Καταχωρούνται πουθενά στη μνήμη του αυτοκινήτου οι επιταχύνσεις που καταγράφονται? Φαντάζομαι οχι. Επομένως δεν μπορώ να φανταστώ τι θα παει να πει στο δικαστήριο. Αν υήρχε τραυματισμός, μπορεί να άλλαζε η βάση της συζήτησης (ακόμη και εκεί θα έμπαιναν κάποια ερωτήματα, του τύπου αν φορούσαν ζώνες)
Αν υποθεσουμε ότι οι αερόσακοι δεν άνοιξαν γιατί δεν χρειάστηκε να ανοιξουν βάσει των μετρηθέντων επιταχύνσεων από τους αισθητήρες του αυτοκινήτου, και με βάση ότι δεν σημειώθηκε τραυματισμός, τότε νομίζω ότι αποτελεί τιμή για την ΤΟΥΟΤΑ και τους μηχανικούς της! Σημαίνει ότι το κατέχουν το θέμα της παθητικής ασφάλειας και σχεδιασαν ένα αυτοκίνητο που είναι πραγματικά ασφαλες.
Ο χρήστης xaroyla έγραψε:
... δεν είναι θέμα αποζημίωσης είναι θέμα αξιοπρέπειας.διότι το αυτοκίνητο αγοράστηκε καινούργιο με ΕΠΤΑ αερόσακους. είναι ελαττωματικά?δε ξέρω? ....
Χαρούλα, δεν πολυκαταλαβαίνω το σκεπτικό σου: γιατί θα έπρεπε να ανοίξουν οπωσδήποτε οι αερόσακκοι? Γνωρίζεις πώς λειτουργούν και τι ρόλο επιτελούν? Και αν πας στο δικαστήριο και ΔΕΝ καταφέρεις να αποδείξεις τίποτε, πώς θα αποκαταστήσεις την (ας υποθέσουμε ριγμένη) αξιοπρέπεια σου? Εντελώς ειλικρινά, νομίζω ότι εκεί είναι που θα δεις την αξιοπρέπεια σου να καταρακώνεται, απλά γιατί η ΤΟΥΟΤΑ θα αποδείξει πανεύκολα ότι έχει το δίκαιο με το μέρος της. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ότι έχω αντιληφθεί ότι δεν υπήρξε τραυματισμός, αν αυτό δεν ισχύει, τότε δεν ισχύει τίποτε από τα παραπάνω. Στην καλύτερη, μηπως θα ήταν προτιμότερο να πας στην εταιρεία και να ζητήσεις να σου εξηγήσουν γραπτώς πώς είναι σχεδιασμένο όλο το σύστημα και γιατί δεν ενεργοποιήθηκε.
Και τέλος μήπως είναι καλύτερα να σκεφτείς τι μπορείς να κάνεις τώρα με καινούριο αυτοκινητο? Το συγκεκριμένο δεν φαντάζομαι να θες να το φτιάξεις!