-
Στο 2:10, ο χαιρετισμός του τούρκου ανχη(?) στον υπουργό μας(ο οποίος τον θυμόταν από παλιά)
http://limitofadvance.wordpress.com/201 ... more-20466 -
Ναι. Lieutenant colonel είπε.
Ούτε καν Συνταγματάρχη δε στείλανε οι Τουρκαλάδες. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Σιγα μην προσφωνησει ο στρατηγός τον λόγια κύριεΕιδικα αν ειναι ΕΠΟΠ η ΕΜΘ ...
υπαρχουν περιπτωσεις (λιγες βεβαια αλλα ειμουν μπροστα σε μια ) αντιστρατηγος βαρεσε προσοχη που θα εσκαβε ταφο σε λοχαγο του πζ που εγερνε απο τα μεταλλια/γαλονια/οκτανια οτι αλλο θες στο στηθος του αναφορα κανονικη μιλαμε και ο λοχαγος με υφακι αρχιεπισκοπου και τζον ραμπο μαζι του εδωσε το χερι και ειπε 'δεν χρειαζεται στον πολεμο ολοι ιδιοι ειμαστε'
-
Εγω απλα θα πω πως στα κεντρα εκπαιδευσης ατυπα χρησιμοποιουν και το 'κυριε' οι ανωτεροι σε υπξ. Ειδικα οταν υπαρχει πειθαρχικο παραπτωμα τριτου δηλ αναφερομενου απο υπξκο. Το αυτο συμβαινει και σε Μοναδες πολλες φορες.
-
Τελευταία ακούω συνέχεια για άτομα που τσιμπήσαν Ι5 ή είναι στην διαδικασία να το πάρουν... Τόσο εύκολο είναι τελικά ?
-
Απλά δεν είναι και τόσο δύσκολο
-
Αν δεν τρέχει πραγματικός λόγος για Ι5,τότε όσοι το έκαναν είναι Ι55....Στις μέρες μας ο στρατός είναι κατασκήνωση...έλεος δηλαδή με το κάθε μαμαδοπαίδι...
-
Ξαναπήγαινε εσύ τότε.
Όποιος μπορεί και γλιτώνει το χρόνο του και τον παραλογισμό του κάθε καθυστερημενου καλά κάνει. -
Απο μαμαδοπαιδια αλλο,......τιποτα
-
Τη σήμερον ημέρα που υπάρχουν πολλές δυσκολίες ο στρατός πέραν του ότι είναι χάσιμο χρόνου είναι και χάσιμο χρημάτων και μάλιστα πολλών οπότε όσοι μπορούν να το πάρουν καλά κάνουν και το παίρνουν. Χειρότεροι είναι αυτοί που παίρνουν τα Ι3/4 και ενώ είναι μέσα χώνουν τους άλλους σε σκοπιές και πιο απαιτητικές αγγαρείες.
-
Ο χρήστης pointer έγραψε:
Αν δεν τρέχει πραγματικός λόγος για Ι5,τότε όσοι το έκαναν είναι Ι55....Στις μέρες μας ο στρατός είναι κατασκήνωση...έλεος δηλαδή με το κάθε μαμαδοπαίδι...Επι των ημερών σου φίλε ποιντερ ήταν κολαστήριο ;
Είναι τρομερό το συναίσθημα να εχεις μαζέψει χρήματα και να τα σπαταλας χωρίς λόγο και αιτία γιατι το κράτος έκοψε τα μειωμένα εισιτήρια στα λεωφορεία , γιατι ο μάγειρας δεν έχει φαί να φτιάξει κλπ κλπ κλπ
-
Την προηγουμενη εβδομαδα ημουν σε νοσοκομειο και στην αιθουσα αναμονης ειχαν σκασει 2 γεροι ασθενεις να κανουν τη βολτα τους, συζητηση για στρατο
- Εγω το '58 που πηγα ειχαμε τα ΡΕΟ, οδηγος ημουν, ειχαμε ενα καριολη μονιμο
- Ναι, αυτα τα καθηκια, οι χειροτεροι ολων, εγω ημουνα στη Νεα Σαντα, εχεις ακουσει?
- Πως, πως, εγω ημουνα Καρατασου, πηγαιναμε εκει στο Παπαροχωρι ξεφορτωναμε κιβωτια θα το ξερεις, εκει κοντα ηταν
- Κολλεγιο ειναι τωρα, τοτε εβγαινε το Μικτο και δε μας αφηνε σε ησυχια
- Που να δεις εμενα με ειχαν πιασει, αλλα τους εκανα κατι κολπα και με αφησαν
Η κλασικη συζητηση
-
Αν δεν τρέχει πραγματικός λόγος για Ι5,τότε όσοι το έκαναν είναι Ι55....Στις μέρες μας ο στρατός είναι κατασκήνωση...έλεος δηλαδή με το κάθε μαμαδοπαίδι...
Επι των ημερών σου φίλε ποιντερ ήταν κολαστήριο ;
Είναι τρομερό το συναίσθημα να εχεις μαζέψει χρήματα και να τα σπαταλας χωρίς λόγο και αιτία γιατι το κράτος έκοψε τα μειωμένα εισιτήρια στα λεωφορεία , γιατι ο μάγειρας δεν έχει φαί να φτιάξει κλπ κλπ κλπ
Εντάξει υπερβολές μπορούν να υπάρξουν τόσο ως προς το 'κατασκήνωση' ώς και προς το 'κολαστήριο', και από το να έχεις μαζέψει λεφτά και να τα τρώς στην θητεία σου χειρότερο είναι να μην έχεις δεκάρα. Το θέμα είναι η ανηθικότητα του να παίρνεις ψευδώς απαλλαγή από μια υποχρέωση εις βάρος όλων όσων την αναλαμβάνουν.
Βέβαια κάποτε ο μάγειρας είχε να μαγειρέψει και το πετούσε το φαγητό γιατί όλοι προτιμούσαν το delivery, τώρα πέφτει γκρίνια που δεν φτάνει το φαγητό.
-
Που δε φτάνει ρε παιδιά το φαγητό?? Πετάνε ταψιά ολόκληρα.
-
τι ακουμε εδω περα..εδω εμεις τρωγαμε 2-3 μεριδες μεσημερι βραδυ και πεταγαν ταψια..
-
πριν από 4 χρόνια που πήγα..??κατασκήνωση....εντάξει από την άποψη των χρημάτων το καταλαβαίνω...
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
τι ακουμε εδω περα..εδω εμεις τρωγαμε 2-3 μεριδες μεσημερι βραδυ και πεταγαν ταψια..Δεν παίζει φαΐ γενικά τα έχουμε ξαναπεί αυτά
Κι εγώ δεν είμαι δύσκολος τρώω τα πάντα, αλλά για να φάω δεύτερη και τρίτη μερίδα έπρεπε να πληρωθώ σε ορισμένες περιπτώσεις και τελικά δεν έτρωγα κιόλας
Και σαν σερβιτόρος όταν έκανα είχα άλλο σόου όταν σέρβιρα πολύ
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Εντάξει υπερβολές μπορούν να υπάρξουν τόσο ως προς το 'κατασκήνωση' ώς και προς το 'κολαστήριο', και από το να έχεις μαζέψει λεφτά και να τα τρώς στην θητεία σου χειρότερο είναι να μην έχεις δεκάρα. Το θέμα είναι η ανηθικότητα του να παίρνεις ψευδώς απαλλαγή από μια υποχρέωση εις βάρος όλων όσων την αναλαμβάνουν.
Βέβαια κάποτε ο μάγειρας είχε να μαγειρέψει και το πετούσε το φαγητό γιατί όλοι προτιμούσαν το delivery, τώρα πέφτει γκρίνια που δεν φτάνει το φαγητό.
Το ανήθικο ή όχι του θέματος είναι νομίζω στην διακριτική ευχέρεια του καθενός... Συνεχίζω να βλέπω την στρατιωτική θητεία σαν ένα από τους πιο άχρηστους και προπαντός αναχρονιστικούς θεσμούς, αλλά δεν θα έμπαινα καν στην συζήτηση να κάνω τον καραγκιόζη και να ξευτελιστώ για οτιδήποτε στη ζωή μου πόσο μάλλον για Ι5... Οσοι μπορουν να το κάνουν χωρις να ξεφτιλισουν την προσωπικότητα τους, μεγεια τους, και εγω μαζι τους
Προσωπικά, προτρέπω όσους φίλους εργάζονται στο εξωτερικό να μείνουν μέχρι να μπορούν να εξαγοράσουν την θητεία... έτσι και αλλιώς, με το νόμο μπαίνεις στη χώρα πάνω από ένα μήνα...
Και επειδή ακούω να λένε οτι το Ι του στρατού είναι απόρρητο και μπλά μπλα μπλα... Εμένα ακόμα και σε εταιρία που εργάζομαι με μπλοκάκι μου ζήτησαν να δουν το χαρτί ολοκλήρωσης της στράτευσης... Που αναγράφει κέντρο, μονάδα κατάταξης, ειδικότητα κλπ κλπ.
Στους Ι5 τι λέει? -
εδω και χρονια τα γιωτα ειναι classified σχεδον παντου παρα μονο σε αστυνομια/λιμενικο
-
Και επειδή ακούω να λένε οτι το Ι του στρατού είναι απόρρητο και μπλά μπλα μπλα... Εμένα ακόμα και σε εταιρία που εργάζομαι με μπλοκάκι μου **ζήτησαν να δουν το χαρτί ολοκλήρωσης της στράτευσης... Που αναγράφει κέντρο, μονάδα κατάταξης, ειδικότητα κλπ κλπ.
Στους Ι5 τι λέει? **πιστεύω πως οποιος παει γραμμή για 5αρι -εσκεμμένα φυσικά- εχει λυμένο και ένα από τα βασικότερα προβλήματα της ζωης του.
αυτό της εύρεσης εργασιας.
ε του πούστη, δεν μπορει...
Περί Θητείας [#3]