Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το εν λογω Agila 1200 μοντ 2003 εχει ντιζα......
Βαρείς και υδραυλικός δεν γίνετε από κατασκευής….
Μπορούν και παίζουν με δύναμη από 6/1 έως 8/1 που είναι ένα πεντάλ ‘βούτυρο’!.
Επειδή τα πεντάλ δεν μπορούν να τα κάνουν ½ μέτρα!, όταν είναι ντίζα παίζουν με 3/1 που πιθανόν να είναι βαριά.
Α.
Έχω την εντύπωση οτι ένα υδραυλικό σύστημα λειτουργεί με την ίδια λογική με το μοχλικό, δηλαδή όταν αυξάνεις τη διαδρομή κατα χ φορές, μειώνεται η δύναμη κατα χ φορές. Δέν θα μπορούσε να είναι αλλιώς γιατι θα παραβιαζόταν η αρχή διατήρησης της ενέργειας.
Επομένως, κρατώντας όλες τις άλλες παραμέτρους ίδιες, ένας υδραυλικός συμπλέκτης δέν έχει πλεονέκτημα δύναμης σε σχέση με έναν ντιζάτο. Ο μόνος τρόπος να κάνεις έναν υδραυλικό συμπλέκτη μαλακότερο απο έναν ντιζάτο είναι να του βάλεις σέρβο όπως στα φρένα.
Κάνω κάπου λάθος?
Έχουμε λιπών ένα δίχαλο και ένα πεντάλ, προκειμένου να απομπλέξουμε τον συμπλέκτη. Μα έχουμε και μια ντίζα, που υπό συνθήκες εργασίας της, χρειάζεται μια οποία δύναμη.
Το πεντάλ για λόγους κομψότητας στο αυτοκίνητο δεν ημπόρει να είναι μεγέθους φορτηγού. Αν και σε αυτά πλέον στην ουσία είναι διπλός αεροδιακόπτεις που ενεργοποιεί μια ‘μπουκάλα’ αέρα!.
Η διαδρομή στα χτένια, οριοθετούν το μήκος στον μοχλό του δίχαλου.
Έτσι τα περιθώρια παιχνιδιού είναι μικρά.
Στα υδραυλικά με υγρό φρένων, η επιλογή της τρόμπας που είναι στο άκρο του πεντάλ επάνω, καθώς και το κυλινδράκη που είναι επάνω στο σασμάν, έχουν ελεύθερη επιλογή. Σίγουρα λόγο του υγρού που περιέχει αντιτριβικά δεν έχουμε αντίσταση – έξτρα δύναμη στην διεργασία.
Άσε που σήμερα γλιτώνουν και την δύναμη που χρειάζεται το δίχαλο, τοποθετώντας το κάτω κυλινδράκη, στην θέση του δίχαλου, οπός πχ στα ford, και σε άλλα πολλά.
Κόψε από εδώ κόψε από εκεί…… δεν πρήζονται οι ελιές σου!, η τα γόνατα σου, όταν κυκλοφορείς μέσα στην πολύ…….
Ένας μηχανισμός servo θα ήταν μια δαπάνη, που θα ήταν όση η και μεγαλύτερη από το υπόλοιπο κόστος του συστήματος απεμπλοκής!!!!!......
Φιλικά
Α.