-
Ο χρήστης orekourk έγραψε:
Ξεθάβω και ξαναρωτώ:
Αξίζει τη σήμερον το Leasing?Εξαρταται απο τους ορους και την φορολογια.
-
Βλέποντας κάποιες προσφορές πχ swift στην AVIS, και κάνοντας ένα πρόχειρο υπολογισμό, βλέπω πως μπορεί και να συμφέρει. Αν βάλεις τα εξοδα μεικτής για 4 έτη και 4 service και λάστιχα και την αξία μεταπώλησης που θα έχεις χάσει και το οτι θα είσαι ανέμελος... (κάνω κάπου λάθος?). Και μιλάω πάντα για ιδιώτες. Τώρα για μεγαλύτερα αυτοκίνητα δε νομίζω οτι αξίζει, απο την άποψη οτι θα το πάρεις και θα το κρατήσεις περισσότερα χρόνια και πχ αν ειναι μάρκα που κρατάει τιμή τότε κάτι θα πιάσει!
-
Αν κάνεις πολλά χλμ δεν συμφέρει.
-
Έτσι όπως ειναι η χώρα μας σήμερα και. Όνομα που σου δίνει μια διέξοδο πώλησης μετα απο τέσσερα χρονια αξίζει. Άντε να αγοράσεις σήμερα ενα αυτοκίνητο 30,000 μετρητά και μετα απο τέσσερα χρονια πες ότι χρειάζεται να το πουλήσεις. Με την καμμια το παντρευτηκες. Νομίζω αξίζει στα μεγάλα πιο πολυ.
-
Θα ήθελα την άποψη ενός ιδιώτη που έχει με αυτό το τρόπο αυτοκίνητο. Τώρα για μεγάλο 30.000 φαντάζομαι η δόση θα ειναι τέτοια που αν σε 4 χρόνια έχεις πληρώσει και τα 30.000 όσο και να απαξιωθεί θα πιάνει πχ 15.000 που δε θα είναι τα έξοδα 4ετίας σε service λάστιχα και ασφάλεια. Πάντως θα το ψάξω περισσότερο γιατί σκέφτομαι σοβαρά μια τέτοια κίνηση.
-
Ενδιαφέρει και μένα.ξερει κάνεις όμως αν με το leasing έχεις τεκμηρια; εγώ έχω ατομική επιχείρηση και είμαι οριακά με τα τεκμήρια
-
Επαγγελματικό θες να πάρεις ή ΙΧ?
-
Ιχ σκέφτομαι.οδοντιατρος είμαι οποτε είναι ατομική επιχείρηση
-
Μήπως να κάνεις μια κουβέντα με τον λογιστή σου πρώτα? Αν θες μετά πες μας τι ορίζει η νομοθεσία!
-
Πήγε λοιπόν σήμερα στο υπουργείο, δε περνάει νόμιμα στα έξοδα το αυτοκίνητο. Και έχει και τεκμήριο, και σαν κυβικά αλλά και σα μηνιαίο μίσθωμα. Δε με συμφέρει για κανένα λόγο
-
Ο χρήστης Ikariwths έγραψε:
Πήγε λοιπόν σήμερα στο υπουργείο, δε περνάει νόμιμα στα έξοδα το αυτοκίνητο. Και έχει και τεκμήριο, και σαν κυβικά αλλά και σα μηνιαίο μίσθωμα. Δε με συμφέρει για κανένα λόγοΔεν περνάει λόγω επαγγέλματος να υποθέσω. Γιατί σε άλλα επαγγέλματα περνάει κανονικά (φυσικά όχι ΟΛΟ το ποσό)
-
Σε Ο.Ε. που κοίταξα πάντως, μέχρι 1600 κυβικά περνάει σαν έξοδο το 65% και από εκεί και πάνω το 30%.
-
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Σε Ο.Ε. που κοίταξα πάντως, μέχρι 1600 κυβικά περνάει σαν έξοδο το 65% και από εκεί και πάνω το 30%.Και ατομική επιχείριση το 70% μέχρι τα 1.600. Βέβαια αρκεί να χρησιμοποιείται για επαγγελματικούς λόγους το ΕΙΧ.
Υ.Γ. το 70% που λέω ισχύει για ΕΙΧ που έχει κάποιος στην κατοχή του, δεν ξέρω τι γίνεται στο leasing με τα ποσοστά αλλά κάτι μάλλον αντίστοιχο θα συμβαίνει.
-
Αν το εχεις αγορασει περναει η απαξιωση σαν εξοδο; Στο leasing η απαξιωση ειναι μεσα στο μισθωμα γιαυτο μπαινει ατα εξοδα.
-
Αν το έχεις αγοράσει, περνάνε μόνο τα έξοδα του (βενζίνες κλπ)
Leasing προς ιδιώτες??????