Ο χρήστης ang21 έγραψε:
Όταν λεμε δυσκολια δεν εννοω να με ζορίσει λίγο .. αλλα** κοντευει να σπασει ο λευγιες απο την δυναμη**..
Διαβασα αρκετους κατοχους καινουργιων μοντελων opel με ακριβως αυτο το προβλημα.. ολοι λενε οτι πρεπει να το συνηθισεις αλλα δεν γινεται να οδηγω το megane του πατερα μου μοντελο 1998 με 350.000 χλμ και να μπαινουν οι ταχυτητες τοσο γλυκα που να το προτιμω απο το δικο μου. Απιστευτη ξενερα...
Δεν είναι φυσιολογικό να χρειάζεται τόσο πολύ δύναμη. Σίγουρα τα κιβώτια διαφέρουν απο μάρκα σε μάρκα, αλλά δεν γίνεται να ασκείς τόσο πολύ δύναμη.
Οταν βαζω οπισθεν ΠΑΝΤΑ ακούγεται ο ενοχλητικος αυτος ηχος (οπως οταν δεν πατας καλα τον συμπλεκτη).
Οταν το οχημα ειναι **σβηστό **οι αλλαγές γινονται πολυ ομορφα και μαλακα...
Άλλαξε βαλβολίνες (κακό δεν κάνει στα 80.000km), αλλά μάλλον δεν είναι απο εκεί το πρόβλημα. Από την περιγραφή καταλαβαίνω ότι δεν απομονώνει σωστά ο συμπλέκτης με αποτέλεσμα να 'καρφώνεις' τις ταχύτητες. Ο συμπλέκτης είναι σκληρός? Επίσης, αν βάλεις πρώτη με πατημένο συμπλέκτη και αφημένο φρένο κάνει καμία κίνηση προς τα μπρος το αμάξι? Αν είναι αυτό, μάλλον χρειάζεται αλλαγή σετ δίσκου/πλατω.
Μην ανησυχείς πάντως, αν δεν έχει κάτι άλλο το κιβώτιο (που δε νομίζω) είναι αναμενόμενη φθορά. Το αμάξι δεν το οδήγησες /ελεγξες σε μηχανικό πριν το αγοράσετε?