-
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον ALONSO!!!!
Θαύμασα την ψυχραιμία αλλά και την αλάνθαστη οδήγησή του κάτω από 14 τελευταίους γύρους με απίστευτη πίεση από τον ms.
Πίστευα πως θα λύγιζε αλλά απέδειξε πως είναι ΠΑΛΙΚΑΡΙ!!
Η Renault πολύ δυνατή. Η Ferrari δεν μπόρεσε να μπει ούτε στον αέρα της παρόλο που πολλές φορές έβγαινε πιο γρήγορα από κάποιες στροφές.Αξιέπαινος είναι και ο ms ο οποίος ξεκίνησε απ΄τη 13η και σκαρφάλωσε στη 2η θέση βοηθούμενος βέβαια και από εγκαταλείψεις.
Όσο για τον ψυχολογικό πόλεμο μέσω δηλώσεών του ο ms πρίν από τον αγώνα ότι όλοι οι οδηγοί μπορούν να πάρουν περισσότερα ρίσκα απ'ότι ο FA και πως *εγώ από την πλευρά μου δεν έχω να χάσω τίποτα και θα επιτεθώ για να πιέσω * είδαμε πόσο επιτέθηκε στον FA και αν πήρε ρίσκα
-
##@$#%$#%#%@#@!@!!@~$@#!@!@!@!!!! (Λόγια απείρου κάλους για ότι συναίβει με τον Ραικκόνεν και για το γεγονός ότι ο Αλόνσο θα έπαιρνε άλλη μια 'ευκολη' νίκη)
Και εκεί που ήμουν σε απέλπισία για έναν βαρετό αγώνα (και το χειρότερο άλλη μία νίκη του Αλόνσο σε σημείο που να σκέφτομαι άλλο ένα 2004 με άλλο χρώμα ) και να λέω στο φίλο μου πόσο καιρό έχω να δω ΄ΜΑΧΗ για τη 1η θέση ο Θεός εγένετο Σούμι!
Είναι απίστευτο - τι ειρωνεία! - αλλά ευχόμουν να κερδίσει ο Σουμάχερ! Δεν ήθελα να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα το πρωτάθλημα. Τελικά άμα είναι να πάρει όλες τις νίκες ο Αλόνσο με αυτόν τον τρόπο δεν έχω κανένα πρόβλημα! Και επιτέλους ένας αγώνας που ο Σουμάχερ έδειξε ποιος είναι (ο τελευταίος ήταν στην Μόντσα πέρυσι). Καλά τι επίθεση ήταν αυτή που εξαπέλησε! Τώρα τον παραδέχομαι! Όπως παραδέχομαι και τον Αλόνσο, που σε αντίθετη περίπτωση θα γκρίνιαζα για την νίκη του. Ευτυχώς δεν ήταν άλλη μία νίκη όπως συνηθίζει ο Σουμάχερ (αν και δεν φταίει) τα τελευταία χρόνια (με λίγες εξαιρέσεις) αλλά μία ΝΙΚΗ με όλη τη σημασία της λέξης!
Χάρηκα πολύ με τον αγωνα τόσο που μου ξύνισε λιγότερο η απουσία του δικού μου (αν και η παρουσία του θα τον έκανε τον αγώνα μάλλον συναρπαστικότερο, αλλά πολύ γκρινιάζω).
Το σχόλιο που έκανε ο Παλομπαρίνι σχετικά με την 'αιωνιότητα' των τελευταίων γύρων ήταν πέρα για πέρα εύστοχο! Τι αγωνία ήταν αυτή???
Ουφ σταματάω την πάρλα...
Αντίος και καλές γιορτές!
-
To σημαντικοτερο συμπερασμα που βγαινει απο αυτο τον αγωνα ειναι οτι η μαχη για το πρωταθλημα εχει αναψει για τα καλα και οτι η Ferrari εκανε την μεγαλη της επιστροφη με τροπο που 'εκλεισε' πολλα στοματα ....
Σκεφτειτε να ειχε ξεκινησει ο Schumi απο καλυτερη θεση......Fastest laps
Μichael Schumacher 1:21,858
Fernardo Alonso 1:23,133 -
(test)
-
...... εντάξει συνήλθε
-
Έλα JarnoT, που τερμάτισε ο Trulli; Πίσω από τον Villeneuve; Έτσι, θέλω να το ακούω! Πολύ καλή επίδοση για τον Καναδό ο οποίος γέρασε και φοβάται μέχρι και τον ίσκιο του. Υπάρχει περίπτωση ο παλιός Villeneuve να σκεφτόταν το προσπέρασμα στον Wurz, όταν ο Αυστριακός έχασε τη φόρα του; Συνετά φυλάχτηκε, αλλά τι σχέση έχει η συνετή οδήγηση με το όνομα Villeneuve; Καμία! Η 6 θέση καλά του έκατσε αν και δεν είδαμε τίποτα λόγω του πανικού στην κορυφή. Ας μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. Ελπίζω μόνο να πάρει λίγο τα πάνω της η ψυχολογία του, και να ξαναμπεί στο χορό σύντομα, διαφορετικά ξέρει που είναι η έξοδος!
Και τώρα στο ζουμί. Ένας πολύ καλός Σούμι με μια καταπληκτική Ferrari. Όλοι οι άλλοι αποδείχτηκαν κομπάρσοι. Λίγοι θα θυμούνται το ποιος κέρδισε τον αγώνα. Ο καταιγιστικός ρυθμός όμως της κόκκινης καλονής ήταν απίστευτος! Περιμένω με ανυπομονησία τον επόμενο αγώνα!
-
Έλα JarnoT, που τερμάτισε ο Trulli; Πίσω από τον Villeneuve; Έτσι, θέλω να το ακούω! Πολύ καλή επίδοση για τον Καναδό ο οποίος γέρασε και φοβάται μέχρι και τον ίσκιο του. Υπάρχει περίπτωση ο παλιός Villeneuve να σκεφτόταν το προσπέρασμα στον Wurz, όταν ο Αυστριακός έχασε τη φόρα του; Συνετά φυλάχτηκε, αλλά τι σχέση έχει η συνετή οδήγηση με το όνομα Villeneuve; Καμία! Η 6 θέση καλά του έκατσε αν και δεν είδαμε τίποτα λόγω του πανικού στην κορυφή. Ας μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. Ελπίζω μόνο να πάρει λίγο τα πάνω της η ψυχολογία του, και να ξαναμπεί στο χορό σύντομα, διαφορετικά ξέρει που είναι η έξοδος!
Και τώρα στο ζουμί. Ένας πολύ καλός Σούμι με μια καταπληκτική Ferrari. Όλοι οι άλλοι αποδείχτηκαν κομπάρσοι. Λίγοι θα θυμούνται το ποιος κέρδισε τον αγώνα. Ο καταιγιστικός ρυθμός όμως της κόκκινης καλονής ήταν απίστευτος! Περιμένω με ανυπομονησία τον επόμενο αγώνα!
-
Τι έγινε ρε παιδιά; Πολύ μουγκαμάρα έπεσε.
Περίμενα να μπω στο φορουμ και να βρω πολύ κουβέντα για το σημερινό αγώνα που ήταν πολύ καλός, πράγμα ανέλπιστο για Ίμολα. Φοβερός ο Σούμι σήμερα, δεν περίμενα να ανέβει πάνω απο 5η-6η θέση απο εκεί που ξεκινούσε. Αλλά τι ρυθμός ήταν αυτός; Πραγματικά θύμισε Ουγγαριά 98. Έφτασε 3η θέση για την πλάκα, ήταν σίγουρο πως θα περάσει και τον Μπάτον (πριν η κατα την διάρκεια των πιτ στοπς). Κρίμα που δεν πέρασε και τον Αλόνσο, αλλά στην Ίμολα που να γίνει προσπέρασμα, μόνο αν κάνει λάθος ο προπορευόμενος...Πάντως και ο Αλόνσο είναι φτιαγμένος για πρωταθλητής. Δεν τον είχα πολύ ψηλά στην εκτίμηση μου, σίγουρα πιο κάτω από Κίμι και Τρούλι αλλά και Φιζικέλα. Περίμενα μάλιστα να δω τι θα κάνει απέναντι στον Φιζικέλα φέτος και απλά το βούλωσα. Ο Φιζικέλα κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, ενώ ο Αλόνσο παίρνει τη μία νίκη μετά την άλλη. Και πάλι δεν ξέρω αν είναι πιο γρήγορος από Φιζικέλα,Τρούλι ή Ραικόνεν αλλά σε σταθερότητα και ικανότητα να πετυχαίνει το καλύτερο δυνατό στον αγώνα δεν παίζεται. Πήγαινε πιο αργά, φρέναρε πιο νωρίς σε σημεία που δεν μπορούσε να γίνει προσπέρασμα για να μην φτάσει τα αυτοκίνητα που έπρεπε να ντουμπλάρει . Τρομερή ωριμότητα και στόφα αν και είναι μόνο 24.
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα υπήρχε ίδια κατάληξη αν οδηγούσε π.χ. ο Μοντόγια τη Ρενό. Μάλλον θα έδινε δικαίωμα για προσπέρασμα, κατα τη διάρκεια του οποίου θα έκανε τα δικά του και θα κατέληγαν στην αμμοπαγίδα. Αν ήταν κάποιος άλλος λιγότερο τσαμπουκάς απλά θα έτρωγε το προσπέρασμα. Δεν ξέρω αλλά έχω την αίσθηση ότι αν ήταν άλλος στη θέση του Αλόνσο, θα είχε χάσει τη μονομαχία.
-
Τι έγινε ρε παιδιά; Πολύ μουγκαμάρα έπεσε.
Περίμενα να μπω στο φορουμ και να βρω πολύ κουβέντα για το σημερινό αγώνα που ήταν πολύ καλός, πράγμα ανέλπιστο για Ίμολα. Φοβερός ο Σούμι σήμερα, δεν περίμενα να ανέβει πάνω απο 5η-6η θέση απο εκεί που ξεκινούσε. Αλλά τι ρυθμός ήταν αυτός; Πραγματικά θύμισε Ουγγαριά 98. Έφτασε 3η θέση για την πλάκα, ήταν σίγουρο πως θα περάσει και τον Μπάτον (πριν η κατα την διάρκεια των πιτ στοπς). Κρίμα που δεν πέρασε και τον Αλόνσο, αλλά στην Ίμολα που να γίνει προσπέρασμα, μόνο αν κάνει λάθος ο προπορευόμενος...Πάντως και ο Αλόνσο είναι φτιαγμένος για πρωταθλητής. Δεν τον είχα πολύ ψηλά στην εκτίμηση μου, σίγουρα πιο κάτω από Κίμι και Τρούλι αλλά και Φιζικέλα. Περίμενα μάλιστα να δω τι θα κάνει απέναντι στον Φιζικέλα φέτος και απλά το βούλωσα. Ο Φιζικέλα κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, ενώ ο Αλόνσο παίρνει τη μία νίκη μετά την άλλη. Και πάλι δεν ξέρω αν είναι πιο γρήγορος από Φιζικέλα,Τρούλι ή Ραικόνεν αλλά σε σταθερότητα και ικανότητα να πετυχαίνει το καλύτερο δυνατό στον αγώνα δεν παίζεται. Πήγαινε πιο αργά, φρέναρε πιο νωρίς σε σημεία που δεν μπορούσε να γίνει προσπέρασμα για να μην φτάσει τα αυτοκίνητα που έπρεπε να ντουμπλάρει . Τρομερή ωριμότητα και στόφα αν και είναι μόνο 24.
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα υπήρχε ίδια κατάληξη αν οδηγούσε π.χ. ο Μοντόγια τη Ρενό. Μάλλον θα έδινε δικαίωμα για προσπέρασμα, κατα τη διάρκεια του οποίου θα έκανε τα δικά του και θα κατέληγαν στην αμμοπαγίδα. Αν ήταν κάποιος άλλος λιγότερο τσαμπουκάς απλά θα έτρωγε το προσπέρασμα. Δεν ξέρω αλλά έχω την αίσθηση ότι αν ήταν άλλος στη θέση του Αλόνσο, θα είχε χάσει τη μονομαχία.
-
Γειάαααααααααααααα
-
Πολύ καλός αγώνας !!!
Συγχααρητήρια στον Αλόνσο για την ψυχραιμία του ...
ο γερμανός όμως έδειξε ότι παραμένει ο αρχηγός -
Ο χρήστης gatony έγραψε:
[/i] είδαμε πόσο επιτέθηκε στον FA και αν πήρε ρίσκαΔηλαδη επρεπε να αποπειραθει να τον σουβλισει για να ρισκαρει?
-
Αγώνας από τα παλιά!
Κόλαση για ~32 γύρους (από την στιγμή που ο Σουμάχερ 'τρελάθηκε' και άρχισε να γυρίζει -2 δευτ. στον γύρο από όλους!!! )
Οι τελευταίοι 14 ήταν το κερασάκι στην τούρτα!Η Ferrari σαφώς πιο γρήγορη στα κλειστά και η Renault ταχύτερη στην ευθεία!!!ΚΟΛΑΣΗ!!
Η Bridgestone ρε παιδια τι μαγικό έκανε?
Γιατι θεωρώ ότι βασικός λόγος της ταχύτητας της Ferrari ήταν τα λάστιχα!Μακάρι και στο επόμενο τέτοια!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Γιατι θεωρώ ότι βασικός λόγος της ταχύτητας της Ferrari ήταν τα λάστιχα!Α, γεια σου!!!
Απίστευτος αγώνας χτες, γράφτηκε ιστορία. Γιατί ΚΑΙ έτσι γράφεται η ιστορία, όχι 'απλά' με πρωταθλήματα.
-
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο σούμι έδειξε ότι είναι από τους κορυφαίους και ο Αλόνσο ο μελλοντικός ΝΟ 1 . Μακάρι να έμενε και ο κίμι στον αγώνα .
-
Εγώ ήμουν στην Τόσα.
Οταν έγινε η μάχη με τον Αλόνσο κάθε φορά που πέρναγαν απο την Τόσα γινόταν Ο ΠΑΝΙΚΟΣ!! Λέγαμε τώρα θα τον περάσει! Τώρα θα τον περάσει απο επάνω!!!
Φοβερή ένταση!!
Ωραίος ο Σούμι! Αντε καιρός ήταν να δείξει η Φερράρι ποιος είναι ο αφέντης!Ενας φερραρίστα είχε σκαρφαλώσει επάνω στα κάγκελα και ούρλιαζε σαν τρελός!!
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Γιατι θεωρώ ότι βασικός λόγος της ταχύτητας της Ferrari ήταν τα λάστιχα!Α, γεια σου!!!
Απίστευτος αγώνας χτες, γράφτηκε ιστορία. Γιατί ΚΑΙ έτσι γράφεται η ιστορία, όχι 'απλά' με πρωταθλήματα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Σούμι μετά τον αγώνα, τα Bridgestone δούλεψαν πολύ καλά χθες. Αν είδατε και τα μονοθέσια, στο τέλος τα λάστιχα του Γερμανού βλεπόντουσαν, ενώ του Αλόνσο ήταν φιτίλια!
Ήρωας ο μικρός... να έχεις από πίσω σου τον τρελό να λυσσάει για τόσους γύρους, να μην έχεις λάστιχα, να έχεις αργότερο συνολικά αυτοκίνητο (το παραδέχθηκε ο ίδιος) και να κρατήσεις τη νίκη... Ήρωας.
Για το γερμανό τι να πει κανείς. Δε νομίζω να υπάρχει οδηγός σήμερα που να αντέχει ναι γυρίζει για τόσους γύρους τεζηδόν (sic)... Πολλά άντερα και η Φερράρι σαν ομάδα. Ωραίος αγώνας, κι ας τον είδα από τη μέση και μετά... Ο Μπαρικέλο τι έπαθε?
-
Ακριβώς Σπύρο!
Ένας εκπληκτικός αγώνας βγαλμένος από τα παλιά που δε σε άφηνε να ηρεμήσεις.
Μια Ferrari αναγεννημένη ως προς απόδοση. Ωε προς την αξιοπιστία ο Bari ίσως να έχει κάποιες επιφυλάξεις...
Ένας Schumi αφηνιασμένος από τον 20ο γύρο, σε δικό του αγώνα, κατάφερε να μας κάνει να αγωνιούμε για την εξέλιξη του αγώνα (εξαιρετικά σπάνιο). Δυστυχώς γι αυτόν έκανε λάθος στα δοκιμαστικά.
Ένας Alonso που απόδειξε την ικανότητά του να οδηγεί υπό τέτοια πίεση, που λιγοι πιλότοι έχουν αισθανθεί στον κόσμο. Συγχαρητήρια για την ψυχραιμία και την μυαλωμένη οδήγηση. Ευτυχώς γι αυτόν ο Σούμι έκανε λάθος στα δοκιμαστικά
Μια Bridgestone που μάλλον έφτιαξε ελαστικά που από το μισό του αγώνα και μετά μάλλον είναι αλλού (ευνόησαν και οι σχετικά υγρές συνθήκες βέβαια)
Εύγε γενικότερα!ΥΓ: Ε, ναι, τέτοιον αγώνα αξίζει να σηκωθείς και στις 4 το πρωί να τον απολαύσεις
-
Συγχαρητηρια πολλα στον Alonso. Αν κ πολυ νωρις ακομα δειχνει οτι θα ειναι απο τους βασικους διεκδικητες του τιτλου εχοντας απο νωρις τον πρωτο λογο.
Λιγοι θα καταφερναν να κρατησουν το cool τους επι 12 γυρους μενοντας αλανθαστοι εχοντας τον Γερμανο πισω τους κολλημενο κινουμενο σε διαβολεμενο ρυθμο. Βοηθησε το πολυ καλο μοτερ της Renault με την ψηλη τελικη αλλα οτι και να λεμε μεγαλη η μαγκια του που εμεινε μπροστα χρησιμοποιωντας αριστα τις αρετες του μονοθεσιου του.Απο την αλλη μπραβο σε MS-SF-Bridgestone για το καταπληκτικο comeback. Ηθελα πολυ να κερδισει κ ευχομαι αυτη η επιδοση να μην ηταν φωτοβολιδα. Εκπληκτικος ο αγωνας του Γερμανου ο οποιος κατεβαζε το ενα fastest lap μετα το αλλo θυμιζοντας αλλες εποχες.
Κριμα για τον Kimi που ξεκινησε πολυ δυνατα αλλα δυστυχως το μονοθεσιο δεν αντεξε.
-
Ο Μπαρι ειχε προβλημα στα ηλεκτρικα Σπυρο.
Ας δουμε τα καλα νεα, το Σαββατο στα προκριματικα χωρις καυσιμα ειδαμε πολλα διαφορετικα αυτοκινητα μεσα σε 6 δεκατα, απο οτι φαινεται αυτη ειναι η πιο ανταγωνιστικη χρονια στην F1.
Τωρα τα κακα νεα. Ο Alonso σιγουρα και ενδεχομενως ο Fisico ετρεχαν με πολυ λιγοτερες στροφες γιατι οι κινητηρες τους ηταν απο το Bahrain σε κακη κατασταση. Πιθανοτατα η ομαδα για να δωσει χιλιομετρα στο τελος της ευθειας τους εδωσε λιγο φτερο πισω και γιαυτο εκαψε τα λαστιχα του. Σε καθε περιπτωση κερδισε με ελαχιστους γυρους στα δοκιμαστικα και με κοφτη στον κινητηρα. Σε κανονικες συνθηκες μαλλον θα κερδιζε ανετα. Επισης η ανοδος της Ferrari ηταν αποτελεσμα των 20 ημερων δοκιμων στο νεο αυτοκινητο και αν συνεχισουν με τον ιδιο ρυθμο τις δοκιμες θα ξεπερασουν κατα 200% το οριο δοκιμων των υπολοιπων. Αμφιβαλλω αν οι υπολοιποι καθησουν να κοιτουν, μαλλον θα σπασει η συμφωνια των 9 και οι ομαδες θα αιμμοραγησουν εκατομμυρια ευρω.
Ωραιος ο αγωνας χθες αλλα αντοικονομικος...
Επίσημο thread:GP Αγίου Μαρίνου