May 28, 2014, 9:58 PM

Ο χρήστης red_monster έγραψε:

Εχει φίλος μου το χορνετ και εξ όσο θύμαμαι απο το Cbr, το χορνετ εχει περισσότερη ροπη χαμηλά και πιο φιλική απόδοση μεσαίο ψηλά... Ανταλλακτικα σαρακακης και τογελος εχουν...

Δε νομίζω ότι το έφερναν ποτέ επίσημα εδώ... είναι κουραστικό μηχανάκι, πάντως. Σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να βρω ένα μονοκύλνδρο cbr250 με το abs του, σίγουρα θα είναι πιο έυκολα συντηρήσιμο, πιο οικονομικό και θα υποστηρίζεται για τα επόμενα 10 χρόνια απο ανταλλακτικά.

Για το σουπερφορ δεν έχω ακριβή εικόνα, αλλα ενα μπρος το τσιμπας σε χαμηλη τιμη παπιου ελέγχοντας συμπίεση και με ενα ακομα 500αρικο μαξ εχει ολοκληρωμένη μηχανη για ψίχουλα... Το δικό μου 25+ χρόνων, όταν ζητάει κάτι ειναι εξωφρενικά φθηνό, έχεις πρόσβαση παντου πανέυκολα (το τεποζιτο βγαίνει σε 3' περισσότερα απο οτι σε ενα μονστερ μκ1) παρεχοντας ενα σύνολο αθραυστο με χαμηλή τιμη κτήσης και χρήσης που σου δινει προσβαση σε ολα τα τμήματα του γρήγορα και απλα...
Η πιο απαιτητική αλλαγή που μου εχει ζητήσει ειναι η αλλαγη του πίσω άξονα τροχούς και αυτο γιατι λόγο μονορατσου δεν είχα εργαλείο και έφτιαξα μόνος μου

Θέλει γατζόκλειδο που εκείνα τα χρόνια το είχε ένας στους 20 συνεργατζήδες, οπότε έπεφτε πολύ καλέμι σφυρί (λουλού για τους φίλους). Το πρόβλημα με το cb/τετρακύλινδρα με καρμπυρατερ είναι στο συντονισμό τους. Επίπονη διαδικασία που αν δεν έχεις χρόνο, γνώση και όρεξη δεν την κάνεις ποτέ σωστά. Έζησα το δικό μου ΧJ400S σε περιόδους μεγάλης τρέλας (με μόνιμη εργαλειοθήκη πίσω) που κάθε μέρα το έκανα βίδες και κάθε τρίμηνο του ρύθμιζα τα καρμπυρατερ και σίγουρα νιώθω μια νοσταλγία. Και ασφαλώς, κατά τά τα άλλα δε διαφωνώ σε τίποτα με αυτά που γράφεις, απλά είναι που αυτή την εποχή ψάχνω κάτι που να μη με πρήζει...
Αλλιώς κοίτα εδώ:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5120693/ την έχω εύκολη τη λύση...