-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Eμένα στην Corolla μου στα 40.000κμ πήγα και τα έκανα ανακατασκευή γιατί ήταν τελείως διαλυμένα.... τώρα έχω 60.000 και τα αμορτισέρ πάλι άρχισαν να μη μου αρέσουν... Την επόμενη θα πάω σε aftermarket....σε Κορόλα και γενικώς μικρά Τογιότα πας δαγκωτός για ΚΥΒ
Σπύρος
-
Αγορασα περυσι ένα Opel Astra 3d μεταχειρισμένο. Ο πρηγούμενος κάτοχος το είχε από το 2000 και είχε κάνει μόνο 22000 χλμ. Τώρα το αυτοκίνητο έχει 38000 χλμ και έχω την αίσθηση ότι ψιλοκοπανάνε τα αμορτισέρ.... χρίζουν αντικατάστασης ή το κοπάνημα μπορεί να προέρχεται αποκλειστικά από τους τροχούς (205/50/R16);;;
-
Eχει μετρηθει 'μανισιο' POLO 1.4 16v με 140.000 και τα αμορτισερ ηταν στο 75%!!!!!Απιστευτο?????Και ουτε επλεε ουτε κοπανουσε ουτε ειχε προβλημα στον δρομο.Δεν τα αλλαξαμε.Ακομα με τα ιδια κυκλοφορει.
-
Ο χρήστης nikthanos έγραψε:
Αγορασα περυσι ένα Opel Astra 3d μεταχειρισμένο. Ο πρηγούμενος κάτοχος το είχε από το 2000 και είχε κάνει μόνο 22000 χλμ. Τώρα το αυτοκίνητο έχει 38000 χλμ και έχω την αίσθηση ότι ψιλοκοπανάνε τα αμορτισέρ.... χρίζουν αντικατάστασης ή το κοπάνημα μπορεί να προέρχεται αποκλειστικά από τους τροχούς (205/50/R16);;;Σίγουρα φταίνε και οι 16άρες αλλά 22,000 χλμ από το 2000 εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω....γυρισμένο κοντέρ μου 'μυρίζει'..
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αλλά 22,000 χλμ από το 2000 εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω....γυρισμένο κοντέρ μου 'μυρίζει'..Γιατί; Εγώ κάνω 22000km τον χρόνο, αλλά η μάνα μου κάνει 4000 με το ζόρι. Δεν έχουν την ίδια χρήση όλα τα αυτοκίνητα...
-
Εγώ κάνω 12500 με 15000 χλμ το χρόνο. Μην βλέπουμε αμέσως φαντάσματα όλοι οι χρήστες δεν είναι ίδιοι.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ κάνω 12500 με 15000 χλμ το χρόνο. Μην βλέπουμε αμέσως φαντάσματα όλοι οι χρήστες δεν είναι ίδιοι.To Golf μας όσο το έπαιρνα κι εγώ έκανε περί τα 12-15000χλμ το χρόνο... Τα τελευταία 2 χρόνια που εγώ έχω το 206, έχει κάνει συνολικά 10.000χλμ...
Το 206 πάλι μέχρι τον Νοέμβριο έκανε πάνω από 1500χλμ τον μήνα (σύνολο περίπου 20.000τον χρόνο). Τον τελευταίο μήνα έχει κάνει λιγότερο από 500... Και έτσι θα συνεχίσει μέχρι το καλοκαίρι τουλάχιστον...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ κάνω 12500 με 15000 χλμ το χρόνο. Μην βλέπουμε αμέσως φαντάσματα όλοι οι χρήστες δεν είναι ίδιοι.Δεν βλέπω φαντάσματα, άποψη εξέφρασα!
-
Και εγώ μια άποψη εξεφρασα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και εγώ μια άποψη εξεφρασαMε άκομψο τρόπο... ...
-
Opel Astra GT μοντ. 11/92: 100.520km και 12 χρόνια ζωής είναι πολλά για να αλλάξω αμορτισέρ;
Δε λέω κοπανάνε λιγάκι, πλέω λιγάκι αλλά κατά τ' άλλα μια χαρά. Και πέρασα και ΚΤΕΟ 2η φορά χωρίς κανένα πρόβλημα (και χωρίς λάδωμα εννοείται). -
skoda Octavia5 1.6mpi ~> 120.000 xlm και ακομα εχουν.....!
-
Toyota aygo ......................................... 305000 χλμ ................ συμπεριφορά η ίδια!!!!!!!!
-
Λοιπον μερσεντες c 180 εχει πανω τα bilstein b6 150.000 χιλιομετρα και περιεργως σχεδον καμια διαφορα.Ισως η μονη διαφοροποιηση τους ειναι οτι εχασαν λιγακι το κοπανημα που ειχαν αρχικα στις πολυυυυ μικρες ανωμαλιες του δρομου π.χ. πολυ μικρο πετραδακι.Εν ολιγοις στην αρχη ως προς τις ανωμαλιες ηταν σαν καρτ,τωρα ειναι πιο σωστο.
-
Fiat grande punto 1,4 μεταχειρισμενο με 120000χμ με τα μαμα αμορτισερ... Οπως μου ειπαν στην φιατ.
Δεν κοπαναει ουτε πλεει το αμαξι, εχει ψωμι ακομα η αναρτηση... -
Αλλαγη αμορτισερ οταν βγαλουν λαδι!
Δεν παει η αλλαγη με τα χιλιομετρα -
Ο χρήστης Kitsios έγραψε:
Αλλαγη αμορτισερ οταν βγαλουν λαδι!
Δεν παει η αλλαγη με τα χιλιομετραΤραγικο, σε διαβαζει και ο κοσμος. Εκτος αν το λες ειρωνικα.
-
ειρωνικα δεν τον λεω,την αληθεια λεω!
'Τα αμορτισέρ αυτοκίνητων πρέπει να αλλάζονται κάθε 70.000 – 80.000 χλμ ή όταν έχουν ορατή διαρροή λαδιού.'
αυτο το γραφουν σχεδον παντου κατασκευαστες αμορτισερ και μηχανικοι. -
Ο χρήστης Kitsios έγραψε:
ειρωνικα δεν τον λεω,την αληθεια λεω!
'Τα αμορτισέρ αυτοκίνητων πρέπει να αλλάζονται κάθε 70.000 – 80.000 χλμ ή όταν έχουν ορατή διαρροή λαδιού.'
αυτο το γραφουν σχεδον παντου κατασκευαστες αμορτισερ και μηχανικοι.Και το >Αλλαγη αμορτισερ οταν βγαλουν λαδι!
Δεν παει η αλλαγη με τα χιλιομετρα
που έγραψες τι είναι;
-
το οτι βαζουν καποιο οριο στα 80κ δεν παει να πει οτι το αλλαζεις φιλε!
αν καποιος οδηγει στον autobahn θα του πανε 200κ
αν καποιος οδηγει στα κατσαβραχα θα πανε 1κ
ο ποιος απλος τροπος να ελεγξεις τα απορτισερ μονος σου με ασφαλεια και χωρις λεφτα ειναι
Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΛΑΔΙΟΥ πως να το κανουμε
πόσα km για αλλαγή αμορτησερ?