-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Γεια σας παίδες. Όταν αλλάζετε φίλτρο λαδιού και μετά μιζάρετε, το λαμπάκι (του λαδιού) ανάβει τα πρώτα δευτερόλεπτα; Ρωτώ διότι στο Renault που έχω δεν έχει ανάψει ποτές του.
Υ.Γ. στο τσεκ στο γύρισμα του διακόπτη ανάβει πάντως.Ναι, αναβει.
Τα παλια χρονια που αλλαζα λαδια καθε Ολυμπιαδα, ειχε τυχει να αναψει και σε αποτομη στροφη.Εξαρτάται από το φίλτρο λαδιού, αν έχει ανεπίστροφη βαλβίδα δεν αδειάζει το κύκλωμα από την αντλία μέχρι το φίλτρο, αν δεν έχει, το λάδι κάνει drain και πρέπει να ανέβει η πίεση για να σβύσει το λαμπάκι, παίζει ρόλο και η ανοχή των κουζινέτων, δεν είναι το ίδιο ένα μοτέρ με 10.000 χλμ με άνα άλλο με 200.000 χλμ, αν είναι μεγάλες οι ανοχές αδειάζει όλο το κύκλωμα λίπανσης διαρρέοντας το λάδι από τα κουζινέτα.
Καλό είναι να γεμίζεις το νέο φίλτρο λαδιού καθαρό λαδάκι πριν το βιδώσεις.
Ευχαριστώ, πολύ παίδες.
Φίλε Kpsing
Μπαίνει στο πλάι και έτσι θα αδειάσει, άσε που βρίζω το διάολο κάθε φορά λόγου του στριμώγματος εκεί που το έχει βάλει ο κατασκευαστής. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Κανε οτι νομιζεις λοιπον.....
το εχει κανει εδω και 2 χρονια.
εγω δεν απαντησα στον fokion ομως!!!!
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
σε ένα opel corsa ταλαιπωρημένο και 15ετίας είδα πως στην τάπα του λαδιού έχει σχηματιστεί μια σαπουνέ άσπρη στρώση.κάπως σαν κρέμα γάλακτος είναι και κάπου ένα εκατοστό, τι σημαίνει αυτό;
να προσθέσω πως πλέον καεί / χάνει λάδια και δείχνει να έχει πιάσει μούργα εσωτερικά.
σχεδιάζω να βάλω φτηνά diesel λάδια και να τα αλλάξω σε 1000 χλμ προσπαθόντας να το καθαρίσω κάπως. Φοβάμαι να βάλω πρόσθετο μήπως αρχίσουν οι διαρροές από τις τσιμούχες.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αν και αντικρουόμενες.
Και μερικές φωτογραφίες μήπως βοηθήσουν να βγει συμπέρασμα
https://mesastoura.uk.quickconnect.to/d ... e/d6XlcmME
ή
https://www.dropbox.com/s/7771y5j1fu93q ... 0.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/lg7lz5f0xcq83 ... 7.jpg?dl=0 -
Ο δεικτης λαδιου εχει και αυτος χρωμα περιεργο μηπως;
Συμπληρωνεις ψυκτικο υγρο εστω και πολυ λιγο;
Θα σου προτεινα να δεις τα σωληνακια αναθυμιασεως που βγαινουν απο το καπακι ισως να μην βρισκει εξοδο η υγρασια και στην συσωρευει στην ταπα -
Ο χρήστης Nikos204 έγραψε:
Ο δεικτης λαδιου εχει και αυτος χρωμα περιεργο μηπως;όχι, κανονικός μου φαίνεται.
αρκετό!
Θα σου προτεινα να δεις τα σωληνακια αναθυμιασεως που βγαινουν απο το καπακι ισως να μην βρισκει εξοδο η υγρασια και στην συσωρευει στην ταπα
για ποιο καπάκι λες; δεν λες για το κύκλωμα του ψυγείου, σωστά;
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Ο δεικτης λαδιου εχει και αυτος χρωμα περιεργο μηπως;
όχι, κανονικός μου φαίνεται.
αρκετό!
Θα σου προτεινα να δεις τα σωληνακια αναθυμιασεως που βγαινουν απο το καπακι ισως να μην βρισκει εξοδο η υγρασια και στην συσωρευει στην ταπα
για ποιο καπάκι λες; δεν λες για το κύκλωμα του ψυγείου, σωστά;
αν δεν εχεις εξωτερικη διαρροη νερου , κολλημενο θερμοστατη κλειστο, παιρνει το βεντιλατερ δεν εχεις υγρασια στις μοκετες στο ποδια οδηγου-συνοδηγου, σωστο ψυγειο νερου και συμπληρωνεις νερο τοτε πιθανα για φλαντζα πας ή κατι παρεμφερες.
-
Όχι για το ψυγείο,μιλησα για τις αναθυμιάσεις του κινητήρα, λογικά στις πηγαίνει στην εισαγωγή του φίλτρου αέρος μετά από αυτό..
Το συμπλήρωμα ψυκτικού παραπέμπει σε μικρό ρήγμα ή φλάντζα κεφαλής αφού δεν συμβαίνουν αυτά που αναφέρει ο Ηλιας Α αλλά δεν εχουν δείξει ακόμη τα ακριβή-μεγαλα συμπτώματα τους .*>Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
αν δεν εχεις εξωτερικη διαρροη νερου , κολλημενο θερμοστατη κλειστο, παιρνει το βεντιλατερ δεν εχεις υγρασια στις μοκετες στο ποδια οδηγου-συνοδηγου, σωστο ψυγειο νερου και συμπληρωνεις νερο τοτε πιθανα για φλαντζα πας ή κατι παρεμφερες.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
καλως ηλθες στο μαγικό κοσμο της 'καμμενης φλατζας'...... ή ρηγματος καπου πιθανον κεφαλής...Συμπληρωνεις ψυκτικο υγρο εστω και πολυ λιγο;
αρκετό!
-
Οι αναθυμιάσεις του κινητήρα είναι η χοντρή σωλήνα που καταλήγει κάτω δεξιά από την δεξιά βίδα εκεί που έχει τρεις βίδες στην εισαγωγή.
-
καλημερα παιδια και καλη χρονια, μηπως εχετε υπ οψην αν προκειται να γινει καμμια ομαδικη παραγγελια για λαδια απο εξωτερικο? ενδιαφερομαι για elf solaris FE 05-30 για πετρελαιο
-
Ο χρήστης klikk έγραψε:
καλημερα παιδια και καλη χρονια, μηπως εχετε υπ οψην αν προκειται να γινει καμμια ομαδικη παραγγελια για λαδια απο εξωτερικο? ενδιαφερομαι για elf solaris FE 05-30 για πετρελαιοΑλλαξε ονομασια και εγινε Elf Evolution Full Tech FE 5W30 και βγαινει 60 ευρω το 5λιτρο (με ομαδικη 5 ατομων )
Περισυ απο τον ιδιο πωλητη (στην Γερμανια) ειχα παρει τα Elf Solaris FE 5w30 30 ευρω το 5λιτρο. Φετος τελικα αντι για ELF πηραμε το Liqui Moly Top Tec 4400 το οποιο εχει προδιαγραφη RN0720 (Renault 1.5 DCI) με 45 το 5λιτρο .
3 Χρονια τωρα κανω ομαδικες απο Γερμανια για δικα μου λαδια, φιλων και του πατερα μου (1.5 dci), βρες αλλα 5 ατομα για να μοιραστεις τα 20 ευρω μεταφορικα και κανε μια ομαδικη ! -
Παιδια δοκιμαστε και το λαδι της Nissan 5-30 DPF
Ειναι της ELF απλα σε συσκευασια Nissan....Εγω στο δικο μου Clio III αυτο βαζω....
Στην λιανικη πρεπει να παιζει στα 45€ το 5 λιτρο!
μιλαω για το NISSAN MOTOR OIL 5W-30 DPFΔειτε και εδω... http://www4.total.fr/pdf/elf-lubricants ... re2012.pdf
-
Καλή λύση αυτή. Λογικά έχει το RN0720 πάνω. Επιπλέον μην τα αλλάζετε πολύ συχνά! Service computer δεν έχετε? Λογικά πρέπει να σας βγάζει αλλαγή στη διετία εκτός και αν κάνετε πάρα πολλά χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Παιδια δοκιμαστε και το λαδι της Nissan 5-30 DPF
Ειναι της ELF απλα σε συσκευασια Nissan....Εγω στο δικο μου Clio III αυτο βαζω....
Στην λιανικη πρεπει να παιζει στα 45€ το 5 λιτρο!
μιλαω για το NISSAN MOTOR OIL 5W-30 DPFΔειτε και εδω... http://www4.total.fr/pdf/elf-lubricants ... re2012.pdf
εχθες ρωτησα τον μαστορα στο συνεργειο και μου ειπε οτι δεν ειναι τα ιδια λαδια NISSAN MOTOR OIL 5W-30 DPF με αυτα που βαζει το clio iv ! και οτι ειναι κατωτερης ποιοτητας. Αν ειπε αληθεια η ψεματα δεν ξερω το βεβαιο ειναι οτι κανει service και σε Nissan και σε Renault και σε Dacia
-
Τα 5-30dpf δεν ειναι προδιαγραφης rn720 που ζηταει το δικο μας αμαξι (1,5 dci με dpf).Tωρα και τα δυο 5-30 ειναι.Το ενα λεγεται 5w-30 dpf και το αλλο elf evolution full-tec fe 5w-30 προδιαγραφης rn0720(χωρις φωσφορο σταχτες κλπ που θα επικαθισουν στο φιλτρο dpf).Τωρα ο καθενας βαζει οτι θελει και χρονος θα δειξει ποιος θα βαλει πιο γρηγορα το χερι στην τσεπη αλλαζοντας το φιλτρο. Τωρα εμενα 2 φορες μου εβαλαν στον κινητηρα μου 5w-30 dpf και μολις το ειδα και απαιτησα αλλαγη με το αλλο 5w-30(rn0720) αλλαχτηκαν χωρις καμμια κουβεντα!!!
-
σε εξουσιοδοτημένο, σου έβαλαν λάδι που δεν κάλυπτε την RN720 ?
-
σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο nissan το λαδι πού βάζουν 10w/40 ( nissan γραφει απ εξω το κουτί ) , γνωριζει καποιος φιλος ποιας εταιριας λάδια ειναι ?
-
Ο χρήστης the_winner έγραψε:
καλημερα παιδια και καλη χρονια, μηπως εχετε υπ οψην αν προκειται να γινει καμμια ομαδικη παραγγελια για λαδια απο εξωτερικο? ενδιαφερομαι για elf solaris FE 05-30 για πετρελαιο
Αλλαξε ονομασια και εγινε Elf Evolution Full Tech FE 5W30 και βγαινει 60 ευρω το 5λιτρο (με ομαδικη 5 ατομων )
Περισυ απο τον ιδιο πωλητη (στην Γερμανια) ειχα παρει τα Elf Solaris FE 5w30 30 ευρω το 5λιτρο. Φετος τελικα αντι για ELF πηραμε το Liqui Moly Top Tec 4400 το οποιο εχει προδιαγραφη RN0720 (Renault 1.5 DCI) με 45 το 5λιτρο .
3 Χρονια τωρα κανω ομαδικες απο Γερμανια για δικα μου λαδια, φιλων και του πατερα μου (1.5 dci), βρες αλλα 5 ατομα για να μοιραστεις τα 20 ευρω μεταφορικα και κανε μια ομαδικη !δεν ξερω αν μου λες γι'αυτο εδω
http://www.levoil.de/epages/62903875.sf ... roducts/79 και αν θες γραψε μου αν το βαλατε στο καινουργιο Clio και αν δεχονται να το βαλουν τα εξουσιοδοτημενα για οσο καιρο εισαι στην εγγυηση . Γιατι αν ειναι αυτη η τιμη του συν περιπου 4 ευρο τα μεταφορικα στο πενταλιτρο αξιζει τον κοπο. Ξεχασα να ρωτησω ποσο χρεωνουν το 5λιτρο στην Renault -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
σε εξουσιοδοτημένο, σου έβαλαν λάδι που δεν κάλυπτε την RN720 ?Ναι φιλε.Το αυτοκινητο ειναι καινουργιο.Μια μερα εφεραν κατι λαδια cepsa 5w-30 dpf και μου ειπαν οτι κανουν.Κοιταω τον καταλογο της cepsa και ειχε αλλο λαδι 5w-30 dpf αλλα προδιαγραφης rn0720.Αλαλουμ!!!Εγω ευτυχως εχω ανθρωπο που ανεβοκατεβαινει γερμανια και το elf rn0720 μου ερχεται το πεντολιτρο 29,00 ευρω και φυσικα το αλλαζω καθε 15000χλμ!!!!
-
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
σε εξουσιοδοτημένο, σου έβαλαν λάδι που δεν κάλυπτε την RN720 ?
Ναι φιλε.Το αυτοκινητο ειναι καινουργιο.Μια μερα εφεραν κατι λαδια cepsa 5w-30 dpf και μου ειπαν οτι κανουν.Κοιταω τον καταλογο της cepsa και ειχε αλλο λαδι 5w-30 dpf αλλα προδιαγραφης rn0720.Αλαλουμ!!!Εγω ευτυχως εχω ανθρωπο που ανεβοκατεβαινει γερμανια και το elf rn0720 μου ερχεται το πεντολιτρο 29,00 ευρω και φυσικα το αλλαζω καθε 15000χλμ!!!!
σου εστειλα ενα πμ
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]