-
ξερό κομμάτι κρέας και το καλοκαιράκι επιδρομή στη Χαλκιδική να δώσουμε ωμό κομμάτι κρέας ...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εγώ πάντως στα βόρεια έμενα νηστικός, δεν το πίστευα αυτό που έβλεπα και μου σέρβιραν να φάωχειρότερο από μεσημεριανό στρατού ανήμερα του Σταυρού
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εγώ πάντως στα βόρεια έμενα νηστικός, δεν το πίστευα αυτό που έβλεπα και μου σέρβιραν να φάωεπίσης να τονίσω ότι δεν ήξεραν ούτε να χτυπάνε φραπέ και στο τέλος κψμιτζης κατέληγε κάποιος αθηναίος
εσύ δεν είσαι να περνάς τον ισημερινό της Λαμίας, μετά αρχίζουν τα κρυοπαγήματα και η πείνα
-
ναι χειρότερο, γιατί ρε φίλε τι δουλειά έχει το κέτσαπ-μουστάρδα μες στο σουβλάκι;
μου φαίνεται εξίσου ξέμπαρκο από το μου έβαζαν τούρτα
και φυσικά δε θα ξεχάσω ποτέ την αηδία που έφαγα μια μέρα στη Θεσσαλονίκη, όπου ζήτησα ο κακόμοιρος τζατζίκι μπας και φάω κανονικά και τελικά μου έφερε τζατζίκι, πατάτες κρεμμύδι + κέτσαπ και μουστάρδα
τι νόημα είχε αυτό το πράγμα ποτέ δε θα καταλάβω, μάλλον ήταν γραμμένο στον εγκεφαλό της
τελικά την έβγαζα με το μόνο θεσσαλονικώτικο πράγμα που μπόρεσα ποτέ να ανεχτώ, τα goodys
για σουβλάκι ποτέ ξανά, ούτε για κανονική μαγειρική δεν έπαιζα με τη τύχη μου αρκετά με είχαν βρει
ευτυχώς τη πάλευα που και που με καμιά πίτσα στην οποία ευτυχώς δεν έριχναν κέτσαπ-μουστάρδα ή κάνα μακαρόνι ή κοψίδι
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
εγώ πάντως στα βόρεια έμενα νηστικός, δεν το πίστευα αυτό που έβλεπα και μου σέρβιραν να φάω
επίσης να τονίσω ότι δεν ήξεραν ούτε να χτυπάνε φραπέ και στο τέλος κψμιτζης κατέληγε κάποιος αθηναίος
εσύ δεν είσαι να περνάς τον ισημερινό της Λαμίας, μετά αρχίζουν τα κρυοπαγήματα και η πείνα
έχουμε πει για μένα ελλάδα=ελλάδα του 1864 τα υπόλοιπα με μπερδεύουν
τώρα τι κάβλες είχαν εκεί στους βαλκανικούς και τον α' παγκόσμιο και πολεμούσαν 10 χρόνια δε μπορώ να το καταλάβω
-
Άμπαλοι. Τρεις γεύσεις μάθατε κι αυτή είναι όλη σας η ζωή.
ΥΓ: Αν δεν βάλεις μουστάρδα και κέτσαπ στο κρέας, που θα βάλεις; Στο παγωτό;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Άμπαλοι. Τρεις γεύσεις μάθατε κι αυτή είναι όλη σας η ζωή.ΥΓ: Αν δεν βάλεις μουστάρδα και κέτσαπ στο κρέας, που θα βάλεις; Στο παγωτό;
Πουθενα ?????
η αντε να κανεις σαλτσα μουσταρδας σε κανενα χοιρινο. -
κετσαπ: πουθενά. Φαστφουντάδικη λύση αντί για τη μαγειρεμένη σάλτσα ντοματας.
Μουστάρδα, και ουγγαρέζα και ό,τι θες μπορεις να βάλεις στο κρέας.
Το ότι το βάζεις το πιτόγυρο, που κάλλιστα μπορείς να βάζεις αν σου αρέσει, δεν το κάνει και 'πιουρίστικο' όμως. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν θα μάθετε ποτέ να τρώτε εκεί στην χαμουτζία... Ένα ξερό κομμάτι κρέας και πολύ σας είναι!θα του βαλουμε ουγγαρεζα
-
Ακου 'πιουριστικο'.
'Πίου-πίου' μπορει. Πιουριστικο με τιποτα.
-
Tι κετσαπ, μουσταρδες, ουγγαρεζες, πολώνεζες, σουηδεζες και λοιπες «αλοιφες» ρε παιδια;
Εγω πιτσιρικας Δεκαετιες 60 και 70, εν Αθηναις, εμαθα το τυλιχτο με «απ όλα» να είναι: σαλτσα ντοματας, ντοματα, κρεμυδι με μαϊντανό, αλατι και λιγο καφτερο πιπερι! Το τζατζικι το ζηταγε όποιος ήθελε επί πλέον!
Υπηρχαν μονο τα χοιρινά σουβλάκια, τα οποία δεν ήταν όπως σημερα, αλλα έιχαν ανα 2 κυβακια και ενα κομματακι λιπος και το ντονερ!
Μετα ξεκινησαν να μπαινουν μεσα οι πατατες και πολύ αργότερα τα κοτοπουλοσουβλακια και οι λοιπες βλακειες που αλλαξαν τελειως την γευση!Τοτε βεβαια στη Σαλονικη δεν ξερω τι αντιστοιχο έτρωγαν, αλλα αποκλειω να ήξεραν κετσαπ, ουγκαρεζες και λοιπές -έζες!
-
Εβαζαν πετρες μεσα.
Η αυτο που κοβει ο οπαδος του μΠΑΟΚ με τη σχετικη μπλουζα -
Αν είναι δυνατόν, κέτσαπ στο πιτόγυρο
Πάντως στην αραπιά (απ΄όπου αν δεν κάνω λάθος μας έρχονται αυτά τα κόλπα) πιτόγυρο = αραβική πίτα + γύρος (αρνί ή κοτόπουλο) + γιαούρτι/λαμπνέχ/πάστα σκόρδου + μαϊντανός ή δυόσμος (= σχεδόν τζατζίκι ). Χωρίς κέτσαπ, χωρίς μουστάρδα.
-
το ορθό πολίτικο κεμπαπ σαν του θανάση στο μοναστηράκι φέρει λαδωμένη πίτα, κεμπαπ, ντομάτα, τζατζίκι και μαϊντανό...
σιγά μην βάλεις κέσταπ στο σουβλάκι, βασικά σωστά ειπώθηκε, κέτσαπ πουθενά, αν θες σάλτσα φρέσκια ντομάτας
-
και δευτερο πυρηνικο λεμε, να μην επιβιωσει ουτε κατσαρίδα.
Μπουγατσα με νετρόνια
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
το ορθό πολίτικο κεμπαπ σαν του θανάση στο μοναστηράκι φέρει λαδωμένη πίτα, κεμπαπ, ντομάτα, τζατζίκι και μαϊντανό...Χωρις ντομάτα στο δικό μου παρακαλώ,πολλά τα ζουμιά ειδικά απο την στιγμή που έχει και τζατζίκι.
-
ΑΑΑ ολα κ ολα..Μια χαρα ειναι τα σαλονικιοτικα και μεγαλα!!!
Θυμαμαι στου Πρασσα κατι θηρια με ΨΩΜΑΚΙΑ!!!!!!! Να ξεχιλιζει ο γυρος και η τηγανιτη πατατα~!!!!
-
http://el.wikipedia.org/wiki/Ν�% ... E%AC%CF%80
από αυτό προέρχεται ο γύρος και εξελίχθηκε από τους Μικρασιάτες και Κων/πολίτες πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Ο πλεον πιουρίστικος είναι με μοσχαρίσιο κρέας σε ατόφια κομμάτια κι όχι κιμάς, ο οποίος δεν ξέρω αν συνηθιζόταν για τους χαμουτζήδες. Μετά την ιστορία των τρελών αγελάδων πολύ λίγα μαγαζιά στην Μακεδονία φτιάχνουν ακόμα μοσχαρίσιο γύρο. Το ένα τυχαίνει να είναι στην γειτονιά μου και ακόμα τον φτιάχνει όπως οι πρόσφυγες γονείς του, με κομμάτια καθαρό μοσχάρι μαριναρισμένα σε σάλτσα ντομάτας και μπαχαρικά όλο το βράδυ.
Για εμάς τους βόρειους 30δες οι παιδικές αναμνήσεις είναι κέτσαπ και μουστάρδα στον μοσχαρίσιο γύρο μας που έλιωνε στο στόμα τα κρύα χειμωνιάτικα απογεύματα που γυρνούσαμε από τα φροντιστήρια.
Φάτε τώρα τα βιομηχανοποιημένα χοιρινά σας και καμαρώστε ότι τρώτε σωστό 'σουβλάκι' ή 'πιτόγυρο'
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
http://el.wikipedia.org/wiki/Ντόνερ_κεμπάπαπό αυτό προέρχεται ο γύρος και εξελίχθηκε από τους Μικρασιάτες και Κων/πολίτες πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Και που είναι το κέτσαπ είπαμε ?
(Σάλτα ντομάτα είναι άλλη φάση --> ρισπεκτ)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν είναι δυνατόν, κέτσαπ στο πιτόγυροΠάντως στην αραπιά (απ΄όπου αν δεν κάνω λάθος μας έρχονται αυτά τα κόλπα) πιτόγυρο = αραβική πίτα + γύρος (αρνί ή κοτόπουλο) + γιαούρτι/λαμπνέχ/πάστα σκόρδου + μαϊντανός ή δυόσμος (= σχεδόν τζατζίκι ). Χωρίς κέτσαπ, χωρίς μουστάρδα.
+1
Τα πιο ωραία 'σουβλάκια' τα έφαγα Ιορδανία: αραβική, κοτόπουλο ή μοσχάρι γύρος, και μπόλικα μυρωδικα (πιπέρι, μαϊντανός και κάτι άλλα, δεν θυμάμαι) και πίκλες στο κοτόπουλο ( ).Και κυρίως, δεν ήταν λιπαρό τίποτε.
Καλαμάκι ή Σουβλάκι <<Father of all topics>>