-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
@cabala 10
έχεις δίκιο για το επίσημο site της coe....απ την άλλη γιατί να τρέχει 'η είδηση' σε ντόπια sites....?Γιατί βολεύει κάποιους;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Όπως δεν είχε δίκιο όταν έβλεπε την οικονομία να πάει για φούντο όταν όλοι ήμασταν μακάριοι.Θα δείξει.
Όλοι όσοι ήθελαν να το δούνε το έβλεπαν. Από τον Σημίτη είχε ξεκινήσει η κάτω βόλτα. Έχω ξαναπεί πως ακόμα έχω να παίρνω αποζημίωση για ασκήσεις του 2004.
-
Όλοι το έβλεπαν ότι υπάρχει πρόβλημα δανεισμού.
Επί Καραμανλή του επονομαζόμενου Άχρηστου, η ΝΔ δυσκολευόταν να βρει λεφτά κι όταν έβρισκε ήταν με μεγάλο επιτόκιο.
Θυμάμαι που είχε βγει στην τιβι ο υπουργός (όχι ο ΒΛΑΚΑΣ) και μας ανακοίνωσε με χαρά ότι είχε καταφέρει να δανειστεί ένα μεγάλο ποσό και για αρκετούς μήνες θα είχαμε να πληρώνουμε.Όσο για την σημερινή κατάσταση, είναι απελπιστική.
Και κάθε μέρα που περνάει, η κατάσταση γίνεται χειρότερη.
Ολοένα και περισσότεροι χρωστάνε στην εφορία, δεν μπορούν να πληρώσουν ΔΕΗ, κοινόχρηστα κλπ.Δεν μπορώ να καταλάβω που βλέπουν την ανάκαμψη.
Ίσως να μιλάνε με τον εθνικό μας ευεργέτη τον Λάτση.
Αφού το κράτος έχασε τα δισεκατομμύρια με τα οποία στηρίξαμε την τράπεζά του, μετά το κράτος του χάρισε το Ελληνικό (και άλλα ψιλά, εκατομμύρια) - φυσικά αυτός μιλάει για τρομερή ανάκαμψη της οικονομίας - δεκαπλασίασε την περιουσία του. -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
@cabala 10
έχεις δίκιο για το επίσημο site της coe....απ την άλλη γιατί να τρέχει 'η είδηση' σε ντόπια sites....?Όντως δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα ο τύπος. Μου θυμίζει τον Αλογοσκούφη...
Μου θυμίζει το 'πίστευε και μη ερευνα' της εκκλησίας....Μετά από 200 χρόνια έχει Ο Θεός....
γιατι οταν τα λεγαμε πριν καποιες μερες για την αισχρη προπαγανδα των τουρκων να μετονομαστους απο μουσουλμανικη σε τουρκικη μας ελεγαν βλακες..
-
Ιστορική δικαίωση και πολιτικός εξευτελισμός
Οταν επισκεπτόμουν την Ελλάδα το διάστημα πριν από το 2009, τρία πράγματα μου έκαναν εντύπωση. Το πρώτο ήταν η ραγδαία βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, σε βαθμό μάλιστα που θεωρούσα πως πλέον ο μέσος Ελληνας είχε φθάσει να ζει καλύτερα από τον μέσο Αμερικανό. Το δεύτερο ήταν πως η βελτίωση αυτή δεν φαινόταν να έχει κάποια προφανή σχέση με την οικονομία. Δεν έβλεπα π.χ. τις εγχώριες πολυεθνικές ή τις μεγάλες βιομηχανίες πάνω στις οποίες στηρίζεται η ευημερία. Το τρίτο ήταν πως είχε οδηγήσει σε μιαν ευδαιμονία. Ενώ τα καμπανάκια αφθονούσαν (κάθετη πτώση της ανταγωνιστικότητας, δραματική ποιότητα της παιδείας, έκρηξη της διαφθοράς κ.λπ.) κανείς δεν φαινόταν να προβληματίζεται. Οταν μάλιστα έθετα προς συζήτηση τον προβληματισμό μου αυτόν συναντούσα μιαν έντονη καχυποψία. Ετσι, με τον καιρό σταμάτησα τις κουβέντες αυτές.
- Ο κ. Στάθης Ν. Καλύβας είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Yale.
Πηγή: http://www.kathimerini.gr/770777/opinio ... eytelismos
Τι άλλαξε από τα τονισμένα ώστε να έχει αλλάξει το κλίμα ?
Αποκτήσαμε παραγωγή η κάτι άλλο ?Προφανώς έχουμε άλλο ένα καλοπληρωμένο άρθρο
-
Βελτιωθηκε η ανταγωνιστικοτητα
-
Όπως δεν είχε δίκιο όταν έβλεπε την οικονομία να πάει για φούντο όταν όλοι ήμασταν μακάριοι.Θα δείξει.
Το μετά Χριστόν προφήτης σου λέει κάτι;
-
Ετσι θα λες και το 2025 για τον κυριον αυτον οταν θα γραφει 'σας τα λεγα εγω οτι θα νοικορευτει το πραγμα' ;;; εε;;;;;
-
Το θέμα είναι , σε ποιούς θα το λέει , αφού οι σημερινοί κάτοικοι
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Όπως δεν είχε δίκιο όταν έβλεπε την οικονομία να πάει για φούντο όταν όλοι ήμασταν μακάριοι.
Θα δείξει.
+1
Αλλα απο την αλλη, υπηρχε κανεις που να τα ελεγε πριν?
Προσωπικα μου φαινοταν λιγο παραξενη και απότομη η ανοδος του βιοτικου επιπεδου στη γειτονια μου πχ, αλλα δεν ειχα ουτε εχω τις γνωσεις για να το καταλαβω σε τετοιο επιπεδο το πραγμα πριν συμβει. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Όπως δεν είχε δίκιο όταν έβλεπε την οικονομία να πάει για φούντο όταν όλοι ήμασταν μακάριοι.
Θα δείξει.
Κοιτα, στον διεθνη τυπο δημοσιευονται αρκετα αξιολογα αρθρα τα οποια ομως πρεπει να ξερεις αγγλικα για να τα διαβασεις γιατι δεν μεταφραζοντε ολα στα ελληνικα.
Πχ 7 Μαιου 2008 το αρθρο των ΦΤ και παρακατω η απαντηση/π@π@ρολογία Αλογοσκουφη.
http://www.ft.com/intl/cms/s/0/51aaef1c ... z3455us8sv
http://cosmo.gr/Epikairotita/Ellada/Oik ... 64915.html
Ενα προβληματακι ομως στην ελλαδα ο κοσμος δεν θελει να διαβασει και να καταλαβει κατι που ειναι δυσαρεστο και απλα το αγνοει.
-
-
Οι δείκτες μπορούν να λένε ότι θέλουν, αλλά ο μέσος Έλληνας, δεν κέρδισε τίποτα από το €, τουναντίον!
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Επισηςhttp://www.euro2day.gr/ftcom_en/article ... elled.html
Κοκ
Μέχρι το τέλος του 2008 δεν προμήνυε τίποτα από αυτά που θα ακολουθούσαν....
το ότι κάποια δημοσιεύματα διέβλεπαν τα χάλια μας δεν σήμαινε ότι θα έπρεπε όλοι να πάρουμε στα σοβαρά οπως ανάλογα σενάρια σήμερα επιμένουν στο grexit....
Η πλέον αρμόδια αρχη ( Κομισιόν) δεν ανακοίνωσε (τότε) κάτι ανησυχητικό πόσο μάλλον να χτυπήσει καμπάνες ή να τραβήξει αυτιά και χαλιά οπως κάνει σήμερα....και τελικά δεν πιστεύω ότι εκατομμύρια πολιτών σφυριζαν αδιάφοροι ενώ έβλεπαν το παγόβουνο να πλησιάζει...
-
και ομως σφυριζαν.... απο το 90 οποιος διαβαζε οικονομικα περιοδικα τα ελεγαν αλλα οπως κατι δυσαρεστο το αγνωουσαμε γιατι μας χαλαγε το ονειρο και την ελπιδα να ζουμε πλουσιοπαροχα χωρις να παραγουμε τιποτα σημαντικο...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οι δείκτες μπορούν να λένε ότι θέλουν, αλλά ο μέσος Έλληνας, δεν κέρδισε τίποτα από το €, τουναντίον!Το μοντέλο δεν είναι να κερδίζει ο μέσος εργαζόμενος, ο μέσος επιχειρηματίας...
Το ευρώ και η ευρωζώνη διευκόλυναν και διευκολύνουν πολύ τις μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες/επιχειρήσεις -κυρίως στο λιανεμπόριο- να εξαπλωθούν πανεύκολα σε 'παρθένες' αγορές...
Δίνονται βέβαια ευκαιρίες αντίστοιχα σε Ελληνικές μικρές/μεσαίες επιχειρήσεις να κάνουν το ίδιο, το μυστικό όμως κρύβεται στην εύρεση πόρων και κεφαλαίων (ακόμα και στο μέγεθος της βασικής αγοράς - π.χ. άλλο τζίρο κάνεις αν η βασική σου αγορά είναι η Γερμανική και άλλο τζίρο αν είναι η Ελληνική).
Είναι πιο εύκολο στο μεγάλο να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά ο μεγάλος (ή ο διαπλεκόμενος, σίγουρα όχι ο μικρός), και να σβήσει τους μικρότερούς του (π.χ. Λαυρεντιάδης, πόσες εξαγόρασε και έκλεισε)...
Στην περίπτωση της Ελλάδας, η διαφορά στην κουλτούρα και στη διάθεση για αυτοαπασχόληση (προς το παρόν, ασχέτως που ήδη υπάρχουν κάμποσα ανδροειδή/droids υπάλληλοι πολυεθνικών), κρατάει ακόμα σε επιθέσεις μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
και ομως σφυριζαν.... απο το 90 οποιος διαβαζε οικονομικα περιοδικα τα ελεγαν αλλα οπως κατι δυσαρεστο το αγνωουσαμε γιατι μας χαλαγε το ονειρο και την ελπιδα να ζουμε πλουσιοπαροχα χωρις να παραγουμε τιποτα σημαντικο...Τι εννοεις οτι δεν ηθελε να μας χαλασει το ονειρο;
όντας 6 χρονών το 90 τι θα μπορουσα να ειχα κανει να αποφυγω την σημερινη κατασταση;
-
Οι γονεις σου οχι εσυ.
-
Εκαναν οικονομια τι αλλο;
-
Ποιος ρε παιδια;
Το 90;
Τοτε που το ΚΚΕ εκανε συνεργασια με την ΝΔ να ριξουν τον Ανδρεα;
Τοτε που βγηκε το μετρο της αποσυρσης και ολοι πεταξαν τα σαραβαλα για να παρουν το νεο nissan GLX που κατασκευαζοταν στον Βολο ;
Μην τρελαθουμε τωρα.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#9]