-
'Αβολες αληθειες ή ευχαριστα ψεμματα;' Αντε στην αρχη της κρισης, αν εισαι και της νοοτροπίας της 'ταξης και της ηθικης' να το δεχτεις. Καμμια αντιρρηση. Eξαλλου αρχικα, ολοι οι εγκριτοι παραγοντες της δημοσιας ζωης μας μιλουσαν για μια εξυγιανση και έναν περιορισμο των ανισοτητων. Οταν εχεις κιολας ως αντιβαρο στην πολιτικη σου σκεψη το ΒΟΘΡΟΚ, όλα αυτά ακουγονται ευηχα. Αβολη αληθεια μεν, αλλα αναγκαια. Βεβαια, η χρυση 5ετια της ΝΔουλας που με τον Κωστακη της σε ρολο Αντρεαχ4 στις σπαταλες δεν συνετελεσε καθολου. Όχι δα...
5 χρονια μετα, τι; Ηταν εξυγιανση και τσακισμα των συντεχνιωνε όπως χτυπιοταν μεχρι και ο Κουρης στην Αυριανη ή ενα βιαιοτατο σκισιμο των παντων;
-ΔΥ/Συνταξιούχοι στο -
**Παρακαλώ αποφύγετε την χρησιμοποίηση της κόκκινης γραμματοσειράς, καθώς αυτό παραπέμπει στην Διαχείριση.
Μπορείτε να κάνετε quote μόνο το σημείο που θέλετε να τονίσετε. Έτσι δεν δημιουργείται πρόβλημα κατανόησης και σε όσους χρήστες διαβάζουν μέσω Tapatalk το οποίο και δεν έχει έγχρωμες γραμματοσειρές.**
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
ΥΓ: Και αν οι συνταξαρες στα 50 με τα τρελα εφάπαξ είναι το ένα ακρο, υπαρχει και αυτό που ετοιμαζουν για εμας όχι τωρα, αλλα από τοτε (2010, στο 4μηνο του ΓΑΠ): Συνταξη στα 67, βασικη συνταξη στα 360€. Ο,τι και αν καναμε (Πεστα ρε Noam Chomsky), αυτό μας αξιζει πια; Γιατι εμεις (οι τωρινοι 30αρηδες), που μας αφορα αυτος ο βοθρος, δεν καναμε το τρισμεγιστο εγκλημα να μη ζητάμε παντου αποδειξεις το '80-'90. Βλέπαμε thudercats και τα κοριτσακια μικρο μου πονι και παιζαμε σε ATARi 2600. Μαλλον αυτό θα φταιει. Πρεπει να το πληρωσουμε εμεις λοιπον και να λεμε απλα αμαρτίες γονεων παιδεύουσι τεκνα και κάθε πρωι ολοι συντονισμένοι στο ΣΚΑΪ για κατηχηση από τον κ. Αρη ...Ναι αλλα μην ξεχνας πως εκεινοι που πριν κατι χρονια πηραν ΕΦΑΠΑΞΑΡΕΣ (πχ ενα πολυ απλο παραδειγμα, εχω φιλο του πατερα μου που ηταν ταμειας σε τραπεζα και πηρε 300.000ε ΕΦΑΠΑΞ) ειτε τα επενδυσαν ηταν τα παραχωρησαν στα παιδια τους που τοτε εβλεπαν Thundercats οποτε δεν αλλαζει και πολυ το τοπιο. Ξερεις τι ειναι να βλεπεις ατομα που δεν εχουν κανει ΤΙΠΟΤΑ στην ζωη τους και να βρισκουν ετοιμα ακινητα και μετρητα επειδη ο μπαμπας δουλευε στην ΔΕΗ πχ (παλι απο κοντινο μου παραδειγμα και μιλαμε για απλο Δ.Υ οχι στελεχος) και ειχε παρει πανω απο 500.000ε ΕΦΑΠΑΞ τα οποια και επενδυσε? Οποτε μην λεμε οτι θελουμε, ειτε τα εφαγαν οι γονεις ειτε οι παππουδες στο τελος στα παιδια και εγγονια φτανουν παλι τα 'φαγωμενα'.
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Ναι αλλα μην ξεχνας πως εκεινοι που πριν κατι χρονια πηραν ΕΦΑΠΑΞΑΡΕΣ (πχ ενα πολυ απλο παραδειγμα, εχω φιλο του πατερα μου που ηταν ταμειας σε τραπεζα και πηρε 300.000ε ΕΦΑΠΑΞ) ειτε τα επενδυσαν ηταν τα παραχωρησαν στα παιδια τους που τοτε εβλεπαν Thundercats οποτε δεν αλλαζει και πολυ το τοπιο. Ξερεις τι ειναι να βλεπεις ατομα που δεν εχουν κανει ΤΙΠΟΤΑ στην ζωη τους και να βρισκουν ετοιμα ακινητα και μετρητα επειδη ο μπαμπας δουλευε στην ΔΕΗ πχ (παλι απο κοντινο μου παραδειγμα και μιλαμε για απλο Δ.Υ οχι στελεχος) και ειχε παρει πανω απο 500.000ε ΕΦΑΠΑΞ τα οποια και επενδυσε? Οποτε μην λεμε οτι θελουμε, ειτε τα εφαγαν οι γονεις ειτε οι παππουδες στο τελος στα παιδια και εγγονια φτανουν παλι τα 'φαγωμενα'.
Επειδή ολως τυχαιως και ο δικος μου πατερας δουλευε στην ΔΕΗ, υπηρχε νομος ο οποιος περιοριζε το ΕΦΑΠΑΞ maximum στα 50.000€ από το 2001, επι Σημιτη. Και μιλαμε επισης για τεχνιτη πρωτης σειρας μαθητειας που δεν διατελεσε ποτε διευθυντης αν και του προταθηκε.
Α, και μια ενδεικτικη λεπτομερεια για να καταλάβετε το θρασος της προπαγάνδας: η περιβοητη μειωση ρεύματος είναι το 30% για την πρωτη και μονο κατοικια. Από το 2012 φορολογείται κανονικα ως εισοδημα.Ξερεις τι είναι να εχεις παρει δανειο (επενδυση -κατάστημα-, όχι...εξοχικο) το 2001 και να το πληρωνεις αγόγγυστα -δλδ διχως καμια ρυθμιση- ενώ εχεις φαει μειον 1500€ το μηνα, γαμωντας την ζωη σου;
Ξερεις τι είναι το 'τυχερο' παιδι να καθεται πανω σε μια ατομικη βομβα αν πεθανει (συγγνωμη, ψοφησει για τα φιλελεδια) ο γονιος;
Ξερεις τι είναι με το ένα χερι να του κοβουν 5000€ περιπου σταθερα κάθε χρονο σε ετησια βαση και ταυτόχρονα να ζητουν ολο και μεγαλυτερη αναλογικα εφορια, η οποια αν ψοφησει ο γονιος παει αυτουσια στο παιδι αφου δανειο και εφορια απλα δεν πανε μαζι από το 2012;Τα 'φαγωμενα' λοιπον, είναι αγορασμένα και μαλιστα με αιμα. Δεν ξερω που διαολο τα εχετε δει αυτά που λετε. Το σιγουρο είναι ότι δεν ισχυουν. Το άλλο δε γαματο είναι ότι ξερω τοσους και τοσους ΔΕΚΟτζηδες γενικα και κανεις, ΚΑΝΕΙΣ δεν εχει τα παιδια του μεσα στην οποια επιχειρηση. Οι ιστοριούλες αυτές βολευουν και είναι ωραιο να λεγονται εκ του ασφαλους...Το θεμα είναι ότι ολοι, ΟΛΟΙ (πλην των πραγματικα πλουσιων) με τον ένα ή τον άλλο τροπο χασαμε παρα πολλα και το πρόβλημα είναι ότι με τη φορολογια που εχει επιβληθει ΠΟΤΕ δε θα μπορέσουμε να ανασανουμε. Αυτό μετραει. Τα οποια μιση εχει ο καθενας για την οποιαδήποτε άλλη κοινωνικη ομαδα δεν εχουν καμια πλεον σημασια μετα από οσα εχουν γινει και ειδικα με τον pizza από την Βιλγαρια. Κανεις δεν πρεπει να χασει τιποτε αλλο πια, γιατι με τον ένα ή με τον άλλο τροπο ειμαστε ολοι διασυνδεδεμένοι μεταξυ μας._
-
Ναι αλλα μην ξεχνας πως εκεινοι που πριν κατι χρονια πηραν ΕΦΑΠΑΞΑΡΕΣ (πχ ενα πολυ απλο παραδειγμα, εχω φιλο του πατερα μου που ηταν ταμειας σε τραπεζα και πηρε 300.000ε ΕΦΑΠΑΞ) ειτε τα επενδυσαν ηταν τα παραχωρησαν στα παιδια τους που τοτε εβλεπαν Thundercats οποτε δεν αλλαζει και πολυ το τοπιο. Ξερεις τι ειναι να βλεπεις ατομα που δεν εχουν κανει ΤΙΠΟΤΑ στην ζωη τους και να βρισκουν ετοιμα ακινητα και μετρητα επειδη ο μπαμπας δουλευε στην ΔΕΗ πχ (παλι απο κοντινο μου παραδειγμα και μιλαμε για απλο Δ.Υ οχι στελεχος) και ειχε παρει πανω απο 500.000ε ΕΦΑΠΑΞ τα οποια και επενδυσε? Οποτε μην λεμε οτι θελουμε, ειτε τα εφαγαν οι γονεις ειτε οι παππουδες στο τελος στα παιδια και εγγονια φτανουν παλι τα 'φαγωμενα'.
Επειδή ολως τυχαιως και ο δικος μου πατερας δουλευε στην ΔΕΗ, υπηρχε νομος ο οποιος περιοριζε το ΕΦΑΠΑΞ maximum στα 50.000€ από το 2001, επι Σημιτη. Και μιλαμε επισης για τεχνιτη πρωτης σειρας μαθητειας που δεν διατελεσε ποτε διευθυντης αν και του προταθηκε.
Α, και μια ενδεικτικη λεπτομερεια για να καταλάβετε το θρασος της προπαγάνδας: η περιβοητη μειωση ρεύματος είναι το 30% για την πρωτη και μονο κατοικια. Από το 2012 φορολογείται κανονικα ως εισοδημα.Ξερεις τι είναι να εχεις παρει δανειο (επενδυση -κατάστημα-, όχι...εξοχικο) το 2001 και να το πληρωνεις αγόγγυστα ενώ εχεις φαει μειον 1500€ το μηνα, γαμωντας την ζωη σου;
Ξερεις τι είναι το 'τυχερο' παιδι να καθεται πανω σε μια ατομικη βομβα αν πεθανει (συγγνωμη, ψοφησει για τα φιλελεδια) ο γονιος;
Ξερεις τι είναι με το ένα χερι να του κοβουν 5000€ περιπου σταθερα κάθε χρονο σε ετησια βαση και ταυτόχρονα να ζητουν ολο και μεγαλυτερη αναλογικα εφορια, η οποια αν ψοφησει ο γονιος παει αυτουσια στο παιδι αφου δανειο και εφορια απλα δεν πανε μαζι από το 2012;Τα 'φαγωμενα' λοιπον, είναι αγορασμένα και μαλιστα με αιμα. Δεν ξερω που διαολο τα εχετε δει αυτά που λετε. Το σιγουρο είναι ότι δεν ισχυουν. Οι ιστοριούλες αυτές βολευουν και είναι ωραιο να λεγονται εκ του ασφαλους...
Δεν ειπα ποτε πως ο ανθρωπος ηταν τεχνιτης, υπευθυνος αν θυμαμαι καλα σταθμου ηταν (ειπα μονο πως δεν ηταν Στελεχος κατι που το ξερω σιγουρα). Τωρα αν ενας τεχνιτης παιρνει 50.000ε ΕΦΑΠΑΞ (μετα το 2001 οπως αναφερες και εσυ) δεν το θεωρω κακο νουμερο. Εμενα ο πατερας μου που ηταν ηλεκτρολογος δημοσιου και ειχε δουλεψει και στην ΔΕΗ ενω ηταν να παρει 40.000ε ΕΦΑΠΑΞ στο τελος του εδωσαν 20.000ε και του ειπαν πως ΑΝ ποτε ανακαμψει η οικονομια ισως να παρει και το υπολοιπο. Οποτε οπως καταλαβαινεις δεν ειναι 'προπαγανδα' οσα λεω αλλα αληθειες.
-
Φιλε μου δεν αναφέρομαι στην δικη σου προπαγανδα. Μιλαω γενικα για το 'πυρ ομαδον' εναντιον κάθε ΔΥ από την Αδωνοτζημερια. Στο πυρ-ομαδον εναντιον συλλήβδην ολων των ΕΕ κοκ.
Βλεπω τον εαυτο μου να συσσωρευει χρεη σε ΟΑΕΕ και εφορια στο διηνεκες, γιατι ο ΔΥ τον ηπιε και ο ΙΥ δανειζεται από τον συνταξιουχο παππου που επαθε αντιστοιχα το θανατο της αλεπους για να μου πληρωσει τα διδακτρα, βλεπω την φιλη πολιτικο μηχανικο να εχει σταυρωσει αδεια κατι αιωνες, βλεπω, βλεπω, βλεπω.
Και πανω απ' όλα βλεπω/βλέπουμε ότι καποιοι συμπατριώτες μας, εν πολλοις συμφεροντολογοι/μνησικακοι θελουν αυτή η κατασταση να συνεχιστεί περαν του σημείου κάθε αντοχης, με υποθηκευση του μέλλοντος των αγέννητων παιδιων μας, γιατι το δικο μας παει, τελειωσε. Αυτό με ενοχλεί εμενα. Δεν εχω τοση καψα για τον Αλεξη. Εχω καψα ομως να δω στη μπουζου ολη τη βοθριλοπαρεα. Αν λοιπον σπασει τελειως το σπυρι, αυτό θα γινει. Θα παμε τερμα στα ακρα...Νομιζω ότι ο αεναος κυκλος προσωπικων συζητησεων/παραδειγμάτων δεν εχει πια και πολλη σημασια. Το ότι ενας μεγαλουπαλληλος οποιασδηποτε δημοσιας υπηρεσίας καταχραστηκε τα οποια προνομια του είναι σταγονα στον ωκεανο μπροστα στην κρατικοδιαιτη επιχειρηματικοτητα της μετα € εποχης οπου Σημιταριο/Καραμανλαριο ευνοησαν τα παιδια τους και αυτοι μας εφεραν κατ' ουσιαν εδώ. Το να καθόμαστε εμεις και να ανταλλασουμε πυρα είναι το βουτυρο στο δικο τους ψωμι. Δουλεψε τελεια και δουλευει ακομα...
-
Φιλε μου δεν αναφέρομαι στην δικη σου προπαγανδα. Μιλαω γενικα για το 'πυρ ομαδον' εναντιον κάθε ΔΥ από την Αδωνοτζημερια. Στο πυρ-ομαδον εναντιον συλλήβδην ολων των ΕΕ κοκ.Βλεπω τον εαυτο μου να συσσωρευει χρεη σε ΟΑΕΕ και εφορια στο διηνεκες, γιατι ο ΔΥ τον ηπιε και ο ΙΥ δανειζεται από τον συνταξιουχο παππου που επαθε αντιστοιχα το θανατο της αλεπους για να μου πληρωσει τα διδακτρα, βλεπω την φιλη πολιτικο μηχανικο να εχει σταυρωσει αδεια κατι αιωνες, βλεπω, βλεπω, βλεπω.
Και πανω απ' όλα βλεπω/βλέπουμε ότι καποιοι συμπατριώτες μας, εν πολλοις συμφεροντολογοι/μνησικακοι θελουν αυτή η κατασταση να συνεχιστεί περαν του σημείου κάθε αντοχης, με υποθηκευση του μέλλοντος των αγέννητων παιδιων μας, γιατι το δικο μας παει, τελειωσε. Αυτό με ενοχλεί εμενα. Δεν εχω τοση καψα για τον Αλεξη. Εχω καψα ομως να δω στη μπουζου ολη τη βοθριλοπαρεα. Αν λοιπον σπασει τελειως το σπυρι, αυτό θα γινει. Θα παμε τερμα στα ακρα...Αν δεν θελαμε να χρωσταμε σαν κρατος δεν θα παιρναμε δανεια. Αν δεν θελαμε Εμεις σαν πολιτες δεν θα ειχε ο καθενας μας απο 2-3 πιστωτικες καρτες (εγω εχω μια πχ αλλα η θεια μου εχει 3 και ο αλλος θειος μου αλλες 3) και 2 τουλαχιστον αυτοκινητα σε καθε σπιτι. Αν δεν ηθελε ο κοσμος να παιρνει το κρατος δανεια δεν θα σπαταλουσε 20-30-40.000ε στον γαμο του και αλλα τοσα στην γεννα ενος παιδιου (οπως δεν εκαναν παλια με λιγα λογια - ο ξαδερφος μου παντρευεται φετος και ενω να τα βγαλει δεν μπορει θα παει να κανει γαμο με 300+ καλεσμενους σε κτημα κτλ κτλ κτλ που θα Ξεπερασει τις 30.000ε / ας οψεται ο μπαμπας). Και τα παραδειγματα συνεχιζονται.
-
Tα εν λογω παραδείγματα είναι το παντεσπανι. Οσοι ορμησαν σε περισσοτερο παντεσπανι απ' οσο πραγματικα μπορουσαν ηταν τα πρωτα θυματα της κρισης και τελειωσαν αμεσα, με την αρχη της.
Πιο μετα ηρθε η σειρα αλλων, οι οποιοι ειχαν κανει τα κουμαντα τους και απλα 'τρωγαν λιγο κρεατακι παραπανω'. 2011-2012 λοιπον ζοριζει το πραγμα για ολους. 2013-2014 ολοκληρώνεται το πραγμα και πλεον 'δε δικαιούσαι ουτε κοκκαλακι'
Πρεπει λοιπον το 2015 να συνεχιστεί ετσι ακριβως και μαλιστα 'ουτε κοκκαλακι';Δεν ξερω τι είναι η πιστωτικη καρτα και το καταναλωτικο ή διακοποδανειο. Το '08 μπορούσαμε ευκολα αμαξι 50.000€ και πηραμε της μισης αξιας. Το ξεπληρώσαμε οριακα πριν το βούτηγμα της 5ης 300αρας και το εχουμε απινακιδωτο 3η χρονια. (300€ κάθε εξαμηνο κατά μεσο ορο η βουτα από τους πρωην μεγαλοσυνταξιουχους). Πηραμε στεγαστικο δανειο το οποιο αυτοξεπληρωνοταν και αφηνε και άλλο τοσο κερδος και ακομα και χωρις αυτό αντιπροσωπευε το 25% των τοτε εισοδηματων. Ποσο πιο 'κουμαντο'; Ποσο πιο 'συνετα και με λογικη';
Και όμως δεν αρκουσε. Τωρα με το υπερφοροξεκωλιασμα και την ταυτοχρονη αρπαγη των μισων εισοδηματων, καληνύχτα. Από νοικοκυραιοι φοροφυγαδες ολκης. Φταιγαμε ε;
Kαι για να φυγουμε από το μισθο-συνταξιοδοτικο, ποσο δικαιο θα σου φαινοταν να 5πλασιαστει εν μια νυκτι (2014) ο φορος εισοδήματος σου ως ΕΕ (Ο,τι δεν δινεις στον ΟΑΕΕ παει ως εισοδημα+τελος επιτηδεύματος+προκαταβολη φορου 55%+φορος 26% από το πρωτο€) σε σχεση με τα ακριβως ιδια δηλωθεντα ενός μισθωτου; Πώς θα σου φαινοταν να εισαι και ανασφάλιστος από πανω γιατι απλα σου είναι αδυνατο να ανταποκριθείς σε αυτά τα θεμελιωδη αφου εισπραττεις με καθυστερηση λογω των οσων γινονται πανω από το 50% των εισοδηματων σου;
-
Tα εν λογω παραδείγματα είναι το παντεσπανι. Οσοι ορμησαν σε περισσοτερο παντεσπανι απ' οσο πραγματικα μπορουσαν ηταν τα πρωτα θυματα της κρισης και τελειωσαν αμεσα, με την αρχη της.
Πιο μετα ηρθε η σειρα αλλων, οι οποιοι ειχαν κανει τα κουμαντα τους και απλα 'τρωγαν λιγο κρεατακι παραπανω'. 2011-2012 λοιπον ζοριζει το πραγμα για ολους. 2013-2014 ολοκληρώνεται το πραγμα και πλεον 'δε δικαιούσαι ουτε κοκκαλακι'
Πρεπει λοιπον το 2015 να συνεχιστεί ετσι ακριβως και μαλιστα 'ουτε κοκκαλακι';Δεν ξερω τι είναι η πιστωτικη καρτα και το καταναλωτικο ή διακοποδανειο. Το '08 μπορούσαμε ευκολα αμαξι 50.000€ και πηραμε της μισης αξιας. Το ξεπληρώσαμε οριακα πριν το βούτηγμα της 5ης 300αρας και το εχουμε απινακιδωτο 3η χρονια. (300€ κάθε εξαμηνο κατά μεσο ορο η βουτα από τους πρωην μεγαλοσυνταξιουχους). Πηραμε στεγαστικο δανειο το οποιο αυτοξεπληρωνοταν και αφηνε και άλλο τοσο κερδος και ακομα και χωρις αυτό αντιπροσωπευε το 25% των τοτε εισοδηματων. Ποσο πιο 'κουμαντο'; Ποσο πιο 'συνετα και με λογικη';
Και όμως δεν αρκουσε. Τωρα με το υπερφοροξεκωλιασμα και την ταυτοχρονη αρπαγη των μισων εισοδηματων, καληνύχτα. Από νοικοκυραιοι φοροφυγαδες ολκης. Φταιγαμε ε;
Kαι για να φυγουμε από το μισθο-συνταξιοδοτικο, ποσο δικαιο θα σου φαινοταν να 5πλασιαστει εν μια νυκτι (2014) ο φορος εισοδήματος σου ως ΕΕ (Ο,τι δεν δινεις στον ΟΑΕΕ παει ως εισοδημα+τελος επιτηδεύματος+προκαταβολη φορου 55%+φορος 26% από το πρωτο€) σε σχεση με τα ακριβως ιδια δηλωθεντα ενός μισθωτου; Πώς θα σου φαινοταν να εισαι και ανασφάλιστος από πανω γιατι απλα σου είναι αδυνατο να ανταποκριθείς σε αυτά τα θεμελιωδη αφου εισπραττεις με καθυστερηση λογω των οσων γινονται πανω από το 50% των εισοδηματων σου;
Δεν μπορω να γνωριζω την φαση στην οποια βρισκεσαι φιλε, γνωριζω ομως ανθρωπους που πραγματικα ΕΧΟΥΝ και που ολη μερα ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ γιατι πολυ απλα δεν εχουν οσα ειχαν πριν 10 χρονια πχ (και οταν λεω εχουν μιλαω για ατομα που χτυπανε ΑΝΕΤΑ 100.000ε τον χρονο καθαρα). Απο εκει και περα και εγω καποιες φορες δεν τα βγαζω περα ανετα και γιαυτο δεν σκεφτομαι ακομα να κανω οικογενεια (αλλο ενα θεμα εφοσον ο περισσοτερος κοσμος τα βγαζει δεν τα βγαζει περα ανετα οικογενεια θα κανει και ας μην εχει να μεγαλωσει το παιδι του πχ) αλλα θεωρω πως αφου τα καναμε οπως τα καναμε σε αυτη την χωρα πως δεν υπαρχει η επιλογη του δεν ξεπληρωνω τα χρεη μου. Στην τελικη αν δεν τα ξεπληρωσουμε δεν ξαναπαιρνουμε και εκει να δεις τι καψιμο εχει να πεσει σε αυτη την χωρα.
-
Ο χρήστης CHRIS-ASTRA έγραψε:
Πραγματι, ευστοχο το σκιτσο...
Αλλα βρε παλικαρι μου, δεν ξερω πιο απο τα δυο ειναι πιο τραγικο, αυτα που γραφεις ή οτι καποιοι προσπαθουν να κανουν διαλογο με εσενα...
Α) Το οτι η σημερινη συγκυβερνηση ειναι για τον π@@τσο καβαλα, δεν κανει καλυτερους τα προηγουμενα πουλημενα τομαρια!
Β) Μεχρι να καταλαβετε οτι δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα σε δεξια και ''αριστερη'' κυβερνηση, η εξω απ'εδω θα μας εχουν παρει τα σωβρακα και ολοκληρη την χωρα...
Γ) Γιατι μια χωρα θα πρεπει σωνει και καλα να δανειζεται ? Και που αναφερεται στο συνταγμα μας, οτι θα πρεπει να λιμοκτονει ο λαος και να ξεπουληθει η χωρα, προκειμενου να αποπληρωθουν τα δανεικα στις ''αγορες'' ? Ποσα εχουμε δανειστει τελικα και που τα χρωσταμε ?
Δ) Γιατι θα πρεπει να σκεφτομαι και να ενεργω σαν κατοικος μια περιοχης της ευρωπης και οχι σαν κατοικος ενος κυριαρχου κρατους που ενδιαφερεται πρωτα απο'λα και πανω απ'ολα για το συμφερον της χωρας του?
Ε) REALZEUS, please ''DON'T FEED THE TROLLs''.
Πόσα χρωστάμε και που τα χρωστάμε ρωτάς. Ουτε ένα ψάξιμο στο google δεν έχει μπεις στον κόπο να κάνεις ; Δικαίωμα ψήφου όμως έχεις ε ; Και πολιτική άποψη ε ; Και εγώ είμαι τρολ ε ;
https://infogr.am/____-390596571154Ελληνικό χρέος: ποιος το κρατά, ποιος νοιάζεται...
Η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό χρέους/ ΑΕΠ στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους υπολογισμούς του ελληνικού οικονομικού επιτελείου, το ποσοστό αυτό ανήλθε σε 179,8%, στο τέλος του 2014.Για το 2015, προβλεπόταν μείωσή του στο 174% του ΑΕΠ (στα €321,48 δις) , με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα παρήγαγε πρωτογενή πλεονάσματα, θα προχωρούσε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και θα πετύχαινε ανάπτυξη 2,9%.
ADVERTISINGΤο πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης κινείται γύρω από ένα βασικό άξονα: μείωση ή αλλιώς «κούρεμα» αυτού του χρέους.
Με τον τρόπο αυτό, σκοπεύει να «απελευθερώσει» κεφάλαια για ανάπτυξη, που διαφορετικά θα κατευθύνονταν σε αποπληρωμή αυτού του χρέους.
Μετά τον αποκλεισμό του ελληνικού κράτους από τις διεθνείς αγορές και το PSI («κούρεμα» των ομολόγων που είχαν στα χέρια τους ιδιώτες), η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού χρέους βρίσκεται στα χέρια δημοσίων οργανισμών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το euronews:
Το 44% (€142 δις) το κατέχει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (European Financial Stability Facility, EFSF).
Στα «χέρια» των κρατών της Ευρωζώνης βρίσκεται το 16,5% (€52,9 δις από το πρώτο πακέτο στήριξης που έλαβε η χώρα το 2010 και είχε τη μορφή διακρατικών δανείων)
Το 8% (€27 δις) βρίσκονται στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και άλλων ευρωπαϊκών Κεντρικών Τραπεζών**Το 7,8% (€25 δις) έχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
**
12% (€39 δις) του ελληνικού χρέους έχει «μείνει» στα χέρια ιδιωτών και ένα 3,3% (10,9 δις) στα χαρτοφυλάκια ελληνικών τραπεζών.
http://gr.euronews.com/2015/02/03/greek ... the-money/Δεν υπάρχει διαφορά δεξιάς με αριστερά, είναι το καινούριο φρούτο που ακούμε όλο και πιο συχνά** εντελώς τυχαία την στιγμή που η πρώτη φορά αριστερα τα έχει κάνει σκατά παντού και έχει απομονώσει και ξευτιλίσει την Ελλάδα σε όλον τον πολυτισμένο κόσμο. **
Ιδιωτικοποιήσεις , προσέλκυση κεφαλαίων από μεγαλοεπιχειρημτίες του εξωτερικού για επενδύσεις , λαθρομετανάστευση , τρομοκρατία και χίλια δύο άλλα ζητήμτα θέλουνε κάποιοι να μας πουν ότι έχουν την ίδια αντιμετώπιση απο την δεξιά και την αριστερή ιδεολογική σκοπιά. Για τις σχέσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη και με τους συμάχους στο Νατο έχουν την ίδια ιδεολογική προσέγγιση αριστερά και δεξιά ιδεολογία (που είναι κι υτή που μας έχει βάλει σε αυτους τους οργανισμούς)... Δηλαδή σοβαρά τώρα ... τι μπορείς να συζητήσεις με ένθρωπο που έχει τέτοια, επιεικώς απλοική πολιτική σκέψη !
Ολες οι ερωτήσεις που έκανες έχουν απλές λογικές απαντήσεις αλλά δεν υπάρχει λόγος να κάθεται κάποιος να τις γράψει γιατί είτε δεν μπορείς να αντιληφθείς κάποια πράγματα είτε δεν θέλεις . -
Ο χρήστης CHRIS-ASTRA έγραψε:
ο καθενας πρατει αναλογα τα γουστα του, αλλος το βαζει στα ποδια, αλλος καθετε και το παλευει.
για τις μαρκιζες που λες ακομα και τα τελειωμενα σκυλαδικα εχουν μαρκιζα και 1ο ονομα, για οποιον τα γουσταρει αυτα βεβαια.Ηλια, χαλας φαια ουσια με τετοια ατομα...
Το να λες το αυτονοητο, δηλαδη να υπερασπιστεις την αξιοπρεπεια σου, την οικογενεια σου, το μελλον των παιδιων σου και το καλο της πατριδας σου ειναι κατακριτεο και σιγουρα εισαι καποιας ιδεολογιας...
Το να γινεις γιουσουφακι στον καθε καρλομαγνο ειναι λογικο και σωστον, βεβαιως,βεβαιως...Ευτυχως που το '21 ,το '40 και στην αντισταση μετα, δεν υπηρχαν πολλοι stormιδες...ακομα θα ημασταν με φεσι στο κεφαλι και γερμανικη μποτα στα ποδια μας..
Καλά τα λες φίλο
Δεν θα μιλάτε για ραγιάδες και τρίχες κατσαρές όσοι στηρίζετε την κυβέρνηση που προσκάλεσε ανοιχτά, με διάφορα προσχήματα τον μουσουλμανικό εποικισμό της Ελλάδας και της ευρώπης.
Κομμένες μαχαίρι οι πλακίτσες που κάνατε προεκλογικά. Γιατί πολύ εύκολα μπορούμε και εμείς να μιλήσουμε για τουρκόσπορους που τους έλειψε το σαρίκι του σουλτάνου. -
και τα νησια !!! και τον τουρισμό μας ρε Μερκελόδουλοι Γερμανοτσολιάδες !!! πόσο προσκυνημένοι είσαστε ρε ; Την γλύφετε καλά την γερμανική μπότα ρε δοσίλογοι ;
-
Ε λοιπον das geht nicht που λεει και η φιλη σας η Αγκελα. Ή θα γινει μια συμφωνια που θα διασφαλισει εστω το αυτονοητο, που είναι το σταματημα της κατηφορας, ή δεν θα γινει συμφωνια και θα παμε στη ρηξη οπου μπορει μεν να ειμαστε μαζεμένοι γυρω από τη φωτια αλλα λ7 στους δανειστες δε ξαναχει.
-
Νομιζω πως η αυξηση του ΦΠΑ στα νησια ειναι το μικροτερο θεμα που εχουμε αυτη την στιγμη.
-
H αξιοπρέπεια που θέλουν για την χώρα τους οι παρανοικοί ψηφοφόροι των ΣυριζΑνελ
Η επιτυχία της πρώτης φοράς αριστεράς και ο ορισμός της σκληρής αλλά επιτυχημένης διαπραγμάτευσης
Γεωργιάδης: Ο Ναπολέων τα πήγε καλύτερα στο Βατερλώ
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega** και αναφερόμενος στο mail Χαρδούβελη, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «Ο κόσμος θα λέει 'διηγώντας το να κλαις», ενώ υπογράμμισε ότι σε σχέση με όσα έκανε ο Αλέξης Τσίπρας τους τελευταίους τέσσερις μήνες «ο Ναπολέων τα πήγε καλύτερα στο Βατερλώ».**
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=64197310Χαμός στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ: Φωνές για ρήξη και εκλογές
Βούτσης: Το e-mail Χαρδούβελη ήταν πολύ λιγότερο επώδυνο
Χρυσόγονος: Εκτός των ορίων της λαϊκής εντολής να υπογράψουμε τέτοια πράγματα - Φίλης: Εάν υπάρξει τελεσίγραφο, πάμε σε εκλογές - Κορωνάκης: Οι παραχωρήσεις μας, δεν μπορεί να βγουν εκτός των ορίων της λαϊκής εντολής - Μητρόπουλος: Αυτή η συμφωνία δεν περνάει από τη Βουλή - Ραχήλ: Να μην πληρώσουμε το ΔΝΤ
http://www.protothema.gr/politics/artic ... aneistes-/Αριστερή Κυβερνησάρα λέμε !!!
-
Και την ίδια στιγμή:
ΑΥΞΗΣΗ 550% ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!
Ραγδαία είναι η αύξηση του αριθμού των μεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα από τα βόρεια ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και...
Ασύλου, καταγράφεται αύξηση κατά 550% το δίμηνο Μάρτιος-Απρίλιος 2015, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2014. Τους δύο αυτούς μήνες συνελήφθησαν από τις αρχές μόνο στη Λέσβο 8.735 υπήκοοι τρίτων χωρών, έναντι 1.345 την ίδια περίοδο πέρυσι, μια μεταβολή της τάξης του 549,44%. Στη Σάμο, οι συλλήψεις αυξήθηκαν κατά 534,21%, ανερχόμενες σε 2.410, όταν ένα χρόνο πριν ήταν 380. Συνολικά, το συγκεκριμένο δίμηνο αποβιβάστηκαν σε όλα τα νησιά του βοριοανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα 18.456 παράνομοι μετανάστες, με την αύξηση, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, όσων εισέρχονται από τις θαλάσσιες οδούς, να φτάνει στο 469%. Διπλάσια είναι και η μεταναστευτική ροή από τα χερσαία σύνορα στον Έβρο, αφού το τετράμηνο Ιανουάριος-Απρίλιος 2015 συνελήφθησαν 869 παράτυποι μετανάστες, έναντι 445 πέρυσι, αύξηση της τάξης του 95,28%. -
Σε λίγα χρόνια οι Ελληνες θα είναι μειονότητα στην χώρα τους !!! Την τελείωσαν την Ελλάδα οι κρετίνοι καράμπαμπες της Π.Φ.Α. (πρώτης φοράς αριστεράς) βουλευτές στελέχη και ψηφοφόροι (πρώην πασόκια που ψηφίζουν μόνο όποιον τάζει τα περισσότερα).
Στα της επιτυχημένης διαπραγμάτευσης πάλι
Χρυσόγονος: Η διαπραγμάτευση που επαγγελθήκαμε απέτυχε
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στην εκπομπή του TheTOC και της Έλλης Στάη στα Παραπολιτικά 90.1 Fm, δήλωσε πως «αν οι απαιτήσεις των δανειστών παραμείνουν ως έχουν τότε η διαπραγμάτευση που επαγγελθήκαμε απέτυχε».Η πρόταση των δανειστών «είναι πρόταση τιμωρητικού χαρακτήρα... Είναι σαν να ζητούν δήλωσή μετανοίας από τον ΣΥΡΙΖΑ... **είναι χειρότερη από το mail Χαρδούβελη» ήταν οι χαρακτηριστικές αναφορές του κ. Χρυσόγονου **ο οποίος δήλωσε ότι «πρέπει να συζητηθεί στα συλλογικά όργανα του κόμματος αφού εξετάσουμε όλες τις εναλλακτικές».
http://www.thetoc.gr/politiki/article/x ... me-apetuxeΟυτε μία στο εκατομύριο ε κοπρίτες ;
Λουράντος: «Ανεγκέφαλος» και «βαθιά νυχτωμένος» ο Τσίπρας
«Ανεγκέφαλος», «βαθιά νυχτωμένος», «ανέντιμος», «χωρίς αξιοπρέπεια»:
Σε έντονο ύφος ο κ. Λουράντος –** ο οποίος σημειωτέον άλλαξε «στρατόπεδο» πριν από δύο χρόνια με αφορμή τα επαχθή μνημονιακά μέτρα για τα φαρμακεία, και από την «γαλάζια» παράταξη βρέθηκε να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ- καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «καταχράστηκε την εμπιστοσύνη μας, δημιουργώντας προσδοκίες και παιχνίδια εντυπώσεων», ότι «ξεφτιλίζει θεσμούς, αμαυρώνει υπολήψεις, υποθηκεύει αξιοπρέπειες υπέρ προσωπικών συμφερόντων και φιλοδοξιών», ότι «δεν τηρεί τις υποσχέσεις της» και ότι ψεύδεται.**Προειδοποιεί δε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα είναι απέναντί μας με όλη τη σημασία της λέξης», ότι «ως κατατρεγμένοι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και θα αντιδράσουμε βίαια» και ότι θα κληθούν να λογοδοτήσουν για την απάτη τους.
http://www.protothema.gr/greece/article ... -tsipras-/Θα βελάξεις Λουράντο, τα λαμόγια που στήριξες σε πούλησαν και τώρα θα σε κυνηγάνε οι δικοί σου που τους έταζες λαγούς με πετραχίλια
-
Εγώ πολλά θέματα που αφορούν το ΣΥΡΙΖΑ τα καταλαβαίνω και τα θεωρώ και αναμενόμενα με βάση ότι αφορά συνασπισμό αριστερών κομμάτων με πολλούς ξεκάρφωτους από τον κεντρώο χώρο κυρίως του ΠΑΣΟΚ.
Τους παρακάτω τύπους όμως δεν μπορώ να τους καταλάβω καθόλου. Τι ακριβώς εκπροσωπούν;
Τους παρακολουθώ σε τηλεοπτικές εκπομπές, διαρκώς φωνάζουν, ουρλιάζουν και συμπεριφέρονται σαν να είναι αυτοί το πρώτο κόμμα των εκλογών. Η καραμέλα τους είναι ο Σαμαράς. Όλη την ώρα μιλάνε για τον Σαμαρά.
Επίσης είναι φανερό ότι τρομάζουν στην ιδέα ότι μπορεί να γίνουν εκλογές και να χάσουν το μεγαλείο της εξουσίας.
Αυτοί είναι πολύ χειρότεροι από τον ΣΥΡΙΖΑ -
Δεν υπάρχει κάτι να καταλάβεις. Εχουν ακριβώς την νοοτροπία και τα μυαλά του αρχηγού τους. Για την καρέκλα και την λεζάντα της εξουσιας πουλάνε και την μάνα τους. Η μούγκα που έχουν κάνει για λαθρομετανάστευση - ισλαμοποίηση, καταλήψεις πανεπιστημίων, κατάργηση αριστείας κλπ τα λέει όλα για το τι ξεπουλητάρια μιλάμε χωρίς καμία ιδεολογία.
Για τα οικονομικά ποτέ δεν είχαμε απαιτήσεις είναι ακριβώς σαν τους συριζέους. Ασχετοι και παρανοικοί με μανίες καταδίωξης από φανταστικούς εχθρούς.Ο τελευταίος κάτω δεξιά ο κρητικός με τα μούσια σε κάνα δυο τηλεοπτικά πάνελ που τον έχω δει είναι μακράν το πιο λογικό και σοβαρό στέλεχος τους. 100 φορές πιο σοβαρός από τον καμμένο πρόεδρο. Μια φωτό χίλιες λέξεις δεν λένε ; Ισως λοιπόν να μην είναι τυχαίο που όλα τα παρτσακλά χαζογελάνε εν μέσω καταστροφής και αυτός είναι ο μόνος που δείχνει προβληματισμένος
Προτεραιότητες λέμε ...
-
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
λαθρομετανάστευση - ισλαμοποίησηΜετά μιλάς για φανταστικούς εχθρούς.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ