-
Get a life φίλε. Εχω πολυ σημαντικότερα πράγματα να κάνω απο το να αναλύσω γραπτώς τις απόψεις μου σε εναν άγνωστο που κάνει τον αρχιμάστορα ενώ βάζει λάδια απο τα λιντλ. Να αποδείξω τι σε και σε ποιόν? Εσένα? Για πιο λόγο? Οχι αγορίνα μου λυπάμαι θα παραμείνεις μόνος σε αυτό, εσύ και η παρεά σου. Ασε με εμένα τον άσχετο να αγοράζω Audi VW κτλ, κακό δικό μου. Τα οφ τοπικ είναι όλα δικά σου by the way. Τράβα δες τις αράδες που άδειασες αν μιλάνε για λάδια ή άλλα... Καλή συνέχεια.
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
στον καινουριο 1,8 εχουν βαλει 8 μπεκ
4 αμεσου και 4 έμμεσουΚορυφαία λύση!!!
Με τα πόδια σκέφτονται;
Άντε μη βγάλω κανένα ντάτσουν του 70 (κι έχει πολλά εδώ γύρω)!!!!
-
Ο χρήστης TRiBaL81 έγραψε:
Get a life φίλε. Εχω πολυ σημαντικότερα πράγματα να κάνω απο το να αναλύσω γραπτώς τις απόψεις μου σε εναν άγνωστο που κάνει τον αρχιμάστορα ενώ βάζει λάδια απο τα λιντλ. Να αποδείξω τι σε και σε ποιόν? Εσένα? Για πιο λόγο? Οχι αγορίνα μου λυπάμαι θα παραμείνεις μόνος σε αυτό, εσύ και η παρεά σου. Ασε με εμένα τον άσχετο να αγοράζω Audi VW κτλ, κακό δικό μου. Τα οφ τοπικ είναι όλα δικά σου by the way. Τράβα δες τις αράδες που άδειασες αν μιλάνε για λάδια ή άλλα... Καλή συνέχεια.Δειχνεις (δεν ξερω αν εισαι) πολυ επιφανειακος, κολλημενος με brandnames(χωρις να ξερεις ουτε εσυ το γιατι), και ο,τι πρεπει για χαβαλε.
Ο,τι ξερεις περι λιπαντικων ή εχεις καποια τεχνικη αποψη για το θεμα που συζηταμε, ανελυσε το εδω οχι για να αποδειξεις κατι στον quadra, αλλα για να σε διαβασουμε οι υπολοιποι να απορροφησουμε κατι χρησιμο. -
Ο χρήστης TRiBaL81 έγραψε:
Get a life φίλε. Εχω πολυ σημαντικότερα πράγματα να κάνω απο το να αναλύσω γραπτώς τις απόψεις μου σε εναν άγνωστο που κάνει τον αρχιμάστορα ενώ βάζει λάδια απο τα λιντλ. Να αποδείξω τι σε και σε ποιόν? Εσένα? Για πιο λόγο? Οχι αγορίνα μου λυπάμαι θα παραμείνεις μόνος σε αυτό, εσύ και η παρεά σου. Ασε με εμένα τον άσχετο να αγοράζω Audi VW κτλ, κακό δικό μου. Τα οφ τοπικ είναι όλα δικά σου by the way. Τράβα δες τις αράδες που άδειασες αν μιλάνε για λάδια ή άλλα... Καλή συνέχεια.Το στρίβειν δια του αρραβώνος το ανακάλυψαν άλλοι πολλά χρόνια πρίν από σένα.
-
Ο χρήστης Manker έγραψε:
Αλλά αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία αυτοκινήτων (σε πλήθος πωλήσεων ΙΧ)...
Να ενημερώσεις και την Toyota και την General Motors επειδή δεν πήραν το memo και τολμάνε να πουλάνε περισσότερα αυτοκίνητα παγκοσμίως.
Οχήματα γενικά (φορτηγά, κτλ) ναι, αυτοκίνητα (με 4 ρόδες και λιγότερες απο 8 θέσεις) όχι (τουλάχιστον όχι με τα στοιχεία του 2012, αν έχουν αλλάξει τραγικά τα πράγματα σε 2 χρόνια δε ξέρω).
Δε λέω ότι οι πωλήσεις είναι άμεσως δείκτης αξιοπιστίας, αλλά σίγουρα είναι εμμεσος δείκτης. Πιστεύω 10+ χρόνια κυκλοφορίας των FSI είναι αρκετά για να απομακρυνθούν οι πελάτες αν όντως ήταν τόσο προβληματικοί κινητήρες.
Προσοχή: Δε λέω ότι δεν εμφανίζουν προβλήματα. Λέω ότι αυτά δεν είναι τόσο συχνά όσο παρουσιάζονται. Απο τις περιγραφές θα νομίζει κάποιος ότι δεν υπάρχουν tsi/fsi με περισσότερα απο 100.000km χωρίς να έχουν καθαρίσει βαλβίδες...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Get a life φίλε. Εχω πολυ σημαντικότερα πράγματα να κάνω απο το να αναλύσω γραπτώς τις απόψεις μου σε εναν άγνωστο που κάνει τον αρχιμάστορα ενώ βάζει λάδια απο τα λιντλ. Να αποδείξω τι σε και σε ποιόν? Εσένα? Για πιο λόγο? Οχι αγορίνα μου λυπάμαι θα παραμείνεις μόνος σε αυτό, εσύ και η παρεά σου. Ασε με εμένα τον άσχετο να αγοράζω Audi VW κτλ, κακό δικό μου. Τα οφ τοπικ είναι όλα δικά σου by the way. Τράβα δες τις αράδες που άδειασες αν μιλάνε για λάδια ή άλλα... Καλή συνέχεια.
Δειχνεις (δεν ξερω αν εισαι) πολυ επιφανειακος, κολλημενος με brandnames(χωρις να ξερεις ουτε εσυ το γιατι), και ο,τι πρεπει για χαβαλε.
Ο,τι ξερεις περι λιπαντικων ή εχεις καποια τεχνικη αποψη για το θεμα που συζηταμε, ανελυσε το εδω οχι για να αποδειξεις κατι στον quadra, αλλα για να σε διαβασουμε οι υπολοιποι να απορροφησουμε κατι χρησιμο.Ευσεβεις πόθοι
-
Τις διάφορες σειρές Mobil 1 οι Αμερικάνοι τις παίρνουν από τα WalMart (το αντίστοιχο Lidl) προς 3-4 ευρώ το λίτρο.
Αγοράζοντας λάδι από το Lidl είσαι σίγουρος πως παίρνεις αυτό που λέει πάνω η ταμπέλα.Είναι χαζό να μιλάμε πλέον για 'καλά' λάδια. Μου θυμίζουν τύπους που βάζουν Motul 300V στο έρμο αυτοκινητάκι τους ...ενώ τόσο η Motul όσο και ο κατασκευαστής τους δίνει οδηγία για άλλον τύπο λαδιού.
-
ok
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Καλησπερα,νεος με το duster,Λαδι μηχανης το 1.5 diesel τι νουμερο βαζουμε;
Καλώς μας ήρθες φίλε. Για την ώρα νομίζω πως τα λάδια που πρωτίνει ο κατασκευαστής είναι μια χαρά. Καθώς μιλάμε για δοκιμασμένο κινητήρα με αυτά τα λάδια για τουλάχιστον μια 5ετία δεν βλέπω το λόγο για πειραματισμούς.Πάντως εάν θέλεις να 'παίξεις' να θυμάσαι τον χρυσό κανόνα. Ένας από τους 2 αριθμούς θα πρέπει να μένει σταθερός . Κατά προτίμηση για τις δικές μας συνθήκες ο μικρός (5), ενώ ο μεγάλος(30) μπορεί να μεγαλώσει και άλλο (πχ να γίνει 40, 50 κλπ). Πάντως εγώ τα elf δεν σκοπεύω να τα αλλάξω εκτός και αν πραγματικά μιλήσει η πιάτσα και υποστηρίξει κάτι άλλο. Καλοτάξιδο το duster!
ακομα δεν μου δωσαν βιβλιο service οποτε δεν ξερω μαρκα και αριθμο
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Καλώς μας ήρθες φίλε. Για την ώρα νομίζω πως τα λάδια που πρωτίνει ο κατασκευαστής είναι μια χαρά. Καθώς μιλάμε για δοκιμασμένο κινητήρα με αυτά τα λάδια για τουλάχιστον μια 5ετία δεν βλέπω το λόγο για πειραματισμούς.Πάντως εάν θέλεις να 'παίξεις' να θυμάσαι τον χρυσό κανόνα. Ένας από τους 2 αριθμούς θα πρέπει να μένει σταθερός . Κατά προτίμηση για τις δικές μας συνθήκες ο μικρός (5), ενώ ο μεγάλος(30) μπορεί να μεγαλώσει και άλλο (πχ να γίνει 40, 50 κλπ). Πάντως εγώ τα elf δεν σκοπεύω να τα αλλάξω εκτός και αν πραγματικά μιλήσει η πιάτσα και υποστηρίξει κάτι άλλο. Καλοτάξιδο το duster!
ευχαριστω
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μιας που πήρε τέτοια έκταση το θέμα με τα λάδια, να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικό; Αν δεν βγάζεις τα χιλιόμετρα που προβλέπονται σε ένα έτος για αλλαγη των λαδιών (πχ 10-15000), μπορείς να τα κρατήσεις παραπάνω καιρό; Η χαλάνε με τον καιρό; Γνωστός μου είπε ότι επειδή δεν το πολυκυκλοφορεί το 2ο αυτοκίνητο του και ζήτημα να βγάλει 3000km τον χρόνο, τα κρατάει 2-3 χρόνια και δεν έχει πρόβλημα. Ισχύει;;
Πιανει μουργα ο κινητηρας ετσι. Να τα αλλαζει μια φορα το χρονο με φθηνα φρεσκια λαδια χωρις φιλτρο λαδιου. Μια λυση ειναι τα Lidl, και αλλη μια τα GM που κανουν γυρω στα 17 ευρω τα 5 λιτρα(ειπα τα οικονομικοτερα μιας και απο οτι καταλαβαινω το προβλημα του ειναι οικονομικο). Και αμα σου πει '' απο το λιντλ θα βαλω??'' ενω κραταει μεσα αυτα 3 χρονια ταρακουνησε τον λιγο να συνελθει.
Του το είπα αλλά μου είπε πως δεν χρειάζεται γιατί ούτως ή άλλως συμπληρώνει συχνά λάδια και δεν χρειάζονται αλλαγή (οπως ισχυρίζεται).
Μούργα δηλαδή μακροπρόθεσμα μπορεί να χαλάσει ο κινητήρας ή να καίει πολλά λάδια;
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Μιας που πήρε τέτοια έκταση το θέμα με τα λάδια, να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικό; Αν δεν βγάζεις τα χιλιόμετρα που προβλέπονται σε ένα έτος για αλλαγη των λαδιών (πχ 10-15000), μπορείς να τα κρατήσεις παραπάνω καιρό; Η χαλάνε με τον καιρό; Γνωστός μου είπε ότι επειδή δεν το πολυκυκλοφορεί το 2ο αυτοκίνητο του και ζήτημα να βγάλει 3000km τον χρόνο, τα κρατάει 2-3 χρόνια και δεν έχει πρόβλημα. Ισχύει;;
Πιανει μουργα ο κινητηρας ετσι. Να τα αλλαζει μια φορα το χρονο με φθηνα φρεσκια λαδια χωρις φιλτρο λαδιου. Μια λυση ειναι τα Lidl, και αλλη μια τα GM που κανουν γυρω στα 17 ευρω τα 5 λιτρα(ειπα τα οικονομικοτερα μιας και απο οτι καταλαβαινω το προβλημα του ειναι οικονομικο). Και αμα σου πει '' απο το λιντλ θα βαλω??'' ενω κραταει μεσα αυτα 3 χρονια ταρακουνησε τον λιγο να συνελθει.
Του το είπα αλλά μου είπε πως δεν χρειάζεται γιατί ούτως ή άλλως συμπληρώνει συχνά λάδια και δεν χρειάζονται αλλαγή (οπως ισχυρίζεται).
Μούργα δηλαδή μακροπρόθεσμα μπορεί να χαλάσει ο κινητήρας ή να καίει πολλά λάδια;
Τραγικος. Μουργα θα πιασει, μακροπροθεσμα θα βουλωσουν ολοι οι διοδοι που διερχεται το λαδι με αποτελεσμα ελλειπη λιπανση σε σημεια του κινητηρα...Βεβαια αυτα μπορει να αργησουν να συμβουν λογο ακινησιας ή και να μην τα δει ποτε αν το πουλησει, και ο δικος σου θα ειναι ενας απο αυτους που θα λεει ''εγω ποτε δεν αλλαξα λαδια και το αμαξι παει μια χαρα, αρα μας κοροιδευουν οι εταιριες''
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Μην τον ακους τον μπαρμπα.........
Η αλλαγη λαδιων δινει ζωη στον κινητηρα..........η δε μουργα φραζει τα διακενα και παιρνεις να μην πω τι........ -
Στο χωριό μου αυτό το λένε κακώς εννούμενη οικονομία.
Δείξε του αυτό το πανηγύρι και πες μας τι είπε.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Με τα πόδια σκέφτονται;
Η toyota που το κάνει και αυτή; Και αυτοί με τα πόδια θα σκέφτονται.
Mitsubishi- hyundai και λοιπες ασιατικες εταιριες που φτιαχνουν μοτερ D.I εχουν λυσει το προβλημα του με τις αναθυμιασεις ή και αυτες ειναι στην ιδια μοιρα?
Το έχουν λυμένο όπως και η Mercedes, δεν ακούγεται τίποτα για αυτούς, η λύση είναι απλή, η βάζεις ένα 5ο μπέκ μετά την πεταλούδα και ανά τακτά χλμ διαστήματα ρίχνεις τους παλμούς των 4 μπέκ και λειτουργείς το 5ο ανα πληρώνοντας την βενζίνη
( εννοείται ότι ο οδηγός δεν καταλαβαίνει τίποτα ) και δουλεύει σε συνδυασμό με τα άλλα 4 μπέκ ψεκάζοντας στην εισαγωγή ξεπλένοντας τις βαλβίδες εισαγωγής.Κάποιο link για αυτό;
Μα οι κοστολόγοι και η βιασύνη τους να βγάλουν πρώτοι τον κινητήρα άμεσου ψεκασμού στην Ευρώπη, γιατί οι Ιάπωνες είχαν **10 χρόνια πρίν **αλλά η βενζίνη τους είχε κάτω από 3% θείο που πρέπει έχουν οι άμεσου ψεκασμού, μόλις άλλαξε η Ευρώπη τις προδιαγραφές στις βενζίνες πετάχτηκε το Group σαν το κοκκοράκι να προλάβει να κάνει την εντύπωση, έτασι από την στιγμή που πήραν το πάνω χέρι οι κοστολόγοι σε ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι.
Και για αυτό; Γιατί εγώ βρίσκω βαριά 5 χρόνια.
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Με τα πόδια σκέφτονται;
Η toyota που το κάνει και αυτή; Και αυτοί με τα πόδια θα σκέφτονται.
.
Για τη lexus σε αμάξια πολυτελείας μιλάς;
-
- GT86
-
Το Τoyota GT86 έχει 4 μπεκ στην εισαγωγή και 4 κατευθείαν στο θάλαμο καύσης. Ο κινήτηρας είναι μάλλον σχεδιασμένος από Subaru εξου και Boxer και φυσικά η έκδοση της Subaru, το BRZ. Το σύστημα ψεκασμού μάλλον είναι από Τοyota.
-
Ο χρήστης evanl3 έγραψε:
ακομα δεν μου δωσαν βιβλιο service οποτε δεν ξερω μαρκα και αριθμο
Γεια σου φιλε σου εδωσαν βιβλιο χρησης οπου εκει λεει στην πρωτη σελιδα να βαζεις το ELF SOLARIS DPF 5-30 προδιαγραφης rn 720 το οποιο πλεον εχει αλλαξει ονομα
http://www.motoroel-direkt.de/cgi-bin/m ... s=OIL-1631.Φυσικα η τιμη εδω στην ελλαδα ειναι σε αλλα επιπεδα κοντα 70 ευρω το πεντοκιλο.Νομιζω οτι με καποια προσφορα εφτασε 60 ευρω καποτε.Τωρα δεν ξερω που εχει φτασει!!! -
Ε, πάλι μιλάμε για μια εξειδικευμένη λύση σε ένα πανάκριβο αυτοκίνητο, η οποία μάλλον δε μπήκε εκεί για να κρατάει τις βαλβίδες καθαρές .......
ΥΓ: άντε να του βάλεις υγραέριο!!!!!!
ΥΓ2: Κατά τη wikipedia, ο διπλός ψεκασμός χρησιμοποιείται γιατί ο άμεσος ψεκασμός μπορεί να μην έχει αρκετό χρόνο για να ψεκάσει το καύσιμο, μια που μπορεί μόνο να ψεκάσει κατά τη φάση εισαγωγής!
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]