-
Έχω και εγώ ένα.
-
Aπό πότε τα ξεπλυμένα χρώματα είναι πιο ρεαλιστικά ; Αν χρησιμοποιήσεις amoled μια φορά δεν έχει γυρισμό στα άχρωμα.
Κατά τα άλλα πως κατάφεραν ένα 5ιντσο τηλ οι ιάπωνες να το κάνουν πιο βαρύ και σε ίδιες διαστάσεις με ένα 5,5ιντσο (G3) είναι απορίας άξιο.
-
To ένα είναι μεταλλικο το άλλο πλαστικο, είναι απλο.
-
Αυτή η μανία των χρηστών με τα μεταλλικά είναι επίσης άξια απορίας.
Η πλάκα είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους μένουν μέσα σε μία καπότα-θήκη να μην γδαρθούν. -
Το ότι υπάρχουν μεταλλικές και πιο βαριές κατασκευές στην αγορά πώς είναι κατακριτέο;
Aπό πότε τα ξεπλυμένα χρώματα είναι πιο ρεαλιστικά ; Αν χρησιμοποιήσεις amoled μια φορά δεν έχει γυρισμό στα άχρωμα.
Και αν χρησιμοποιήσεις ηρωίνη, συνήθως δε γυρνάς
Παίδες, η σωστή χρωματική απεικόνιση είναι σωστή χρωματική απεικόνιση. Το τί αρέσει στον καθένα δεν επηρρεάζει το πρώτοΤώρα που το φόρουμ έχασε την μπάλα, πού θα τα λέμε, μου λέτε;
-
παίδες αν κατά λάθος σβήσεις μια φωτογραφία, υπάρχει τρόπος να την επαναφέρεις;
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Κατακριτέα είναι η συμπεριφορά αυτών που τα επιλέγουν, αρχικά διαμαρτύρονται για το βάρος και μετά για τις γρατζουνιές. Τι να το κάνω το μεταλλικό όταν όλη την ζωή του θα την βγάλει σε πλαστική θήκη;
Λατρης του μέταλλου σε κινητό και καμμένος από αυτό. Όσο ωραίο οπτικά αλλά και σε αίσθηση είναι το μέταλλο τόσο ευαίσθητο είναι. Τον Μάιο είχα πάρει το Lenovo K900, όλο αλουμίνιο, ένας κύριος λόγος που το επέλεξα και δεν πήγα στα ίδια λεφτά σε κάτι με ανώτερα specs (nubia και κάποια Xiaomi). Mέσα στον ενάμιση μήνα που το κράτησα κατάφερε να κάνει ένα γδαρσιματάκι όταν μου φυγε από τα χέρια πάνω στο laptop, 10εκ απόσταση, να αρχίσει να χάνει την φρεσκάδα του το μαύρο σε δύο άκρα από το βάλε βγάλε στην υφασμάτινη θήκη και μια λακούβα όταν πιέστηκε σε ένα σίδερο που ακούμπησα ενώ το είχα μέσα στη θήκη και τσέπη. Βέβαια όλα αυτά πάνω στο καπάκι το οποίο αλλάζεται αλλά αν σε τόσο σύντομο διάστημα έγινε έτσι φαντάζομαι κάθε τρίμηνο θα πρέπει να άλλαζα καπάκια. Τελικά πήγα στο K910, όλο πλαστικούρα (δε μπορούσαν τα ζωάδια να κάνουν αλουμινένια τα πλαινά? ) καλής ποιότητας βέβαια και ησύχασα.
ευαίσθητες είναι οι κινεζιές που αγοράζεις...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
παίδες αν κατά λάθος σβήσεις μια φωτογραφία, υπάρχει τρόπος να την επαναφέρεις;Αν δεν την έχεις κρατημένη κάπου (backup, cloud, τοπικό αντίγραφο από συγχρονισμό κλπ), ίσως και χωρίς να το ξέρεις (π.χ. Picassa) τότε όχι....
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Δε θα το λεγα...
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Δε θα το λεγα...
τα σοβαρά μεταλλικά κινητά έχουν ίδιες πιθανότητες για αλλοίωση με τα σοβαρά πλαστικά
-
Αν μιλάς για αυτά των 500€ σαφώς. Σε κατώτερη κατηγορία δε μου ρχεται κάποιο full αλουμινένιο με ίδιες αντοχές.
-
Δε θα το λεγα...
τα σοβαρά μεταλλικά κινητά έχουν ίδιες πιθανότητες για αλλοίωση με τα σοβαρά πλαστικά
Ούτε καν πλησιάζουν. Και δεν μιλάω για το G Flex και το self-healing πλαστικό του, αλλά για απλά 'πλαστικά' (πολυκαρβονικά) κινητά. Οι διαφορές στην αντοχή, ανθεκτικότητα, αντίσταση σε γρατζουνιές, αντίσταση σε φθορές (αισθητικές ή υλικές) κλπ είναι πολύ μεγάλες για να αντισταθμιστούν από το 'ωραία αίσθηση' και 'premium εμφάνιση'
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Δε θα το λεγα...
Ούτε καν πλησιάζουν. Και δεν μιλάω για το G Flex και το self-healing πλαστικό του, αλλά για απλά 'πλαστικά' (πολυκαρβονικά) κινητά. Οι διαφορές στην αντοχή, ανθεκτικότητα, αντίσταση σε γρατζουνιές, αντίσταση σε φθορές (αισθητικές ή υλικές) κλπ είναι πολύ μεγάλες για να αντισταθμιστούν από το 'ωραία αίσθηση' και 'premium εμφάνιση'
όσο σκατά θα γίνει το μηλόφωνο πέφτοντας, άλλο τόσο θα γίνει και το σ4... μην ακούω χαζομάρες... και το μεν θα κάνει βαθούλωμα και το δε
για ποια αντοχή μιλάς? μέτρα μόνος σου πόσα 4αρια μήλα κυκλοφορούν απ του ντειτ με λογικές φθορές και πάνω από 4 χρόνια χρήση και πόσα σ2 πχ
-
όσο σκατά θα γίνει το μηλόφωνο πέφτοντας, άλλο τόσο θα γίνει και το σ4... μην ακούω χαζομάρες... και το μεν θα κάνει βαθούλωμα και το δεΞανά, not even close. Και δεν μιλάω μόνο για τα γιοτόφωνα, μιλάω για μεταλλικές (π.χ. HTC) και πολυκαρβονικές κατασκευές (π.χ. LG). Το μεταλλικό περίβλημα θα χαραχτεί, ξεφλουδίσει, αποχρωματιστεί και γενικά χαλάσει πολύ πιο εύκολα από ένα αντίστοιχο πολυκαρβονικό, απλά και μόνο λόγω των φυσικών ιδιοτήτων των υλικών. Άλλοι λόγοι για αυτό πολλοί και προφανείς: μεγαλύτερη ελαστικότητα του πολυκαρβονικού, βαθύτερη βαφή (ακόμα και εξ'αρχής στην κατασκευή, όχι σε στρώσεις εκ των υστέρων), καλύτερη απορρόφηση κραδασμών, ύπαρξη πολλών σημείων που λειτουργούν εν είδη σημείου παραμόρφωσης (όπως π.χ. τα σημεία σύνδεσης του καπακιού) κλπ κλπ.
Όποιος έχει κάνει έστω και ένα μάθημα αντοχής υλικών θα καταλάβει τι εννοώ, είναι γνωστά σε όλους. Α, και το πολυκαρβονικό δεν βαθουλώνει, μόνο το αλουμίνιο....
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
όσο σκατά θα γίνει το μηλόφωνο πέφτοντας, άλλο τόσο θα γίνει και το σ4... μην ακούω χαζομάρες... και το μεν θα κάνει βαθούλωμα και το δε
Ξανά, not even close. Και δεν μιλάω μόνο για τα γιοτόφωνα, μιλάω για μεταλλικές (π.χ. HTC) και πολυκαρβονικές κατασκευές (π.χ. LG). Το μεταλλικό περίβλημα θα χαραχτεί, ξεφλουδίσει, αποχρωματιστεί και γενικά χαλάσει πολύ πιο εύκολα από ένα αντίστοιχο πολυκαρβονικό, απλά και μόνο λόγω των φυσικών ιδιοτήτων των υλικών. Άλλοι λόγοι για αυτό πολλοί και προφανείς: μεγαλύτερη ελαστικότητα του πολυκαρβονικού, βαθύτερη βαφή (ακόμα και εξ'αρχής στην κατασκευή, όχι σε στρώσεις εκ των υστέρων), καλύτερη απορρόφηση κραδασμών, ύπαρξη πολλών σημείων που λειτουργούν εν είδη σημείου παραμόρφωσης (όπως π.χ. τα σημεία σύνδεσης του καπακιού) κλπ κλπ.
Όποιος έχει κάνει έστω και ένα μάθημα αντοχής υλικών θα καταλάβει τι εννοώ, είναι γνωστά σε όλους. Α, και το πολυκαρβονικό δεν βαθουλώνει, μόνο το αλουμίνιο....
θα αποχρωματιστεί το αλουμίνιο? θα αλλοιωθεί ευκολότερα λόγω φυσικών ιδιοτήτων των υλικών ? είχες πάρει μέρος στην μελέτη του στεγάστρου της Σαντορίνης ?
το βαθούλωμα νοείται είτε σαν αποκόλληση υλικού, είτε σαν παραμόρφωση... ταληράκια θα τα κάνουμε ή πρέπει να αναφέρουμε και εμείς το ΕΜΠ και τις αντοχές υλικών για να το παίξουμε ψαγμένοι?
-
για ποια αντοχή μιλάς? μέτρα μόνος σου πόσα 4αρια μήλα κυκλοφορούν απ του ντειτ με λογικές φθορές και πάνω από 4 χρόνια χρήση και πόσα σ2 πχ
Τις ιδιες πωλησεις ειχαν κανει αυτα τα 2 τηλεφωνα οταν το 2010 δεν ξεραμε καν τι σημαινει android? Για να μην υπολογισουμε και τον καθε αναπηρο που ψωνιζει ακομα 4αρι iPhone 8GB επειδη ειναι το μονο που μπορει. Ανθεκτικοτητα/αξιοπιστια και iPhone ειναι εντελως ασυμβατες εννοιες!
Sent from my LG G3
-
το βαθούλωμα νοείται είτε σαν αποκόλληση υλικού, είτε σαν παραμόρφωση... ταληράκια θα τα κάνουμε ή πρέπει να αναφέρουμε και εμείς το ΕΜΠ και τις αντοχές υλικών για να το παίξουμε ψαγμένοι?
Nαι αλλά περισσότερες πιθανότητες έχει να βουλιάξει το μέταλλο παρά να σπάσει το πλαστικό. Επίσης δε μιλάμε μόνο για το σώμα του κινητού αλλά και το καπάκι το οποίο πολύ πιο παθιάρικο από ένα πλαστικό.
-
θα αποχρωματιστεί το αλουμίνιο? θα αλλοιωθεί ευκολότερα λόγω φυσικών ιδιοτήτων των υλικών ? είχες πάρει μέρος στην μελέτη του στεγάστρου της Σαντορίνης ?το βαθούλωμα νοείται είτε σαν αποκόλληση υλικού, είτε σαν παραμόρφωση... ταληράκια θα τα κάνουμε ή πρέπει να αναφέρουμε και εμείς το ΕΜΠ και τις αντοχές υλικών για να το παίξουμε ψαγμένοι?
Δεν το παίζω 'ψαγμένος', είμαι Μηχανικός και έκανα Αντοχές Υλικών και ξέρω για τι πράγμα μιλάω. Αν λοιπόν έκανες αντοχές υλικών θα ξέρεις τις βασικές διαφορές των δύο υλικών. Από εκεί λοιπόν εύκολα προκύπτει ότι το αλουμίνιο μόνο βάφεται, ενώ το πολυκαρβονικό μπορεί να εμβαπτιστεί ή και να μορφοποιηθεί/στερεοποιηθεί όντας ήδη σε μείγμα με χρωστική ουσία. Ως εκ τούτου, το αλουμίνιο θα αποχρωματιστεί, ενώ το πολυκαρβονικό όχι. Και αυτό είναι γνωστό σε όλους τους χρήστες iPhone, HTC και λοιπόν 'μεταλλικών' κινητών/συσκευών, δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το θέμα σου εδώ αφού όλοι το ξέρουμε ότι ξεφλουδίζουν και αποχρωματίζονται.
Ομοίως το αλουμίνιο υπόκειται σε στρεβλώσεις (π.χ. βαθουλώματα ) καθώς έχει πολύ μικρότερη ελαστικότητα από το -οποιοδήποτε- πολυκαρβονικό. Ως εκ τούτου, η οποιαδήποτε παραμόρφωση στο αλουμίνιο είναι μόνιμη, εν αντιθέσει με το πολυκαρβονικό, που πρακτικά μπορεί να φτάσει στο σημείο θραύσης και παρόλα αυτά να επιστρέψει κατά >90% στην αρχική του μορφή. Μοναδική περίπτωση που το αλουμίνιο έχει αυξημένη ελαστικότητα είναι όταν έχει χυθεί με τέτοιο τρόπο ώστε σε 1 ή το πολύ 2 άξονες να μπορεί να επανέλθει στην αρχική του θέση μετά από κάποια παραμόρφωση εντός περιορισμένων ορίων. Και πάλι όμως απέχει τάξεις μεγέθους από την αντίστοιχη ελαστικότητα του πολυκαρβονικού.
Το αλουμίνιο είναι σχετικά εύπλαστο, αλλά μόλις πάρει τη μορφή του, μετά οι όποιες παραμορφώσεις, εφόσον περάσουν τα μηχανικά όρια, γίνονται μόνιμες. Κάτι που δεν συμβαίνει με το πολυκαρβονικό. Δεν ξέρω πόσο πιο απλά να το πω....
-
Λογω προσωπικής εμπειρίας θεωρω οτι η ανθεκτικότητα των iphone είναι απλα απιστευτη.
Το δικο μου 4αρι το έχω σχεδον 4 χρονια τώρα.Πρεπει να εχει πεσει στο πάτωμα πάνω απο 200 φορές γιατι παιζει ο μικρός
Δεν έχει πάθει τίποτα,λειτουργει όπως τη πρώτη μέρα.
Το χειροτερο είναι όταν μου επεσε απο το 2ο στο 1ο οροφο στο Γεννηματας όταν ειχα εφημερία.
Δε ξέρω αν θα μπορουσα να κρατήσω αλλο τηλέφωνο 4 χρονια -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Λογω προσωπικής εμπειρίας θεωρω οτι η ανθεκτικότητα των iphone είναι απλα απιστευτη.
Το δικο μου 4αρι το έχω σχεδον 4 χρονια τώρα.Πρεπει να εχει πεσει στο πάτωμα πάνω απο 200 φορές γιατι παιζει ο μικρός
Δεν έχει πάθει τίποτα,λειτουργει όπως τη πρώτη μέρα.
Το χειροτερο είναι όταν μου επεσε απο το 2ο στο 1ο οροφο στο Γεννηματας όταν ειχα εφημερία.
Δε ξέρω αν θα μπορουσα να κρατήσω αλλο τηλέφωνο 4 χρονιαΘηκούλα ?
Παραπάνω μιλάμε για αντοχές κελύφους/υλικών κατασκευής, και όχι τις αντοχές/ανοχές των ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών εξαρτημάτων. Μπορώ να θυμηθώ τουλάχιστον 3 κινητά εντός οικογενείας που έχουν τραβήξει τα πάνδεινα (τα 2 από μωρά/παιδιά) και παρόλα αυτά λειτουργούν στην εντέλεια μετά από 2-3 χρόνια.
Περι συσκευών Android...