-
Καλησπέρα. Είμαι καινούριος στο φόρουμ και θα ήθελα τις συμβουλές σας. Πριν λίγες μέρες παντρεύτηκα και βάφτισα την μικρή μου κορούλα (9 μηνών) και από κάποια χρήματα που εισπράχθηκαν και κάποια που είχα στην άκρη αποφάσισα να πάρω ένα καινούριο αυτοκίνητο γιατί το φιατ πούντο που είχα πέρα από παλιό και με προβλήματα πλέον είναι και τρίθυρο και με δυσκολεύει ακόμα περισσότερο στους χώρους τώρα με το παιδί. Ενδιαφέρομαι να πάρω ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 7000-9000 μικρομεσαίας κατηγορίας με ικανοποιητικούς χώρους. Με μια πρόχειρη έρευνα που έριξα είδα ότι στα λεφτά αυτά βρίσκεις για μοντέλο από 2009 και μετά και στα 1400 αυτοκίνητα όπως το astra,auris,i30,leon,golf,bravo. Επειδή όμως δεν είμαι και πολύ σχετικός με τα αυτοκίνητα θα ήθελα να ζητήσω την συμβουλή σας. Είναι κάποιο από αυτά καλύτερη και σοφότερη επιλογή; Καλά κάνω και κοιτάζω 1400 και όχι 1600; Και πολλά άλλα τα οποία μπορεί να μην μου περνάν καν από το μυαλό.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. -
Καλησπέρα. Είμαι καινούριος στο φόρουμ και θα ήθελα τις συμβουλές σας. Πριν λίγες μέρες παντρεύτηκα και βάφτισα την μικρή μου κορούλα (9 μηνών) και από κάποια χρήματα που εισπράχθηκαν και κάποια που είχα στην άκρη αποφάσισα να πάρω ένα καινούριο αυτοκίνητο γιατί το φιατ πούντο που είχα πέρα από παλιό και με προβλήματα πλέον είναι και τρίθυρο και με δυσκολεύει ακόμα περισσότερο στους χώρους τώρα με το παιδί. Ενδιαφέρομαι να πάρω ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 7000-9000 μικρομεσαίας κατηγορίας με ικανοποιητικούς χώρους. Με μια πρόχειρη έρευνα που έριξα είδα ότι στα λεφτά αυτά βρίσκεις για μοντέλο από 2009 και μετά και στα 1400 αυτοκίνητα όπως το astra,auris,i30,leon,golf,bravo. Επειδή όμως δεν είμαι και πολύ σχετικός με τα αυτοκίνητα θα ήθελα να ζητήσω την συμβουλή σας. Είναι κάποιο από αυτά καλύτερη και σοφότερη επιλογή; Καλά κάνω και κοιτάζω 1400 και όχι 1600; Και πολλά άλλα τα οποία μπορεί να μην μου περνάν καν από το μυαλό.
πες μας ποσα χλμ κανεις το χρονο σε τι περιβαλλον (πολη/επαρχια?)
-
Σε αυτά τα χρήματα εγώ θα κοιτούσα κάτι σε Mazda 3, toyota corolla/auris, ανάλογα με το εάν προτιμάς sedan/hatchback, κανένα ford focus, κανένα honda civic αν μπορείς να ανέβεις λίγο σε τιμή ή να πέσεις σε χρονολογία...ίσως και κανένα hyundai i30...
Μην πάς σε μικρότερα αμάξια γιατί θα έχεις πρόβλημα με πορτ παγκάζ. Εάν σου αρέσουν τα sedan προτίμησέ τα γιατί έχουν μεγαλύτερο χώρο που θα σου χρειαστεί για καρότσια και πράγματα...
Ψάξε αυτές τις μάρκες στο car.gr -
Στην Θεσσαλονίκη βρίσκομαι και κυρίως εκεί κυκλοφορώ. Άντε να κάνω κανένα ταξιδάκι αλλά δεν τρώω πολλά χιλιόμετρα τον χρόνο. Θα προτιμούσα όσο πιο καινούριο γίνεται η αλήθεια είναι ώστε να μην μου βγάλει και πολλά προβλήματα στα κοντά. Θέλω κάτι που να είναι αισθητά πιο μεγάλο από το πουντάκι μου αλλά προτιμώ να είναι στυλ κόμπακτ (αν το λέω καλά, γιατί ξανατονίζω ότι δεν γνωρίζω και πολλά από αυτοκίνητα, εννοώ χωρίς κώλο). Επίσης μου είναι δύσκολο να ανέβω κι άλλο σε τιμή οπότε μάλλον αποκλείω το civic.
-
Αυτό τι λέει http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5246075/ ?
-
Για παράδειγμα είχα δει αυτό το αυτοκίνητο που είναι το ταβάνι μου οικονομικά αλλά δεν ξέρω αν αξίζει. Εμφανισιακά πάντως μου αρέσει πολύ, όχι ότι δεν μου αρέσουν τα i30,τα civic, τα 308, τα c4 τα auris κλπ, και έχω την εντύπωση ότι και τα opel είναι καλά αυτοκίνητα.
Για το punto για παράδειγμα όταν άρχισε να μου βγάζει προβλήματα πολλοί ήταν αυτοί που μου είπαν ε punto πήρες λογικό ήταν και άλλα τέτοια. -
Πάντως εγώ έχω μια Lancia Delta που είναι ένα rebadged Bravo και δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό
-
To lancia Delta που το βλέπω τώρα είναι πολύ όμορφο αμάξι και αρκετά μεγάλο από ότι φαίνεται. Απλά δεν το γνωρίζω αν είναι αξιόπιστο και δεν το είχα σκεφτεί καν στις επιλογές μου.
-
Είναι αξιόπιστο! Βλάβες μηδέν και η μόνη φθορά τα ηλιοσκιάδια που πέφτουν, αλλά το αυτοκίνητο είναι όλη μέρα στον ήλιο.
-
Κάτι σαν και αυτό δηλαδή είναι μια καλή επιλογή λες?
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5278427/ -
Ναι!
-
Τέλεια ευχαριστώ πολύ. Το κρατάω λοιπόν στα υπόψιν μου!!
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Πάντως εγώ έχω μια Lancia Delta που είναι ένα rebadged Bravo και δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρόΜε πόσα κιλόμετρα;
-
51000 χιλιόμετρα
-
Τολμώ να τρυπώσω κι εγώ σε αυτο το thread καθώς βρίσκομαι στην ίδια φάση με το φίλο όπου ψάχνω μεταχειρισμένο από 2009 και δώθε με ένα ταβάνι τα 9Κ (άντε 10Κ αν είναι πολύ καλή περίπτωση). Βλέπω ότι έχουν πέσει στο τραπέζι τα Mazda 3 και Fiat Bravo που κοίταγα κι εγώ με το Bravo να το φοβάμαι λόγω κατανάλωσης και το Mazda λόγω όχι πολλών πληροφοριών.
Γενικά κοιτάω τα Auris, Ceed, i30, Astra, Focus, Mazda 3...
πάντως χθες που οδήγησα ένα Αστρα του 2011 1.4 100Hp μου φάνηκε τρομακτικά βαρύ...σαν να μην ακολουθούσε το γκάζι...ίσως 1.6 είναι καλύτερη επιλογή (ή turbo).
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη
-
ωραία ας αλληλοβοηθηθούμε λοιπόν και ας μας βοηθήσουν και οι φίλοι. Αν και εγώ λέω να βγω τελείως από τα 1600άρια. 1400 ταβάνι. Τι άποψη έχετε για το kia ceed. Εμφανισιακά που το είδα μου άρεσε πολύ αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τα kia και αν αξίζουν.
Ότι δοκιμάσεις πάντως μοιράσου το μαζί μου μπας και βγάλω καμιά άκρη. -
kia pro ceed δλδ το 3θυρο με 6500ε φουλ εξτρα πηρε φιλος προσφατα μεταχειρισμενο...εχουν 7 χρονια εγγυηση αυτα και για 1,4 εχει αρκετο γκαζακι..109 αλογα ειναι σχετικα φτηνα ανταλακτικα εχει λογο κια
υ.γ το προ σιντ ηταν πιο ακριβο τιμολογιακα απ το 5θυρο...επομενος μπορει να βρεθει κατι καλο.
auris ακριβο χωρις λογο....το 1,4 απλα παει ..το ειχα κανει τεστ ντριβε το 2010..ομοιος το civic με την διαφορα οτι εχει αρκετα καλο κρατημα
focus +μαζδα 3 που εχουν τα ιδια μηχανικα μερη...μακρια απο 1,4...θελουν 1,6 για να πανε ικανοποιητικα λογο βαρους
το αστρα που κοιταζε ο φιλος ειναι 1,5τονο και!....το φιατ καλο χρισο αλλα απ την στιγμη που 7 κανουν τα ντιζελ bravo το φαγανε λαχανο...εχε ως κανωνα στο περιπου
1)1,4 χωρις τουρμπο 90αλογα περιπου εντος 9 ,μικτη 7,5 και εκτος 7
2)1,4 τουρμπο 120 αλογα καταναλωση πραγματικη γυρω στο 9,5 εντος πολης χωρις μποτιλιαρισμα μικτη 8
και εκτος 7 τις ιδιες εχουν και τα 1,6αριαη διαφορα στην περιπτωση 2 ειναι οτι το αμαξι παει σαν 1,8κυβικα + οτι εχει λιγο πιο πολυπλοκα συστηματα αρα και λιγο μεγαλητερα σερβις τιμολογιακα
-
Ο χρήστης Lobo έγραψε:
ωραία ας αλληλοβοηθηθούμε λοιπόν και ας μας βοηθήσουν και οι φίλοι. Αν και εγώ λέω να βγω τελείως από τα 1600άρια. 1400 ταβάνι. Τι άποψη έχετε για το kia ceed. Εμφανισιακά που το είδα μου άρεσε πολύ αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τα kia και αν αξίζουν.
Ότι δοκιμάσεις πάντως μοιράσου το μαζί μου μπας και βγάλω καμιά άκρη.έγινε φίλε μου. αν όλα πάνε καλά, αύριο θα πάω να δω ένα auris premium 1.6 του 2009 (και ίσως ένα kia ceed 1.6 του 2010). θα σου πω εντυπώσεις.
εσύ έχεις δει κάποιο?
υ.γ. πολύ χρήσιμα αυτά που αναφέρει ο φίλος πιο πάνω, πράγματι και εγώ το auris 1.4 που είχα πάρει το είδα πιο υποφερτό από το αντίστοιχο astra. πάντως και εγώ ceed 1.4 το γλυκοκοίταζα αλλά δυστυχώς δεν παίζουν πολλά προς πώληση από ιδιώτες που ψάχνω (τουλάχιστον για αθήνα)
Χρειάζομαι βοήθεια και συμβουλές.