-
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!
Θα ηθελα τις γνώμες σας για αυτά τα δύο αυτοκινητα.
Ποιο θα επιλεγατε από τα 2 και γιατί; Πιστεύω θα με βοηθησετε αρκετά!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Αν μιλάς αποκλειστικά για αυτά τα δυο μοντέλα, το corolla παίρνει μια ψήφο από μένα, μόνο και μόνο το βάρος έχει αρνητικό αντίκτυπο στο astra, κανένα δεν ξεχωρίζει με τα οδικά του χαρακτηριστικά, το corolla ίσως να έχει λίγο καλύτερη αξιοπιστία αν το πρόσεχε καλύτερα ο προηγούμενος ιδιοκτήτης από το astra...ο 1,3 κινητήρας κινεί μοντέλα της μικρής κυρίως κατηγορίας και όχι μικρομεσαία...
όποιο και αν πάρεις καλοτάξιδο...
-
Να'σαι καλά. Απο θέμα κατανάλωσης;
-
Ο χρήστης easypower95 έγραψε:
Να'σαι καλά. Απο θέμα κατανάλωσης;Ένας μη αξιόπιστος πίνακας βγάζει για το μεν astra 1.3 μέση 5,5 και για το corolla 1,4 μέση 5.6 άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή, μη πιστεύεις τα απόλυτα νούμερα το θέμα είναι ότι το astra θα ζορίζεται περισσότερο να επιταχύνει λόγω βάρους αμαξώματος, κυβισμού κινητήρα και λόγω κιβωτίου...
αλλά όσο περισσότερες γνώμες πάρεις από το φόρουμ τόσο τα καλύτερο για σένα, εγώ μιλώ υποκειμενικά πάντα και όχι αντικειμενικά , να ακούσεις και άλλες γνώμες...
-
Το βαρος τους ίδιο δεν είναι; κι αν το εψαξα σωστα τοτε το astra έχει ίδια άλογα και 1 κιλό παραπάνω ροπη έτσι; Δεν καταλαβαίνω γιατί να ζοριζεται;
(Νομίζω φαίνεται η συμπάθεια μου προς το gtc αλλά είναι κουκλι τι να κάνω..) -
Το βαρος τους ίδιο δεν είναι; κι αν το εψαξα σωστα τοτε το astra έχει ίδια άλογα και 1 κιλό παραπάνω ροπη έτσι; Δεν καταλαβαίνω γιατί να ζοριζεται;
(Νομίζω φαίνεται η συμπάθεια μου προς το gtc αλλά είναι κουκλι τι να κάνω..)δείχνεις να έχεις κατασταλάξει πλέον οπότε μάταιο να σου αλλάξω γνώμη ... μαγεύτηκες από το astra ... αλλά ρίξε μια ματιά στους πίνακες του carfolio δεν ξέρω για ποιας χρονιάς μοντέλα μιλάς έλεγα ότι το corolla είναι πιο ελαφρύ...
-
Χαχα εντάξει δεν μαγεύτηκα ακριβως..αλλά όπως και να το κάνεις είναι ομορφότερο απο το corolla..όχι βέβαια οτι εκείνο δεν μ'αρεσει αλλά οι συμπάθειες δεν κρύβονται.. Να πω την αλήθεια μπερδεμένος είμαι.. Γίνεται να βάλω το μοτέρ απο το corolla στο αμάξωμα του astra; τοτε πιστεύω θα είμαι κομπλε..χαχαχα
-
Το αστρα εχει καταναλωση περιπου 7-8 στην πολη. Στην εθνικη πεφτει στο 6-7 υπο νορμαλ οδηγηση. Το 1400 δεν εχει τη δυναμη για το σκαρι του αστρα. Απο την αλλη ομως diesel μεταχειρισμενο δεν θα επαιρνα.
-
Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Άρα μου λέτε εμμέσως το Corolla..
-
Θελει καλο ελεγχο το diesel πριν το αγορασεις.
-
Το Corolla ειναι πιο...'παιχνιδι' ενω το Astra πιο 'αυτοκινητο'....Το πρωτο ειναι πιο ευκολο στην οδηγηση, το δευτερο πιο στιβαρο.....
Απο την αλλη αν κοιτας ποιοτητα εσωτερικου νομιζω το Astra ειναι αρκετα καλυτερο παντως.....Απο εκει και περα και η εμφανιση παιζει ρολο οταν παιρνουμε ενα αμαξι οποτε αν σαρεσει το Astra και αυτο μετραει......Η μηχανη ειναι κατι σχετικο, το θελεις για να τρεχεις πχ? Γιατι και τα 2 δεν τα λες γκαζιαρικα αυτοκινητα. Και τα 2 ομως σε μια προσπεραση ειναι 'καλα'. Οσο για αντοχες γενικα τα diesel αντεχουν περισσοτερα χιλιομετρα αλλα θα συμφωνησω πως θελει ελεγχο (και τα 2 θελουν). -
Εννοείται, Ελλαδα είμαστε..Ε δεν τα θέλω για να τρέχω βέβαια..Ειδάλλως θα κοιτουσα για βενζίνη. Για οικονομία και λίγο 'μούρη' βρε αδερφέ.. 20 χρονων είμααι..
-
This post is deleted! -
Εννοείται, Ελλαδα είμαστε..Ε δεν τα θέλω για να τρέχω βέβαια..Ειδάλλως θα κοιτουσα για βενζίνη. Για οικονομία και λίγο 'μούρη' βρε αδερφέ.. 20 χρονων είμααι..Αν θελεις να κανεις μουρη χτυπα ενα MX5 η ενα MR2, ειδικα τα 10ετιας+ τα πουλανε κοψοχρονια.....
-
Συγγνώμη δεν ήμουν αρκετά συγκεκριμένος.. Θέλω να μπορω να κυκλοφορώ χωρίς να σκέφτομαι ποσο θα καψω..Αλλά δε θέλω κουβά να μην βλέπετε.. Και τα δυο μου αρέσουν πολύ μέσα έξω.. Η διαφορά μάλλον θα κριθεί στη λεπτομέρεια..
-
Συγγνώμη δεν ήμουν αρκετά συγκεκριμένος.. Θέλω να μπορω να κυκλοφορώ χωρίς να σκέφτομαι ποσο θα καψω..Αλλά δε θέλω κουβά να μην βλέπετε.. Και τα δυο μου αρέσουν πολύ μέσα έξω.. Η διαφορά μάλλον θα κριθεί στη λεπτομέρεια..Το MX5 δεν καιει, ουτε ιδιαιτερα το MR2...Δεν μιλαμε για Γρηγορα αυτοκινητα, μιλαμε για Καλα στημενα καμπριο που μπορεις να κανεις την μουρη σου και να μπορεις και να τα πατησεις και λιγο....Γενικα οτι αυτοκινητο και να παρεις αν Δεν το πατησεις Δεν καιει.
-
Πολλά προβλήματα διαβάζω για το συγκεκριμένο astra. Πολύ καλή όμως ποιότητα κατασκευής, στιβαρότητα και κράτημα. Εγώ θα πήγαινα σε corolla (αξιοπιστία).
-
Βασικα θα επελαγα την Corolla 1.4 d4d για την αξιοπιστια της ΤΟΥΟΤΑ
-
Εγώ έχω το corolla 1.4 βενζίνη της χρονιάς που γράφεις (2006). Απόλυτα αξιόπιστο αυτοκίνητο, εξαιρετικά φρένα, καλή καμπίνα, μέτριο πορτ παγκάζ (αν σε ενδιαφέρει...), απλά αξιοπρεπείς επιδόσεις (σε σχέση με σήμερα...) ο κινητήρας, τον οποίο ομολογώ ότι ζορίζω για να προσπεράσω γρήγορα. Το diesel δεν το έχω οδηγήσει και δεν ξέρω αν θα είναι χειρότερο ή καλύτερο από τη βενζίνη. Πάντως γενικά για τα μεταχειρισμένα χρειάζεσαι άνθρωπο (μηχανικό και φανοποιό) για να στα ελέγξει προκειμένου να μην την πατήσεις. Όταν αγόρασα το δικό μου μεταχειρισμένο έστειλα και τους δύο (ο μηχανικός είναι αδερφός μου...) και αν δεν ήταν ο δεύτερος (ο φανοποιός...) ο αδερφός μου ήταν έτοιμος να κλείσει αμάξι που δεν είχε καταλάβει ότι είχε τρακάρισμα. Ο άλλος ως πιο έμπειρος είδε λεπτομέρειες που δε θα τις έβλεπε καν μηχανικός και το αμάξι απορρίφθηκε.
Θέλω να πω, βρες κάποιον να στο ελέγξει ενδελεχώς. Opel δε θα έπαιρνα με τίποτα (αν και αυτό αποτελεί προσωπική επιλογή) όχι για την ομορφιά, αλλά γιατί δεν τα εμπιστεύομαι (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν και αξιόπιστα μοντέλα...)
Παρεπιπτόντως,αν και έχω διαβάσει κάποια πράγματα, θα με ενδιέφερε η γνώμη που γράφτηκε παραπάνω για το ότι diesel μεταχειρισμένο δεν είναι καλή επιλογή...Επειδή το σκέφτομαι κι εγώ για diesel μεταχειρισμένο τι κινδύνους παραπάνω συνεπάγεται;
Corolla 1.4 d4d 06' ή Astra H Gtc 1.3 cdti ;