-
Πάντως εμείς στην οικογένεια έχουμε πάρει 4 μτχ από τον Γαλάταλη στην Γαλατσίου (λίνκ http://www.infoday.gr/index.php/infoday ... CE%99.html ) και τα 4 μας βγήκαν αστέρια, χώρια οικογενειακοί φίλοι και συγγενείς. Όλοι έχουμε μείνει ευχαριστημένοι
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Για τον έμπορο Χαιρετάκη Γεώργιο στο Χαιδάρι τι γνώμη έχετε αν έχει εμπειρία κανείς???
http://heretakiscars.car.gr/Επισκέψου τον και θα σου λυθούν οι απορίες. Φίλος αγόρασε ΜΧ-5 από εκεί και είναι πολύ ευχαριστημένος. Επισκεφτήκαμε αρκετές μάντρες πριν την αγορά και ήταν, με διαφορά, ο καλύτερος.
Επίσης του άφησε αμάξι με 200.000+χλμ. και από όσο ξέρω, τα χιλιόμετρα έμειναν άθικτα.Τι αμαξι?
-
Με το Αλιβιζάτο στην Πεντέλης δυστυχώς πραγματοποίησα αγοραπωλησία προ 2 μηνών - ένα FORD C-MAX το οποίο είχε χιλιόμετρα 57.000 klm στο κοντέρ και ημερομηνία πρώτης άδειας τον Σεπτέμβριο 2011. Όταν παρέλαβα το αυτοκίνητο διαπίστωσα ότι δεν είχε βιβλίο service. Επιμόνως το ζήτησα 3 φορές και πάντα μου λέει οτι το περιμένει από Ιταλία (Παραμύθι !!!). Ετσι μη έχοντας εμπιστοσύνη το πήγα για έλεγχο και service στην επίσημη FORD (ΒΕΛΜΑΡ). Εκεί μου τύπωσαν από κάποια βάση δεδομένων ότι το αυτοκίνητο αυτό είχε περάσει από service κάπου στην Ιταλία τον Ιούλιο το 2014 με ένδειξη οδομέτρου !!!! 145.000 klm !!! Αμέσως του πήγα το χαρτί αυτό και αφού ξαφνιάστηκε ακούτε τι είπε !! Ότι η ένδειξη αυτή αφορούσε εργατοώρες και όχι klm. Βέβαια τα κάτι λιγότερο από 3 χρόνια αντιστοιχούν σε λιγότερο από 30.000 ώρες. Αφού λοιπόν του τα ανέφερα όλα αυτά γραπτώς , ακόμα περιμένω την απάντησή του !!!! Και να φανταστεί κανείς ότι πούλησα αυτοκίνητο με 106.000 klm για να πάρω ένα 'φρέσκο' και παρόλο που το γνώριζε αυτό φυσικά με κορόιδεψε.
-
Γιατι το κανες αυτο στον εαυτο σου?? Γιατι?
Εχουν γραφτει πολλα για τον συγκεκριμενο και ισως τα χειροτερα απ ολους μαζι τους μαντραδες της Αθηνας !! Εδω μιλαμε για serial ΑΛΗΤΕΙΑ !Τελοσπαντων κοιτα να το χαρεις εστω κι ετσι
-
Πόσο εξοργιστικό μπορεί να είναι που ο συγκεκριμένος απατεώνας κ αρκετοί όμοιοί του αλωνίζουν (και πιθανότατα θα εξακολουθήσουν να αλωνίζουν) ελεύθεροι,κοροϊδεύοντας επανειλημμένα ανυποψίαστους πελάτες;Γιατί να είμαστε τόσο ξέφραγο αμπέλι;
-
Γιατι ο (καθε) grnontas δεν θα του κανει μηνυση και αγωγη. Και ισως καποια διαδικασια που προβλεπεται, στο υπουργειο εμποριου ή τεσπα σε οποιον υπαγονται (δεν ξερω αν υπαρχει κατι τετοιο, μια ιδεα λεω).
-
Σύμφωνοι.Υπάρχει όμως νομικό πλαίσιο που να μπορεί να στηριχτεί ο πελάτης σε τέτοιες περιπτώσεις και αν ναι,τι αποδεικτικά πρέπει να παρουσιάσει και ποιες οι κυρώσεις για τον απατεώνα;Επίσης γιατί να μην παρεμβαίνει αυτεπαγγέλτως κάποιος εκπρόσωπος της δικαιοσύνης;Εμείς εδώ στα fora αλλά και στις παρέες μας ξέρουμε τόσους κλέφτες μαντράδες,εκείνοι δεν έχουν ελεγκτικούς μηχανισμούς σε τέτοιες υποθέσεις;Είναι πραγματικά εξοργιστικό στην Ελλάδα του σήμερα αυτά τα κατακάθια να πλουτίζουν σε βάρος του απλού κόσμου που κάνει αιματηρές οικονομίες για να πάρει ένα τετράτροχο.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Στην εποχή της κρίσης πολλοί συνάνθρωποί μας στρέφονται αναγκαστικά στη λύση του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Όμως ακούμε τόσα και τόσα (συνήθως τα χειρότερα) για ασυνείδητους εμπόρους μεταχειρισμένων. Γυρισμένα χλμ. τρακαρισμένα, απόκρυψη ελαττωμάτων και ένα σωρό κόλπα... των πονηρών. Επειδή λοιπόν είναι δύσκολες οι καταγγελίες (πρέπει να είναι τεκμηριωμένες και να έχεις όρεξη να τρέχεις σε δικαστήρια), είναι ασύγκριτα πιο εύκολο να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο.
Δηλ. να μαζέψουμε μέσα από το topic θετικές εμπειρίες, συστάσεις κλπ. για συγκεκριμένους εμπόρους μεταχειρισμένων που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Είτε πρόκειται για επίσημα, εξουσιοδοτημένα συγκροτήματα που έχουν και μτχ. από ανταλλαγές είτε ...μαντράδες.
Όποιος λοιπόν έχει κάτι θετικό να πει για συγκεκριμένο μαγαζί, ας το μοιραστεί μαζί μας συγκεκριμένα στοιχεία από συγκεκριμένη αγοραπωλησία που πήγε καλά (όχι του στιλ άκουσα από τον δείνα ότι ο Χ μαντράς είναι τίμιος).
Για να δούμε...Κατ' αρχήν διευκρίνησε για ποιάς χώρας εμπόρους μιλάς,για Γερμανία ή για Μπανανία?
Mε κίνδυνο να χσρακτηριστώ ρομαντικός, όλο και κάποιος τίμιος έλληνας θα υπάρχει... Που να θέλει να βγάλει χρήματα Ο.Κ. αλλά χωρίς να παραβεί το μισό ποινικό κώδικα.
Δεν χρειάζεται να είναι και τόσο ειδικός κάποιος,ρίξε μια ματιά στο car και θα καταλάβεις,Mercedes C 15 ετών 120 000km
Δηλ αυτός που την είχε πήγαινε τα παιδιά σχολείο και πίσω στο γκαραζ.
Κι όλοι οι πωλητές με τόσα km.Και μετά μας ενοχλεί που μας τον πατάει η Μέρκελ.
120/15=8000 χλμ τον χρόνο. Γιατί σου φαίνεται εξωφρενικό;Η μάνα μου ( μόνο δουλειά σπίτι) κάνει λιγότερα, επίσης ο πατέρας μου έχει 2 αυτοκίνητα, ενα μικρό (δουλειά σπίτι) και ενα μεγάλο ( μόνο ταξίδια 3 φορές τον χρόνο) τα οποία επίσης κάνουν λιγότερο απο 8000 χλμ τον χρόνο. Η γυναίκα μου επίσης κάνει λιγότερα απο 8000 χλμ τον χρόνο.
-
Αυτη ειναι η (σπανια) εξαιρεση. Και εμεις στην ιδια κατηγορια ειμαστε (3 ΕΙΧ + 1 ΦΙΧ για 3 ατομα οικογενεια, μηχανακι για να κανω τις αγγαρομετακινησεις,η οικογενειακη εργασια στην αλλη γωνια του τετραγωνου απο το σπιτι), αλλα οταν βλεπω αυτοκινητο με 6.000χλμ/ετος οπως το δικο μου πρωτα σκεφτομαι 'πειραγμενα χλμ' και μετα περιμενω την αποδειξη του αντιθετου.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτη ειναι η (σπανια) εξαιρεση. Και εμεις στην ιδια κατηγορια ειμαστε (3 ΕΙΧ + 1 ΦΙΧ για 3 ατομα οικογενεια, μηχανακι για να κανω τις αγγαρομετακινησεις,η οικογενειακη εργασια στην αλλη γωνια του τετραγωνου απο το σπιτι), αλλα οταν βλεπω αυτοκινητο με 6.000χλμ/ετος οπως το δικο μου πρωτα σκεφτομαι 'πειραγμενα χλμ' και μετα περιμενω την αποδειξη του αντιθετου.Απο ιδιώτη που τον βλέπεις και αυτόν και το αυτοκίνητο απο κοντά δύσκολο. Αν εχει μεσολαβήσει έμπορος τότε ναι.
-
Ο χρήστης grnontas έγραψε:
Με το Αλιβιζάτο στην Πεντέλης δυστυχώς πραγματοποίησα αγοραπωλησία προ 2 μηνών - ένα FORD C-MAX το οποίο είχε χιλιόμετρα 57.000 klm στο κοντέρ και ημερομηνία πρώτης άδειας τον Σεπτέμβριο 2011. Όταν παρέλαβα το αυτοκίνητο διαπίστωσα ότι δεν είχε βιβλίο service. Επιμόνως το ζήτησα 3 φορές και πάντα μου λέει οτι το περιμένει από Ιταλία (Παραμύθι !!!). Ετσι μη έχοντας εμπιστοσύνη το πήγα για έλεγχο και service στην επίσημη FORD (ΒΕΛΜΑΡ). Εκεί μου τύπωσαν από κάποια βάση δεδομένων ότι το αυτοκίνητο αυτό είχε περάσει από service κάπου στην Ιταλία τον Ιούλιο το 2014 με ένδειξη οδομέτρου !!!! 145.000 klm !!! Αμέσως του πήγα το χαρτί αυτό και αφού ξαφνιάστηκε ακούτε τι είπε !! Ότι η ένδειξη αυτή αφορούσε εργατοώρες και όχι klm. Βέβαια τα κάτι λιγότερο από 3 χρόνια αντιστοιχούν σε λιγότερο από 30.000 ώρες. Αφού λοιπόν του τα ανέφερα όλα αυτά γραπτώς , ακόμα περιμένω την απάντησή του !!!! Και να φανταστεί κανείς ότι πούλησα αυτοκίνητο με 106.000 klm για να πάρω ένα 'φρέσκο' και παρόλο που το γνώριζε αυτό φυσικά με κορόιδεψε.Το πήγες ανάποδα όμως. Πρώτα πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία και βλέπεις αν υπάρχει στον υπολογιστή και πόσα χιλιόμετρα έχει και τι βλάβες μπορεί να παρουσίασε και μετά το αγοράζεις. Αλλά και να πιστέψουμε πως το 57.000 είναι εργατοώρες τότε αυτό σημαίνει: 57000/24 = 2.375 μέρες ήταν το αυτοκίνητο στο συνεργείο δλδ σε χρόνια 2.375/364 = 6,5 χρόνια.
Το αμάξι είναι 4 χρόνων Δες πάντως και ένα θετικό. Έμαθες τουλάχιστον πόσα χιλιόμετρα έχει το αυτοκίνητο.... -
ρε πουστη μου παντως πλεον για αγορα μεταχειρισμενου πρεπει να εμφανιζεσαι συνοδεια μηχανικου,δικηγορου και ενδεχωμενος και μπραβου
-
Τελικά πολύ απογοήτευση με τις μάντρες.. Σου γράφουν 'άριστο', 'ατρακάριστο', 'κάθε έλεγχος δεκτός' και όταν πας εκεί αρχίζουν και στα μασάνε.. 'Ναι, είχε ένα τρακάρισμα…έχει αλλάξει τις πόρτες, το ένα, το άλλο..'
Και εντάξει αυτό..να στο πούνε έστω όταν πας εκεί, χωρίς να χρειάζεται να φέρεις μηχανικό..
Αλλά εκνευρίστηκα απίστευτα όταν βρήκα ένα Swift στο Cars for all με 8.000ε ακατέβατα επειδή ήταν τέλειο όπως μας είπε εκεί ο κυριούλης της μάντρας.. Του λέω : 'Σίγουρα?' Μου λέει: 'Σίγουρα, φέρε και μηχανικό'. Του λέω, θα φέρω μηχανικό, αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν μου περρισεύουν να γυρίζω παραμάσχαλα με ένα μηχανικό σε όλες τις μάντρες τις Αθηνας να ελέγχει αμάξια..γιατί δε μου περρισεύουν τα χρήματα. 'Όχι, φέρτον και θα σου πει ότι το αμάξι είναι τέλειο'.
Πάω κι εγώ την επομενη με το μηχανικό και μας βρήκε ότι είχε αλλάξει πάνω του πόσα πράγματα το swift και ότι φυσικά δεν άξιζε τα 8.000.
Ευτυχώς που έγινε έτσι πάντως γιατί το ίδιο απόγευμα ανέβηκε αγγελία από ιδιώτη και σήμερα το πρωί έγινε η μεταβίβαση. Δε λέω, μπορεί να υπάρχουν κάποιοι μαντράδες καλοί..αλλά για να τους πετύχεις θα πρέπει να έχεις ξοδέψει πόσο χρόνο, κόπο και χρήμα σε μηχανικούς..
-
δεν αγοραζω μεταχειρισμενα για αυτον τον λόγο. Χανω απίστευτα πολύ χρόνο, ξοδευω του κόσμου τα λεφτα σε βενζίνα, ευτυχως που με τοσα που ειχα δει το 2000 για ενα-δυο ετη εχω μαθει να ξεχωρίζω τα τρακαρισμενα. Σηκώνεις καπω και πορτ μπαγκαζ και βλέπεις εαν το χρωμα ειναι ομοιομορφο, το ιδιο και στο πατωμα. Το τι τραβηξα, και να φανταστεις πήγαινα σε ιδιωτες για bmw 318is να βλέπεις άλλη αποχρωση βαμμενο το αυτοκινητο αναλόγως που ειχε τρακάρει, απλυτα και βρωμερα διχως έλεος! να μη φανουν τα ελαττωματα
Οι εμποροι για να μου το δωσουν τεστ ντριβε ζητουσαν προκαταβολή και δεν τη δίναν πίσω. Περίπου μου φαινεται δυο χρόνια εψαχνα τα χρέπια, τελικα πήρα ενα καινουργιο mx5.
Ελεγα απο τοτε μηπως εχουν βελτιωθει τα πράγματα, γιατι βλεπεις φωτο πιο πριν, αλλα θα βάζουν αυτες που όταν ηταν καινουργιο! Υπάρχουν πολύ καλα μεταχειρισμενα απο νοικοκύρηδες, αλλα πρεπει να εισαι πολύ τυχερος, εγω όσα εβλεπα απο ιδιωτε τελικα, που ηταν και με παρκινγκ ήταν όλο γρατσουνίτσες και γουβαλάκια παντου! Μα μονο να το πηγαινεις για πλύσιμο σου το χαλαν το αμαξι! καλα τα εσωτερικα ειδικα αν καπνιζαν ήταν άθλια! Εγω το πλένω μονος μου για να διατηρηθει, ποιος το κανει αυτο; μονο απο εκει θα επρεπε να αγοραζουμε αλλα ψάξε βρεστους, σταγονα στο ωκεανο.
καλα οταν ξεκινησα τοτε εψαχνα άβαφο πενταετίας και όταν τους το έλεγα στο τηλέφωνο μερικοι με εβριζαν, ειναι δυνατο να μην εχει βαφτει πλήρως το αυτοκινητο, κόβει το χρώμα μονο με τον ηλιο! Πήγαινα μονο σε αυτα με ιδιόκτητο παρκινγκ και ισχυριζόμενα αβαφα χωρις γρατσουνιες και ατρακαριστα και εβλεπα αυτα που ειπα! -
E καλα εσυ εισαι στο αλλο ακρο και σιγουρα δεν κανεις για αγορα μτχ. Και τι εγινε αν ειχε γρατσουνιες?
Και συ οταν ερθει η στιγμη να πουλησεις το αμαξι σου φανταζεσαι να πετυχεις υποψηφιους με τον δικο σου τροπο σκεψης? Δεν θα πουλησεις ποτε ! -
Αν και πρόσφατα πήρα μτχ που ως τώρα φαίνεται οκ, δεν αλλάζει η άποψη μου ότι 'το καλύτερο μτχ, το χειρότερο καινούριο'.
Πολύ δύσκολη η αναζήτηση και σχεδόν 100% θέμα τύχης. Πολλά τα τέρατα και τα φαντάσματα που διαθέτει η αγορά ιδίως σε μάντρες αλλά και όχι μόνο. -
Το χειρότερο είναι οτι στην αρχή κοιτώντας φωτογραφίες και 'όμορφα' λογάκια πείθεσαι.... Ξεκινάς, φτάνεις εκεί και οι κουρτίνες πέφτουν απότομα...
Έτσι και γω ξημερωβραδιάστηκα στο car για πάνω απο 2 μήνες. Ταυτόχρονα οι επισκέψεις σε μάντρες αλλά και αντιπροσωπείες(για καινούριο) δε σταμάτησαν! Κάποια στιγμή συνηδιτοποιείς ΠΟΟΣΟΙ μαντράδες υπάρχουν εκεί έξω και τρελαίνεσαι!
Τις χειρότερες εντυπώσεις -για να μην πολυξεφύγω απ το topic- μου άφησε η πλειοψηφία των μαντράδων στη Γ.Λαμπράκη..Αυτοκίνητα απ ευθείας απ τα rental ή το πολύ μετά απο κανα φτιάξιμο χοντρού τράκου που θα είχαν, χιλιοταλαιπωρημένα μέσα έξω που να θέλεις 4 βιολογικούς για να δεις το χρώμα του καθίσματος, νά σου στα...45κ- 50κ χλμ...εισαγωγή και άγιος ο θεός!..
Κατέληξα στο οτι αφού αποφασίσεις οτι πας για μεταχειρισμένο, είναι προτιμότερο να κοιτάς επίσημους αντιπροσώπους (τον ιδιώτη με το καλό αυτοκίνητο 2 μήνες δεν το βρήκα-ίσως και απο ατυχία).. και εξηγούμαι: απο μια αντιπροσωπεία τύπου stock center, βελμάρ, σφακιανάκη και άλλες όμοιες θεωρώ οτι είσαι -μερικώς πάντοτε- περισσότερο διασφαλισμένος απο τον κάθε έμπορο που πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Πιθανότατα θα πληρώσεις λίγο παραπάνω το αυτοκίνητο, όμως κερδίζεις αλλού. Τα χιλιόμετρα σπάνια είναι πειραγμένα (πιστεύω) ενώ δεν τρέχεις με το μηχανικό σου, όπως εύστοχα παρατήρησε ο monogramma, σε κάθε αντιπροσωπεία να το δει..αφού με το αμάξι έχεις 'βρει' και το συνεργείο που θα κάνεις τα service σου. Έγκυρα βιβλία service (και ναι κόντεψα να μάθω και γερμανικά με τόσα εισαγώμενα) αφού είναι της ίδιας αντιπροσωπείας και τέλος καλύτεροι όροι διακανονισμού, μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό.. -
Ευκαιρίες σε καλά μεταχειρισμένα υπάρχουν, αλλά πουλιούνται σε λίγα λεπτά και σβήνονται οι αγγελίες την ίδια ώρα.
Καλά μεταχειρισμένα υπάρχουν και δίνονται συνήθως σε γνωστούς η πουλιούνται και αυτά αμέσως, οπότε πάλι σβήνονται οι αγγελίες την ίδια ώρα.
Τις αγγελίες χωρίς φωτο τις βλέπουν πολύ λιγότερο και ειδικά στην Χρυσή Ευκαιρία ελάχιστοι.
Είχα τηλεφωνήσει τουλάχιστον πέντε φορές σε αγγελία που μπήκε λίγα λεπτά και δεν πρόλαβα.
Είχα κλείσει αργά το βράδυ ραντεβού το πρωι για να δω-αγοράσω επιτόπου ένα φτηνό και το πρωί το είχε πάρει άλλος πριν το ραντεβού.Αυτό έγινε τρεις φορές!!!!!!!!, οπότε μετά πήγαινα και το βράδυ αργά με φακό, δεν κάνω πλάκα, είναι γεγονός!!
Οπότε μετά από δύο μήνες και εγώ στο ιντερνετ απέκτησα εμπειρία και έμαθα ακόμη και τις ώρες που έμπαιναν οι πιο καλές αγγελίες, και φυσικά από τις εκατοντάδες αγγελίες καθημερινά ξεχώριζα εύκολα τις πιθανές ευκαιρίες.
Οπότε δεν μάσαγα από ωράρια κ.λ.π. με το που έμπαινε μία καλή αγγελία, το πολύ σε μισή ώρα ήμουν εκεί!
Να ξέρετε λοιπόν ότι υπάρχουν κοράκια μαντράδες που λυμαίνονται τον χώρο και σου τηλεφωνούν μέσα σε μισή ώρα από την ώρα που μπήκε η αγγελία, ρίχνουν λίγο την τιμή και το αγοράζουν για να το πουλήσουν 800-1000 παραπάνω.
Σε όσους ιδιώτες πήγα που τα αυτοκινητα τους ηταν σε καλη τιμη και εμπορευσιμα τους ειχαν παρει τηλεφωνο οι κορακες και ζητούσαν από τον ιδιώτη να πάει στο μαγαζι τους το αυτοκίνητο να το αγοράσει επιτοπου, σε λιγοτερη τιμη βεβαια.
Και η συνεχεια ειναι γνωστη, γυριζουν χιλιομετρα, κ.λ.π.
Σκέπτομαι κάποια στιγμή να γράψω ένα κείμενο με τις εμπειρίες από τις δεκάδες αυτοκίνητα που είδα, καθώς και τις εμπειριες από αυτά που δεν πρόλαβα!
Πήρα τελικά αυτοκίνητο και μου έλειψε αυτό το κυνήγι θησαυρού, οδήγησα πολλά αυτοκίνητα και ήταν κάτι σαν ναρκωτικό, 24/7 άνοιγα το car κ.λ.π. και γύριζα όλη την Αττική, με τη μηχανή, ευτυχώς! -
Χαχα!Ενδιαφέρον το κείμενό σου και με έντονη χιουμοριστική διάθεση!Είναι τόσο αρπακτικά τελικά οι μαντράδες,πρέπει να το πάρουμε απόφαση όσοι δεν το έχουμε πάρει ακόμα
Και θα στοιχημάτιζα ότι δύσκολα θα υπάρχει άνθρωπος που συχνάζει πιο πολύ στο car.gr από εμένα αλλά μάλλον θα το έχανα -
Yπαρχουν κι αλλοι
Έμποροι μεταχειρισμένων