Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των γιατρών στην Μασαχουσέτη είναι Εβραίοι και Έλληνες.
Αυτό για παράδειγμα, χρειάζεται τεκμηρίωση... Και για να το καταλάβω... οι γιατροί είναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους;;;;
Επίσης ότι είμαστε δεύτεροι παγκοσμίως στα διδακτορικά/άτομο μετά τους Νοτιοκορεάτες.
Και ίσως οι πρώτοι παγκοσμίως σε ανεργία πτυχιούχων... Αυτό για εμένα σημαίνει ότι όταν ο 'πανέξυπνος' Έλληνας σπουδάζει, απλά για να έχει ένα χαρτί, ο 'χαζός' βορειοευρωπαίος μαθαίνει ένα επάγγελμα για να ζήσει αξιοπρεπώς...
Ακόμη ότι εμείς και οι Εβραίοι είμαστε ίσως οι μόνοι λαοί στην Αμερική που δεν έχουν τις δικές τους συμμορίες (βλ.Μαφία, ιρλανδική μαφία, λατινική, ιαπωνική κτλ κτλ).
Αυτό πως ακριβώς αποδεινύει την ανωτερότητά μας;;; Και οι Πολωνοί δεν έχουν τη δική τους μαφία στις ΗΠΑ... και οι Τούρκοι... Και οι Ινδοί... και οι Τσέχοι, κτλ...
Το να λέμε ότι είμαστε όλοι ίδιοι είναι από υπεραπλούστευση ως γραφικότητα.
Ναι, εντάξει... δεν είμαι ίδιος με έναν Νιγηριανό... Αυτός έχει μαύρη επιδερμίδα, εγώ όχι... Επ' ουδενί όμως δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι Έλληνες (καλά και οι Εβραίοι) είμαστε ο πιο έξυνος λαός του κόσμου... Συμφωνώ με αυτόν/ούς που είπε/αν πιο πάνω ότι η εξυπνάδα είναι ατομικό χαρακτηριστικό (και σε μεγάλο βαθμό διδάσκεται) και όχι συλλογικό...
Πως ακριβώς, ενώ είμαστε τόσο έξυπνοι, δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα για άλλους (πχ διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους ή να σεβόμαστε τον διπλανό μας...);;;;
Α, και οι Αλβανοί κατάφεραν να επιβιώσουν από την αρχαιότητα ανάμεσα σε πολύ ισχυρούς εχθρούς (Έλληνες, Ρωμαίους, Βυζαντινούς, Τούρκους, Σέρβους) που έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να τους εξαφανίσουν...