-
Παιδια καλησπερα αν μπορειτε να με βοηθησετε σε κατι.Εχω ενα nissan d21 μοντελο 1990 με κινητηρα z20,τωρα τελευταια μου ανεβαζει θερμοκρασια στα κοκκινα,εβγαλα το ψυγειο το ξεβουλωσα απο τα αλατα και αλαξα θερμοστατη(αν και χωρις δουλευει μια χαρα)καθαρισα εσωτερικα τον κινητηρα με ειδικο χημικο απο σκουριες και αλατα,η φλαντζα στο καπακι ειναι μια χαρα, και μετα απο ολλα αυτα τιποτα.ηρθε μαστορας το ειδε και μου ειπε αλλαγη κινητηρα(τι λε ρε μεγαλε του ειπα).αυτο που παρατηρησα σημερα και μαλλον ειναι απο εκει το προβλημα ειναι οτι η φτερωτη του ψυγειου δουλευει με αναποδες στροφες ουτως ωστε να μην σπρωχνει αερα προς το ψυγειο αλλα προς την μηχανη,προσπαθησα να την βαλω αναποδα αλλα δεν μπαινει,η φερωτη παιρνει κινηση απο την τροχαλια δεν ειναι ρευματος..ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ υπαρχει περιπτωση να δουλευει αναποδα ο κινητηρας;; Δεν θα τα ειχε παιξει;;αν γνωριζει καποιος κατι ας βοηθησει,ευχαριστω
-
Παιδια καλησπερα αν μπορειτε να με βοηθησετε σε κατι.Εχω ενα nissan d21 μοντελο 1990 με κινητηρα z20,τωρα τελευταια μου ανεβαζει θερμοκρασια στα κοκκινα,εβγαλα το ψυγειο το ξεβουλωσα απο τα αλατα και αλαξα θερμοστατη(αν και χωρις δουλευει μια χαρα)καθαρισα εσωτερικα τον κινητηρα με ειδικο χημικο απο σκουριες και αλατα,η φλαντζα στο καπακι ειναι μια χαρα, και μετα απο ολλα αυτα τιποτα.ηρθε μαστορας το ειδε και μου ειπε αλλαγη κινητηρα(τι λε ρε μεγαλε του ειπα).αυτο που παρατηρησα σημερα και μαλλον ειναι απο εκει το προβλημα ειναι οτι η φτερωτη του ψυγειου δουλευει με αναποδες στροφες ουτως ωστε να μην σπρωχνει αερα προς το ψυγειο αλλα προς την μηχανη,προσπαθησα να την βαλω αναποδα αλλα δεν μπαινει,η φερωτη παιρνει κινηση απο την τροχαλια δεν ειναι ρευματος..ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ υπαρχει περιπτωση να δουλευει αναποδα ο κινητηρας;; Δεν θα τα ειχε παιξει;;αν γνωριζει καποιος κατι ας βοηθησει,ευχαριστω
-
-
Ο χρήστης mixalis78 έγραψε:
Παιδια καλησπερα αν μπορειτε να με βοηθησετε σε κατι.Εχω ενα nissan d21 μοντελο 1990 με κινητηρα z20,τωρα τελευταια μου ανεβαζει θερμοκρασια στα κοκκινα,εβγαλα το ψυγειο το ξεβουλωσα απο τα αλατα και αλαξα θερμοστατη(αν και χωρις δουλευει μια χαρα)καθαρισα εσωτερικα τον κινητηρα με ειδικο χημικο απο σκουριες και αλατα,η φλαντζα στο καπακι ειναι μια χαρα, και μετα απο ολλα αυτα τιποτα.ηρθε μαστορας το ειδε και μου ειπε αλλαγη κινητηρα(τι λε ρε μεγαλε του ειπα).αυτο που παρατηρησα σημερα και μαλλον ειναι απο εκει το προβλημα ειναι οτι η φτερωτη του ψυγειου δουλευει με αναποδες στροφες ουτως ωστε να μην σπρωχνει αερα προς το ψυγειο αλλα προς την μηχανη,προσπαθησα να την βαλω αναποδα αλλα δεν μπαινει,η φερωτη παιρνει κινηση απο την τροχαλια δεν ειναι ρευματος..ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ υπαρχει περιπτωση να δουλευει αναποδα ο κινητηρας;; Δεν θα τα ειχε παιξει;;αν γνωριζει καποιος κατι ας βοηθησει,ευχαριστωΚαι πως έπρεπε να δουλευει η φτερωτή;
Ο αερας περνάει απο το ψυγείο προς την μηχανη.Αν ήταν αναποδα δεν θα μπορουσε να δουλεψει η φτερωτη όταν το αμάξι ταξιδευει γιατι θα τη κόντραρε ο αερας που εισερχεται στον χωρο της μηχανης. -
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση αλλα μαλλον κανεις λαθος,ο αερας που εισερχετε απο την οδηγηση με την βοηθεια της φτερωτης εγλωβιζετε μεςα στις κυψελες και εγενετω κρυο..νερακι, δεν νομιζω να υπαρχει λογος να αεριζετε η μηχανη αφου παιρνει αερα ετσι και αλλιως
-
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση αλλα μαλλον κανεις λαθος,ο αερας που εισερχετε απο την οδηγηση με την βοηθεια της φτερωτης εγλωβιζετε μεςα στις κυψελες και εγενετω κρυο..νερακι, δεν νομιζω να υπαρχει λογος να αεριζετε η μηχανη αφου παιρνει αερα ετσι και αλλιωςΦίλε μου δεν εχεις ιδέα και με αυτά που γράφεις εκτίθεσαι.
Αστο λοιπόν και ψάξε αλλού γιατί ανεβάζει θερμοκρασία το αμάξι σου.Την φλάτζα πως την απέκλεισες ;
-
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση αλλα μαλλον κανεις λαθος,ο αερας που εισερχετε απο την οδηγηση με την βοηθεια της φτερωτης εγλωβιζετε μεςα στις κυψελες και εγενετω κρυο..νερακι, δεν νομιζω να υπαρχει λογος να αεριζετε η μηχανη αφου παιρνει αερα ετσι και αλλιωςΟχι, δεν κανει λαθος, καλα στα λεει.
Επισης και χωρις θερμοστατη μπορει να δουλευει, αλλα, άλλο το 'δουλευει' και αλλο το 'δουλευει σωστα'. -
Εγώ λέω οτι φταίνε οι ζάντες!!
-
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση αλλα μαλλον κανεις λαθος,ο αερας που εισερχετε απο την οδηγηση με την βοηθεια της φτερωτης εγλωβιζετε μεςα στις κυψελες και εγενετω κρυο..νερακι, δεν νομιζω να υπαρχει λογος να αεριζετε η μηχανη αφου παιρνει αερα ετσι και αλλιωςμονος σου το σκεφτηκες αυτο?
-
Ο μάστορας που βασίστηκε και είπε να αλλάξεις κινητήρα (ούτε καν ρεκτιφιέ δεν πρότεινε!); Καίει λάδια το μοτέρ σου;
-
Δεν γίνεται ένας κινητηρας να δουλέψει ανάποδα (τρίζουν τα κόκκαλα του otto). Το βεντιλατερ δουλεύει σωστα ( ως προς την φορά τουλαχιστον). Πήγαινε σε εναν μηχανικό να το ελεγξει. Υπάρχει κίνδυνος να κάψεις την φλαντζα, αν δεν την εχεις κάψει ηδη. Το ψυγείο το καθαρισες μόνος σου? Ο θερμοστάτης που εβαλες είναι ο σωστός κι αν ναι δουλεύει όπως πρεπει? Είσαι σίγουρος οτι οι παραπανω εργασιες έγιναν σωστα. Το κύκλωμα έχει εξαερωθει σωστα? Εχεις διαρροή? Χρησιμοποιουσες νερό βρύσης για το ψυγείο? Η αντλία είναι σε καλη κατασταση?
-
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
Χρησιμοποιουσες νερό βρύσης για το ψυγείο? Η αντλία είναι σε καλη κατασταση?Μάλλον η αντλία σου έχει πεθάνει, και η φλάντζα ακολουθει αν δεν είναι μεταλλική
Δουλευει ο κινητηρας με αναποδες στροφες;;;;