-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Mαρκο, δεν ξερω που εχεις δουλεψει, αλλα τη κατασταση που περιγραφεις (και δεν την αμφισβητω βεβαια!) δεν την εχω δει πουθενα. Και εχω δουλεψει απο πολυεθνικη των 90.000+ εργαζομενων μεχρι επιχειρηση των ...5.
- πολλά!
Παρομοίως, με τη σειρά μου, να πω ότι πουθενά δεν έχω δει τέτοιες συμπεριφορές που περιγράφει ο Μάρκος.
Μπορεί στο πολύ παλιό παρελθόν, αλλά μετά τη κρίση πουθενά δε το έχω δει/ακούσει.
Εγω παντως ξερω πολλες περιπτωςεις ειδικα για δουλειες που κυνηγαει πολυς κοσμος.
Τις δουλειες που κυνηγαει πολυς κοσμος, μπορουν να τις κανουν πολλοι. Αρα δεν παιρνεις την 'πιο καλη' ρεσεψιονιστ πχ, παιρνεις την πιο βυζαρού ή την αδερφη του μπατζανακη, ετσι και αλλιως, ενα 'Παρακαλω' θα λεει.
-
Προφανως αυτο ισχυει. Για δουλειες με ικανοτητες πχ προγραμματιστης θα παρεις αυτον που βγαζει την δουλεια.
-
και η δικη μου εμπειρια απο μαχιμο ΙΔ ειναι αντιστοιχη, δεν ειδα πολλους να κάθονται (ή δεν το κανανε για πολύ ή τελος πάντων μεινανε χωρις καμια εξέλιξη), γνωριμίες κτλ πάντα βοηθάνε αλλα μην τα χαρακτηριζουμε ολα αμεσως βυσματα, να εισαι κοινωνικος να κανεις networking και να εχεις μια καλη επικοινωνια μετραει και σε παει εμπρος απο το να εισαι ο γαμω-γκουρου του κωδικα αλλα για να μιλησει ο αλλος μαζι σου να πρεπει να σου γραψει email μονο....
παντως καποιοι ανθρωποι εχουν αυτη την κοσμοθεωρια, οτι ο κοσμος ειναι κακος και εχουνε αδικηθει, οτι ολα δουλευουνε αναξιοκρατικά και οτι η αξια τους δεν εκτιμάται. προσωπικα εχω γνωστούς που με εχουνε ρωτησει στα ισια τι βυσμα ειχα για να παρω την μια η την άλλη θεση κτλ, και δεν δεχονται με τιποτα οτι μπορει να υπαρχει και αλλος δρομος (να γ@μηθεις στην προσπαθεια πχ)
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Να μη μιλήσουμε το τι κάνουν πολλές επιχειρήσεις στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας εν γένει και στη βιωσιμότητα των σωστών επιχειρηματιών... Πως να ανταγωνιστείς κάποιον που δεν πληρώνει φόρους, αμοίβει το προσωπικό με μισθούς Ουγκάντας, δεν πληρώνει ασφαλιστικά ταμεία, πουλάει μαύρα, κτλ, αν εσύ θέλεις να είσαι σωστός σε όλα σου;;;; Ποιος είναι πιθανότερο να επιβιώσει;;;;Λάθος παράδειγμα διότι όλα τα παραπάνω που λες είναι μεγαλύτερη η ευθύνη του κράτους, που δεν κάνει τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει, να εξασφαλίζει ισονομία απέναντι στους κανόνες του παιχνιδιού. Ο ιδιώτης θα πάει να κλέψει γιατί η απληστία είναι φύση του ανθρώπου, γιαυτό έχουμε υποτίθεται το σωστό κράτος να τον εμποδίσει και να τον τιμωρήσει.
-
από τη μία ναι.
Από την άλλη, μεταξύ του bending the rules -που άντε και λες είναι μέσα στο παιχνίδι και κλπ κλπ- και της ανερυθρίαστης γυφτιάς μεσολαβεί ένα χάος.Δεν μπορεί να τα πιάνει όλα το κράτος (όχι ότι στην ελλάδα πιάνει αυτά που θα μπορούσε, ε).
Τέσπα. Τι οικοσυστήματα και μλκίες κάθομαι και λέω
Ένας ξμαρρ δεν φέρνει την άνοιξη -
Τα τελευταια 2 χρονια επιθεωρηση εργασιας και σδοε τα βλεπω καθε τρεις και λιγο
Δεν νομιζω οτι ειναι εφικτο πλεον καποιος να επιχειρει σε καθεστως πληρους παρανομιας -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
και η δικη μου εμπειρια απο μαχιμο ΙΔ ειναι αντιστοιχη, δεν ειδα πολλους να κάθονται (ή δεν το κανανε για πολύ ή τελος πάντων μεινανε χωρις καμια εξέλιξη), γνωριμίες κτλ πάντα βοηθάνε αλλα μην τα χαρακτηριζουμε ολα αμεσως βυσματα, να εισαι κοινωνικος να κανεις networking και να εχεις μια καλη επικοινωνια μετραει και σε παει εμπρος απο το να εισαι ο γαμω-γκουρου του κωδικα αλλα για να μιλησει ο αλλος μαζι σου να πρεπει να σου γραψει email μονο....παντως καποιοι ανθρωποι εχουν αυτη την κοσμοθεωρια, οτι ο κοσμος ειναι κακος και εχουνε αδικηθει, οτι ολα δουλευουνε αναξιοκρατικά και οτι η αξια τους δεν εκτιμάται. προσωπικα εχω γνωστούς που με εχουνε ρωτησει στα ισια τι βυσμα ειχα για να παρω την μια η την άλλη θεση κτλ, και δεν δεχονται με τιποτα οτι μπορει να υπαρχει και αλλος δρομος (να γ@μηθεις στην προσπαθεια πχ)
Οσο και να προσπαθησεις πρεπει να κανει κλικ με τα αφεντικα (να σε θελουνε δηλαδη και οι λογοι που μπορει καποιος να σε θελει μπορει να ειναι ασχετα με την προσπαθεια που εχεις καταβαλει σε προηγουμενες δουλιες). Σαφως και πρεπει να προσπαθεις στην δουλια που σου δινει καποιος αλλοιως δεν θα εχεις εξελιξη. Ομως ο λογος που σου δινει καποιος την δουλια ειναι αυτο που μας ενδιαφερει, δηλαδη ποιος θα εχει την ευκαιρια να δειξει κατι.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
παντως καποιοι ανθρωποι εχουν αυτη την κοσμοθεωρια, οτι ο κοσμος ειναι κακος και εχουνε αδικηθει, οτι ολα δουλευουνε αναξιοκρατικά και οτι η αξια τους δεν εκτιμάται. προσωπικα εχω γνωστούς που με εχουνε ρωτησει στα ισια τι βυσμα ειχα για να παρω την μια η την άλλη θεση κτλ, και δεν δεχονται με τιποτα οτι μπορει να υπαρχει και αλλος δρομος (να γ@μηθεις στην προσπαθεια πχ)
Προσωπικά καμία σχέση. Απλά δέχομαι ότι έτσι δουλεύει ο κόσμος και προσπαθώ για ότι καλύτερο (σε προσωπικό επίπεδο) χωρίς να παραβλέπω κάποιους ηθικούς κανόνες που έχω βάλει στη ζωή μου (όσο γίνεται, γιατί κάποιες φορές η πουτάνα η ανάγκη, ιδίως αν έχεις και δύο παιδιά, σε αναγκάζει...)
Όσο για την προσπάθεια, πίστεψέ με... έχω ακούσει πολλά 'μπράβο' και 'πολύ καλή δουλειά', αλλά στο ταμείο (αύξηση ή εξέλιξη, συνοδευόμενη από αύξηση) μηδέν... όπως λέει και ένας στο τωρινό μου εργασιακό περιβάλλον: Τα μπράβο είναι για τα γαϊδούρια... Βλέπεις, 'δεν μπορούμε να δώσουμε αυξήσεις, ούτε κουβέντα, είναι πολύ ζόρικα τα πράγματα', αλλά μπορούμε να έχουμε τον χαραμοφάη και τον γιο / κόρη του τάδε και να παίρνουν χιλιάρικα...
Ένα κορυφαίο σκηνικό: Μετακινούμαι από μία θέση σε άλλη στην ίδια εταιρεία, γιατί όπως μου είπαν, 'είσαι πολύ καλός, είναι πολύ καλή επαγγελματική εξέλιξη, προαγωγή, σε θέλω εκεί, υπάρχει κατιμάς εκεί και πρέπει να βελτιωθούν, κτλ...' Πάω και συζητάω με τον εκεί διευθυντή (που με ήξερε και με εκτιμούσε ιδιαιτέρως - ήταν από τα θύματα που δούλευε σαν το σκυλί), και του λέω: Από λεφτά;;; Α.... μην το συζητάς... τα ίδια με πριν και πάλι καλά να λες... ΟΚ... δεν είχα και μεγάλο περιθώριο επιλογής... Όταν έφυγα τελείως από την εταιρεία, μου λέει ένας άλλος διευθυντής: Γιατί φεύγεις;;; Του εξηγώ τους λόγους: 2-3 όχι οικονομικοί και τα λεφτά του λέω, είναι τα ίδια, η δουλειά περισσότερη... και εκεί που βρήκα παίρνω Χ περισσότερα (κάπου 30% παραπάνω)... Απάντηση: Ε, είναι μόνο για Χ γιατί δεν το έλεγες τόσο καιρό να το κανόνιζα;;;;;
Όταν το ζητάς ήρεμα παίρνεις τα @@ σου... όταν τους κάψει σου λένε γιατί δεν μου το έλεγες τόσο καιρό...
-
Νταξ, κατοπιν εορτης θα το κανονιζε.
Ροφλ.Καλα τους βεντουζωσες
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Νταξ, κατοπιν εορτης θα το κανονιζε.
Ροφλ.Ναι, γιατί τους έτσουξε που το τμήμα (μαζί με εμένα) έτρεχε και δεν έφτανε και τώρα έφευγα κι εγώ... Μαθαίνω ότι πλέον πάνε Σ/Κ για να βγει η δουλειά...
Καλα τους βεντουζωσες
Δεν τους κρέμασα, όσο αυτό ήταν δυνατό. Τους έδωσα 2 εβδομάδες πριν φύγω και εκείνες τις δύο εβδομάδες ξεπατώθηκα να βγάλω όσο πιο πολύ δουλειά γινόταν (για να μην κρεμάσω τελείως τους συναδέλφους).
Αλλά όταν μου το είπε αυτό 'καλά μόνο για Χ ευρώ;;; γιατί δεν μου το είπες να το κανόνιζα;;;' μου γύρισαν τα μάτια...
Βέβαια, από την άλλη και να έμενα με τα Χ ευρώ παραπάνω, μάλλον εγώ θα απολυόμουν για να μπει η κόρη του διευθυντή, οπότε γλίτωσα τη φυλακή με την κατηγορία του τρομοκράτη (από τη βόμβα που θα τους έβαζα)...
-
Κοπέλα εργάζεται 7 το απόγευμα με όσο πάει, σε κουζίνα ταβέρνας. Παίρνει 25 Ε τη βραδιά, μαύρα.
Την ίδια κοπέλα σκέπτεται ν΄απασχολήσει φίλος με εμπορικό κατάστημα (από τους λίγους 'καθαρούς', είναι 3η γενιά στη δουλειά) στο εμπορικό 6 ώρες τα πρωϊνά, 8 με 2, κανονική εργασία, με τα ένσημά της, τα δώρα της κ την ασφάλισή της. Κ αναρωτιόταν, σήμερα το πρωί, πόσα λ7 να της δίνει.Πάντως, αν θέλουμε να σηκώσουμε κεφάλι, δεν θα έπρεπε να στηρίζουμε αυτούς που απασχολούν ανασφάλιστους ή / και δεν κόβουν αποδείξεις, πηγαίνοντας στα 'μαγαζιά' τους. Θα μου πεις, άντε βρες τους. Θα σου απαντήσω ... άντε βρες τους νόμιμους.
Επίσης, όμως, δεν θα έπρεπε να δέχεται κανένας να εργάζεται ανασφάλιστος. Αλλά έλα που έτσι είναι 'μακροχρόνια άνεργος', τσιμπάει κανα επιδοματάκι, κανα σεμιναριάκι, κανα μοριάκι για διορισμό;Που (ξανα)καταλήγουμε; Δεν υπάρχει περίπτωση ν' αλλάξει τπτ. Όπως πηγαίναμε, θα συνεχίσουμε.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κοπέλα εργάζεται 7 το απόγευμα με όσο πάει, σε κουζίνα ταβέρνας. Παίρνει 25 Ε τη βραδιά, μαύρα.
Την ίδια κοπέλα σκέπτεται ν΄απασχολήσει φίλος με εμπορικό κατάστημα (από τους λίγους 'καθαρούς', είναι 3η γενιά στη δουλειά) στο εμπορικό 6 ώρες τα πρωϊνά, 8 με 2, κανονική εργασία, με τα ένσημά της, τα δώρα της κ την ασφάλισή της. Κ αναρωτιόταν, σήμερα το πρωί, πόσα λ7 να της δίνει.Ποιο είναι το επιμύθιο σε αυτό;
Εσύ πόσα του είπες; -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Την ίδια κοπέλα σκέπτεται ν΄απασχολήσει φίλος με εμπορικό κατάστημα (από τους λίγους 'καθαρούς', είναι 3η γενιά στη δουλειά) στο εμπορικό 6 ώρες τα πρωϊνά, 8 με 2, κανονική εργασία, με τα ένσημά της, τα δώρα της κ την ασφάλισή της. Κ αναρωτιόταν, σήμερα το πρωί, πόσα λ7 να της δίνει.Ποιο είναι το επιμύθιο σε αυτό;
Εσύ πόσα του είπες;Οτι οι μαίες στα Τρίκαλα βγάζουν πολυ περισσότερα απο 1100 το μήνα
-
Οποιος καταλαβε οτιδηποτε απο την ιστορια του Ηλια,να με ενημερωσει και εμενα
-
Με αφορμη την αντιπαραθεση (ως προς την αποτελεσματικοτητα , αποδοτικοτητα, κτλ) ιδιωτικο VS δημοσιο , δυο πραγματακια για την περιπτωση των συστηματων υγειας.
Στην ΗΠΑμερικη (που λεει ο mjacob) το συστημα υγειας ειναι κυριως ιδιωτικο . Οι χωρες της ΕΕ ,απο την αλλη, εχουν συστημα υγειας το οποιο ειναι κυριως δημοσιο.
Ο μεσος ορος της συνολικης (δημοσιας και ιδιωτικης) δαπανης για την υγεια στην ΕΕ το 2002 ηταν 9,1% του ΑΕΠ . Στις ΗΠΑ η συνολικη δαπανη για την υγεια , το 2002, ηταν 14,6% του ΑΕΠ.
Σε ολη την υπο εξεταση περιoδo, η δαπανη των ΗΠΑ για υγεια κινειται σε πoλυ ψηλοτερα τoυ μεσoυ ορoυ της ΕΕ επιπεδα (13%-14,6%). http://www.iatrikionline.gr/IB_98/9.htmΛογω της μεγαλυτερης δαπανης (ως προς το ΑΕΠ) για την υγεια στις ΗΠΑ και συμφωνα με την θρησκεια των (νεο-)φιλελε (το ιδιωτικο ειναι πιο αποτελεσματικο/αποδοτικο απο το δημοσιο) , θα επρεπε οι ΗΠΑμερικανοι να εχουν χαμηλοτερη βρεφικη θνησιμοτητα , μεγαλυτερο προσδοκιμο ζωης και γενικοτερα καλυτερους δεικτες επιπεδου υγειας.
Οι ΗΠΑ ειναι στην τελευταια θεση του προσδοκιμου ζωης των 17 πλουσιοτερων χωρων (προφανως το προσδοκιμο ζωης επηρεαζεται από πολλους παραγοντες αλλα η προσβαση σε ιατρικη περιθαλψη ειναι σημαντικοτατος παραγοντας).
Η μεση βρεφικη θνησιμοτητα στην ΕΕ ειναι 4,6 ανα 1000 γεννησεις ζωντων ενω στις ΗΠΑ ειναι 6,8 (στοιχεια του 2001) .
Και οι υπολοιποι δεικτες του επιπεδου υγειας (επιπεδο νοσηροτητατας , επιπεδο θνητότητας, επιπεδο θνησιμοτητας) στη ΕΕ ειναι καλυτεροι απο αυτους στην ΗΠΑμερικη.Εχουν δικιο οι φιλελε που εκθειαζουν τον ιδιωτικο τομεα.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Την ίδια κοπέλα σκέπτεται ν΄απασχολήσει φίλος με εμπορικό κατάστημα (από τους λίγους 'καθαρούς', είναι 3η γενιά στη δουλειά) στο εμπορικό 6 ώρες τα πρωϊνά, 8 με 2, κανονική εργασία, με τα ένσημά της, τα δώρα της κ την ασφάλισή της. Κ αναρωτιόταν, σήμερα το πρωί, πόσα λ7 να της δίνει.Πάντως, αν θέλουμε να σηκώσουμε κεφάλι, δεν θα έπρεπε να στηρίζουμε αυτούς που απασχολούν ανασφάλιστους ή / και δεν κόβουν αποδείξεις, πηγαίνοντας στα 'μαγαζιά' τους. Θα μου πεις, άντε βρες τους. Θα σου απαντήσω ... άντε βρες τους νόμιμους.
Επίσης, όμως, δεν θα έπρεπε να δέχεται κανένας να εργάζεται ανασφάλιστος. Αλλά έλα που έτσι είναι 'μακροχρόνια άνεργος', τσιμπάει κανα επιδοματάκι, κανα σεμιναριάκι, κανα μοριάκι για διορισμό;Που (ξανα)καταλήγουμε; Δεν υπάρχει περίπτωση ν' αλλάξει τπτ. Όπως πηγαίναμε, θα συνεχίσουμε.
Εδώ είναι τα 'νόμιμα':
http://www.iskra.gr/index.php?option=co ... Itemid=168
Για 8άωρο, αν είναι κάτω των 25, 510€, αν είναι πάνω 568€, μεικτά και τα δύο. Ήτοι, στην καλή περίπτωση, 3,55€ η ώρα ΜΕΙΚΤΑ.Η αναγωγή στο 6άωρο, μας δίνει 426€ το μήνα, μεικτά, αν έχει την... τύχη να είναι άνω των 25€. Στην τσέπη της δηλαδή, θα δει κάτι παραπάνω από 3.5 κατοστάρικα το μήνα.
Αυτά είναι τα 'νόμιμα' χρήματα σήμερα, οπότε αυτά είναι τα ελάχιστα που μπορεί να δώσει ο φίλος σου, αν θέλει να είναι νόμιμος. Το αν θα δεχθεί η κοπέλα βέβαια, εξαρτάται από το πόσο χάλια είναι η δουλειά στην κουζίνα και αν είναι καλή η δουλειά που προσφέρει ο φίλος σου.
Θεωρώ πως και με αυτά τα λεφτά, την συμφέρει να πάει, μιας και 25€ μαύρα για κουζίνα, δεν είναι και ό,τι καλύτερο.Βλέπω πάντως πως η ανάπτυξη έχει έλθει καλπάζοντας, βλέπουμε πως μια κοπέλα έχει ΗΔΗ 2 (ολογράφως: ΔΥΟ) προτάσεις εργασίας.
-
Στις ΗΠΑ βεβαια οι υπηρεσιες υγειας ειναι πανακριβες
Αν πεις σε αμερικανο ιατρο οτι υπαρχει επισκεψη 10 ευρω ή οτι το ΙΚΑ αποφασιζει και διατασσει οτι μια ακτινογραφια πληρωνεται κατω του κοστους,θα σου πει οτι σε τετοιο περιβαλλον καλυτερα να δουλεψεις σερβιτορος -
Προφανως γιατι αυτοι που δεν εχουν προσβαση σε υπηρεσιες υγειας (εκατομυρια στις. ΗΠΑ) κατεβαζουν τις στατιστικες. Οι ευκαταστατοι στις ΗΠΑ εχουν πολυ καλες υπηρεσιες αλλα με μεγαλο κοστος.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εδώ είναι τα 'νόμιμα':
http://www.iskra.gr/index.php?option=co ... Itemid=168
Για 8άωρο, αν είναι κάτω των 25, 510€, αν είναι πάνω 568€, μεικτά και τα δύο. Ήτοι, στην καλή περίπτωση, 3,55€ η ώρα ΜΕΙΚΤΑ.Η αναγωγή στο 6άωρο, μας δίνει 426€ το μήνα, μεικτά, αν έχει την... τύχη να είναι άνω των 25€. Στην τσέπη της δηλαδή, θα δει κάτι παραπάνω από 3.5 κατοστάρικα το μήνα.
Αυτά είναι τα 'νόμιμα' χρήματα σήμερα, οπότε αυτά είναι τα ελάχιστα που μπορεί να δώσει ο φίλος σου, αν θέλει να είναι νόμιμος. Το αν θα δεχθεί η κοπέλα βέβαια, εξαρτάται από το πόσο χάλια είναι η δουλειά στην κουζίνα και αν είναι καλή η δουλειά που προσφέρει ο φίλος σου.
Θεωρώ πως και με αυτά τα λεφτά, την συμφέρει να πάει, μιας και 25€ μαύρα για κουζίνα, δεν είναι και ό,τι καλύτερο.Βλέπω πάντως πως η ανάπτυξη έχει έλθει καλπάζοντας, βλέπουμε πως μια κοπέλα έχει ΗΔΗ 2 (ολογράφως: ΔΥΟ) προτάσεις εργασίας.
10.000 το προστιμο για 'μαυρους'
Αν καποιος νομιζει οτι αξιζει το ρισκο,κανει λαθος
Βεβαια στην επαρχια ως γνωστον δεν υπαρχουν νομοι -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Προφανως γιατι αυτοι που δεν εχουν προσβαση σε υπηρεσιες υγειας (εκατομυρια στις. ΗΠΑ) κατεβαζουν τις στατιστικες. Οι ευκαταστατοι στις ΗΠΑ εχουν πολυ καλες υπηρεσιες αλλα με μεγαλο κοστος.Αθλιότητα από μέρους τους.
Σαν δεν ντρέπονται να κατεβάζουν τις στατιστικές! Είμαι σίγουρος πως πεθαίνουν επίτηδες για να την σπάσουν στους ευκατάστατους.ΥΓ: Σε ποιο μέρος του πλανήτη, οι ευκατάστατοι έχουν κακές υπηρεσίας υγείας;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....