-
Mε το που έρχεται το αυτοκίνητο στην Ελλάδα πρέπει να υποβληθεί δήλωση άφιξης οχήματος στο τελωνείο μέχρι την 15η μέρα του επόμενου μήνα. Η κίνηση αυτή, αν δεν κάνω λάθος, είναι και η αρχή για την διαδικασία για να εκδοθεί πιστοποιητικό και να πληρωθεί τέλος ταξινόμησης. Δε βλέπω πως μπορείς να γίνει αυτό που θες, εκτός κι αν έχεις μόνιμη κατοικία στην Αγγλία.
-
Μόνιμη κατοικία δεν υπάρχει...Αν δεν υποβληθεί δελτίο άφιξης τι γίνεται?(Το αυτοκίνητο αποθηκεύεται και εκδίδεται δελτίο άφιξης 5 χρόνια αργότερα για παράδειγμα ώστε να ακολουθήσουν οι διαδικασίες εκτελωνισμού...)
Προς θεού δεν θέλω να παρανομήσω απλά να βρώ ένα τρόπο να διατηρήσω ένα όχημα στη κατοχή μου έως ότου επιτρέψουν οι συνθήκες να εκδοθούν ελληνικές πινακίδες...Η λύση διατήρησης/αποθήκευσης του στην Αγγλία δεν είναι εφικτή...
-
Ξερει κανεις ποσο θα μου κοστισει να φερω αυτο ? http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ho ... eage=60000
-
Ο χρήστης JIM A3 έγραψε:
Θα ήθελα να κάνω μια πιθανότατα αφελή ερώτηση...Υποθέτουμε ότι φέρνουμε οδικώς αυτοκίνητο 20ετίας απο Αγγλία.Με το υπάρχον καθεστώς ο εκτελωνισμός του κρίνεται ασύμφορος...Είναι δυνατόν το αυτοκίνητο να έρθει Ελλάδα,να αποθηκευτεί και να εκτελωνιστεί μετά από χρόνια είτε ως ιστορικό είτε και με κανονικές πινακίδες αν αλλάξει η νομοθεσία/φορολογία?
Τονίζω ότι το αυτοκίνητο δεν θα κυκλοφορεί-θα βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο.Ποιά προβλήματα μπορεί να προκύψουν στο μέλλον είτε με τη χώρα προέλευσης του,είτε στην Ελλάδα?
για να εισαι σιγουρος μαλλον πρεπει να ρωτησεις στο τελωνειο.
το τελος ταξινομησης πληρωνεται για να βγουν οι πινακιδες, αρα αν δεν υπαρχει χρονικος περιορισμος μπορεις να το εχεις στην αυλη σου απινακιδωτο.
Θυμαμαι ενας θειος μου ειχε φερει ενα Manda (που το θυμηθηκα τωρα... ) απο τη Γερμανια και το ειχε καμποσα χρονια στην αυλη του μεχρι να κινησει τις διαδικασιες και να βγαλει πινακιδες.
Αυτο ομως ηταν 30-35 χρονια πριν...αν δηλωσεις οτι το φερνεις για ανταλλακτικα;
πρεπει να το 'κοψεις'; -
Να 'σαι καλά,όντως έχεις δίκιο μόνο τελωνιακός μπορεί να απαντήσει...Αν μπορεί να διατηρηθεί απινακίδωτο τότε είμαστε οκ...Ως ανταλλακτικά νομίζω ότι θα έχω μεγαλύτερο πρόβλημα...Είτε θα πρέπει να κοπεί είτε θα θεωρείται αποχαρακτηρισμένο καθιστώντας αδύνατη έκδοση κανονικών πινακίδων...
Ακόμα δεν επείγει,θα το ψάξω σιγά σιγά και θα ενημερώσω απλά και μόνο για την ιστορία...Ευχαριστώ πολύ.
-
Εαν υπηρχε μονιμη κατοικια στην Μεγ Βρεταννια θα μπορουσε ο φιλος να το κυκλοφορει με εγγλεζικες πινακιδες; για παντα; η πρεπει σε καποια στιγμη να τις αλλαξει; Η ειναι το ιδιο με πινακιδες εκτος ΕΕ που μπορεις να το κυκλοφορεις νομιζω 6 μηνες το χρονο;
Νικος
-
Νομίζω ότι μπορεί να κυκλοφορεί μόνο 6 μήνες το χρόνο και να φαίνεται ότι το αυτοκίνητο βγήκε εκτός χώρας.Δεν αξίζει το κόπο κατά τη γνώμη μου,ό,τι και αν οδηγείς να υπομένεις τέτοιο άγχος και ταλαιπωρία κάθε χρόνο...Όπως και δεν αξίζει να εισαγάγεις όχημα το οποίο θα κοσίσει 3 φορές περισσότερο από το αν αγόραζες το ίδιο σε μεταχειρισμένο στην Ελλάδα...
-
την τεταρτη πρεπει να εκτελωνησω το αυτοκινητο που εφερα . ξερω τι χρειαζεται και εχω ολα τα χαρτια ,μεχρι και απο την σιτροεν εχω ζητησει δηλωση συμμορφωσης , μηπως δεν τους κανει η ιταλικη.
αλλα ο εκτελωνιστης ζηταει 150ε , μου ηρθε να τον δειρω. ξερω οτι μπορω να το εκτελωνησω μονος μου αλλα το προβλημα μουειναι οτι αναγκαστικα θα πληρωσω εδω φπα και το αμαξι ειναι υποτιμολογημενο , μηπως εχω ντραβαλα με τους τελωνειακους.σαυτην την περιπτωση δεν ξερω μηπως ειναι χρησιμος ο εκτελωνιστης.
εχει εκτελωνησει κανεις; τι θα κανατε στην θεση μου; -
φιλε τι εκανες τελικα και ποιες διαδικασιες ακολουθησες?
αν εχεις λιγο χρονο ενημερωσε μας τι παιζει. -
Είναι εφικτό να το έχουμε στο γκαράζ χωρίς να το εκτελωνισουμε ; Δηλαδή αυτό θα γίνει μετά την δήλωση άφιξης οχήματος ΔΑΟ ; Γνωρίζεις να μου πεις αναλυτικά γιατί με ενδιαφέρει ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
FUN μην κάνεις συνέχεια κενά post .
-
Σκέφτομαι να αγοράσω mazda rx7 αλλά στην Ελλάδα δεν βρίσκω τιποτα αξιοπρεπές κάτω απο 14 χιλιάρικα και δεν έχω δεί κάποιο χωρίς καθόλου μετατροπές. Αρα θα το εισάγω μάλλον απο Ιαπωνία τα μεταφορικά υπολογίζω 3-4 χιλιάρικα και το αμάξι πάλι γύρω στα τέσερα χιλιάρικα και συμφέρει πολύ να φέρω και ανταλακτικά ταυτόχρονα. Πόσο θα κοστίσει να περάσει τελονείο? Αν το φέρω σε μορφή ανταλακτικών πχ χώρίς κινητήρα τί θα πληρώσω? Ευχαριστώ προκαταβολικά.
-
Γιατί δεν περνεις rx8?
-
Και γιατί δεν ψάχνεις ΡΧ7 από Ευρώπη
viewtopic.php?f=5&t=7321
-
Απο ποιά χώρα προτείνεται? Σιγουρα απο ευρώπη θα είναι πιο λίγα τα μεταφορικά. Στο τελωνείο όμως τί θα πληρώσω?
-
Μια θεωρητικη ερωτηση,
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ho ... -zustand-nürnberg/192230357.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=15&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&negativeFeatures=EXPORT
Σαν ποσα να θελει για να το πινακιδωσεις ελλαδα?
-
Δεν ανοίγει η ιστοσελίδα
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Δεν ανοίγει η ιστοσελίδαhttp://suchen.mobile.de/auto-inserat/ho ... res=EXPORT
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν ανοίγει η ιστοσελίδα
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ho ... res=EXPORT
Και γτ να μην το παρεις απο εδω http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2251364/
-
Καλησπερα
Αν καποιος εχει φερει και εκτελωνισει μονος του αυτοκινητο απο Ε.Ε ή τριτες χωρες θα ηθελα να μου στειλει πμ να τον ρωτησω κατι
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.