-
Για υπολογισμο καταναλωσης καυσιμου (diesel, βενζίνης, υγραερίου) και κοστος διοδιων για μια διαδρομή πατε
http://vriskoapostasi.gr
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Jet premium diesel μου άφησε καλές εντυπώσεις. Καλύτερες το ελίν crystal diesel
Sent from my iPad using TapatalkΤι εννοείς, έκανες καμιά χρονομέτρηση; Είδες διαφορά στη κατανάλωση; Τι παρατήρησες;
Τους τελευταίος μήνες έβαζα BP ultimate και μέτα το jetoil. Πιο στρωτή λειτουργία κινητήρα και ίδια απόδοση κινητήρα σε τιμή καλύτερη.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης SIMDION έγραψε:
Sent from my iPad using TapatalkΤι εννοείς, έκανες καμιά χρονομέτρηση; Είδες διαφορά στη κατανάλωση; Τι παρατήρησες;
Τους τελευταίος μήνες έβαζα BP ultimate και μέτα το jetoil. Πιο στρωτή λειτουργία κινητήρα και ίδια απόδοση κινητήρα σε τιμή καλύτερη.
Εδώ θα έβαζα στοίχημα για την ποιότητα της BP ultimate που σου έβαζαν,...
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Τι εννοείς φίλε; Γιατι βάζω bp ultimate τα τελευταία 10000 χλμ απο εταιρικο.τα ίδια χλμ μου βγάζει απο την πρώτη φορα.
Πως καταλαβαίνουμε τυχον λαμογια αν εννοείς αυτο; -
περασα τυχαια απο ενα πρατηριο ΕΛΙΝ που ειχε το crystal.
8 λεπτα πιο ακριβο απο το κανονικο...
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Μην βάζεις για κανέναν στοίχημα. Πρατήριο ΚΑΛΥΨΩ
-
Ο χρήστης SIMDION έγραψε:
Μην βάζεις για κανέναν στοίχημα. Πρατήριο ΚΑΛΥΨΩ
OK, το παίρνω πίσω.
-
Σε λίγο ανοίγει νέο πρατήριο revoil στην Αμφιθέας σε χώρο που υπήρχε μάντρα αυτοκινήτων άρα με καινούργιες δεξαμενές και θα το δοκιμάσω.
-
Μου κίνησε την περιέργεια το thrend κι έκατσα και το διάβασα όλο. Σαν φρέσκος ιδιοκτήτης diesel ξεκίνησα με Eko ekonomy από πρατήριο που έχουν οι ταξιτζήδες στην πόλι μου (χανιά) και για το οποίο όλοι λένε καλά λόγια για την ποιότητα καυσίμου που προσφέρει, και με αφορμή το thrend, ρώτησα σε ένα bp στο οποίο βάζω βενζίνη στο μηχανάκι μου χρόνια τώρα, για το ultimate. Των ρώτησα συγκεκριμένα αν φεύγει γρήγορα το καύσιμο και μου απάντησε θετικά για των λόγω ότι βάζουν τα λεωφορεία όπως μου είπε, εννοώντας τουριστικά λεωφορεία μίας που το πρατήριο είναι κοντά σε αεροδρόμιο. Με έχει βάλη σε σκέψεις το θέμα μιας που δεν σκοπεύω να κάνω πολλά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο κι αναρωτιέμαι αν τα ultimate και v-power θα ήταν καλύτερα για το dpf αφού δεν θα έχει την ευκαιρία να αυτοκαθαρίζεται συχνά!
-
Jet premium diesel
Καμία διαφορά στην απόδοση σε σχέση με ultimate και v-power. Καλύτερό από EKO ekonomy. Το έβαλα 1,16.
Αθήνα -Ελληνικό Αρκαδίας - Αθήνα με εκτός δρόμου 560 χλμ με λίγο παραπάνω από μισό ρεζερβουάρ. Στην εθνική 130 χλμ σταθερά. Μέση κατανάλωση στο trip computer 5,8
Qashqai 1.6 dCi 4x4Sent from my iPad using Tapatalk
-
πόσο αξιόπιστο είναι ? που φαντάζομαι ότι είναι στο ΤC η ένδειξη fuel used .....
για 800χλμ (απο full), έγραψε 36,6lt used
αλλά το πρατήριο κατάφερε να βάλει 41,4ltτο επόμενο γέμισμα, σε άλλο πρατήριο
-
Η σωστη μεθοδος μετρησης της καταναλωσης ειναι η εξης:
1)Φουλαρω τερμα και μηδενιζω οδομετρητη και κανω reset στο trip computer
2)κανω τα χιλιομετρα μου
3)επειτα ΞΑΝΑΦΟΥΛΑΡΩ και διαιρω τα λιτρα με τα χιλιομετρα που εκανα και το αποτελεσμα το πολλαπλασιζω επι 100.
Ετσι επαληθευουμε αν το trip δειχνει σωστα, και αν κλεβει η αντλια. Ολες οι αλλοι μεθοδοι μετρησης ειναι εντελως ανακριβεις και καλο θα ειναι να μην γραφονται γιατι βγαινουν λαθος συμπερασματα και εντυπωσεις. -
εννοείται ότι ακολουθήθηκε η παραπάνω μέθοδος .....
απλά το clio έχει και την ένδειξη 'fuel used'το TC 4.5lt/100 η αντλία 5.2λτ/100
- δεν μπορείς να επαληθεύσεις με OΠOIA μέθοδο ΚΑΙ αν το ΤC δουλεύει σωστά ΚΑΙ αν η αντλία κλέβει ....
-
Φυσικα πιστευεις την δικη δου μετρηση, η οποια κατα 99% ειναι και η σωστη, απο αξιοπιστη αντλια. Και μη μου πειτε οτι δεν υπαρχουν αξιοπιστα πρατηρια.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Φυσικα πιστευεις την δικη δου μετρηση, η οποια κατα 99% ειναι και η σωστη, απο αξιοπιστη αντλια. Και μη μου πειτε οτι δεν υπαρχουν αξιοπιστα πρατηρια.Ναι, υπάρχουν ΚΑΙ αξιόπιστα πρατήρια. Γεγονός είναι ότι τα περισσότερα δεν έχουν σύνδεση του συστήματος Εισροών - Εκροών με την ΓΓΠΣ, ενώ επικαλούνται τεχνικά προβλήματα ...
Όπως μου είπε φίλος βενζινάς, ακόμη τα πράγματα είναι χύμα.
Έχουν κάνει μόνο μία αίτηση για το σύστημα για κατοχύρωση και για να μην είναι εκπρόθεσμοι και βλέπουμε ...
Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται.
Επίσης, παρόλο που διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα, οι τιμές των καυσίμων εξακολουθούν να είναι δυσανάλογα ακριβές σε σχέση με την πτώση των διεθνών τιμών. Τα καρτέλ βλέπετε ... -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
εννοείται ότι ακολουθήθηκε η παραπάνω μέθοδος .....
απλά το clio έχει και την ένδειξη 'fuel used'το TC 4.5lt/100 η αντλία 5.2λτ/100
- δεν μπορείς να επαληθεύσεις με OΠOIA μέθοδο ΚΑΙ αν το ΤC δουλεύει σωστά ΚΑΙ αν η αντλία κλέβει ....
Όταν φουλάρουμε γεμίζει και ο σωλήνας πλήρωσης που ενώ το μετράει η αντλία του πρατηρίου, δεν το μετράει το φλοτέρ
Μόνο αν διαβάζει τους παλμούς από τα μπεκ και έτσι υπολογίζει το καύσιμο έχει νόημα το fuel used -
Μήπως ψυρίζεις τη μαϊμού? Τι επίδραση έχει αυτό? Εννοώ πόσο παραπάνω καύσιμο μπορεί να βάλεις, τι επίδραση θα έχει στην αναγωγή σε 100 χλμ.
Νομίζω ότι αν αρχίσεις να ψάχνεις τόσο μεγάλη ακρίβεια θα πρέπει να λάβεις υπόψη ένα σωρό άλλους παράγοντες, απο καιρικές συνθήκες έως τι βάρος είχες...
-
Χρονια Πολλα σε ολους.Εχω κανει ενα γεμισμα με diesel eko avio (πριν μονο v-power) και αυτο που εχω να πω ειναι πως εχει πολυ καλο τραβηγμα απο χαμηλα, σχεδον αν οχι ποιο λιγο κροταλισμα αλλα νομιζω οτι μου μυριζουν τα καυσαερια ποιο πολυ σαν παλιο ταξι.Ισως να εχω λαθος....εχει παρατηρησει κανεις κατι τετοιο?
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Χρονια Πολλα σε ολους.Εχω κανει ενα γεμισμα με diesel eko avio (πριν μονο v-power) και αυτο που εχω να πω ειναι πως εχει πολυ καλο τραβηγμα απο χαμηλα, σχεδον αν οχι ποιο λιγο κροταλισμα αλλα νομιζω οτι μου μυριζουν τα καυσαερια ποιο πολυ σαν παλιο ταξι.Ισως να εχω λαθος....εχει παρατηρησει κανεις κατι τετοιο?Χρόνια πολλά,εγώ με το ΕΚΟ έβαλα 4-5 φορές έβγαζα πιο λίγα χλμ σε σχέση με το v πάουερ.Έτσι συνεχίζω να βάζω μόνο αυτό όταν το έχει προσφορά κάθε πέμπτη.Για το συγκεκριμένο τι έχεις να πείς?
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Χρονια Πολλα σε ολους.Εχω κανει ενα γεμισμα με diesel eko avio (πριν μονο v-power) και αυτο που εχω να πω ειναι πως εχει πολυ καλο τραβηγμα απο χαμηλα, σχεδον αν οχι ποιο λιγο κροταλισμα αλλα νομιζω οτι μου μυριζουν τα καυσαερια ποιο πολυ σαν παλιο ταξι.Ισως να εχω λαθος....εχει παρατηρησει κανεις κατι τετοιο?Συνήθως μυρίζουν τα καυσαέρια όταν κάνει αναγέννηση το dpf. Συνήθως μυρίζουν σαν χλωρίνη
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;