολλά φανάρια στην παραλιακή τα έβαλαν γιατί δεν μπορούσαν να βάλουν σαμαράκια, ώστε να 'φρενάρουν' κάπως όσους έτρεχαν με υπερβολικές ταχύτητες, ειδικά κάποιους κάγκουρες.
Κανονικά θα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να είχαν κάνει υπόγειες διαβάσεις ή πεζογέφυρες για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πεζών, αλλά από ότι κατάλαβα οι ίδιοι οι δήμοι ήθελαν και θέλουν να φαίνεται η κοσμοσυρροή που θέλει να διασχίσει κάθετα το δρόμο.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Καλα και εσύ σε άλλη χώρα ζεις και μεγαλωσες και περιμενες να σταματήσει το αυτοκίνητο. Εγώ και διάβαση πεζών να είχε πρώτα θα σιγουρευομουνα οτι θα σταματήσει το αυτοκίνητο και μετα θα έκανα την κίνηση μου.Αυτο το απιστευτο μου συνεβει πριν απο χρονια στη Σλοβενια........
Ειμαστε σε διαβαση πεζων και κοκαλωνουν τα αυτοκινητα και προς τις δυο κατευθυνσεις........μας πηρε πανω απο λεπτο να καταλαβουμε οτι ολοι περιμεναν υπομονετικα να περασουμε εμεις!!!!!!
Παιδες ειμαστε ενα κλικ καλυτεροι σε αυτον τον τομεα απο τους Ιταλους,που ειναι τελευταιοι.......απλα αυτοι επιταγχυνουν στις διαβασεις. -
Το ιδιο μου εχει συμβει και στη βουλγαρια. Να πλησιαζω στη διαβαση και να σταματανε τα αυτοκινητα επιτοπου. Κατα τα αλλα η οδηγηση των βουλγαρων μπορουσε ανετα να χαρακτηριστει εγκληματικη αλλα τουλαχιστον σ αυτο ηταν αψογοι και δε νομιζω οτι υπαρχει δικαιολογια για εμας. Απλα μας εμαθαν ετσι. Στο θεμα λοιπον κι εγω να σχολιασω. Πεζος κυριος 60 ετων περιπου καλοντυμενος, κραταει το χερι προφανως απο το εγγονακι το οποιο δε θα ειναι 3 ετων και κατευθυνεται προς το σπιτι του σε πολυκατοικια στην οποια υπαρχει ραμπα αναπηρικου, πανω στην οποια εχει παρκαρει αμαξι και οντως εμποδιζει. Ο ανθρωπος αγανακτει ορθως, ωστοσο η συμπεριφορα του ειναι απαραδεκτη μιας και μονολογει δυνατα και για κερασακι στην τουρτα πεταει και ενα 'μ@λ@κ@' ετσι για να ολοκληρωθει το μπινελικι. Φυσικα το παιδακι εντυπωσιαζεται με την ωραια λεξη και αρχιζει να επαναλαμβανει οτι ακουσε μ@λ@κ@,μ@λ@κ@ συνεχως. Ο παππους χλωμιαζει επειδη καταλαβε προφανως το λαθος του και σταματαει. Προφανως το παιδακι θα την ξανακουσει τη λεξη στη ζωη του οποτε μικρο το κακο αλλα ποσο ευκολα δινει λαθος παιδεια καποιος και ποιος ειναι πιο ζωο τελικα
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τα πολλά φανάρια στην παραλιακή τα έβαλαν γιατί δεν μπορούσαν να βάλουν σαμαράκια, ώστε να 'φρενάρουν' κάπως όσους έτρεχαν με υπερβολικές ταχύτητες, ειδικά κάποιους κάγκουρες.
Κανονικά θα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να είχαν κάνει υπόγειες διαβάσεις ή πεζογέφυρες για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πεζών, αλλά από ότι κατάλαβα οι ίδιοι οι δήμοι ήθελαν και θέλουν να φαίνεται η κοσμοσυρροή που θέλει να διασχίσει κάθετα το δρόμο.
Ολο το ποστ ειναι λαθος.
α) ναι, διαβασεις ΜΕ πεζοφαναρα ΜΕ κουμπι. Γιατι κανεις δεν θα περπατησει 50μ για να διασχισει το δρομο, ειδικα αμα πχ θελει να παει και προς την αντιθετη κατευθυνση στην απεναντι πλευρα του δρομου.
β) Σαμαρακια στη παραλιακη? Απαγορευονται. Τα σαμαρακια μπαινουν σε συγκεκριμενους τυπους δρομου και η παραλιακη δεν ειναι ενας απο αυτους.
γ) οχι. κανεις δεν θα χρησιμοποιουσε υπογειες διαβασεις, ποσο μαλλον πεζογεφυρες, οταν μπορει να τρεξει καθετα το δρομο. Και ειναι και πολυ ακριβες. -
Ώρα περίπου 7:30 το πρωί.
Οδηγός σχολικού λεωφορείου (τα μεγάλα απο τουριστικά γραφεία) στρίβει σε σταυροδρόμι, έχοντας ξεχασμένα τα αλαρμ από την τελευταία στάση που έκανε για να πάρει παιδάκια. Τύπος με μηχανάκι που κινούνταν δίπλα του είδε το χάρο με τα μάτια του. Ο οδηγός του λεωφορείου κορνάρει και βρίζει...
Άλλο λεωφορείο γεμάτο τουρίστες κινείται νωχελικά με αναμένα αλαρμ από το Σύνταγμα έως τις στήλες του Ολυμπίου Διός στη μέση του δρόμου με 5 χλμ. Φυσικά ο δρόμος είναι άδειος. Μάλιστα αλλάζει και λωρίδα...
Έχουν πάθει μαλάκυνση εγκεφάλου όλοι τους?
-
Μπραβο στην κυρια που μου ζητησε συγγνωμη σημερα βγαζωντας μουρη λιγο γρηγορα απο τυφλο stop μεσα στους Αμπελοκηπους.
Καλος παπαρας κι εγω χτυπησα καθρεφτη σημερα σε πολυ στενο αλλα σταματησα να δω (οχι τον δικο μου ρε... ) μη τον εσπασα.. (ναι ρε νταξ ητανε ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΝΟΥ ΛΕΜΕ )
Τρελη παπαρια πηγε να παιχτει προχθες στα Πατησια και θα εμπλεκα εμμεσα.. ειναι αναμεσα σε μενα και το εμπρος λεωφορειο ,μηχανακι το οποιο εχει ερθει απο δεξια και παει να βγει καβαλα στη διαχωριστικη να κερδισει μερικα αυτοκινητα (προφανως δε χωραγε να συνεχισει ευθεια απο δεξια γιατι εκλεινε το λεωφορειο λογω φαρδους) και τη στιγμη που το κοβει καθετα για να βγει ερχοταν απο απεναντι ομοιος του! Μετωπικη με παπια αναμεσα σε αυτοκινητα και λεωφορειο θα χαμε Πως το σωσε ο απεναντι δε ξερω, 'σφιχτηκα' ασχημα παντως..
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ολο το ποστ ειναι λαθος.
α) ναι, διαβασεις ΜΕ πεζοφαναρα ΜΕ κουμπι. Γιατι κανεις δεν θα περπατησει 50μ για να διασχισει το δρομο, ειδικα αμα πχ θελει να παει και προς την αντιθετη κατευθυνση στην απεναντι πλευρα του δρομου.
β) Σαμαρακια στη παραλιακη? Απαγορευονται. Τα σαμαρακια μπαινουν σε συγκεκριμενους τυπους δρομου και η παραλιακη δεν ειναι ενας απο αυτους.
γ) οχι. κανεις δεν θα χρησιμοποιουσε υπογειες διαβασεις, ποσο μαλλον πεζογεφυρες, οταν μπορει να τρεξει καθετα το δρομο. Και ειναι και πολυ ακριβες.Έγραψα εγώ πουθενά ότι μπορούν να βάλουν 'σαμαράκια' στην παραλιακη;
Εγώ έγραψα ότι δεν τα έβαλαν γιατί δεν μπορούσαν (προφανέστατα αφού είναι λεωφόρος).Τώρα για τα υπόλοιπα (διαβάσεις, πεζογέφυρες, φανάρια, κουμπιά κλπ...) έχω άλλη άποψη, αλλά δεν αξίζει το κόπο να κάτσουμε να το αναλύσουμε.
-
Το 'καλό παράδειγμα' μας δίνει η Τροχαία! Ήταν 12 το πρωί. Στην οδό Γκορτζή, απέναντι από το 1ο Γυμνάσιο-1ο Λύκειο είχε παρκάρει στα δεξιά, μια αστυνομική μηχανή της Τροχαίας, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να μην περνούν εύκολα. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Αστυνομικοί δεν έκοβαν κλήσεις στα αυτοκίνητα που είχαν παρκάρει παράνομα στα αριστερά, αλλά τα κοίταγαν σαν να είναι αξιοθέατα! Το μόνο που έκαναν, ήταν να πιάνουν στα πράσα μοτοσυκλετιστές χωρίς κράνος.
-
@storm
ετσι οπως το διαβασα, νομιζα οτι προκρινες τα σαμαρακια ως λυση που δεν εγινε. Τελικα λεγαμε το ιδιο (οτι δεν μπαινουν σε τετοιους δρομους) αλλα δεν καταλαβαινω γιατι το αναφερεις, αφου ειναι κατι που πολυ απλα δεν θα μπορουσε να γινει.στα υπολοιπα: σε τι διαφωνεις? στο οτι κανενας πεζος δεν θα εκανε το κυκλο/μανουρα/επιπλεον προσπαθεια που απαιτει το να διασχισεις το δρομο μεσω υπογειας ή πεζογεφυρας? Στο οτι για αυτο το λογο θα ηταν πεταμενα λεφτα? ή στο οτι αρκουν οι διαβασεις με φαναρια+κουμπι?
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]